Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  13:52

« Re: Felda 1.6 (úprava Řj + vačka) - zhodnocení

:-) sklon vozovky? Na druhou stranu je ale pravda, že když jsem tankoval Sierru prázdnou, vlezlo se tam míň než do sierry s plným kufrem. Nádrž šla zřejmě víc do vodorovna, ale i tak to bylo cca 0,5litru......PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  09:21

Jak zalezi natankovani na sklonu vozovky ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  09:15

Jinak si to neberte nikdo osobně, taky bych byl rád kdyby to jezdilo za 5,8 litrů v kombinované spotřebě mimo město jak udává výrobce, ale buďme realisti a nevěšmě si nos na bulíky :-). PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  09:13

Ještě k tomu, že po dálnici se dá jezdit za 7 litrů když spotřeba při 120km/hod je výrobcem udávaná kolem 8litrů (nechce se mi hledat techničák) a po dálnici se obvykle jezdí 140 tachometrových což je někde kolem 134 radarových? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  09:08

Prvně ke stabilizátorům: Jak jsem už psal. Na 1,6 GLX jsou přední i zadní již montované z fabriky. Ve spojení s Al 175/60 R14 se to chová líp než 1,3 50kW "Trumf", který má klasická kola a je zcela bez stabilizátorů. Ke spotřebě: V měsíčních průměrech to dělá 8,2-8,7 litru. Přes to vlak nejede. Něco si vezme navíc klima, něco málo posilovač, něco Hagusy na střeše, něco muzika v autě, svítím furt, takže ono to naskáče. Každej ať si jezdí jak chce. Nicméně o těch s "natuningovanejma" autama co se plouží po silnicích první třídy 80km/hod a ukazují kamarádům jak jim to žere jen 7,0 si myslím svoje. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  23:29

Pánové za mě počítá kalkulačka. Metodiku měření spotřeby používám následující: natankuji po hrdlo (rozumně co to jde) a jezdim ... a jezdím a tankuji a tak dále. Pak zase jednou natankuji po hrdlo - nejlépe u stejné BČS (kvůli sklonu vozovky). Následně sečtu kilometry, kolik jsem na to spotřeboval litrů a pak to vydělím. Na závěr snad jenom to, že čím větší ujetá vzdálenost je mezi tankováním A a B, tím je měření přesnější. Např. pokud bych na ujtetých 1000 km měl odchylku mezi zankováním A a B 1 litr tak na výsledné spočítané spotřebě by to dělalo odchylku cca 0.1 l/100 km. Na plnou nádrž bez problémů ujedu 500-600 km a ani pak nesvítí kontrolka nouzového stavu paliva, což jenom potvrzuje správnost mých výpočtů.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  17:36

S neupravenou ŘJ není problém při dodržování rychlostních limitů mimo dálnici a město jezdit pod 5,5l. Pokuď jezdíte za 8l pak teda neumíte vůbec jezdit! Zmáčknout pedál na podlahu umí každý, ale jezdit ekonomicky a přitom svižně, to už se musí člověk naučit. Jo a po dálnici se dá jezdit do 7l.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  09:57

« Re: Řidicí jednotka 1.3MPI

PTD:pises o stabilizatorech naprav. s timhle jsem zatim nemel cas laborovat. uvazuju ze je zkusim na Facko. Jake tam mas ty a jak se to projevuje. Mam HP Sporting (pera+tlumice) snizovane jeste vic nez je original a OZka se 195/45R15. Pujde to s tim nak moc poznat?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  09:52

PR: jsi si jisty tema spotrebama? Bud jezdis jako poloslepy duchodce a nebo kecas pripadne neumis pocitat. nic ve zlem samozrejme, ale pokud bych do toho sedl ja tak do v normalnim provozu nepujde pod 10.... na prazdne ceste radsi nemluvit:o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  09:39

Snad jen k té spotřebě, jak se Ti podařilo vykouzlit 6litrů na 100? To se mě nepodařilo zatím vykouzlit ani 8.0 .... Když jedu Brno - Praha - Brno svižně se zapnutou klimou, tak se vejdu do 11/100, přesněji 10,8 l/100. Když jedu na pohodu z domu do práce, (okreska dálnice 1:1) něco pošontám po městě a zpět, tak se vlezu do 8,5litru/100. Pod 8,5/100 jsem se ještě nevlezl.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.01  20:19

« Zadny difuzor pre Feldu

Ahoj!!!
    Neviete o niekom, ktory by robil na Skodu Felicia aj zadny difuzor??
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.01  20:08

« Re: lak

Konecne som nalakoval strmene a zadne bubny Skody Felicia na ohnivu cervenu farbu zn. Hammerite. Vyzera to velmi posobivo.
  • 00 Reagovat !

foto

15.07.01  11:14

« Felda 1.6 (úprava Řj + vačka) - zhodnocení

Tak mám najeto po úpravě cca 4000 km. Již dříve jsem zmínil jízdní výkony a tady jsou v kostce další praktické poznatky. ZÁPORY: mírně kolísavý volnoběh zejména při hodně zahřátém motoru po sepnutí ventilátoru - při rozjezdech, popojíždění a parkování nutno citlivěji pracovat se spojkou a příp. dát více plynu. Vzhledem k podvozku je třeba výkon používat uvážlivě. KLADY: svezení je velmi pěkné (všichni co se svezli byli nadšeni), auto i na malé přidání plynu reaguje okamžitě a bez škubání. SPOTŘEBA: v podstatě se nezměnila - t.j. pohodová jízda cca 6 l/100, svižnější jízda cca do 6,5 l/100, svižná jízda v rámci předpisů + tolerance do 7 l/100. Závěrem mohu říci, že na ježdění jen v městském provozu to nemá cenu - výkon nevyužijete a popojíždění je méně pohodlné. Na ostatní ježdění to považuji za dobrou volbu a doporučuji všem. Posuďte sami: Felda (poslední auto pro bídu - pojištění, ND atp.), která jezdí zhruba jako Fabia 2.0 Mpi a se spotřebou do 7 litrů na 100 km. To není špatné, ne? Co myslíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.01  10:34

« Re: Řidicí jednotka 1.3MPI

Pokud se nemýlým tak Řj od RENOCARU je vlastně Řj CIMBU. Nevím co od toho očekáváš, ale zázraky od toho nečekej. 60 kW to bude mít dost těžko, ledaže bys měl perfektně zajetý motor co má kolem 55 kW před úpravou. Záleží na tom kolik jsi ochoten do toho dát peněz a na jaké to máš ježdění. Pokud chceš, aby to bylo opravdu znát, tak optimální je kombinace ŘJ + vačka případně filtr. Pak tam těch 60 kW skutečně bude. Ve velmi dobré kvalitě se dá tohle pořídit za cca 9 tis, resp. s filtrem + 2 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.01  10:18

« Re: Maximálka Fel. 1.6. - odpověď

Tak jak to popisuješ je to vcelku standartní chování Felicie 1.6 se sériovým motorem. ŘJ je totiž nastavena tak, že pokud motor dosáhne 5000 ot/min. přestane dávat palivo pro 1. válec. teprve pokud otáčky nadále narůstají po dosažení 6000 ot/min. přestane dodávat palivo i pro zbývající válce. Dalo by se říci, že tento motor má dvoustupňový omezovač. Max. rychlost není omezena tím, že motor by se točil, ale nemá sílu (např. Fel. 1.3) ale tím, že tě zastaví první stupeň omezovače. Na druhou stranu u tohodle motoru v sériovém provedení vrcholí výkon v cca 4500 ot/min. V důsledku výše uvedeného tedy může dojít třeba ke zvláštní situaci, že ti z kopce může ujíždět Felda 1.3Mpi a ty jí nebudeš moci s 1.6Mpi dohnat. Toto omezení většinou nemají jiná (nesériová) nastavení ŘJ - tzv. chip.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.01  10:02

« Re: Bílý podklad přístrojů -odpověď

Já jsem dával na Feldu červené pozadí. Předem musím avizovat dvě věci: 1) pokud chceš aby bylo zachováno prosvětlení budíků tak to nejde udělat bez speciálního polepu (už vyřezaného) - pokud ovšem nemáš doma plotr na vyřezávaní tapety, 2) i s polepem je to pěkná pakárna takže se na to psychicky připrav. Já jsem to řešil tak, že jsem zakoupil sadu polepu od AIR DESIGNU (ceník je na netu) a pak aplikoval jakš takš dle návodu. Vypadá to vcelku dobře a já jsem navíc udělal bílé ručky ke zdůraznění kontrastu s pozadím. K dílčím dotazům: ručky se mi nepodařilo sejmout a hrubší násilí jsem se bál použít, mám pocit že Air Design bílé budíky s černým popisem nedělá a to asi proto, že by vzhledem k odlišnému osvětlení (oproti fáčku) v noci nebylo nic vidět, dělají dílé pozadí s černým orámováním stávajících bílých čísel. Na závěr jen poznámku k tomu, že jsem čekal, že Air Design to bude mít víc promakané. Pro mě přijatelný výsledek se rovnal malému zázraku, ale je pravdou, že jsem trochu perfekcionalista. Přeji mnoho zdaru a pevné nervy při aplikaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.01  09:16

« Re: antirezin

OK, dej vědět jak to bude držet. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  16:13

Dekuji vsem za rady, bubny a predni drzak brzdovych desticek jsem natrel antirezinem. Nedbal jsem na to, ze je to vodovka, vzdyt spousta aut se dnes uz strika jen vodou reditelyma barvama. Kvalita dost pokrocila. Vypada to pekne. Casem dam vedet, jak to drzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.01  09:45

Zrovna Antirezin bych tam necpal. Je to vo´dák, čili vodou ředitelný. To jsou barvy na pendrek. Vem nejlíp nějakou syntetiku "antirezinovou". Doporučuji "Vivelock" nebo i "Hammerite". PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.01  09:23

Chcel som napisat "PREZIJE"....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…