Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Jak to jezdi se sportovni vackou?????
Problém je v tom,že normálně si vybereš kombinaci čip+vačka k sobě vhodnou.Teď je těžký určit,která vačka se hodí k tvýmu čipu.Nebudu tady házet čísla,který Ti stejně nic něřeknou.U vačky záleží na zdvihu,úhlu otevření sacích a výf.ventilů a křivce zrychlení při otvírání.Zkrátka mraky kombinací.Opravdu zkus Motor Excel,Motordesing nebo jestli jsi z Moravy tak CMT (Chovanec).Ještě k tomu čipu.Čip ti motor neudělá,tos asi poznal.Největší vliv má právě vačka a taky případná úprava hlavy, u 1.3 vhodná. -
« Re: Tuning - výfuk
S potěšením sleduji, že to tady zase konečně trochu ožilo. Já osobně používám H4 Super od Osramu 55/60W. Jsem s nimi spokojen a subjektivně mám pocit, že svítí o něco lépe než obyč. H4ky. O nebezpečí zničení světlometů při použití silnějších žárovek jsem také slyšel. H4 Super Osram stojí cca 15,- kus.
Jaké máte zkušenosti se sport výfuky na Feldu (nejlépe 1.6) a s použitím hladkého středního dílu - jde mi hlavně o hlučnost a životnost koncových dílů jednotlivých výrobců (o výkonovém přírůstku si nedělím iluze). Dík za poznatky. -
« Re: Tunning Felicie
to jardík: Především záleží na tom co máš za Feldu a kolik jsi ochoten do toho dát. Ohledně té ceny to není jenom o tom jestli ušetříš pár stovek, ale o komplexním přístupu při úpravě a taky o zárukách. K vačce potřebuješ obvykle údaje o seřízení a taky příslušný chip. To není jenom někde něco nakoupit po inzerátech (mnohdy pochybné kvality) a pak to nějak dát dohromady a třeba to vydrží. Za ty rizika, která při tomhle způsobu podstupuješ těch ušetřených pár stovek opravdu nestojí. Nejlepší je obrátit se na firmu se zkušenostmi!!! Ty vykřičníky tady nejsou náhodou. Tady jsou některé Motor excel, Motordesign Šmat, CMT, CIMBU. Od samotného chipu nečekej zázraky (zvláště u 1.3). -
« Re: Tunning Felicie
Pokud celá úprava má mít cenu potřebuješ ještě nejmíň přeprogramovat řídící jednotku a u 1.3 i upravit hlavu.U 1.6 je to asi 69-72 Kw a krouťák 145Nm.Nekoukej v první řadě na cenu,když se Ti v tom porejpe amatér tak je to spíš horší.Já mám úpravu u Motor Excelu a jsem nadšen.Pročti si starší příspěvky,nechci se zbytečně opakovat,líp než já to popsal přede mnou PR. -
« Re: Baterie
My mame v traktoru 66ku a jde tam v pohode.Ja mam ve Facku 55ku a taky OK. Ale jestli pujde 66ka do 1.3 to nevim, ale rekl bych ze jo. Je akorat delsi ale to by nemelo na strane k podbehu vadit. Zbyva jedine reseni, zkusit to... zkusil bych to za Tebe, ale kolega uz svoje MPicko prodal....