Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: CD měnič VDO Dayton CH0600
No co uz s nimi, * jedni. Tam, kde ich treba nie su, ale vyberat od ludi pokuty na to ich je. Minule som videl, ako chlapik odbocil na prazdnej ulici cez plnu ciaru, hned sa za nim rozbehli a inkasovali. A pritom tam nikto nebol a nikoho tym neobmedzil ani neohrozil. Ale ked sa po meste nahanali * na bavorakoch (priamo pri Tescu, vies aky je tam chaos a ist tadial 60 cez den mi pripada uz vrazedne tempo), ani ich nehlo nejako zakrocit. Asi je tvoj otec malo vplyvna osobnost :-), mozno si mal mat otca Pribilinca, potom by si mohol kludne ludi aj zabijat. -
matuS 17.09.01 13:32
jaj, hajzel a chcel 300, ale hovorim, ze ci ho neukecam za 100 tak on ze zlaty stred 200.
a to chcel este po mne okuliare, ja nosim kontaktne sosovky, tak hovorim mam sosovky, a on ze mu mam ukazat nejaky preukaz od lekarky :-) ja ze nic take nemam, on na to, ze by ma mal zobrat na pohotovost a nechat vysetrit zrak. no proste * na eNtu -
matuS 17.09.01 13:31
smolu mam len posledne 2 tyzdne, ale uz sa idem zasa krotit, ved im uz uplne *! kto ste pocuvali vcera radio, tak bolo v celom slovensku asi 30 radarov a same cestne kontroly. proste posledne vikendy=same akcie.
yyyy tolerancia je uz niekolko rokov do 9km/h nad limit, cize ked ides tacho 70, tak mas v reale tych 66-69, cize si v limite. ja uz som cvakal 200sk za 75km/h, v trnave. *
btw tito co ma chytili vcera v raci, to boli ti * co maju 3jky bavoraky, oni su priamo pod Krajskym riaditelstvom PZ -
No pozeram ze nie len 200sk v *, ale aj my sme v dobrej * ked uz stopuju aj pod 20km/h nad. Ja jazdim furt presne 20 cez podla tachometra (podla nejakej normy ma ukazovat tusim 5% viac, alebo tak nieco). Takze som relativne spolahlivo pod 20km cez - bol som presvedceny ze je to spolahlive (aspon ma teda zatial nestopli ked som to dodrziaval) :-( -
Skoda ze som nemal so sebou v utorok aj panel od radia, mohli sme vyskusat, ci si skoci (asi by neskocil, tie nerovnosti neboli nejake extremne). Mozno moj skace preto, ze nie je pevne prichyteny a vlastne mi skace cely changer v kufri. Ale v podstate mi to je jedno, keby skakal casto, tak ho reklamujem, ale tych par skokov co zatial predviedol mu odpustam. BTW cestou hore pri horskom parku casto meravaju, ale frcal si tadial akoby ta to nezaujimalo. Alebo si nechcel aby som ta sledoval? :-) -
matuS 13.09.01 20:52
luf> tento menic co mam jazdi so mnou asi 10-15.000km, ani raz este neskocil, a to myslim vazne. ten predtym (co mi ukradli) tiez si vobec nespominam, ze by niekedy skocil. ono to bude asi aj tym, ze menic samotny stoji tolko ako napr kenwood radio+menic. ale necita to tie rwcka :((( to je skoda -
« Re: Spotreba - som z toho jelen
nafta a benzin je skoro to iste, destiluje sa to len s nejakym rozdielom teploty (nafta vyssie), takze nejake primesy co uz patria do nafty v benzine vzdy mas, ale pumpari to radi leju do benzinu, lebo je to jasne lacnejsie (teda v normalnych krajinach - nastastie u nas nie) u nas tam skorej najdes vodu - to sa stalo kolegovi, od pumpy odisiel akurat co mu AC pumpa naplnila karburator, potom zastal :-) blbe, co? -
No ak ano, tak som z toho fakt moc vyteseny. Nemohlo to nejako zaniest motor? Lebo ked som natankoval zase u nas, auto sa stisilo a tahalo ako ma, ale spotreba bola hroznych 6.3. Taku vysoku som uz davno nemal. A nemoze to nieco spravit s katalyzatorom? -
luf, to ti tam priliali naftu :-) ta potrebuje viac vzduchu aby zhorelo rovnake mnozstvo tak je mensia spotreba, tiez ma mensie odparne teplo, tak ma motor mensiu objemovu ucinnost, a tiez priebeh horenia je iny tak si s tym riadiaca jednotka nevie poradi, proste to robi ftakoviny, a ked jej tam je moc, tak to ani nechce chytat a kasle -
Ak si mal rovnaky styl jazdy predtym aj potom, muselo to byt jedine benzinom. V diskusii o Shell V-Power niektori tiez pisali, ze niekedy sa z nadrze akoby vypari a inokedy ho skoro vobec neubuda. Ze by Shell nebol az taky kvalitny ako prezentuje? BTW v Chorvatsku som tankoval benzin, na ktory motor vyrazne netahal pod 2000ot a nad 4000 bol hlucny a netahal. Ale spotreba mi vysla 5.5l ??? -
>asi to muselo byt benzinomInak Palm je na to idealny< Tiez som to mal svojho casu v palme - ale exceli, ten na to staci ... ked som ho mal este noveho (teda toho palma) :-) ... teraz si to spocitam na mobile vzdy po tankovani - lejem to do plna tak je to vzdy jasne -
Vypada to ako ze ani tvoje auto nebavi cesta do prace:-)
Inak som isiel tym istym smerom, rovnakym tempom, asi to muselo byt benzinom. Uvidim po dlhsom sledovani...
Spotrebu som meral aj na PP aj skontroloval po tankovani (vsetky si zapisujem do Palm-a, kedze PP nieje celkom presny a nesleduje ostatne naklady. Inak Palm je na to idealny, su dobre programy pre sledovanie prevadzky auta.
-
Nic si z toho nerob, ja mam v rakusku spotrebu pri rovnakej rychlosti vyssiu ako v nemecku, rozhodol som sa verit ze je to premavkou - zere to inak ak pred tebou ide nekonecne vela aut, u kombika to spravi aj liter, u scenika to musi byt viac. Tiez som si vsimol se domov chodim lacnejsie a tam drahsie, mozno prevladajuce vetry zo zapadu - mozno na smiech, ale v priemere je to citit. Tak si skus spomenut ako si siel a v com to moze byt. BTW to je spotreba podla PP alebo podla naozaj vypaleneho benzinu ... neurobil si chybu pri merani?