Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Fábia 2.0 a Felda 1.6 vačka+ŘJ - srovnání dynamiky
Nevěřím, objem ničím nenahradíš, vačkou a ŘJ naženeš větší točivý moment,ale do vyšších otáček a to je na úkor pružnosti motoru. Vyšíí objem potáhne odspodu 2,0l 8 ventilů má max cca 170Nm při 2600 ot/min a ten tvůj cca 145 Nm při 4140 ot./min (podle uvedených úprav). Jedinné mínus pro Fábii je vyšší hmotnost. -
« Fábia 2.0 a Felda 1.6 vačka+ŘJ - srovnání dynamiky
Zdravím všechny po krátké odmlce. Měl jsem možnost se svézt ve Fábii 2.0. Mám Feldu 1.6 s uprav. vačkou a ŘJ takže mohu srovnávat. Zajímalo mě hlavně srovnání pružnosti a dynamiky. Subjektivně pokud jde o dynamiku (t.j. zrychlení a pružnost) je moje Felda s Fábií 2.0 srovnatelná. Fábie je m.j.pružnější v rychlostech nad 150 km/h má o něco vyšší max. rychlost. Na druhou stranu pružnost na V. kolem 120 se mi zdá u Feldy lepší. Fábia 2.0 má tři důležité věci, které Feldě v sérii chybí - dobré odhlučnění interiéru, podvozek a brzdy jako břitva. Toť v kostce vše. Těm kteří by mě chtěli nařknout z toho, že tvrdím, že uprav. Felda 1.6 je stejně dobré auto jako Fábia 2.0 doporučuji, aby si text ještě jednou pozorně přečetli. -
« to mfilip
Kdepak, tak s timhle hovadkem me prosim nesrovnavej. :))) Ja netvrdim, ze moje auto je nej nej nej. Motor je zastaralej a stoji za *, je to tak, ale ja ho tam mam a na jiny auto nemam, takze s nim jezdim jak muzu. Jenom mi tam chybi ten sportovni plyn v pneumatikach, pak bych se mohl srovnavat s cimkoli...:)) -
« Re: to mfilip
Ne nejsem nastražený, jen si dělám srandu. Z toho psaní to nejde vycítit. Kdyby jsi mě slyšel, místo četl,tak by jsi poznal, že to mylím úplně jinak. Myslím si, že už jsme si to dávno vyříkali a jme OK. A tak jsem si jen tak přátelsky šťouchnul. Až tě budu chtít setřít, tak ti dám na jevo. Jasný ne ?? Na to hučíci ložisko se mrknu a př. zkusím poradit. -
ale prece vubec nerejpu, vzdyt s tim Octavianem mam pravdu, navic to dokazal s netunenou "1.6 z felicie". Ale ty mi pripadas posledni dobou moc nastrazeny, za kazdym mym psanim vidis zaludnost, ale fakt nerejpu do Skody ... Kdybych chtel rypat, spis bych si smlsnul na Fabii, ale proc se stouchat, ze ? Vzdyt vis ze stouchma ne sam od sebe, ale kdyz nekdo popichuje FIAT :-)) Bavili jsme se v rubrice "Lozisko zadniho kola", huci mi to furt, pockam do vymeny vyfuku, M U S I to byt aerodynamicky hluk a pokud to vyfukem nebude, pockam az budou teple meze, budu ze spodku auta odstranovat jednu plastovou * za druhou. -
Nazdár mfilipe, už zase rejpeš do škodovek. A nechej radši Octaviána spát. A co že bylo tím tvým s....., co nebo kde ti hučí..... Aha asi to bude v autě, když už máš drahou polovičku doma z toho jůesej. Naposled jsme se o tom bavili v jiné rubrice, ale ty jsi někam odjel a pak už jsem se to nedozvěděl. -
« Re: Jak to jezdi se sportovni vackou? - dobře !!!
Jednoznacne musim rict, ze jina vacka ma opravdu smysl. Nemam sice Felicii, mam Octavii, ale v ni stejnou 1.6ku jako ve felde, ovsem s upravou od Motordesignu. Cena byla sice trochu vyssi, ale auto jede uplne jinak, od 3000 tahne nadherne a nepolevuje az do 6000 ot. Zvlast pri predjizdeni je to znat. Kam se hrabe TDi. Maximalni rychlost vzrostla z puvodnich (tachometrovych) 175 na 190 km/h. -
« Vzduchovy filter
Vie mi niekto poradit ci ma zmysel vymenit vzduchovy filter za dajaky sportovy ? A aky odporucate na Fel98 1.6 MPi. Nechcem zatial robit velke upravy zmeny ale najprv by
ma zaujimali malickosti ci to vobec ma zmysel do toho investovat. Vdaka za kazdu radu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!