Renault Scénic
« Scenic 1.6 16v - expression
Priznam sa, ze ste ma vystrasili s tymi podvozkami. Ja som si vyskusal Scenic - bohuzial nie taky, aky uz mam objednany ale diesel. Bol som prekvapeny, ako perfektne drzi na ceste - omnoho lepsie, ako vychvalena Fabia... (sice slabsie ako Focus - ale to je ine auto - dan za pohodlie). Dufam, ze info o tom, ze 1.6-tky resp. expression maju iny podvozok ako 2.0-ky ci privilegue, nie je potvrdene a ze je to chybna informacia. Nedava mi to totiz zmysel, aby najvacsi nedostatok Scenicu riesili iba v najvyzsich modeloch. Expression je pravdepodobne najrozsirenejsia a vyrobcom najviac podporovana vybava, preto sa mi to nezda.
Potesila ma inovovana stranka www.Renault.sk - tu je uz Expression s posuvnymi zadnymi bocnymi sedadlami, tak dufam, ze ich budem mat. Stahoval som sa so Scenicom, kde boli posuvne a ten priestor v kufri mi naozaj pomohol.
Ktosi hovoril o dodacich lehotach - este v juni to bolo 3-5 tyzdnov ale ked som prisiel do predajne objednat si toho svojho, tak mi tam naratali 2 mesiace koli zavodnej dovolenke v Renaulte a tiez asi aj koli velkemu poctu objednanych aut vdaka masivnej reklame. Ale co sa da robit - chces auto? Tak cakaj... V porovnani s inymi automobilkami to este stale nie je dlho (napr. Peugeot 3 mesiace :-| )
Este nieco k zabehu noveho motora: Hlavnou vecou v zabehu je, aby sa motor extremne nenamahal. Preto je velkou chybou, ked si niekto mysli, ze pri nizkych otackach motor setri! To radsej, ako klesnut pod 2000 ot/min budem jazdit na 5000 ot, pretoze pri nizkych otackach vznika vo valcoch vysoky tlak a valce potom neumerne tlacia na klukovy hriadel (loziska na klukovke!) Pokial na tychto loziskach vznikne vola, tak to ma potom motor spocitane. Nezabudajte, ze su to 16 ventilove motory, u ktorych je vykon dosahovany otackami a nie vysokym krutiacim momentom a preto ked je optimalne pre takyto motor jazdenie na 3500 ot/min, tak v zabehu by som sa k tejto hodnote mal co najviac priblizovat. Viem si predstavit jazdit na 2000 otackach, ale ziadne rozbiehanie ani jazda do kopca. Proste s minimalnym plynom. Akonahle sa mam rozbehnut, tak podradit a musim pocut, ze sa motor iba zlahka pretaca a netrpi. Nie som ziaden expert na motory, mozem sa mylit, ale urcite nebudem dusit motor na nizkych otackach. -
« Re: Radio
Tak kluci, trocha som zistoval a zistil som toto:
radio je model 22DC259/62P. Na internete som naseil stranku, ktora pre radio DC 259, Scenic a ine modely Renault rok 2000 a neskor doporucuje CD menic VDO CH060. Toto mi potvrdil aj dovozca Philips firma Merkant Sound.
Ak to niekto skusite dajte vediet.
Boledo -
« Re: Radio
meda a spol. - skuste sa opytat niekde v zahranici. Nasi (a aj vasi) "odbornici" su uplne vymleti *, co pred dvoma tyzdnami predavali tricka u vietnamca a zrazu su najvacsi odbornici. Dobre sa vyznaju a vedia poradit napriklad v Saturne, a ceny tam tiez nie su najhorsie :-) -
« Re: Radio
To s tym stitkom je to divne, musim vytiahnut moje radio a pozriet sa na to.
Ten Alpine som videl prave niekde na ceskom internete, vypadal sice uz troska inak, ale je to v podstate ten itsy model. To Mracek: jedine co je na tom CD menici specialne pre Renault je doplnok na namontovanie pod prednu sedacku. To sa vyberie von zasuvka a miesto nej sa tam namontuju take padacie dvierka. Inak je to uplne normalny CD menic. Uz som videl Scenic s originalnym radiom, ale CD menic mal Blaupunkt, takze nevidim dovod aby to malo byt nieco zvlastne.
Boledo -
« Re: Radio
boledo>rádio jsem měl venku několikrát, štítek na něm žádný není. Ve velice specializovaných krámech jsem byl mnohokrát - nikdo mi nic říct nedokázal. Několik kabelů k jednomu CD - to jsem viděl jenom u Clarionu - 2 typy - ani jeden nepasuje. Jediné, co mi inteligentní p(r)odavači dokázali nabídnout je FM kodér - přes ten jde prý stoprocentně připojit každé CD ke každému rádiu :-))). V Elektrocity se mě "specialista" na CD měniče a autorádia snažil přesvědčit, že jsem úplný * a že takový konektor na CD, jaký jsem mu nakreslil, žádné rádio v Renaultu nemá. Tak jsem se vytočil, šel jsem na parkoviště, vyškubnul jsem rádio z Megána (svého) a šel jsem mu ho ukázat. Vrtěl hlavou a smáááááál se (až do prvního zásahu). Tak asi takhle. Ten Alpine pod 10000 se dá sehnat kde? Je to někde na www?. Dík.