Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
"-- skrytý --" 30.08.01 14:38
« Re: MP3 v aute
S tím si nelámej hlavu. Rychlost posuvu pásky v přehrávači určuje tzv. tónová hřídel (s přítlačnou gumovou kladkou). Ta je poháněna přes stálý převod od motůrku, jehož otáčky se řídí zpětnou vazbou - ať už ze snímače otáček, nebo zátěžově. Navíjecí trn je poháněn přes třecí kotouček, takže když tam není kazeta, běží naprázdno a tobě se zdá, že jede rychlostí převíjení. Jinak v tom adaptéru je udělaný převod proto, aby se otáčely oba trny. Drtivá většina autorádií má totiž autostop a ochranu pásku, a když se jeden z trnů zastaví, okamžitě se vypne. Stačí takto? -
« MP3 v aute
Omlovam se za OT, ale nejde mi zalozit nove tema. Potrebuji vedet ja pracuje kazetovy prehravac v aute. Mam MP3 prehravac a adapterovou kazetou do autoradia. Po jeji vlozeni vse funguje OK, ale mam silny dojem, ze prehravac jede rychlosti previjeni. Podle ceho nastavuje rychlost moturku (posuvu) pasky? V te kazete jsou zprevodovany oba nahony a napojeny na jednosmernou brzdu (aby to jelo jen jednim smerem kde je "vysilaci" hlava) a nahore konci prevod gumovym krouzkem (jakoby podepirajicim pasku, ktera tam neni). Mohl by mi nekdo vysvetlit, jak to cele fubguje a co je vlastne nutne k nezatezujicimu provozu radia (jedna se mi hlavne o zivotnost moturku). Diky -
« Re: Chip na 1.3MPI
Už se to tady probílalo X krát. Takový chip, aby to to udělalo z Feldy jiné auto nevynalezl. Když chceš, aby opravdu pod kapotou bylo kolem 60 kW, tak musíš přihodit alespoň vačku. Zkus Motor excel.
Jinak všechny zdravím po dovolené. S mojí Feldou 1.6 která prošla kůrou v Motor excelu se mi teď na dovče podařilo na jednu nádrž najet 650 km ještě bez hladového oka. Podotýkám, že to nebylo na jeden zátah ale X jízd během jednoho týdne na Šumavě + cesta z Prahy tam a zpět. -
« Re: Music
Jak jsem ten subject videl, rekl jsem si faaajn koupis si zpet sve ukradene plato, a kdyz vidim typ repra tak zas nic. Skoda.... :o( Jestli je tvy, tak nic ve zlym. Omlouvam se, ale kazdy snad pochopi jak jsem se citil, kdyz 5. dvere vystrelily k obloze bez obtezkaneho plata - ROOOM -
« Re: Chip na 1.3MPI
vici: Podívej se já být tebou tak bych se už na sprasmotor vykašlal. Inu jak se říká "kdo chce kam pomozme mu tam". Kdo si myslí, že si nechá upravit ŘJ na Feldě, dá k tomu filtr a bude z toho mít raketu, tak ať si to myslí. Skutečnost je trochu jiná. Já nejsem žádný specialista na chiptuning, ale párkrát jsem o těhle věcech pobavil s ing. Čepkem, prolistoval nějaký grafy atp. Domnívám se, že to je člověk, který ví co říká. Závěr k chiptuningu je asi následující: Auto (konkrétně Felda!) by po slušným chipu měla jet o něco lépe a při stejném stylu jízdy s o něco menší spotřebou, ale samotný chip z toho nikdy neudělá jiné auto (myslím v jízdních výkonech). Já to přirovnávám asi k situaci, kdy auto po chipu pojedne ve dvou lidech asi tak jako předtím jen s řidičem. -
« Re: Chip na 1.3MPI
Čau, moje zkušenost s čipováním - mám Feldu 1.3 Mpi na plyn, ten chlap, kam jezdím s plynem, nabízí i tyhle chipy atd. Že ho znám, tak jsem se s nim domluvil, že mi zapůjčí čipnutou řídící jednotku od CIMBU. Vyzkoušel jsem a zjistil jsem, že za 3500 Kč za upravenou ŘJ nedám !!! Nějaký zlepšení tam je - motor je klidnější, nechá si líbit nižší otáčky, změřil jsem si i zrychlení ze 60 na 100 Km/h na III. stupeň - zhruba o 0.5 - 1 sekundu lepší s chipem . Stručně řečeno - samotný chip nemá smysl a s autem nedokáže žádný zázraky. S pozdravem Fulan -
« Re: Chip na 1.3MPI
V podstatě musím souhlasit s tím co napsal vici a nemá cenu to opakovat. Předesílám, že následující skutečnosti uvádím stručně a v kostce. Chip: určitě dobrá věc (pokud je slušný) ale na druhou stranu sám o sobě nedokáže zázraky. Výsledek - lepší reakce o něco lépe půjde do otáček. Raketa to rozhodně ani po potom nebude. Do městského provozu asi bohatě stačí. Chip+vačka: (dobrý chip a dobrá a vhodná vačka) je rozhodně z hlediska pružnosti o dost lepší (výrazně lepší reakce, podstatné zlepšení průběhu obou veličin ve zejména ve středních a vyšších otáčkách). To pocítíš a oceníš především mimo město a v dálničním provozu. Určitá negativa (trochu kolísavý volnoběh a trochu horší chování motoru v otáčkách blížících se otáčkám volnoběhu). Možnost dalších úprav je velmi rozmanitá. Obecně lze ale říci že to ale znamená větší zásahy do motoru = více peněz + další negativa (životnost, spotřeba paliva, zvýšené nároky na rozsah a pravidelnost údržby atp.). Zejména v závěru uvedených důvodů si musíš rozvážit tři věci: 1) Do jakého provozu to bude 2) Co od toho očekáváš 3) Kolik jsi ochotný do toho dát. Domnívám se, že optimální na běžné ježdění je chip+vačka, příp. filtr (vložka). Výkonostně je to o dost lepší a přitom spotřeba a servisní nároky jsou nezměněny. JInak ohledně motordesignu Šmat, tak to je skutečně jedna z nej a nejlepších firem. Dělá hlavně soutěžáky a civil má k zalepení případných prostojů. Ceny úprav jsou vyšší. Doporučuji ti to co vici - zavolej do Motor excelu ing. Čepkovi a on Ti poskytne všechny informace co budeš chtít vědět.