Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
"-- skrytý --" 12.11.01 00:00
« Re: Vzduchovy filtr podruhe
navazuji na 278: Aby muj predchozi prispevek vyznel srozumitelne - mluvim stale o zvysene spotrebe o cca 15-17%. Hledam pricinu. Menil jsem gumy (srpen), vzduchovy filtr a zacalo se svitit/topit. Ale takove zvyseni spotreby (nafta) jsem loni nemel. Takze se ted priklanim ke vlivu pneu. :( -
"-- skrytý --" 11.11.01 23:47
RV (270): Bohuzel propichani filtru nemelo asi ucinek. Sice jsem najezdil mnohem vice po Praze (cca tretinu), ale spotreba zustala naprosto stejne vysoka. :-(
Ted jsem vymenil gumy za zimni, uvidim, jestli neni zakopanej pes v novych pneu, co jsem koupil v srpnu.... -
RV: Máš pravdu, souhlasím s Tebou, jen jsem chtěl demonstrovat, že diesely vydrží mnoho. Bez filtru se nedá skutečně jezdit dlouho, pro traktory ještě hraje ten fakt, že jsou to širší válce a otáčky jsou do 2000 za minutu. Takový motor vydrží ješt více ... -
"-- skrytý --" 09.11.01 08:03
vlami> to že na udržení konst. rychlosti 60km/h na rovině postačí cca 5kW není zas až tak v rovině utopie. Kdysi jsme to ve škole počítali a vyšla nám zhruba podobná hodnota. Jen si zkus vzít svoji průměrnou spotřebu, zjisti si výhřevnost nafty a účinnost motoru a poskládej to do sebe. Možná tě výsledek překvapí... -
« 1.6 MPi - 100 koní od Šmata
Ještě se vracím k úpravě od Šmata. Vcelku věřím tomu, že tenhle konkrétní motor skutečně těch 100 k po úpravě měl a to proto, že podle grafu už před úpravou měl o dost lepší hodnoty než udávané výrobcem (max. výkon už při 3750 místo nějakých 4500-4800 a krouťák přes 140 už před úpravou). Takhle zajetý motor těch 100 koní mít určitě bude. Dřív měl Šmat i samotný chip pro 1.6 MPi ale už nějakou dobu už v nabídce na netu není. Tam bylo cca 62kW/4750 ot. a 149Nm/3750 ot - hlavně ten krouťák !!! Cena byla nějakých 7000,- bez DPH. I pro tuhle úpravy byl dle grafu použit výše uvedený motor vykazující už v sériovém provedení lepší parametry - alespoň podle křivek v grafu. -
« Motordesign Šmat - rozvodové kolo
Motordesign Šmat je skutečně špička mezi tuzemskými úpravci. Škoda je, že se ta špička musí špičkově zaplatit. Taky jsem o nich uvažoval, ale nakonec jsem se obrátil na excel, kvůli nižší ceně a lepší dosažitelnosti. To rozvodové kolo bude něco podobného jako u KITu motoru. Tam je rozvodové kolo na rozdíl od sériového dvoudílné a spojené šrouby, tak aby se dalo natáčet vůči vačkovému hřídeli a bylo umožněno tzv. časování motoru při ladění na motorové brzdě. Jak vypadá rozvodové kolo pro tuhle street úpravu nevím. Pokud bych chtěl někdo vidět na vlastní oči Kitový motor 1.6 včetně svodů a příslušenství, je vystaven v muzeu Škoda v MB. Jen tak mimochodem KITy 1.6 byly upravovány a laděny právě u Šmata. -
Dodatek -jestli jezdis po meste s vykonem 20-30Kw tak sundej nohu z brzdy nebo povol rucni brzdu,nevim jak jsi prisel ze pomeste s ustalenou rychlosti porovine potrebujes 20-30Kw veskutecnosti staci pro 60Km/h 5Kw !!! zalezi na aute a stavu, mimo tveho ktery potrebuje 20-30Kw.Nechlub se ze mas SS elektro. -
bob_ >to ze mas SS elektro neznamena ze vis vse.Spotreba svetel nema vliv na kilometraz a na vykon motoru ale na cas a vykon provozu el. zarizeni, to jak se da zjistit je nejednoduzsi podle PP.muzes jet naplny vykon ale nic natom nemeni hodinova spotreba svetel,takze prosimte nepocitej to na kilometraz a proceta, to nema na s kilometrazi nic spolecneho,za 10 hodin provozu budes stale platit 26Kc, ci pojedes 1Km/h nebo 200Km/h.Pochopitelne jestli pojedu 200km/h tak ta spotreba je zanedbatelna,nebude to treba 10l/100Km ale 10,05l/100Km chapes uz to ? asi ne. Nevim co tu pletes ktem svetlum ty pneumatiky, filtr atd. -
« Re: Katalyzator
Co se týče toho katu,tak s tebou 100% souhlasím.Ještě se vrátím k tvýmu příspěvku v rubrice Total *:Motordesing je dobrá firma,takže když budeš mít kliku tak tam snad budeš mít těch 100 koní.Co to u nich stojí?
Sportovní tlumič original Škoda je vlastně Soieta a to je šmejd a blamáž.Vylítá ti z něj výplň,začne rezonovat,praskne centrální roura a můžeš ho vyhodit.POZOR!!To kolo u vačky může bejt jenom jinak natočený a možná odlehčený,převod musí bejt furt stejnej! -
Snesu toho dost, ale ladit Feldu tím, že vyškubnu katalyzátor, je teda fakt bomba. Jednak každý pozná, že stojí na křižovatce za * co vyškubl kat a někteří policajti už taky nejsou úplní dementi aby to nepoznali a pak to může být veselé. Zkuste někdy použít mozek. V principu to skutečně výkon zvýší, ale max o 1,5 - 2,5% a to jen v oblasti nejvyšších otáček. Při otáčkách do cca 3500 je nárůst výkonu nula. Pokud někomu stačí zvýšit výkon o jedno procento, tak ať si dá laděný poslední tlumič výfuku original Škoda. Výkon bude zvýšený v celém rozsahu otáček. PTD -
Nevim jak to bude realne u Feldy, ale katalyzator
je odpor ve vyfukovem vedeni -- motor se hure a
dele vyprazdnuje, tim padem se tam dostane mene
"ciste" smesi -- klesa vykon. Prida ti to tak 5%
vykonu. Hlavne si dej pozor na to, at nova trubka
tesni ve spojich a dej pozor na lambda sondu -- musi
tam stale byt a musi byt zapojena...