Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« rachot - výfuk
To jste měli vydět ten rachot, když jsem sundal(no, von mi vlastně upad) tenkráte vejfuk u mýho Pincka (Dachl, Pekáč,Chrochl .. atd). To jelo, fšichni pukali závistí a mně se to zvedalo na zadní i na trojku, když jsem nepatrně škubnul s plynem. To byl TUNING !!! Až z toho hořela tráva. A vod tý doby mám taky strašně vytahaný ruce, jak jsem se urputně držel řídítek v tý rychlosti.
Nicméně zlepšení průchodnosti výfukového potrubí má evidentně vliv na zvýšení výkonu, ale jen do určité meze, pak už je lepší vyměnit motor. Nejlépe z nějakého staršího letadla. V Blesku doporučují MiG 21 ... To pak jezdí fakt super ... (:o) -
"-- skrytý --" 09.03.01 11:11
« VYFUKove potrubi
Ale to snad nemyslis [mfilip] vazne? Ja teda nejsem technik, ale delka a velikost potrubi a taky pocet tlumicu a (ne)pritomnost katalyzatoru - to musi byt ladene pro kazdy typ motoru zvlast. Kdyz nema potrubi patricny odpor, tak treba do vyfuku unika i palivo apod..... S vykonem to take souvisi, takze pak skutecne jde jen o psychologicky efekt ("Ty vole, to je rachot, to jede!"). Hodte kamenem, jestli to tak nei. Jinak tohle tema je fakt sranda sledovat :)) -
« Re: Od Radoproject.com - doplnujuce informacie
fija:jasna vec. ja mam vyfuk se svodama, pak trubka 50mm s rezonakem,a koncak...na zakazku (15000 v *). A i tak to ztratilo spodek, i kdyz v otackach je to vyrazne lepsi. Pokud se jen vyhodi kat a prvni tlumic tak kara totalne ztrati vykon v otackach..akorat to vic rve a kazdy si mysli ze mu to i vic jede... to je cela veda nekterych panu "upravcu" .... -
nemyslis ty troubo, ze zmenou vacky nedosahnes zvetseni objemu ? Zacinam verit, ze tato rubrika nezdechne, ona musi zit. Nech uz toho lhani a nesmyslu. Clovek, ktery v prvnim prispevku, napise, ze uvazuje o chiptuningu, si uplne v pohode zmeni vacku. Jen tak a jeste se mu zvedne obsah valcu. Je videt, ze si toho o tuningu cetl fakt velmi vela ...... -
uz sem z toho magor. takze kdyz mam ted 1450 a necham si udelat vacku, (samozrejme uz mam) tak muzu mit i 1800 a pak to nandam i Mfilipovi,ze? :o))))))))))))) ))))))))))))))))))))))) ))))))))))))) )))))))))))))) )))))))))))))))))))))) ))))))))))))))) )))))))) -
« Od Radoproject.com - doplnujuce informacie
UPS, to som tomu ale dal. Ospravedlnulem sa vsetkym! Asi som uz stary, alebo mam
sklerozu, ale zabudol som napisat v prvom clanku, ze som si nechal v jednej firme
prerobit vacku, aby som z motora dostal 1400cm. Ved mi to ani neislo-do hlavy sa mi aj tak skoro nic uz nevojde-,
preco su ludia v tejto rubrike stale prepocitavaju
kolko ma moja Felda PS?
ESTE RAZ SA OSPRAVEDLNUJEM ZA KIKS CO SOM SPOSOBIL!!!
Nove auto, ma to zmysel prerabat, alebo je to jen v peniazoch?
Moje prve auto - stale ho aj mam - je LADA 2107. Na tej som tiez
urobil par malych zmien - priame nasavanie, olej 0W/40, 4-kontaktove sviecky,
prerobena prevodovka, zmeneny zadny diferencial, vyladeny sportovy vyfuk. Zmeny nastali aj v hmotnosti vozidla - mierne isli dole.
Motor z povodnych 76 PS narastol na 85PS. Zrychlenie z 18s. na 15s. Tuning sa hlavne odrazil na spotrebe
mierne pod 8l/100km. Predtym ma ,,zral,, ovela viac.
Mala odbocka od temy, ale vratme sa k Felicii a chcel by som vediet VAS nazor na rozsirenie naprav pomocou kruzkou.
Prejavy sa to nejako na aute???
Pripravujem www stranku o mojej felde, ale chybaju my obrazky - cim skor tu krasavicu musim vyfotit.
Peniaze nie su vsetko. Feliciu som si chcel upravit preto, lebo som sa chcel odlisit od druhych Felicii,
ktore MOJ NAZOR - vyrezaju trocha jednotvarne.
Znizenie podvozku. Aj nad tym som uz uvazoval, ale pohlad na kvalitu slovenskych ciest som od toho upustil.