Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  13:27

« Re: Chip na 1.3MPI

a nebo koukni na www.cmt.wz.cz ale to mas krapet z ruky...:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  13:26

pokud jsi z cech, tak mam jedinou radu, zavolej do Motor-Excelu, domluv se, zajed tam a urcite ti vysvetli co chces vedet, a nabidnou ti po domluve to co ti bude vyhovovat. Ing. Cepek samozrejme dela i zvysovani obsahu, napriklad tech 1340 znamena krome jineho hlavne jine valce, pisty a krouzky (vrtani 77mm). Podle mych zkusenosti u Motor-Excelu narozdil od Sprasmotoru neprohloupis. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  10:47

Mel jsem sluzebni auto F. BMM s CHIPem od Sportomotru a zdalo se mi ze hodne kouri, ale nevim jestli to bylo tim. Motor-Excel dela tu nejlevnejsi vacka+chip za 9000,- (nevim kolik stoji vacka a co je s tim prace), ale MotorDesign to same za 15 000,- (fakt nechapu). Vlastne mi ani nejde o honeni kW a honeni lidi na dalnici, jen chci aby to nebylo tak line. Z toho co pises vyzniva, ze po vymene vacky je treba mit jinak udelanej chip, je to tak? ... Myslel jsem Skoda Motorsport, pry jsou to nejake vlozky valcu + sirsi tesneni z tech 128? na 1342 (to je teda informace, stydim se :o) Jsem z Plzne. romcovo@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  10:16

Divej, chip od Sprasmotoru, to by se mozna jeste dalo, ale chip+vacka od nich to bych neriskoval. Chip od Cimbu-jezdi jich hodne a asi i funguji, ale nevim nevim. Motordesign dela super zavodni veci,ale s upravama pro cestovni pouziti - neznam nikoho kdo by mel nake zkusenosti. V kazdem pripade chip od nikoho neumi sam o sobe ani 55kW (berme to na nejakem danem motoru ktery ma v serii presne 50kW), nejakych 61 nebo 62kW chipem je super lez a tunel. To lze jedine a pouze s upravou hlavy, jinou vackou a pak teprve k tomu udelany chip. A pokud to bude dobra vacka tak ma samozrejme takovahle uprava cenu i do mesta:o))
    Koho myslis tim motorsportem co ma sady na zvysovani objemu? Ono totiz aby takhle udelany motor fungoval tak to chce vic nez jen "nakou sadu". Odkud jsi?
    Jeste jedna vec, timhle nezatracuju chipovani! Meli jsme na MPicku chip od Motor-Excelu a znat to bylo, melo to super prubeh a jezdilo se s tim daleko lip nez se serii.
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.01  09:46

« Chip na 1.3MPI

Zdravicko vsichni,
    shanim informace z realneho zivota o chipnuti Feldy. Nalezl jsem nekolik firem Sportmotor, Cimbu, Autokomplex, Motordesign. Proctenim konf jsem ziskal dojem, ze existuje zpusob jak mohou tyto firmy ovlivnit parametry jednotky (jak moc), je to pravda? Nebo jen kopiruji jiz vyladeny cip? Je stejny pro Felicie od r 98-2001? Dalsi dotaz je ohledne vacky, kterou nekteri vyse zmineni take meni. Ma to smysl take do mesta? Kdyz vykon uvadeny s chipem je vetsinou stejny jako chip+vacka. Mam v tom hokej achjo. Posledni dotaz, MotorSport pry ma jiz hotove sady pro zvyseni objemu vymenou, nevite kdo tuto upravu provadi? Autokomplex je favorit, ale vite neco o MotorDesignu? Diky za radu. ROMan
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  09:03

« Re: Kolik benzinu je v nádrži ?

jo, jen chapej, jak jsem ziral, kdyz jsem do toho nalil 50l, zatimco do te doby jsem do favoritu nalel max 43l ....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  08:20

50l? Proc ne... nadrz ma 47, je tam urcite naka rezerva a pokud to bylo az po spunt a vezmene v uvahu ze ten stojan u kteryho jsi to bral mohl ukazovat vic... no problem:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  00:00

To je diskuse o nicem, stale probirat, kolik natankujete. Radej napiste, jak tunite a drzte se rubriky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  15:38

verte nebo ne, do karburatoroveho favorita z roku 1993 ( jeden z poslednich ), jsem natankoval 50 litru.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  10:12

Nevím přesně kolik je tam benzínu. Vím jen, že jsem jednou natankoval 43litrů do Feldy a ještě by se tam něco vlezlo. Nechtěl jsem však cejbrat benzínem po karoserii a číslo 43litrů bylo dost přesvědčivé, že by k tomu brzo došlo. Jinak jak se rozsvítí hladové oko, podívám se na denní počítadlo, připočtu 80km, a vím kdy mám zajet k pumpě. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.01  04:29

« Kolik benzinu je v nádrži ?

K problému "Kolik benzínu je v nádrži?" bych řekl to, že zrovna u Feldy by to mělo jít zjistit a to přesně ve chvíli, kdy se rozsvítí tzv. hladové oko. V tu chvíli by tam mělo být +/- 6 litrů víceméně přesně. Ve Feldě je vlastně nádrž v nádrži a dvě čerpadla. První dává palivo z velké nádrže do malé nádrže, která by měla mít právě obsah +/- 6 litrů. Druhé čerpadlo posílá palivo z malé nádrže k motoru. Obě čerpadla běží stále a vratné potrubí od motoru vede do malé nádrže. Hladové oko hlásící nouzovou zásobu paliva se rozsvítí ve chvíli, kdy začne klesat hladina paliva v malé nádrži, t.j. je tam +/- 6 litrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  10:48

« Re: Ke sklonu

Mám k tomu zajímavý poznatek. Jednou jsem dojel k pumpě fakt na doraz. Motor mi zdech u stojanu, než jsem stačil vypnout motor. To bylo první přesné měření od "nuly". Druhé bylo, když mi došla nafta 300m před pumpou a dojel jsem na setrvačnost. S plným kufrem cementu. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  23:05

Už to tady nechci moc vytahovat, ale ten sklon vozovky jsem resp. tankování u stejné BČS jsem uvedl jen pro pořádek jako jeden z prvků pro zajištění pokud možno co největší přesnosti měření spotřeby daným způsobem. Ta odchylka může být různá od 0 až třeba 1 nebo více litrů. Samozřejmě bude především záležet na konstrukci nádrže toho kterého typu auta. To je vše.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:53

Ja jsem si myslel ze bublina muze hrat roli, jenze nadrze co jsem videl, maji spis trychtyrovy tvar ( ne doslova ). Maji proste hrany takove, aby tam bubliny nevznikaly. Teplotni roztaznost je kompenzovana treba "stoupackou" k viku nadrze. Jeste mi rekni, jak si ten 1 litr poznal. Jde mi o to, ze at premyslim, jak premyslim, nevim, jak bych poznal, ze natankuju o 1 litr vice. Leda tak, ze bych s prazdnym natankoval do vypnuti pistole, objel benzinku, vzal 4 lidi + 2 pytle cementu do kufru a jel znovu a jestli by ta pistole vypla o 1 litr pozdeji ......
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  09:25

Co bych na to řekl. U feldy jsem změny se sklonem nezaznamenal. Trošku mě jen jednou překvapilo, že jsem tam nacpal 43l naturalu a ještě by se tam něco vlezlo. U Forda Sierra s plným kufrem to bylo prokazatelné. Bylo to dané tím, že při prázdném kufru je nádrž z kopce (čumák je níž) a vzduchová bublina se vytvoří v zadní části a nemá kam utýct při tankování. Každá nádrž je tak koncipovaná, aby vzduchová bublina kompenzovala tepelnou roztažnost paliva. Pokud jsem do Forda naložil plný kufr, nádrž šla téměř do vodorovna a vzniklá vzduchová bublina byla menší až téměř žádná. To vytvořilo rozdíl cca 1litr. To je můj pohled na věc. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  08:31

« Ke sklonu

Jen toto: nedokazu si predstavit, jak velky sklon vozovky by musel byt, abych do nej natankoval vice paliva, resp. aby sklon ovlivnil mnozstvi nacerpaneho paliva. Takovy sklon jsem v zivote u benzinky nevidel. Vem si trubici prumeru hrdla nadrze, nalij ji 1 cm pod okraj a nahni trubici tak, aby z ni vyteklo takove mnozstvi, aby se dalo rict, ze toto mnozstvi ovlivnilo celkovy natankovane mnozstvi. A ted si predstav podle trubice stejne naklonene auto ve sve ose. PTD: mel jsi vzdy presne zmerene, ze v nadrzi mas treba 3.64 l a do prazdne nadrze prazdneho natankujes 40 l a do plneho 40,5 litru ? Subjektivne se mi to muze zdat taky, ale subjektivnost je zpusobena ukazatelem paliva, kdy u Formana zalezelo na sklonu v zatazce, jizde z kopce, do kopce a nejvic podle zatizeni na zadni naprave. Do nadrze se ale vleze vzdy stejne, bez rozdilu na zatizeni. Jestli se pletu, vysvetlete mi to.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  14:40

« Re: Felda 1.6 (úprava Řj + vačka) - zhodnocení

Ke spotřebě: Již to nemíním komentovat, snad jen pro narovnání vzájemné konverzace musím říct, že jsem v Brně u Aralu nabral plnou a jel jsem do Břeclavi a zpět - 3D rovina - a spotřeba byla 5,4 litru. Takže to samozřejmě funguje. Nicméně jet po dálnici 90km......to je takové, jeké to je. Těch 80km po okresce nebylo na nikoho osobně. Jen znám pár kamarádů co takto jezdí a pak mi večer u pohárku nadávají jak jsem je "nepřiměřeně" předjel a že mi to ten motor vrátí....nu což, olupte. Nejlepší spotřeby které jsem dosáhl bylo 7,1l/100km při cestě do Slovinska.....furt po rakouské dálnici kolem 130km/hod plus mínus, ale to se nedá brát jako běžný provoz. Na plnou nádrž udělám 500km když to jde dobře. Není to dno, ale kolem 41 litrů tam nacpu. A to je těch 8,2/100. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  05:36

Ten sklon vozovky jsem zmínil preventivně kvůli rýpalům. Je totiž rozdíl kolik natankuješ pokud auto stojí při tankování z kopce, do kopce atp. Ten rozdíl může činit poměrně dost. To že na tom něco je uznává dokonce i PTD a to je co říci. Jinak na závěr. Plně souhlasím s tím co píše Pavouk. Myslete si každý co chcete, protože já nikomu nic nevnucuji, ale stojím si za vším co jsem zde k tomuto tématu v minulosti napsal.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  05:27

to PTD: tak to je mi tě tedy líto, to máme asi každý úplně jiné auto. Jo a ještě k těm 80 km/h na silnici I.třídy tak pokud to byla narážka na mne tak to seš vedle jak ta jedle. Takovou ustálenou jízdu bys asi moc dlouho nevydržel. Na tu pětku abys jel 80 tak s lehkou nohou je to u mého auta asi tak 1 cm stlačený plynový pedál. Zkus si to takhle jet alespoň 10 minut ustálenou jízdou s konstantně sešlápnutým plynem a uvidíš, že tě bude bolet noha. navíc bys musel stále hlídat aby se ti to nerozjelo, protože jakmile pohneš pedálem tak auto hned reaguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  17:52

Mel si dál klidně svoje. Já mám v autě počítač. Podle něho (a zběžných výpočtů) jezdím běžně za cca 5.5l. Co se týká dálníce za 7l viz první věta - je třeba UMĚT jezdit a ne jenom mačkat plyn na podlahu. Pokud umíš číst (asi ne) tak jsem psal, že mám seriovku. A jak mi vysvětlíš, že jsem na plnou nádrž (až po hrdlo) najel 878km, při PRŮMĚRNÉ rychlosti 70km/h (což odpovídá mimo město 90km/h + cca třetina jízdy ve městě). A to ještě počítač ukazoval, že je v nádrži 1.6l benzínu. Když na to příjde, taky dokážu jezdit za 9l. Ale nehoním machra. Jak jsem už psal, je umění jezdit za málo, ne za moc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…