Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

08.10.01  21:09

« Novinky od RADOPROJECT.com

Na stranke www.radoproject.sf.cz sa zmenilo o tuningu SKODY FELICIE GTR vela veci. Staci sa len pozriet.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  20:00

« Re: 1.6Mpi od Motor-exelu

RV: Poslal jsem Ti zkušební e-mail, na zkoušku zda Ti dojde. Jinak ve zkratce. S tím volnoběhem už to není tak docela pravda, po optimalizaci nastavení, teď pokud jde o kolísání volnoběhu při rozjíždění a parkování nepoznáš že to není originál neupravený motor. Jinak pokud vím tak vačka je kvalitně upravený orig., kolik má stupňů právě tahle nevím. Jinak ohledně vytáčení lze obecně říci, že motor jde o hodně lépe do otáček. Při běžné a oproti 1.3 neporovntaleně dynamičtější jízdě bohatě postačuje točit do 3000-3500 ot. Jinak i kolem 2000 ot. tahá jako býk. Na vršku vadne cca po 5500 ot. ale to ani nevadí protože: 1)i při požadavku velké dynamiky není ani zdaleka nutno točit tak vysoko 2) týká se to více měně jen V. rychl. st. Nechci se tady sáhodlouze rozepisovat. Víc Ti napíšu po ověření, že spojení funguje e-mailem.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:12

« Re: 1.6Mpi od Motor-exelu

PR:Starší příspěvky jsem skoro všechny pročet a rozhoduju se mezi Excelem a Autokomplexem,ale asi Excel,protože do Brna mám daleko.Jinak z Prahy nejsem a kontakt na mě: vitek@cyklos.cz.Jestli se Ti chce tak mě zajímá co je to za vačku (kolik stupňů,z polotovaru nebo z originálu nebo od nějaké firmy),protože nechci aby vačka vypochodovala po 30000 km ven.Kolik máš najeto km po úpravě ? Má smysl motor točit víc než na 4000 ot/min? Jak uvádíš,že motor má kolísavý volnoběh a ve městě mu musíš pomoct spojkou,tak mě volnoběh nekolísá,ale ve městě se bez spojky neobejdu.Spotřeba je věcí stylu jízdy.(PS:Asi jsem si měl koupit 1.3MPI,vyhodit výfuk,nalepit rychlý pruhy,sportovní filtr,klobouk na hlavu,vajíčka za okna,předjet dva trabanty a jsem KING).Zdar.
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  04:24

« 1.6Mpi od Motor-exelu

RV: Přesně tohle mám ve Feldě. Předpokládám, že pokud sis přečetl starší příspěvky, tak ses z nich dozvěděl základní info. Pokud bys chtěl vědět víc, tak mi dej kontakt příp. můžem hodit řeč in natura. (p.s. jsem z Prahy)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  10:27

« Re: Tlumiče HP

Díky za odpověď,jinak jsem navštívil tvoje stránky a máš fakt pěknou káru (žádná hromada umělý hmoty a nadupanej motor)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  08:48

« Re: Tlumiče HP

Se 185/60 R14 je to v pohode, tedy pokud mas nejake "normalni" disky s "normalni" hodnotou ET. Ale to asi nemas, takze z toho bych strach nemel. Problem je az u 195/50R15 a i u 195/45R15, ale tak pneu chyta o lem zadniho blatniku i se seriovymi tlumici pri propruzeni. O zkusenostech s takovou upravou od Excelu tady hodne napsal PR a je myslim velmi spokojeny. Precti si starsi prispevky
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.01  11:42

« Tlumiče HP

Zdar všichni.Potřebuju vedět,jesti když mám kola 185/60 R14 a použiju tlumiče HP Sporting special set,tak jesti nebudou kola chytat o podběhy.Dál se chci zeptat ,jestli někdo nemáte zkušenosti s úpravou motoru 1.6 u firmy Motor excel(vačka+chip).Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.01  08:49

« Re: to vici

myslim ze to neni spatna volba a ze budes spokojeny, je to opravdu tak 50% jizdnich vlastnosti nahoru, tam kde jini padaji z cesty tak ty jeste muzes mirne pridat:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.01  07:06

Vici dík! SPECIAL set si pořídím pod stromeček.
    Jsem na to zvědav.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.01  20:13

« Re: tuningF

ASOLUTNE S TEBOU SUHLASIM. MAS UPLNU PRAVDU.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.01  09:19

No ten set SPECIAL tvrdsi je, ale jezdit denne se s tim da, aspon me to nevadi. Jo v zatackach to sedi slusne, moc se to nenaklani, je to super taky pri brzdeni, nema se to tendenci jakkoliv rozhoupavat nebo ustrelovat ani jakekoliv jine zaludnosti. Ale chce to gumy aspon 175/60R14, 185/55R14,195/50R14 a nebo 195/45R15 popripade 195/50R15.......... pak je to jeste lepsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.01  06:51

« to vici

Vici je to hodně tvrdý? Nechá se stím jezdit denně? Eliminuje se dostatečně náklon v zatáčkách?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.01  09:05

« Re: pruziny

Pokud das na seriove tlumice, jeste pokud mozno ne na zrovna nove, nejake pruziny tak je to podle me mirne o hubu. Chce to nejaky komplet set pera+tlumice, aby to bylo pekne spolu sladene. Ja osobne mam HPSporting Special set a jsem docela dost spokojeny... www.hpsporting.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.01  05:22

« Re: Chcípnul tady pes - kde ste?

Ty plasty jsem kdysi v menší míře zkusil ve Favu, ale chce to speciální barvy (hlavně základ) takže na tvrdších plastech to bylo OK (ultravinil od Plasti-kote), ale na těch měkčích to bylo uplně k ničemu. Jsou firmy, který to dělaj, ale stojí to dost nehorázný peníze.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.01  05:16

PTD Jasně vačku a software na 1.6 ti můžu opravdu vřele doporučit. Mam to na autě taky a zatím nemůžu říci křivého slova. Myslím že tohle je na 1.6 ta optimální úprava v poměru cena/zlepšení dynamiky/rizika. A můžeš mi věřit, že to zlepšení je opravdu dost znát.
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.01  20:28

« pruziny

Dotaz: Co je najviac vhodne na znizenie podvozku - pruziny a tlmice nechat tak alebo vsetko vymenit. Aka znacka je najvhodnejsia??
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.01  20:19

« tuningF

Ahoj!!! Zdravim vsetkych tuning-fanusikov Felicii. Ja mam uz davno Feliciu, ale az teraz som zacal s jej vylepsovanim.
    Poviem Vam, ziadna slava. Zohnat hlinikove disky uz nie je problem. Rozne plastove dielce na okraslenie auta je z financneho
    hladiska zaujimave, ale oplati sa to. Horsie je to s podvozkom a rozsirovacimi kruzkami.
    Az mi stuhne krv v zilach ked vidim policajtov hliadkovat a zastavovat auta. Preco?? Uz ma aj parkrat zastavili,
    mali ste vidiet aky boli zrazu velmi mudri a ohanat sa takym a onakym zakonom. Vraj to je nezakonne mat na aute kruzky, tym ohrozujem
    cestnu premavku, a podobne nezmysly. Tu na Slovensku je to onicom mat upravene auto. Mam vela napadov ohladom motora, podvozku,
    ale co mi je to platne? Nasa zla legislativa nedovoluje vobec nic do zasahu motora, nehovorim uz ani o zvacseni objemu.
    Na Slovensku plati o tuningu asi to: Pomoz si clovece ako sa da, ak sa ti to podari, je to nelegalne a proti zakonu.
    Vam v Cechach je hej. Mozete mat upravene skoro vsetko - ak mate na to peniaze - zlepsit vlastnosti motora, podvozka a inych casti.
    Predchvilou som si s uzasom precital clanok na www.tuning.cz o Skode EVO 1. Nadherne upravena Skodovka.
    Mal som moznost si pozriet aj stranku RADOPROJECT je dobra, na Slovaka je dost v tuningu
    poviem to ,,zazraty,, ma dobre napady.
    Zdravi Vas Ferdo11!!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.01  01:05

No čau, trochu si to tady zdřímlo, to je fakt. Takhle mě napadá, jak asi vypadají plasty v interiéru nastříkaný do barvy vozu. Má to cenu si s tím dát práci. Oddělat-nastříkat-přidělat. Co ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  12:31

Co chceš tunit? Nemám pocit že by toho mohlo být moc. Jak skončí záruka, zkusím dát do 1,6 ostrou vačku a nový firmware. Tak na cca 90PS. Víc to honit nebudu. Pokud se týká spoilerů tak je to podle mě jen zbytečný balast a problém. Osobně bych volil jen dobré 14" gumy na Al kolech (vyřešeno) v předepsaném rozměru, přední zadní stabilizátor (vyřešeno), sportovní Škoda tlumiče, vzpěra nad motor, sportovní poslední tlumič výfuku, KN filtr, dobrej volant a tu ostrou vačku (to ještě přijde). Jinak mě nic nenapadá. Ještě snad vyhodit originál papíráky a dát tam nějaké reproduktory. To ale počkám, až se trochu vysypou nebo vyběhnou ze závěsů.....PTD
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.01  04:47

« Chcípnul tady pes - kde ste?

Chcípnul tady pes. Kde jsou Ti tuneři co denně potkávám nebo vídám na silnicích v ospojlerovaných Feldách od střechy až po zem, jenž krotí stádo 55-68 pěkně dravejch koní (zcela vyjímečně i 75) a současně lituji, že se jim nemohu podívat do tváře přes jejich tmavá nebo zrcadlová okna často vyzdobená nálepkami typu "No respect", "No fear" abych ocenil jejich řidičské umění, že na úseku kde je 50 km/h a přechody pro chodce dokážou s přehledem uřídit vozidlo rychlostí minimálně o 30 vyšší. Ještě štěstí, že dají o sobě chvíli dopředu vědět dusáním basů hlasitě puštěné HF aparatury. Tak teď vážně! Absenci shora uvedených v této rubrice oželím, ale Ti ostatní by se mohli probrat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…