Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  20:00

« Re: A jeste se rypnu

mfilip: To máš jedno. Ani nejmenuju, stejně jsem to tady někde popisoval. Jen prostě uvažuju střízlivě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.01  15:16

Radoprojecte nenech se odradit od mistnich zavistivcu, ktery maj jenom nejaky (oproti Felde neskutecne lepsi) fiaty, bavoraky a tak... P.S. Zkousel si to zrychleni i nekde na rovine, nebo jenom z Mohelnicaku? :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  15:08

« taky se pridam

1.3MPicko bude mit zrychleni nejlip 13s, a to kdovi jestli, i se zavodnim plynem, BRISK svickama, K&N filtrem a vzperou, bez katu a s lesenarskyma trubkama :-)))) To musi bejt dobrej fanda, kdyz si mysli, ze zmenou trubek ve vyfuku se mu zmeni vykon motoru - tak leda klesne, pokud to nebude mit sakra dobre spocitany .... filtr u npoveho auta neprida ani Ň, to mozna po 30tkm az bude papirovy zaneseny. Ten filtr snad leda snizi spotrebu ... No a svicky proti originalnim pridaji mozna 2 koniky ... mimochodem, za 10s mam pocit nema zrychleni ani Fabia 2.0 MPI s 85kW .... to jen tak naokraj ...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  14:40

pr. 16 je na prispevek 14 od Cokese
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  14:40

Tak ted v tom vidim nahravku na smec. Myslis, ze se te zepta, jake mas auto ? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  14:18

« Re: Skoda felicia - TUNING -- od Radoproject.com

jeste k te vzpere... myslim ze poznat je,kara se min krouti pri prujezdu zatackama. Ale je to spis jen opravdu takovy vyztuzeni kasle. Nic vic... pokud nekdo chce zabranit naklaneni sve kary tak se kouknete na www.hpsporting.cz
    Jo a moje kara je na www.vici.wz.cz/favo.html akorat to neni upne a nejsou tam zatim fotky:o((
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  12:44

Nápodobně, já s drsným tuningem motoru (nárůst o 1/3) bych to taky viděl asi na tech 10 s..., hmm asi jsem si měl koupit Feldu a provést tam stejné úpravy a nevrážet 40 tis. do čipu, intercooleru, fitru, trubek, hadic...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  12:39

« Re: To radoproject

Aby poznal u Feldy vliv vzpěry na jízdní vlastnosti, musel by tam mít sníženej podvozek, sportovní tlumiče a 16" kola...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  12:17

« A jeste se rypnu

1. jeste jseme se chtel zeptat, proc je sportovni filtr dobry pro zimni obdobi. 2. omlouvam se, v minulem prispevku jsem napsal 6-7% pro vyfuk, ale byl to radoprojectuv odhad pro konicky filtr, takze jedinym odhadem zustavaji 4% pro sportfiltr. Prinos zvetseni prumeru vyfuk. potrubi+vyfuk bych za strizliva nedokazal ocenit 6-7% prirustu vykonu. 3. Me o 150 kg tezsi auto, ale s mensim Cx :-)), s hlinikovymi disky (asi taky o 6 kg lehci nez plechove ), se 115 konskymi silami, s o 50% vetsim Mk, ma papirove zrychleni 10,4 s. Radoproject ma s domacimi upravami 10 s. Neco mi tu nehraje.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  11:37

« to vlami

fakt si myslis, ze to meril na brzde ?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  11:35

« To radoproject

PS: PROSIM CTENYCH CITATELOV A PISATELOV DO TEJTO RUBRIKY ANY SEM NEPISALI ROZNE NADAVKY A NESLUSNE VECI!!!!!!!! Kazdy ma rad nieco ine! PRETO BUDTE TOLERANTNI VOCI OSTATNYM!!!!! ..... nejsou to tva slova ? Nejak mi to nekorenspenduje s vcerejsim vecerem a mou zenou. 1. 17 PS navyse
    je fakt. :-))) Zapomen ... hezke sny .... Jak rikam, mas obrovskou radost z noveho auta. Na 17 PS navic budes muset trosku vice priplatit ...:-)))) 2. znovu, jak se to da zmerit, "ovela lepsie sedi na ceste". Nemyslis, ze kdyby to bylo takove super, aby to ovela lepsie sadelo, ze by tu vec za 295,- nedavala automobilka do zakladu ? Jeste mi velky matematiku rekni, jak ses dopocital k tem 17 PS ? Pises 4% filtr, 6-7% vyfuk ( :-)))))) to je dokupy nejakych 7 PS, a kde je zbytek ? Ze by svicky ? Ze by tuningove ? Ze by davaly 10 PS navic ? Az 15% vykonu navic ?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:52

To DanielID: To s tebou plne souhlasim...,ja mel na mysli celni naraz,mirne presazeny.Pak co je lepsi,obe strany mirne nebo jedna vic.Pri velky rane je to stejne jedno, jestli tam ta tyc je nebo ne...:)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:47

Plne souhlasim s Vicim. Nemam sice zadny vytunene auto, ale. Takove jednoduche upravy jako svicky, filtr ... ,podle toho co jsem cetl a co jsem slysel nazory, nejak rapidne nezvysuji vykon motoru. To ze se jen tak zmeni trubky na vyfukovem potrubi, nebo ze nekdo neco vynecha z vyfukoveho systemu vcetne katu neznamena vzdy zvyseni vykonu. A 0-100 za 10s to uz je docela dobry cas. Jen pro porovnani by me zajimalo, jestli to nema zmereny VICI kolik mu delalo 1.4 favo 0-100. PS: pokud chcete mit podlozeny cisla, zajedte si na brzdu a budete prekvapeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  09:07

Ta vzpera je sice dobra, ale ked ta niekto buchne z boku, tak mas dvojitu skodu, pretoze ten naraz sa prenesie aj na druhu stranu. Ono sa to potom dost tazko vyrovnava... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  23:22

Skodovkam celkem fandim,ale taky zastavam nazor,ze po tech upravach, co jsi provedl, je tech 17koni dost nadnesena hodnota,rekl bych tak 5 koni by bylo fer.Ta vzpera ti nesnizi naklaneni,na to je stabilizator,ta vzpera zvysi maximalne tuhost a vypada to v motoru celkem dobre(tak sportovne) a je to vyborna vec pri bouracce-vlastni zkusenost,podbehy se navzajem podrzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  23:13

Mfilip:cau, ty jo me uz to fakt nebavi jak ti lidi tady furt pohazujou konema.... sem se asi mel vykaslat na objem 1450 s kitovou klikou,a asi jsem ani vcera nemel objednavat novou vacku od Motor-excelu za 6800 (je brousena z polotovaru),protoze vacka co mam to nenaplni idelane atd... mel jsem si koupit mpicko,dat svicky, domy si udelat vyfuk, nejlepe z lesenarskych trubek, a hlavne si koupit KN (ktery mimochodem uz mam a podle me neni znat vubec a ani na brzde znat neni) a mel bych urcite tak devadesat koni jistych, kdybych si jeste koupil chip od Cimbu ci Sprasmotoru tak je to tak 110k a pak to chce jeste krisdlo a vzletne to:o))) asi si tu jednotku koupim a nasroubuju na podbeh a treba to tech 20k prida i kdyz mam karbec,ja mymslim ze to urcite pujde:o))))))))))))))
    Jo akorat ta vzpera mezi tlumicema znat je, to je asi jediny realny fakt.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.01  21:06

Zavidim ten elan upravovat zcela novy vuz, a zaroven si myslim, ze 17PS navic neni vubec malo..... (mereno na motorove brzde?)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  20:47

Asi sa niekto zle vyspal, alebo mu vcera vecer nedala zena???
    Vzpera - auto ovela lepsie sedi na ceste.
    17 PS navyse - to je fakt, onedlho aj na internete na zvlastnej
    www stranke.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  09:29

Tak to uz je asi 15. rubrika, ktera stejne za chvili zdechne. Proc je sportovni filtr dobry pres zimni obdobi ? A tem tvym 17 PS narustu vykonu se fakt musim smat. Nezlob se, ale mas jeste hodne radostny pocit z noveho auta. Uzij si ho. Myslis si napriklad, ze namontovanim vzpery mezi tlumice se auto zacne mene naklanet a ma lepsi stabilitu o tolik, aby to clovek poznal ?
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  20:44

« Skoda felicia - TUNING -- od Radoproject.com

Pred mesiacom som si kupil novu Skodu Felicia 1,3 MPI bielej farby.
    Clankov o tuningu mam precitanych velmi vela. Skoda Felicia - tuning???
    Preco nie!! Felicia je dobre auto, vela muziky za malo penazi.Prve com som zmenil na aute bolo, ze som vymenil povodne skodovacke
    plechove disky za disky z lahkych zliatin. Uspora hmotnosti na kazdom rafiku 1,5 kg. Niekto si povie: Tak malo? Spolu len 6 kg?
    Aj malo niekedy byva vela!!! Dalsou zmenou bolo zvacsenie proemeru vyfukoveho systemu. Trubky s vacsim priemerom nebol problem zohnat, dobry kamarati mi spravili com som chcl. Potom som si cez jeden nemenovany - reklama - elektronicky obchod objednal sportovy vyladeny posledny diel vyfuku a namomtoval som si ho. Mali ste pocut ten zvuk, ked som spustil motor. Ziaden ramus, krasny hlboky dunivy zvuk, nieco uzasne. Netrvalo dlho a v predajni som si kupil nove bezkontaktove sviecky BRISK Premium. Su to tuningove sviecky. Predtym som chodil na skodovackych trojkontaktovych. Rozdiel je aj citit, lepsia akceleracia, tichsi chod, mensia spotreba. Apropo spotreba, v servise Skoda som si nechal vymenit olej z 15W/40 na 5W/40 od nemenovanej ropnej spolocnosti. Uspora paliva udavana vyrobcom je az 5%. Zatial som nemal cas otestovat udaje o spotrebe. Sportovy vzduchovy filter je dobry cez zimne obdobie, mam ho teraz aj namontovany - 4% vykonu naviac ale na jar si dam do motora priame nasavanie - podla mojich informacii 6-7% plus k vykonu. Mozem sa aj mylit s tymi cislami,ak niekto vie spravne cisla, nech do tejto rubriky napise. Rozmyslal som aj nad prerobenim cipu. Zatial som od proatelov a znamych pocul len negativa. Je uprava chipu spravna vec???
    A este nieco. Rozdiel medzi benzinom s oktanovym cislom 95 a 98 je!! Na Skode ako aj na druhom aute co mam som to aj otestoval. Benzin 98 zlepsuje akceleraciu, mensia spotreba, u Skody som nameral o akoro 1 sekundu lepsie udaje z 13,5 na 12,5s. Podotykam--estre pred upravami, aby si hadam niekto nemyslel ze az teraz, po vylepseniach!!!
    Od motora prejdem k interieru. Zohnal som si chromovu foliu. Ak som nespomenul, ze mam LX tak sa ospravedlnujem. Touto foliou som potiahol predne klucky na dverach, prednu masku chladica, chystam sa na ine veci. Do auta som nechcel autoradio z vyroby, radsej predpripravu na radio. Kupil som si nove radio SONY 4x50W, som s nim spokojny, len treba vymenit - mutne - reproduktory z prednych dvery za ovela kvalitnejsie. Aby som nezabudol - do motoroveho priestoru som si kupil vzperu priamo zo Skodovky, odpada vrtanie dalsich otvorov. Auto sa menej naklana, lepsia stabilita.
    Z motora som z povodnych 68 koni naklonoval az 85 koni. Akceleracia je z povodnych 13,5 s. zmensila na rovnych 10s. Testoval som v zimnom obdobi, cez februar, tu na Slovensku bol jeden tyzden s teplotou cez den 16 C. To uvadzam na spresnenie. Cisla udajov sa mozno budu lisit, ak spravim novy test akceleracie cez leto.
    Spojler. To je uprava, na ktoru sa chystam. Dal som si objednat od prahov cez predny spojler az k zadnym na piate dvere. Som zvedavy co to s autom spravy.
    O novych informaciach Vas budem pravidelne informovat. Kto to docital az sem, gratulujem!!!
    Informacie o tuningu Skoda felicia mozete ziskat na tejto e-adrese:
    vlak@centrum.cz alebo radoproject@inmail.sk
    PS: PROSIM CTENYCH CITATELOV A PISATELOV DO TEJTO RUBRIKY ANY SEM NEPISALI ROZNE NADAVKY A NESLUSNE VECI!!!!!!!!
    Kazdy ma rad nieco ine! PRETO BUDTE TOLERANTNI VOCI OSTATNYM!!!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…