Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Tlumiče hp sporting
Fulan: pro začátek, nejsem žádnej ladič, ta Felda je obyč kombík BMM 50kW z roku 96, dosud najeto 212 tisíc km. Ráfky jsou standardní rozměr 165/70/13 elektrony, gumy Continental Contact CT22. Prostě jsem ty HP tlumiče svého času dostal za polovinu běžné ceny a původní byly pomalu zralé na výměnu, tak jsem do toho šel. Rozdíl v jízdních vlastnostech mě fakt překvapil, proto je tady chválím. That's all. -
« Re: Vačka pro 1.6 Mpi
Ten krouťák 145-149 Nm. fakt sedí. Viděl jsem několik originál protokolů z brzdy takhle upravených motorů (Auto Jarov). Kopii jednoho z grafů mám k dispozici. Na tom je naměřeno 70 kW/5250 ot. a 147 Nm/3800 ot. Jinak jak jsem slíbil poskytuji další informace: (série/úprava) zrychlení 0-100 12/10 (s), pružné zrychlení 100-130 (V.) 15/11 (s). Protože mojí snahou bylo dosáhnout maximálně objektivních výsledků, vše je měřeno za shodných podmínek (způsob měření, úsek silnice, zatížení, palivo atd.). Zatím vše. Čau! -
« Re: Tlumiče hp sporting
Najezdil jsem na HP-čkách s F-Combi přes 100 tisíc a mamina na nich jezdí dosud. Není to zas tak tvrdý, zvlášť když to posadíš výš. Má to tři polohy, vepředu je myslím prostřední a vzadu nejvyšší. Odvozil jsem s tím i spoustu všelijakých nákladů, auto sedělo na zadku, ale jinak OK. Prostě je to sportovnější odpružení, ale žádnej závoďák to z Feldy neudělá. Jízdní vlastnosti to ale zlepší podstatně. -
« Re: Tlumiče hp sporting
Zdravíčko, jsou, ale na kvalitní silnici, což je v naší republice tak 10% cest. Sice jsou seřiditelný na 3 úrovně tuhosti, ale na filcku jsou doopravdy zbytečný na dvakrát. Měl jsem je na krátké felicii v plné výbavě i se sport. pružinami, s oplastováním to auto vypadá moc pěkně, ale pro každodenní ježdění po městě a okreskách to doopravdy není. -
« Re: Gumy Pirelli
Na Filcce mam obuty 185/60 R14, predek Bravura a vzadu Kléber. Je to doooost dobry a uz nechci
165-ky.Ale mozna ze by to chtelo sehnat 185/55 R14 ale ty jen tak nikdo nedela.Vydel sem v nejake akci nabidku tehle gum za 1800,-Kc kus (samozrejme novy), myslim ze to bylo u nas v prodejne Barum.Ja je sice jeste mam dobry ale jestli nabidka vydrzi tak jdu do toho.Beavis -
« Vačka pro 1.6 Mpi
Tak už jsem byl u Exelů. Nechal jsem dát do 1.6 ostřejší vačku + ŘJ. Zatím jsem sice kilometrů moc nenajel, ale i tak to stačilo na to, abych zjistil, že výkonově je ten motor zase o třídu výš. Teď by to mělo mít cca 69-72 kW/5300 a 145-149 Nm/4000. To co uvádím jsou údaje obdobně upravených motorů, které byly na brzdě. Až najedu víc kilometrů a budu mít víc praktických poznatků, tak dám vědět. Čus!