Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
"-- skrytý --" 23.10.01 01:33
« vzduchovy filtr
Panove, koupil jsem nedavno pomerne levny vzduchovy filtr (180 Kc). Od te doby se mi rapidne zvysila spotreba na Felde 1,9D (o 10%). Je to mozna spojene i s tim, ze jsem zacal vice svitit, ale loni to takovy skok nebyl. Opravdu je to mozne tim zrejme nekvalitnim filtrem? -
« Re: Radoproject ????
Neberte prosim takychto ludi vazne. Normalne sa hanbim, ze je to Slovak...ale blbych ludi je asi vsade dost - poznal som jedneho chalana, ktory si z 286 onoho casu vyrobil spustenim programu 286to486.exe vyrobil PC-486 a zevraj mu to islo rychlejsie tak asi trojnasobne :o)))). To uz chyba vo vycte uprav iba zuzenie koncovky vyfuku pre dosiahnutie efektu "tryskac" :o) -
« Fel. 1.6 od Motor Excelu
Minulý týden jsem absolvoval úpravu svojí 1.6 u Excelu (vačka+řj+filtr) a chtěl bych touto cestou poděkovat Vicimu a PR za dobrý tip.Jsou to skuteční profesionálové ,kteří vědí co dělají.Vím o čem mluvím,protože mám za sebou i neúspěšné pokusy.Jinak první dojmy:perfektní zátah,motor táhne až k 5000ot/min,výrazně větší toč.moment.Hodnoty jsem neměřil,ale rychlost v úseku co znám je o 10 km/h větší.Zrychlení 0-100 asi 10.5 sec.(Radoprojekt-8.8??),spotřeba +0.5l,ale šlapu tomu na krk.
Radoprojekt:Nechtěl jsem Tě urazit,ale ty parametry nemyslíš vážně,že jo? Podívej kolik má Octavia 1.8T.(Vím,že je těžší).No a bomba je ten olej.Přiznej,žes nalít marketingovejm odborníkům,asi čteš hodně Autosport&Tuning tam jsou tyhle zvěrstva. -
« Re: Radoproject ????
Moc dobře jsem se tam už kdysi pobavil. Já ve své Feldě s cca 72 kW potřebuju na kilko "celých" 10 s. a on to zvládá s udajnými 66kW dosaženými olejem, svíčkama atd. za 8,8 s. To je skutečně obdivuhodné. Asi se budu muset zamyslet zda bych neměl použít osvědčené metody Radoprojectu a k tomu přidat ještě něco z ladičské kuchyně Oktaviána jako např. řádným zajetím motoru z něho získal místo 55 kW celých 69 kW. Škoda jen že jsem o tom nevěděl dřív, že to tak jde. Nemusel jsem měnit vačku a ŘJ. Ale zase, když už tam je a teď tam dám ten "správný" olej, svíčky, filtr a navrch jako třešničku na dortu to ještě pořádně zajedu podle Oktavánova receptu tak tam musí být alespoň 105 kW a to bude kilko tak za 4 ("rozumný odhad"). -
« Radoproject ????
Nemel by sis nejdrive provest mereni na sve Felicii, nez zacnes zverejnovat nejake udaje. Pokud nas chces mast udaji, tak se ti to opravdu povedlo. Tebou provedene upravy na motoru -vzduch. filtr,svicky,vyfuk,olej... si myslis ze kdys sectes navyseni vykonu po techto upravach, tak ze o toto se ti opravdu zvysil vykon? Tyto udaje , jako zvyseni vykonu motoru po namontovani svicek Brisk Premium 50kW + 6% svicky=53kW. Se teda pletes. V jednom Svete motoru byl test techto svicek a pokud si pamatuji, tak tam u Opel Vectry tusim namerili cca +2%. A tak je to se vsim. mimochodem B Premium +6% jsem mel na aute taky + olej Trysk Rac 5W40 +2% * novy vzduch filtr 1-2%. Takze misto 40kW jsem mel hned 44kW. Divne ze jsem to nepoznal. K tomu udaji o zrychleni 8.8 s na 100km/h??? Zamysli se. Mel jsem moznost jet ve Fiatu Punto GT. Motor 1.4 turbo cca 140PS/cca 210Nm. Papirove 0-100km/h za 7.8 s a tohle byla teda jizda, bylo videt na okruhu v Brne, tak i v Auto Tuningu. Chces rict ze ti to opravdu jede takhle nejak. Jestli ti muzu doporucit, az bude v Brne otevreny okruh, zajdi si tam a porovnej si sve auto s nejakymi opravdu upravenymi vozy. Pak budes opravdu vedet, jak na tom jsi. -
« Re: ???
Nechce se mi ty stranky cist znovu, mel jsem totiz celkem dobry obed......... ale i s nachipovanim, jakymkoliv vzduch filtrem a vyfukem typu ladeny koncovy tlumic, pokud to nema zadnou jinou upravu motoru, to bude mit tak max. 51-53kW,kdyz moc. Nic vic nic min. -
« Re: Radoproject
Jo tvrdit muzes cokoliv ale taky musis pocitat s tim ze se ke tvymnazorum nekdo kriticky postavi a pak by jsi asi mel vecnymi argumenty jeho kritiku vyvratit a potvrdit tak svuj nazor a nebo priznat se kecas a delas tu z nas voly. To je demokracie...... -
« ???
Zdravim vsetkych priaznivcov SKODA TUNING.
Aj ja som si zo zvedavosti pozrel stranku RADOPROJECT. Taktiez som si precital na
na jeho adresu Vase pripomienky. Zanadavat si a napisat sproste slova vie skoro
kazdy. Napiste kolko podla Vas moze mat jeho Skodovka koni.
Podla mojho odhadu MAXIMALNE vsak do 85PS aj s nachipovanim. -
« Re: Novinky od RADOPROJECT.com
VICI:Nerozčiluj se,nestojí za to.Je to provokatér a chce nás *.Ta narážka v mým příspěvku (rychlý pruhy atd.)patří právě rádo-by-projektu.
Docela by mě zajímalo,čím se ten člověk žíví.Tipnul bych policajta nebo zloděje,kterej okrádá stejně nebo více retardovaný jedince jako je on sám.Ještě bych chtěl znát Tvůj názor,Motor Excel nebo Autokomplex.Ta Tvoje úprava motoru asi dost stála co?