Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Vzduchovy filtr podruhe
Con >Kde jsi prisel nato ze sviceni nema vliv na spotrebu,ty jsi musel koukat na televizi kde rikali ze musime svitit v zimnim case a at se nebojime zvysene spotreby ze je zdarma.Nejvetsi pitomost, to muzou balamuti hlavu lidem co vubec autum nerozumi a nemaji PP,spotreba skutecne se zvedne o 0.1l/h a za 10h jizdy toje 1l nebo cena 26Kc ,to je nejdrazsi vyrobena elektrina,kdo ma PP da mi zapravdu.Ten co jezdi cely rok se svetlama a casto tak ho provoz auta se svicenim dost stoji.Ale ne jenom svetla zvysujou spotrebu treba vyhrivani zadniho okna nebo oba mlhova svetla atd... -
prominte ze se vam zde vmesuji ale ktem filtrum ten sport. filtr ma jak tu bylo psano vetsi pruchodnost nez obyc. tim je dosileno mensiho odporu pri nasavani. dale delat diry do filtru ci jezdit bez nej je hazard moznost zadreni motoru, jinak pokud ti stoupla spotreba po vymene filtru za neznackovy muze to byt nim ale sviceni nema vliv na spotrebu!!! to je holy nesmysl, alternator vyrabi stale stejen el. proudu porad se toci jen nedobiji tolik baterku ale dava proud do svetel!!! jinak pokud bys chtel krapet pridat na vykonu levne a ucine nahrad katalyzator trubkou a to je uz dost znat i spotreba klesne. jinak do feldy davat sportovni filtr je opravdu zbytecne leda KIT ale to je dost drahe mozna , sport. filtr se hodi do 1,6 feldy a nebo do oktavek, popr. fabie jak TD tak benzin.
PS: k tem puncocham hmnechtel bych tim autem jet nekam dal trebas na dovolenou do chorvatska , odtahovka je stama dost draha. -
« křemíkovej prach ??
Máš náhodou na mysli dioxygenumsilicium ?? Toho je ve vzduchu skutečně málo, krom toho, pokud by prošel do válce, zase vyletí ven jako ten samý prach výfukem ven. Největší problém je hnyz a to především brouci, jejichž krovky obsahují křemičitany, ale i tak se nic neděje. Už jsi viděl někdy traktor ?? A jeho motor po dvaceti letech zatěžovaný v zemědělské prvovýrobě ??? Vzduchový filtr ?? Buď tam je pův. 20 let starej, nebo žádnej. Palivovej filtr ? Voda v nádrži ?? Žádnej problém ... (:o)) Diesel snese fakt hodně a to hlavně díky malejm otáčkám, teplotám a tlakům vznícení. S tím filtrem to je v pohodě, záleží jen na tom, jak velké díry se tou jehlou udělají ... -
"-- skrytý --" 06.11.01 08:20
Hmm, diky za radu. Ja stojim ale pred problemem, ze jsem vymenil filtr, oficialne koupenej, ale levnej [180 Kc]. Mam Feldu 1,9D - spotreba mi stoupla o 15% (castecne to muze byt svicenim za dne). Na filtru je ujeto 1200 km. Spotreba je stale stejne vysoka [5,8].
Ma otazka zni: Ma drazsi nebo sportovni filtr vyssi kvalitu ve vyssi pruchodnosti vzduchu? Tj., ma mensi odpor? Udelam ted 2 nadrze na propichany filtr a pak budu informovat, jestli spotreba klesla. Pak tam ale opravdu vrazim novej a drahej. PS: Prilis neverim tomu, ze by bionaftovemu motoru vadily mensi necistoty... -
Jo asi tak nejak. Filtrem * nevylestis. Sorry za tu vetu ale vystihuje to. On ani u upraveneho motoru ten filtr zazrak neudela. Filtr v dusledku nesmi propustit vetsi castecku necistity nez je vule mezi pistem a valcem, a ta je dost hodne mala, takze jezdeni delsi dobu bez filtru (i kratsi dobu pokud se podari nasat neco vetsiho=docela pruser s nevratnymi nasledky) muze dost vyznamne zkratit zivotnost motoru, stejne tak s nefunkcnim filtrem. Zavodni motory se dost casto jezdi bez filtru to je pravda, ale jsou taky vzhledem k tomu serizeny a nepocita se u nich se skoro zadnou zivotnosti. Kup poradny "seriovy" filtr a je to asi opravdu nejlepsi reseni. -
Názor na filtry je v příspěvku 245.Pro 1.9D bych volil určitě sériový filtr.Pokud máš ucpaný filtr má to vyšší spotřebu a zřejmě se chová tvůj filtr jako ucpanej.Jinak tak neprostupnej je proto,aby tam se vzduchem nešel sajrajt co ve vzduchu je.Pokud jsi ho propíchal jehlou,vyhoď ho a kup si novej kvalitní.Na sportovní se vyser to pro diesel(a1.3 i 1.6 bez úprav) nemá cenu. -
"-- skrytý --" 05.11.01 00:00
« Vzduchovy filtr podruhe
RV nekde rozhlasoval, ze to tady zkomira. Ale ja jsem se ptal na vzduchovy filtr (236) a nikdo mi neodpovedel-.. (?) V cem je zazrak sportovniho vzduchoveho filtru? Mam Feldu 1,9D a neni mi prilis jasne, proc tam je tak jemny a neprostupny vzduchovy filtr. Znam silence, ktery jezdi na damskou puncochu. Ja jsem dnes jezdil bez filtru :-)
Ale proc pisi o vzduchovem filtru? - zajima mne jeho vliv na spotrebu. Pred vymenou jsem mel spotrebu 4,9-5,1 l/100 km bionafty. Dal jsem novy a levny filtr (180 Kc) a mam hned spotrebu 5,7-5,9 l/100 km. Castecne zvyseni muze delat sviceni i za dne, ale mam vypozorovano, ze to dela skok max. 0,1 l/100 km. Takze jsem ted filtr propichal jehlou a uvidime co dal... :)) -
« Zase to tady chcípá !!!
Tak to tady zase nějak chcípá, tak s tím něco dělejte!!! Nebo jste svoje Feldy už zazimovaly. To se nechcete dozvědět jak nejlépe přidat pořádné stádo koníků navíc (např. rychlými pruhy, nápisy, šachovnicemi nebo několika řádně ostrými spojlery). Tak jen pište ať nespadneme do archivu. Tohle téma si to snad ještě nezaslouží. -
« Re: Fel. 1.6 od Motor Excelu
Můj názor na filtry:Víc vzduchu do motoru stejně nedostaneš pokud nemáš turbo nebo nezměníš časování nebo průřez a délku sání.Ta větší propustnost se projeví pouze na plný výkon a u každýho auta jinak.Každopádně ochudíš směs v celém režimu,takže snížíš spotřebu asi o 0.2l/100,ale na momentový křivce to může způsobit propady.Plus filtru je jeho větší životnost(dá se prát).Takový to :motoru se lépe dýchá je pěkná kravina,zkus jak to jede bez filtru. -
Jo, je to přesně tak. Ten filtr je spíš doplněk k již upravenému motoru, ale sám o sobě nic neřeší (jsou však možné i vyjímky). Jinak jsem rád, že dojmy, které zde RV uvádí jsou vcelku identické s mými. Když jsem je tady po úpravě před časem prezentoval já, tak se ozvali někteří, kteří pochybovali zda je to skutečně možné (spotřeba, dynamika atp.). Tak jak čtete i z jiného zdroje nezávisle na sobě tak je to SKUTEČNĚ tak. -
Ja mel na 1490ce ve Facku s karbecem KN vlozku a nebylo poznat nic, ted jsme dali do 130ky s motorem Favo 1450 KN kit a poznat neni taky nic, nicmene jine reseni nez ten kit nepripadalo v uvahu protoze je tak karbec a sani z Facka a tak se tam nic jineho neveslo....
Podle me jsou to vyhozene penize, ale az bude cas a moznost tak se pokusime s CMT zkusit co nejvic filtru a podobnych veci na brzde a pak nekam napisem vysledek...:o) -
Ještě drobnej detail,ten filtr (Green) už jsem tam měl takže +cca.2000 Kč,ale stejně to není žádnej zázrak (ten filtr)a podle mě to za tu cenu nestojí.Kup si radši benzín a jezdi.U série mezi filtrama rozdíl nepoznáš a u úpravy je to skoro neznatelnej posun.

Asi na volnobeh? Tak to neres. Zkus si to zmerit,
kdyz mas auto v otackach (tak tech 2000-3000) a
prepocti to na procenta, nebo alespon na km/h
Uvedom si, ze i kdyby to byl 0.1l/h, tak je to u
rychlosti 50 km/h o 1-2 % vetsi spotreba... To
si spis nahusti pneumatiky, vyklepej vzduchovej
filtr, dej ridsi olej atd.
Nepolemizuji s tebou o tom, ze se spotreba zvysi --
jako SS jsem delal elektro, takze s pochody
v el. motorech jsem seznamen. Celkove je ale
spotreba vyvolana mechanickym brzdenim alternatoru
(ktere je vyvolano silovym pusobenim el. pole vyvolaneho
proudem odebiranym z alternatoru) mala (v porovnani
se ztratami (a z nich plynouci spotrebou) vyvolanych
odporem vzduchu, mech ztratami v motoru, prevodovce
a jinych ruznych soukolych.
Vem si i ten pomer vykonu - 200 W zarovky (odhad prevodu na mech ztraty tak 0.4-0.5 kW) vs.
20-30 kW vyuzivanych z celkoveho vykonu motoru
pri mestske jizde (z celkovych 44-80kW). Takze za 1 km zaplatis (na spotrebe misto 2 Kc 2,02 Kc.). To spis zkus obcas sundat nohu z plynu...
Samozrejme, kdyz se nascita klimatizace,
osvetleni, vytapeni zadniho okna, radio + extra
zesilovac, tak to jiz da nejakou sumu, ale bude
stale max. 10 % (za kilometr zaplatis misto 2 Kc 2,2).