Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Letní gumy
Tak už máte přezuto? Dal jsem nové Michelin Energy tovární rozměr 175/60/14 a jede to o poznání líp než na zimních 175/65/14 - ještě aby ne, když to má menší kola :-) Teď už ukazuje tachometr i 190 z kopce s větrem v zádech a otáčkoměrem zaraženým na 5500ot - není to ale prakticky použitelné - prakticky se dá jet na 160km/hod. -
« Re: HPcka
Já mám HPčka na seriovejch pružinách, jezdím s tim už 4 měsíce a je to úplně v pohodě. Tvrdý jsou ale docela dost, oproti normálním je to úplně jiný svezení. Akorát jsou o něco kratší, když jsem to zkoušel porovnávat, bylo auto níž možná o 4 centimetry. Zatím jsem ale nikde neškrt :-))) Za těch 5 tisíc to nemá chybu. -
« Re: MOTOREXCEL
Takže to co uvádí PTD je zřejmě další sériová varianta SW. Jinak změna převodů přišla již koncem léta 97 v souvislosti s montáží inovované převodovky (tuším 14SK). Rozdíly v převodech jsou zanedbatelné mimo V. stupně který je o poznání delší 0.756 místo 0,795. Při 5000 ot. to dělá cca 7 km/h. -
« Felda 1,3BMM 50kW
Koukám na vaše hodnoty tunenych aut. Nestacim se divit felda 1,6 z kopce 180?? Se svoji feldou po rovine 150-155 a z kopce mam maximun 180 (asi foukal vitr do zad:)) Jede opravdu hezky. Ovsem do kopce 110-120 podle kopce. Zrychleni mam stale stejne 17 s (combi). Mejte se. -
« Re: MOTOREXCEL
Felda 1,6 r.v. 2001 měla omezovač prvního válce na 4500 a všech na 5000ot, delší páté kolečko a jiný SW v řídící jednotce. Chovalo se to před úpravou dost divně. Na dálnici mě předjela i 1,3MPi kterou jsme kupovali o měsíc později...
Nejelo to víc než 160km tachometr na kolech 175/60/14. Tristní. Max. výkon to mělo při 3750ot. Takže "optimalizace" byla jediným řešením. Omezovač všech válců je nastaven na 5750ot. - to je dané ostrostí vačky. Dáš ještě ostřejší a můžeš jít až na 8000otáček - to jsi někde na 170koních. Pokud dáš tak ostrou vačku, že Ti to bude chodit na 8000ot, tak počítej s volnoběhem někde kolem 2000ot. Teď už je vše ok. Z kopce to jede i 180km/hod a od 4000 do 5500 ot se to chová zajímavě v rámci možností.... -
« Re: MOTOREXCEL
Já jsem k omezovači nikdy nedorazil, ale asi bude na 6500 ot. Jinak podle chytré knížky má sériová ŘJ dvoustupňový omezovač. V 5000 ot. přestane dávat palivo pro 1. válec a v 6300 ot. pro ostatní. Proto obvykle sériová Felda 1.6 nejde víc než cca 170. Těch 170 je právě cca 5000 ot. na V. stupeň. Ale asi nebude šériová ŘJ kus jako kus, protože jsem se setkal i s tím, že omezení v 5000 ot. neměla. Taký jsem slyšel že měl někdo u sériové ŘJ omezovač kolem 5800 ot. takže ???. Ale to co je nahoře říká "chytrá knížka". Každopádně mě by stačil omezovač klidně na 5800-6000 ot. takže tohle není podstatné - hlavně, že odpadlo omezení v 5000 ot. -
« Re: MOTOREXCEL
Právě jsem si pročetl ty tvoje starší příspěvky - po výměně vačky je to asi opravdu dobré... Taky se tam rozvinula diskuze ohledně omezovače. Já jsem ho prubnul jenom jednou - když jsem tam měl nový čip, tak jsem se chtěl přesvědčit, jestli to je pravda s tím posunutím otáček omezovače. Do těch 6500 to šlo normálně (řekl bych, že na všechny válce) a pak najednou dost tvrdý "náraz". Určitě by bylo lepší, kdyby "nevypadly" všechny 4 válce najednu, ale radši nějak postupně. -
« Re: MOTOREXCEL
MiH: Jestli chceš vědět ještě víc o kombinaci s vačkou a co od toho můžeš očekávat, tak prosím jukni do starších příspěvků páč jsme to tady psali už víckrát. Každopádně někde kolem příspěvku 125 jsou mnou udané konkrétní hodnoty před a po. Telegraficky 0-100 10-10,5 Vmax. 185-190. Můžeš mi taky majlnout na PRandus@seznam.cz. Štítek mám taky prohozený za "GLX". a to ad1) kvůli zlodějům ad2) často je to fakt sranda (55 a 100 k je přece jen rozdíl). Čau! -
« Re: MOTOREXCEL
to PR a RV> Dík oběma za informace. Ve vyhledávači (google) jsem se na internetu samozřejmě už dříve pokoušel něco najít o Motorexcelu, ale chyba byla v tom, že jsem vyhledával "motorexcel" (tak, jak se tady v MC uvádí) a to mi nenašlo nic. Bydlím asi 20 km od Prahy, tak ten Motorexcel je pro mě blíž.
Michal nejsem, mám krátkou červenou Feldu (štítek vzadu "LX 1,6" mám vyměněný za "LX", aby to méně lákalo příležitostné zloděje, když občas parkuji někde na ulici).
Kromě čipu mám v autě jen lepší vzd. filtr (bavlněný JR), svíčky Brisk s okrajovým zápalem a od předloňska jezdím výhradně na Shell V-Power, na který mám o cca. 0,5 l menší spotřebu. Když to porovnám s Octavií 1,6/74 kW (combi, r. v. 2001), se kterou občas jezdím v práci, tak v dynamice do 120 km/hod (na dálnici jsem s Octavií nebyl) mi Octavie ani lepší nepřipadá. Neprováděl jsem ale žádná měření, takže možná to je jen pocit - ve větším autě se ta rychlost vnímá jinak. Zajímavé je, že když jsem do Octavie zkusil dát na zadní sedadla vedle sebe 2 dětské sedačky, tak tam zbylo ještě o trochu méně místa, než ve Felicii...
S Felicií (r. v. 12/1997)jsem kupodivu, kromě alternátoru, žádné problémy neměl (ani v záruční době jsem nenašel žádné, ani drobné, nedostatky). U toho alternátoru mi třikrát po sobě odešla elektronika, tak jsem ho pak vyměnil a už je klid. Víte, kolik stojí nový alternátor (Bosch, 70A)? Kolem 15000,- Kč... Jen ta elektronika do něj stojí 2500,- Kč. Já jsem ho nakonec koupil na inzerát za 1000,- Kč bez držáku, který jsem musel udělat - ten původní držák s pružinou tam nepasoval.
« Re: MOTOREXCEL
Jasná zpráva mám taky Fel 1.6 od Motor-excelu a plná spokjenost. Fakt to za to stojí. Je to jak říká RV. Zkus zavolat do excelu a zkus taky cimbu. Porovnej co Ti nabídnou a kam jak to máš daleko. Je to prašť jak uhoď (znám lidi co maj ME i CI) - beztak původ je na 90 % úplně stejný. Měj se ... Nejseš náhodou Michal s Bílou Feldou kombi? -
« Re: MOTOREXCEL
Kontakt:www.motor-excel.cz,tam najdeš všechno.Jinak hlavní guru se jmenuje ing.Čepek a ten Ti všechno vysvětlí.Jenom taková spekulace,podle mě vývoj čipu a vačky dělal ing.Čepek a Cimbu pouze dodává jednotky díky dobrým kontaktům ve Škodovce a za odměnu prodává prakticky produkty ME.K tomu Tvýmu čipu se vačka určitě bude hodit,jenom vím,že existuje ještě o něco jiná verze čipu.Domluvíš se tam, žádnej strach.Viděl bych to tak,že dostaneš upgrade čipu zadarmo a zaplatíš jenom vačku. -
« MOTOREXCEL
Mám Felicii 1,6 s čipem od Cimbu. Ještě uvažuji, že bych si nechal vyměnit vačkový hřídel. Na Motorexcel jsem tady v diskuzích slyšel samou chválu. Nedal byste mi sem prosím někdo (RV?) na ně kontakt? A nevíte náhodou, jaký čip (od koho) dávají na tu Felicii 1,6? Samozřejmě bych nechtěl kupovat nový čip.

Zkuste se podívat na cenový rozdíl proti 185/60/14. Docela to zamrzí.