Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Letni GY Ventura vs. Michelin Pilot Exalto
Já mám Michelin XT2 180/60 R14 a jsou vynikající,životnost je podle kamaráda v servise asi 50t.km.GY jsou špičkový gumy a myslím,že to nemá cenu,Michelin je taky dobrá guma.Mimochodem hlučnost je menší než u originál 165/70 (Barum),spotřeba +0,1l. -
« Re: Jak to jezdi se sportovni vackou? - dobře !!!
Ja sedlam Yamahu TRX 850.Jinak Shadow se dost dobra.Ma skvelej design.S tou vackou jeste nevim.Kamos kterej vozi auta z Francie me zase nabizi novejsi Felinu MPI apod.prozivam samy dilema.Setrit na TLko nebo na auto.*,jak z toho ven?
jarda -
« Letni GY Ventura vs. Michelin Pilot Exalto
Zdravim, rad bych znal Vase nazory na %subj.%. Ze je GY drazsi vim :o(, ale mel jsem NCT2 5 let a byly fakt squjele. Zajimaji mne Vase subj. dojmy (hlucnost, odpor, stabilita, zivotnost). Potrebuji 175/60 R14. Vite o nejakem testu kde by se tyto dve gumy vyskytovaly? Dik za nazory ... ROOOM -
« Re: pletivo
Jestli je pletivo do nárazníku takový ten rošt co byl třeba u Š Garde ve středním dílu masky tak vím. je několik možností. 1) z obyč. plechu to lze koupit (za hubičku) třeba ve Feroně. Mají různé velikosti ok, ale muselo by se to nechat nějak ochránit minimálně nabarvit nějakou kvalitní barvou, protože by to orezlo.
2)v tuning. prodejnách jsem to viděl v různých barvách a velikostech ok. Většinou je to předem ustřižený rozměr a zabalený. Je to tuším hliníkové a eloxované. Má to ale jedn problém - chtějí za majlant. Pro představu (odhadem) cca 20x80 cm 500,- i více. Mají to i v některých prodejnách OBI. -
jardik : Mohu vzásadě potvrdit to co uvádí RV (však máme oba ŘJ+vačku od Excelu) - ohledně spotřeby je to hlavně na řidiči (resp. stylu jízdy). Ohledně toho řetězu a seřízení - to se zvládne při výměně vačky. Řetěz musí stejně ven a třeba nastavení ventilů bude taky jiné. V praxi pak vlastně platíš jen materiál. Já jsem třeba současně s úpravou nechával měnit rozvoďák a svíčky a stálo mě to jen ten materál. Když necháš vyměnit rozvoďák, svíčky seřídit ventily a kde co a pak to dáš upravit, tak plno věcí a práce zaplatíš dvakrát a znatelně se ti to prodraží. Když jsem měl Favorita tak mi řekli v servisu že jen výměna rozvoďáku je cca 3-3.5 tis. Takže pokud o té vačce opravdu v dohledné době uvažuješ tak s těmihle výdaji bych se být tebou neukvapoval. Jen tak mimochodem kolik to má najeto? Nejsi náhodou z Prahy? -
Asi takhle:Když budou upravený a sériový motor na brzdě ten upravený vydrží asi 80% když oba budou točit na plné otáčky.Obrat nastává,když si řekneš,že mají podávat třeba 50kW.Ten séroivej půjde zase naplno,ale upravenej bude točit míň otáček a vydrží dýl.V praxi vydrží zhruba stejně.Spotřeba mě stoupla asi o 0.5l,ale plně využívám výkonu motoru a připadá mi,že to za to stojí.Při klidný jízdě to je nastejno. -
jardík: Mám 1.6 + vačka,chip,filtr a jsem velmi spokojen (příspěvky v tomhle téma viz. dříve - cca 5/01 a 6/01. Obecně řečeno - úprava chip+ vačka (vhodná kombinace) je proti chipu úplně někde jinde. Co poradit - pokud se rozhodneš do toho auta investovat tak Ti vačku rozhodně doporučuji. Osobně neznám nikoho kdo by měl upravenou 1.3 BMM. Asi technicky nejčisčí řešení by bylo obrátit se přímo na CIMBU, zda by měl nějakou vačku právě pro tento typ, protože právě on by měl vědět jaká data jsou v tom chipu. Pokud nepochodíš u Cimbu se zkus obrátit na jednu z firem, která má rozsáhlé zkušenosti. T.j. Motor excel, Motordesign Šmat (trochu dražší ale kvalita vysoká) a na Moravě CMT. Určitě jsou i jiné, ale tyhle tři jsou opravdu spolehlivé. V tomhle druhém případě ale zřejmě bude třeba opětovné přečipování a to se promítne i na ceně. -
« Re: Jak to jezdi se sportovni vackou?????
U BMM chip nepoznas skor vubec, jen dost spadne spotreba. BMM je zmetek, ve sve podstate, nejlepe ho zahodit a dat tam karbec:o)) To byl vtip. Chce to udelat hlavu (snizeni - kompres tak 10,3-10,8,kanaly, spalovaky, ventily atd..), slicovat sani a vyfuk, nejakou slusnou vacku (mam ted jednu moc dobrou na prodej-kdybys chtel-vici@centrum.cz), opravdu neni vacka jako vacka, tezky pozor na to!!!!!! nejakou vackou za par supu z burzy to taky muzes pekne zabit a nepojede to vubec. A k tomu vsemu to chce chip na miru. Presne tak jako rikal RV:o)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!