Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

26.07.01  10:03

« Posun zadnych sedaciek

to mracek - pokial viem, tak kompletny posun zadnych sedaciek je mozny len u privilege, slabsie vybavy (expression a pod) maju posuvnu len strednu sedacku, ze je to tak ?
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.01  10:01

« Co spotreba ?

To mracek & boledo: Aku mate na Vasich 1.6kach spotrebu ? Jednak podla pocitaca, jednak podla skutocnosti, ak sa to pokusate zmerat. Zaujimalo by ma tiez, aku spotrebu ukazuje pocitac pri roznych rychlostiach, napr. 90, 130, 150 km/hod ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  19:05

« Re: to boledo

Jinak mi teda zatim vse funguje jak ma... Jen na dalnici, kdyz jsem jel´delsi chvili 190km/h, tak se rozsvitila kontrolka ESP, ale to mohlo byt jen varovani! Jakmile jsem pak zastavil a rozjel znova, vse bylo OK!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  19:03

« Re: to boledo

Na kufr si stezovat nemuzu, poposunu zadni sedacky uplne dopredu a mam tam tolik mista, ze bych se tam snad i vyspal, a ne sam...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  19:02

« to boledo

Jak staryho mas Scenica? Ten co mam se vyrabi teprve od 4/2001, ma vylepseny podvozek!!! Jel jsem starsi 1,6 a ta se fakt dost naklanela, az jsem se chvilema docala bal, ale tohle to je jiny kafe! Lidi, ktere jsem vezl, povidali, ze je to dost tvrdy auto a to i oproti Octavce! Fakt se moc nenaklani!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  09:25

« Re: Tak uz tiez mam Scenic!

No zrejme mame trocha odlisny nazor na naklananie. Ja som bol nervozny uz aj z R 19 Cabrio, ze sa naklana moc a to je este nic proti akemukolvek Scenicu! Ten moj sa naklana stale dost (ale to je dan za pohodlie a priestrannost vyssej karoserie), ale citi ze nieje perovanie take plavne ako u 1.6. No a co sa tyka tahu motora, tak musim povedat ze aj pri zabehu ked som netocil viac ako 3.000, vynimocne 3.500 som bol absolutne spokojny s tahom motora. Nemusim radit ani pod 2000 otacok, co mi trocha pripomina stare 8-ventily. Samozrejme to co sa robi na 3.500 je uplne ine kafe.
    Snad jedina vec ktora ma trocha sklamala je velkost kufra, ale o tom som vedel, ze nekupujem Zafiru... No a radsej sa nebudem rozpisovat o veciach ktore uz na novom aute boli zlomene, chybali alebo nefungovali (veril som ze Renautl si da zalezat na kvalite novych aut). Nastastie islo vsetko rychle opravit a vymenit.
    Boledo
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  11:26

« Re: Tak uz tiez mam Scenic!

to boledo-ja mam 1,6 ve verzi Privilege a prijde mi, ze ma tvrdsi podvozek nez bezny Scenic! Mozna to dela jinak naladeny podvozek u ESP, nebo je to podle vybavy, to nevim, ale fakt drzi jak pribity a temer se nenaklani! Ta 1,6 16V tah suprove uz ze spoda, to se o 2,0 16V rict neda, nebo spis netaha tak dobre jako 1,6 16V, kdyz se pak uz dostane do otacek, tak uz jede fakt rychle, je to drak! Jinak cenovy rozdil v cechach je 40000Kc, coz je dost!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  11:20

« to jm9999

Tady v Praze vcera 29stupnu! Docela horko!
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.01  10:49

« Tak uz tiez mam Scenic!

Kluci, uz nejaku dobu sledujem vasu diskusiu o to aky Scenic si kupit a celkom ma zaujala. V podstate som sa aj po citani vasich prispevkov som sa zmieril s myslienkou ze si kupim 1.6 Pisem zmieril preto, ze teraz mam R19 Cabrio s motorom 1.8, ktory ma sice mensi vykon ako 1.6 16V, ale maximalny tocivy moment ma polozeny podstatne nizsie a teda je pruznejsi. Skoro som vsak z koze vyskocil, ked som zistil ze mi to vyjde aj na 2 liter! (On nieje moc drahsi ako 1.6, ale zial ho predavaju iba vo vybave Privilege a to je palka...).
    Mozem vam povedat, ze Scenic s 2 litrom je bomba! Vypada to ako nevinne rodinne auto, ale jazdi to ako GTI! Okrem toho to ma este tvrdsi podvozok ako ostatne Scenic-y. V nasich dokumentoch som sa to nikdy nedocital, ale v anglickom casopise What Car to pisu celkom bezne a tiez mam taky dojem. Nezda sa mi taky pohodlny ako u 1.6 ale drzi stopu ako prikovany.
    No a musim absolutne suhlasit s Mrackem, to auto je totalny luxus! Kontrola tlaku v pneu, ESP, EBD, ASR, automaticka klima... Doporucujem este dokupit parkovaci senzor. Uz sa ani neobzeram pri cuvani, pipak mi povia ako som daleko od prekazky.
    Este jedna poznamka k automatickej klime. Super vec na tom je, ze automatika kontroluje nielen chaldenie (teda klimatizaciu), ale udrziava stalu teplotu pri akych kolvek podmienkach. Ke dpotrebuje schladit, zapne klimu, ak nie, tak zapne kurenie. Minule sme isli za 34 stupnovej horucavy, v nutri 21, dostali sme sa do burky, vonku v momente bolo iba 22, a my sme nezbadali ziadnu zmenu...
    Ak budu este nejake dotazy, rad na ne odpoviem.
    Boledo
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  08:05

« Re: Scenic 1.6 - cukanie

To mracek, kde na tom jazdis, alebo si tu klimatizaciu pustas v rezime zohrievania ? Alebo mate u Vas ine pocasie, nez je ta kosa co je v Bratislave ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.01  19:37

Tak uz jsem to zkusil, nic to nedela! Jede to fakt prijemne, do maleho kopce 190km/h zadny problem, pri 200km/h to toci okolo 5500ot/min. O to ale nejde, jede fakto dobre! V tomhle horku je zlata automaticka klimatizace!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  16:54

To nevim, ja mam teprve najeto 800km, ale 20tis budu mit brzo, motor jsem zatim nad 4000 netocil, jel jsem nejvic kousek nad 140 a to to tocilo okolo 4000. Niceho jsem si nevsiml, je to ale krasne tichy!
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.01  12:11

« Scenic 1.6 - cukanie

Ahojte! Mam nieco vyse roka Scenic 1.6 16V, RXE. Po nabehnuti cca 20.000 km (dnes uz ma cez 60.000 km) sa zacal motor spravat velmi zaujimavo. Ked ho vytocim do 4000 otacok alebo mierne nad, tak pri rychlosti 140 - 160 zacne cele auto sebou cukat. V servise to niekolko krat napojili na meraky a nezistili nic. Ked do toho posadim technika tak jak na potvoru to auto ide ako hodinky. Hned jak odchadzam zo servisu tak to zase cuka. Nabeham vela po dialnici a tak ma to dost stve. Co to moze byt? Volakedy ked este auta mali rozdelovace, karburatory a dali sa kupit rozne dielenske prirucky som si vedel na aute urobut vsetko - ale teraz na stare kolena takato oprcavacka. Co to je sviecky? Vraj nie. Vstrekovacka? Premerali - vraj je ok? Na www.tuning.cz bol zaujimavy clanok o ERG ventile - ak ho najdem tak ho skusim vypojit. Nemate podobne skusenosti? Diky. p
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  22:06

« Tak uz ho mam

Vcera jsem si pro nej byl, je to fantasticky auto! Docela takovej pocitac na kolech! Mam tu 1,6 16V Privilege! S normalnim Scenicem ma interier spolecny snad jen tvar, jinak je to uplne luxusni auto!Ta svetla kuze s latkou je nadherna! Mam i tu kontrolu tlaku v pneu! Hafo kontrolek, jako kdyz sviti vanocni stromecek! Pneu jsou 205/55, sedi jak pribity a ani se moc nenaklani. 1,6 16V jede jak o zivot, toci ze spoda uplne nadherne, i pri 140km/h je v interieru ticho. Jinak to auto je fakt vychytany!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  17:09

« Re: mracek - co Tvoj Scenic ?

Tak mracek, casom sa skus pochvalit, ako sa jazdi.
    Tvrdo uvazujem o tom, aky scenic kupit, vychadza
    mi to na 1,6 Expression (v SR cena 610 tis. Sk
    bez dane), doplnky ziadne, farba snad zakladna
    cervena.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  22:56

Tak zitra si pro nej jdu! Je fakt peknej, na elektronech s 205/55! Uz jsem ho videl!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.01  20:44

Mel, jeste ale neprisel! V pondeli to jdu zjistit!
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.01  08:19

« mracek - co Tvoj Scenic ?

Nejak nam to tu usina, takze mracek, uz si davno mal mat svojho Scenica, co sa nepochvalis ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  16:06

« Re: ...

Tak jsem se byl podivat jeste na Seata Alhambru nebo ja kse to jmenuje, Je to sice vetsi auto nez Scenic, ale Scenic je o dost pohodlnejsi a to dokonce i vzadu!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  13:59

« Re: ...

to matuS, ale u nas s tim problemy pry jsou! Par lidi mi rikalo, ze je napriklad vraceli pro prechod pro nakladni dopravu pri ceste do Rakouska, ale i na Slovensko! Seat Inca vypada jako uzitkove vozidlo, na to se nikdo nediva, ale Scenic nebo Picasso, coz jsou luxusni auta popripade i Mercedes M, na to uz koukaj a muzou delat potize!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…