Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  15:45

« Bez nadpisu

Chudak Scenic, dneska jsem mu trochu vice sjel pneumatiky...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.01  17:43

« Re: Spotreba

Kdyz to nebudes honit, tak se do 7l v pohode vejdes i se zaplou klima!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  07:33

PeterM>Diky. Pokym sa moje decka vypracuju aspon na 70 kg, to este potrva, a moj styl jazdy je zrejme znacne pokojnejsi + minimum mesta (vzdialenost z domu do prace mam 50 metrov, do Carrefour 1 km...), takze verim v priemer 6.5-7.0, hoci to bude Scenic.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.01  22:35

peter> to mas ake psy preboha?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  13:54

Uz som to tu pisal niekde nizsie - spotreba na 1.6 mi vychadza 7,5 litra pri jazdeni dialnica (cca 140) mesto (kolko sa da tak aby ma nenamerali :-) mimo mesto cca 100 v pomere 1:1:1. Pri obsadeni 2 ludia vpredu a vzadu dva velke psy (90 a 70 kg). Takze s deckami to mozno bude lacnejsie jazdenie ak ich nebudes velmi krmit. Pocitac ukazuje medzi 7.3 az 7.5 a ked preratam blocky za benzin a litre tak to cca sedi. O priemernej rychlosti tvrdi pocitac ze je 72 km/h. Ale ked s tym jazdi moja polovicka, tak dokaze jazdit aj za 7.0litrov v tom istom obsadeni, len trosku pomalsie. Uz sa daju kupit tieto auta aj s pohonom na plyn - namiesto rezervy je toroidna nadrz na LPG a to je potom lacnejsie jazdenie ako s dieslom. Skoda, ze ked som to auto kupoval tak sa to este nevozilo.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.01  07:38

« Spotreba

Pani, kto vlastnite Scenic 1.6 16V/79 kW, skuste sa vyjadrit (Mracek), aka je spotreba pri typicky
    rodinnom jazdeni, tj. v aute 2 dospeli, 2 male deti, na dialnici 110, mimo 90. Co ukaze pocitac a aka je skutocna spotreba.
    Inak som stale dost pevne rozhodnuty pre tento motor a vybavu Expression. Naviac pre mamu idem zrejme kupit nove Clio 1.2 8V Autenthique 3d (cena v SR predbezne 340000 Sk - ABS, 4xAirb., el.predne okna, posilnovac)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.01  18:03

« Re: Privilege/Expression

Re JM9999: ja tomu nerozumiem. RAz ti povedie to raz toto. Podla coho si to mas potom objednat, ked ti oficialne cenniky klamu? Inak jedna rada: pozor na dealera z Nitry! Su to neskutocni diletanti (mna dokonca presviedcal predajca ze Scenic je auto za zenitom - keby to aj bola pravda tak od takeho si nic nekupim!!!!). Okrem toho maju problemy s koncesiou a nieje iste ako dlho este budu existovat. Myslim dokonca ze v Nitre sa niekde stavia novy Renault salon. Pisem to len preto, ze vlani bol na vystave prave Nitriensky Renault dealer ako zastupca znacky.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.01  18:01

« Re: Co spotreba ?

To Mracek: do kolko to zrychluje ti nepoviem, lebo este som to nevyskusal. V Madarsku su pokuty, ze by som radsej tyzden nezral, ako by som tu mal platit. Ale mozem ti povedat, ze pri 140 to ma akurat 3750 otacok (ideal) a ked stupim na plyn tak zrychlenie je subjektivne lepsie ako na 4. rychlosti pri 100 km/h! Na 160 je to okamzite! Dobry pocit zo zrychlenia je aj pri 2. a 3. nad 3000 ot. ale to co sa deje na 5-ke ma prekvapilo najviac.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  07:44

« Re: Privilege/Expression

A v CR ma posuvny sedacky i Expression!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  07:43

« Re: Kde sa vyraba ?

U nas to vozi s Francie, te dodaci lhute moc never, protoze v srpnu je celofabrikova dovolena, tak se auta nedelaj. Ja jsem objednaval auto koncem kvetna a mel jsem ho v polovine cervence!
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  07:37

« Kde sa vyraba ?

A zaujimave je, kde sa vlastne Scenicy pre nase trhy vyrabaju. Jedna fabrika je vo Francuzsku, jedna v Slovinsku. Vraj sa po zadani poziadavky do vyroby po objednavke neda vediet, kde tvoje auto urobia.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  07:35

« Privilege/Expression

Vcera som bol u dealera, naprike tomu, ze v slovenskom cenniku je uvedene, ze posun zadnych sedaciek ma len Privilege, predajca mi tvrdil, ze kompletne posuvne zadne sedacky ma aj Expression - vraj minuly tyzden jedno predavali a vie to celkom iste. Otvaranie 5 okna v SR ma Expression tiez. Inak bolo mi povedane, ze dodacia lehota je cca 3-5 tyzdnov, keby som si objednal vcera, dodavka 19.9. A pozor, odpocet DPH je isty len do 23.12.2001, potom v SR zrejme toto konci !
    Pre mna to znamena koncentrovane setrenie na 1.splatku leasingu, nech je co najvyssia ! A objednavat budem zrejme v septembri (vystava v Nitre - mozno budu dake zlavy)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  17:08

to boledo, kolik jede 2.0 Scenic? Myslim tim, do kolika zrychluje, jen pro srovnani! Jasny je, ze rucicka bude asi porad stopupat,ale uz o zrychleni nebude rec!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  14:08

Ja ti mozem napisat iba spotrebu na 2 litrovom Scenicu (iny zial nemam:-)
    Najazdil som este len 1600 km, takze tiez mi to stale klesa, jazdim stale so zapnutou klimou (v Budapesti to inak ani nejde...)
    Podla palubneho pocitaca, ktory nulujem vzdy pri tankovani mi to vychadza asi na 8.2 - 8.9 litra, podla toho ci jazdim v meste alebo mimo mesta.
    Podla statistiky ktoru si robim podla skutocneho tankovania mam celkovy priemer 8.47, co stale povazujem za celkom o.k. na 140 konovy, este nezajazdeny motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  14:04

« Re: Posun zadnych sedaciek

No to je tazka otazka. Na Slovensku je vybava uplze zcestna: zakladnu vec ako pusov sedaciek dali iba do Privilege, v Cechach je aj v Expression. Na druhej strane otvaracie okno na 5. dverach je v Cechach v Privilege (ale da sa dokupit za 6000 do expression), na Slovensku je standard v Expression. Nedava to cele zmysel, ale asi to nikomu nevadi...
    Ja mam Privilege kupeny v Madarsku a tu maju obe vybavy aj okno aj sedacky...
    Inak je to super, naozaj ked sedacky posuniem, miesta na nohy je stale dost, kufor sa zvacsi skoro o 100 litrov, iba sa tazsie nasada a vysada v zadu.
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.01  13:26

« Bez nadpisu

Ještě pro upřesnění já nemám Scénic ale Mégane Combi. Motor je stejný a hmotnost asi bude podobná.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  13:22

jm>Ta okamžitá spotřeba asi nebude až tak úplně "směroplatná" (zbožňuju p.Ježkovou :-))). Já na to občas na dálnici koukám a při 140km/h (na tachometru) to lítá od cca 8.0 až do 11.0.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  13:18

mracek>Klesne ti to o dost (myslim spotřebu). Prvních 5000 km jsem jezdil s 1.6/16V za 7.8 - 8.0. Nyní (najeto 15000) podle PP za 6.4 - 6.7. Horší je to se skutečnou spotřebou vs. PP - měřil jsem na 5ti nádržích : PP naměřil asi o 6 litrů spotřebovaného benzínu míň než jsem natankoval. Ve výsledku PP naměřil průměr 6.7 (ale spíš 6.8 protože na 6.7 to spadlo těsně před posledním tankováním), vypočtená průměrná spotřeba byla 6.98.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  11:57

Mam 15 mesacny Scenic 1.6 (60.000km) V priemere mi vychadza spotreba 7.5 litra. Da sa s tym jazdit aj za 7 litrov pripadne trosku pod sedem ale na to treba lahku nohu. Klimu mam zapnutu skoro furt a ta spotreba sa nezvysuje ani ked vzadu veziem dva irske vlkodavy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  11:26

Asi je to tak. Ja mam prave Privilege a tam jsou vsechny posuvny a tim se da kufr dost zvetsit! Jezdim mezi 7.4 az 7.6l/100km! Je to novy a klesa to! Jo a jezdim skoro porad se zaplou klima, coz je urcite na spotrebe znat! Tu spotrebu zjistim a napisu!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…