Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  11:38

« Re: Pneumatiky

Jojo, co vím tak snad každý hliníkáč, co se dával sériově na feldu tak byl 5,5". Tak na to zkusím asi ty 175/60/R13 a a mohlo by to být v pohodě :-) Jinak k té světlosti u těch HPček: Zadní vím že jsou nastavitelný, nechal jsem je uprostřed ale světlou výšku nevím, zkusím někde na parkovišti změřit...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  11:21

« Re: Pneumatiky

S širšíma 13" kolama nemám zkušenost, ale hlavně bude záležet na jak široký ráfek je dáš. Doufám, že ne 4.5". Chtělo by to 5" nebo ještě lépe 5,5" jinat to bude všechno. Volba ráfku je stejně důležitá jako volba pneu. Třeba já jsem tím, že jsem dal ráfky 6x14" získal na rozchodu 40 mm (mezi patkami). Vzadu s 5 mm podložkami je to dokonce 50 mm a to je sakra znát. Jinak excel vřele doporučuju - sám mám od nich udělanou 1.6. Věřím, že se s ing. Čepkem nějak domluvíš ...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  11:14

« Re: HPcka

to dejvyd: Prosímtě a jak je to se světlou výškou vpředu a vzadu. A prý je snad zadek štelovací do dvou poloh. Vzadu bych nějaký centák dolů snesl, ale vpředu bych raději nechal sériovou výšku.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  11:12

« Re: Dotaz - krátká převodovka

Kratké převody znamená, že rychlosti jdou dříve za sebou a jsou níž posazené než ty sériové. Má to výhodu v tom, že rychlosti se více překrývají, zlepší se zrychlení a pružnost (krátká 5 je třeba skoro jako dlouhá 4). Na druhou stranu motor musí mít dostatečný rozsah využitelných otáček (hlavně nahoru), víc řadíš a při vyšších rychlostech je větší hlučnost. Úpravy převodovek jsou většinou docela drahá sranda i když jde lecos (třeba i 6tikavlt na Feldu). U neupraveného motoru asi nemá cenu vůbec něco takového dělat. U a u trochu upraveného jen někdy. U Feldy mě napadá například vhodnost nahradit u 135Mpi převod 3.833 za 4.118 nebo asi jednodušeji dát kratší 4. a 5.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.03  18:51

« Pneumatiky

Jo ještě k těm gumám: Vidím, že tu píšete že je dost rozdíl 175/R14 oproti normálním. Nechce se mi ale měnit ráfky, tak chci zkusit aspoň ty 175/60/R13 nebo 175/65/R13 - podle techničáku na hliníkáče můžou jít. Máte s tím někdo zkušenost? A ještě jeden dotaz: Chci nechat upravit 1.3MPI - hlava/vačka/ŘJ. U MotorExcelů to dělají za 20 tis. ale Chovanec Tuning má na webu cenu jen 14 tis. Vím že MotorExcel je "ověřená kvalita", ale je to docela rozdíl a úprava vypadá podle parametrů stejně. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  18:25

To PR: Já teda nevím, jak se chovají sériové nové, protože já jsem je měnil při 90tis. ale rozdíl je za ty peníze fakt dost znát, můžu jen doporučit, mnohem míň se to naklání a teď není problém si řízout zatáčku min. o 20% rychleji :-) Ale to je spíš tim jak jsou kratší. Jinak tvrdý je to docela dost, na kostkách je to něco, bojím se abych si nevysypal přístrojovku:-))) Teď na to zkusim dát 175/13", snad ten 1cm bude zase trochu znát. A pak vačka/hlava... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  16:45

« Re: Chip

Ne není, musíš do toho sednout, nechat prohřát motor a jít do testu provozem....
  • 00 Reagovat !

foto

10.04.03  11:58

« Chip

Jde nějak jednoznačně poznat na autě, jestli má chipnutou řídící jednotku?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  18:14

« Re: Dotaz

No so seriovou 5 mas napr. pri 100km/h cca. 3000 ot. Kdezto s kratsou 5 budes mat napr. 4000. Takze bude lahsi prevod a lepsie vyuzijes dynamiku motora. A kedze mas chip+vacka tak motor ide v pohode do vyssich otacok, ale brzdou je tam prave ta tazka 4 a 5. Napr. so seriovou 1.3 nedosiahnes na rovine na 5-tu rychlost ani 5000 ot. pretoze motor uz nema dostatok vykonu aby to tam dostal.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.03  15:03

« Dotaz

Může mi někdo vysvětlit, co znamenájí krátké převody např. "krátká 4 a 5". Někde v diskuzi jsem četl, že u auta s úpravou vačka+čip by to chtělo krátkou 4-ku a 5-ku. Díky za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  12:27

S nerovnostmi je to pravda. Ale to je právě důvod, proč jsem nešel do sportovních tlumičů...Pak by to bylo jak motokára. Kupodivu kombinace nízkých 14" gum a relativně měkkých origoš tlumičů je poměrně vyvážená právě na naše silnice. Pokud se obují slušné gumy - tak to sedí v rámci možností celku celkem slušně (tedy na slušné silnici - na hrbech silnic třetích tříd nesedí nic.....) Pokud jde o cenu, např Michelin Energy stojí úplně stejně v rozměru 185/60/14 jak v rozměru 175/60/14. Oficiálně někde kolem 3100,- což je o cca litr víc než Barumky, ale upřímě řečeno - Barumky tam nedávala ani Škodovka z výroby. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  05:14

Jo to jsem zapoměl. Pokud jde o jízdní vlastnosti tak potvrzuji co napsal PTD, vici a možná i někdo další 175/60 R14 je proti sériovým 165/70 R13 výrazný rozdíl. Ale taky je pravdou, že na našich "kvalitních" silnicích jsou nerovnosti trochu znatelnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  05:06

Ofiko jsou na Feldu jediné homologované 14" kola Al. disky 5,5x14" s pneu 175/60 R14. Všechno ostatní ve 14" není schválené. Problém je že rozměr 175/60 R14 je poněkud atypický a z "lidových" výrobců pneu je vyrábí jen Barum v jediném dezénu a i po nedávném zlevnění za ně chtějí kolem 1900/ks. Někdo to řeší tak, že dán na ráfky 5,5x14 pneu 185x60, ale to je krok zpět, protože jak napsal Vici je to pak hrozný balon. Je to hlavně proto, že ráfek nemá běžných 6" (jako u VW) ale jen 5,5". Co poradit těžko říct. Ofiko platí první věta. Já osobně mám ráfky 6x14 a obuté 175/60. Obecně platí, že čím větší resp. širší kola dám, tím hůře mi půjde točit volantem (a je to znát i se servem). Navíc se zhorší parametry zrychlení a pružnosti. Rozumná úvaha a střídmost jsou na místě. Extrémy jako 195/50 R15 namontované na BMM 40kW jsou sice efektní na pohled, ale pro praktické použití úplně na prd.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  04:52

to dejwyd: To mě zajímá. Jestli máš HP produkční prosímtě uveď víc postřehů a porovníní proti sériovým. Díky!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  15:23

175/60/14 je nesrovnatelná s 165/70/13 - o třídu lepší, v kombinaci s posilovačem (méně otáček volantu od kraje do kraje) a stabilizátory náprav se chová výrazně mravněji celé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.03  23:45

175/60 a 185/60 je nebe a dudy. ta 185/60 je balon jako krava, pokud mozno nebrat. Leda 185/55 ty se daji. Obecne ale 175/60 a 185/55 bude sedet skoro stejne akorat s tema sirsima se jeste hur toci volantem - ez serva. vsecky uvadene rozmry jsem jezdil... takze si nevymyslim:o)) 175/65R14 je mega balon..:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  16:56

Lepe se samozrejme chovaji (175/60/14). Tento rozmer zvolila Skoda kvuli "malemu" prostoru pro ulozeni rezervy. Puvodne jsem mel na Felde GY Eagle NCT2, ale ted mam Conti Premium Contact. Subjektivne GY drzely daleko lepe v zatackach, ale na mokru to bylo horsi(jemny vzorek). Ted to mam naopak :o/ Co ale mohu rici urcite, ze parkovani bez posilovace je tragedie!!! (treba po squashi :o), tak si myslim, ze ty 185 budou "drit" jeste vic :o(
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.03  14:05

« Dotaz

Taky bych se chtěl zeptat, jestli se bude felicie na těch 175/60/14 lépe chovat oproti standartním 165/70/13, jestli to má vůbec smysl ?
    Co je to za plyn, kterým se plní pneu ? Jaké to má výhody ?
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.03  13:03

« Pneu

Je dobré používat rozměr doporučený a dodávaný výrobcem. S tím se váže rozměr 175/60/14 který jsem zvolil. Jen na zimu jsem dal rozměr 175/65/14 protože jsem viděl na jiném autě že tam vleze guma a připadá mi na zimu vhodnější - jistě - na asfaltu je to plaváček, ale v zimě se zase nedělají takové vylomeniny. V každém lepším pneuservise nedoporučí na original Škoda hliníkáče 14" šířka na to není. Pokud máš iné, není problém pokud budou alespoň 5,5 palce široké.
    Jiak pokud jde o cenu nevím, ale 175/60/14 stojí zhruba to samé co 185/60/14 - tedy méně o fous. Pokud ne, udejte příklad......
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.03  10:00

« Jaká pneu ?

Chtěl bych se zeptat jaká pneu koupit, misto stávajících 165/70, měl bych zájem o nějaké 14 palce, ale neví jaký rozměr, mluví se tady o 175/65, 175/60, 185/65, 185/60. V techničáku mám tuším předepsané 175/65, jak se auto bude chovat na těch 185 ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…