Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Řidicí jednotka 1.3MPI
175/65 R14 mám obuté s lehce tvrdšími tlumiči a ve spojení se stabilizátory přední a zadní nápravy je to na Škodovku velmi dobré, v porovnání s jinými auty srovnatelné. S normálníma tlumičema a bez stabilizátorů je to jedno, to Ti stejně nepomůže. PTD -
« Bílý podklad přístrojů
Zdar všichni, mám dotaz, a týká se výměny podkladu budíků ve Feldě za sportovnější bílý místo originálního (šedýho). Vyměňoval si to někdo sám ? Zkoušel jsem ty budíky rozdělat a musejí se sundat ručičky z osiček přístrojů . Nechce se jim dolů, a mám obavy, abych je neulomil. Poraďte jak na to. Díky :) -
« Re: lak
Kdysi jsem se zacal zajimat take o Hammerite (lenost cistit kotouce), ale matlat to pres rez jsem "nedokazal". Byly mi doporuceny zaruvzdorne (vypekaci) barvy od MOTIPu primo na brzdy. Ocistil jsem brzdy (pakarna), koupil spray(150,- lidovka) nastrikal a drzi perfektne, barevna stalost skvela. Delaji cernou, cervenou, zlutou a asi stribrnou. Barvy dela take nemecky Foliatec (ale ta cena Ouu)Zato ma i reflexni :o) Hodne stesti.. PS: jaka barva auta X brzd to bude? -
« Re: Vačka pro 1.6 Mpi
V příspěvku č. 110 a 116 jsem se zmínil o úpravě motoru 1.6Mpi, kterou na mé Feldě provedl MOTOR EXCEL. Tady dávám k dispozici další praktické poznatky, které jak doufám budou i pro ostatní zajímavé. Měřil jsem některé hodnoty zrychlení a pružného zrychlení a to před úpravou a po úpravě a to za identických podmínek, takže se domnívám, že mnou zjištěné výsledky mají vcelku dobrou vypovídací hodnotu. Jen pro pořádek uvádím, že každé měření bylo provedeno vždy 2x a bral jsem průměr, přičemž výsledky jsem zaokrouhloval stejnou metodikou na celé vteřiny, resp. půlvteřiny a to směrem vzhůru (t.j. k horšímu času). Tak tady jsou výsledky: série/úprava zrychlení 0-80 8,5/7,5 , 0-100 12/10, pružné zrychlení 60-100 na IV. 9,5/8 , 80-120 na IV. 10,5/9 , 80-100 na V. 11/7,5 , 100-130 na V. 15/10,5. Tak toto jsou holá fakta. Můžete mi věřit, že skutečné svezení je opravdu parádní a pro "machýrky" které v případě potřeby necháte daleko za sebou asi těžko uvěřitelné. -
« Re: Tlumiče hp sporting
Díky Vici, je to dilema. Sériový tlumiče mají najeto asi 103.000 km, podle testu jsou ještě dobrý, ale proč je nevyměnit. Že jo. A ty kola 14" bez problémů s policajtama a jsou schválený, ale když už je kupovat, tak ty 15" nejsou už zas o tolik dražší a policajti mě zas tak často nestavějí. Ještě se uvidí. Zatím čau