Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  12:28

« Re: Úprava motoru

Kola mám AEZ Icon 5 a gumy Michelin XT2 Energy a je to v pohodě.Jo rozměr je 185/60.S tím omezovačem je to myslím až na 6000 ot/min,ale nevím to na 100 %.Jinak ještě ke světlům ,mám žárovky Lucas cool blue 100/80 W a problém nemám žádnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  11:01

Máš taky na 5.800 otáčkách omezovač? Jinak maximum výkonu je na cca 5100,- otáčkách. To máš pravdu. Co máš obuté za gumy a jaký rozměr? Pasu ještě originály z fabriky. Tlumiče - s nima nemám problém. Na rozdíl od brzd, se kterýma mám problém. Moc to skutečně nebrzdí. Navíc kombík je těžkej. Dají se tam dát eN-kové brzdy , mělo by to být o trochu lepší. Další problém jsou světla. Ne že by svítili úplně zle, ale není to ono. Jak půjdu na garančku tak si tam nechám dát hliníkovou vzpěru a uvidíme. Možná ještě volant, ale to už je fous. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  06:23

Jo,s tím motorem mi to říkali asi podobně,jenom jsem měl pocit,že po 5000 ot/min už to tolik netáhne.Včera jsem zkusil vytočit těch 5800 ot/min a jde to,ale zdá se mi lepší tak v 5200 přeřadit.14-ctky kola mám taky a uvažuju i o tlumičích HP a nějakým rozumným posílení brzd.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  14:58

Mluvil jsem s člověkem z MD při přebírce auta po úpravě a vysvětlil mi, že s otáčkami není problém, motor je na to stavěný. Jediný problém je s honěním studeného motoru. Voda se zahřeje celkem rychle do otevření termostatu. Olej se zahřívá třikrát déle. Dále hraje roli rychlé tepelné roztažení hliníkových dílů spojených s neroztaživou litinou - tedy hlava a písty. Doporučení vyplynulo asi takto: 12-15 minut do 3.500 otáček do prohřátí oleje, pak co to dá. Maximálka je tachometrových 185 také, to jest reálně cca 170-175. Doladím hliníkovou vzpěru do motoru a stačí. Základ jsou 14" kola. Nedovedu si představit (tedy dovedu) jak by to jelo na 13" 165/70. To by bylo ošajstlich. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  12:25

K výběru firmy nemám co dodat,Šmat patří mezi nejlepší.Já mám úpravu od Motor Excelu a už jsem toho asi napsal v minulosti dost.Já jsem teda 5800 ot/min ani nezkoušel točit.Motor rovnoměrně táhne do 5000 ot/min,ale víc točit už mi připadalo zbytečný.Sériovka vadne někdy při 4000 ot/min.Na dálnici jsem jel tachometrových 185 km/hod,takže v reálu tak o 15 míň.Spotřebami v průměru stoupla tak o 0,5l/100 km.Pro zajímavost na volnoběh z původních 0,8 na 1,2l/hod.Já mám filtr Green a chystám se zamontovat hladkej střední díl a nějakou slušnou koncovku.Asi Laityng.O vlivu na výkon si iluze nedělám.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  09:53

« Úprava motoru

Ano, již provozuji Feldu r.v. 2001 1,6 Combi s upraveným motorem od pana Šmata - Motordesign. Je to sice nejdražší "ladírna" ale pokud mám nechat někoho hrabat do motoru, tak jedině hradního ladiče WRC motorů Škoda. Pokud Tě zajímá jak to jede, všechno má dvě strany mince. Dobré jsou tyto. Omezovač se posunul na 5.800 otáček, takže auto jede na lechtání plynu z mírného kopce 180 bez problémů. Největší rozdíl člověk pozná např. na jižní spojce večer, kdy jedou tři pruhy celkem svižně a ty chceš kličkovat a cpát se dopředu. Otáčkoměr nad 5.000 otáček , za čtyři a pojďme. Jinak pod 4.000 otáček nepoznáš změnu a chová se to jako motor bez úpravy, jen má lepší pružnost. Trasu Mníšek pod Brdy - Praha -Brno- Židlochovice jsem jel včetně průjezdů Prahou a Brnem s průměrnou rychlostí 138Km/hod a spotřebou 12,8 litrů/100km. Na pohodu , příjemná cestovní rychlost 180km/hod, do kopců po dálnici padla na 160km/hod. Připouštím, že rádio nemělo smysl pouštět. Neslyšel by jsi ho. A tady začíná druhá strana mince. Hlučnost je především aerodynamická a to tak, že motor skoro neslyšíš. Felda prostě není na tyto rychlosti aerodynamicky stavěná a "hučí". Co se týká spotřeby, při běžném ježdění podle předpisů na dlouhé štreky se lehounce vylepší. Nicméně po městě se zvedne díky vyššímu volnoběhu a zvýšení spotřeby během čekání na semaforech, kdy z původních 0,8l/hod stoupla na 1,5l/100hod. Asi tak na 12/100 . I přez zvýšený volnoběh se auto na volnoběh chová jinak, lehce pocukává. To je dané zřejmě časováním vačky, která je časována na cca 4.000,- otáček a více. Jinak úprava obnáší přebroušenou vačku, stavitelné rozvodové kolo pro optimální nastavení časování vačky (ne, variabilní to skutečně neumí :-)))) ), přeplesklou EEPROMKU , a sportovní KN filtr. Dá se doobjednat i laděný poslední díl výfuku, ten ale nemá vliv na výkon, ale jen na krouťák. Pokračování příště, po vašich reakcích. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  08:11

« Re: TDI

A neznate nekdo nekoho kdo by to mel? Potreboval bych to videt a pokecat...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  07:30

« Re: TDI

Myslím,že jo.Někdo tam dokonce narval i VR6.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  05:21

« Re: Rozpěrná tyč

Dobrá věc. Měl jsem to na Fávu kde to - je naprosto bez diskuze. Na Feldách s tzv. měkkou karoserií (do léta 95) taky není o čem uvažovat - ANO. U novějších by to nemělo být tak znatelné. Já osobně ji tam zatím nemám, ale teď ji tam budu dávat. Pozor je víc druhů a provedení (dural, ocel). Už jsem ji měl koupenou, ale nešla mi tam dát (i když tam jít měla) - chybělo tam pár mm u horní svorkovnice ŘJ. Tak jsem jí zase vrátil. Takže pozor při nákupu, raději si to připasujte přímo na auto.
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.02  23:40

« TDI

Uz se nekomu konecne povedlo nacpat tdicko do Feldy?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  12:21

Já jí mám na Feldě od začátku a má to jednu velkou výhodu - nevržou plastové díly v autě a nepraská přední sklo. Jinak se auto jeví jako pevnější (neříkám, že stabilnější) a tužší oproti klasice. Ta rozpěra je ale pěkný kousek, je pěkně chromovaná a když má člověk umytý motor a někde zvedne kapotu, hned si toho každý všimne.
    K bourání: je pravdou, že když to auto chytí z boku na předek, tak to odskáče i druhá strana, ale zase to přispívá k pasivní bezpečnosti a pak čert vem auto, pokud z toho vylezu živý... A popravdě, viděl jsem i auta, co mají rozpěru i přes zadní tlumiče a nebyly to jen závodní speciály, ale i klasické 2-litrové motory v sériových vozech..
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  10:40

To PTD:Už máš chystanou úpravu motoru ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  17:31

V každém případě ano, a to hliníkovou kvůli hmotnosti. Stojí to pár babek a vyztuží to přední část karoserie, která je jinak blato.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.02  12:41

Rozpěrnou tyč bych si tam klidně dal, to je dobrá věc. Pár známejch si jí do Fav/Fel dalo a pochvalujou si to. A pokud jde o to, že to při bočním nárazu hne i s druhou stranou: když je to jen lehká bouračka, tak nehne. A když je to těžká bouračka, tak už je to pak jedno, stejně je to na rovnačku, a nebo spíš na jinou kastli...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  12:12

Hehe, to je dilema co? (o: Mám stejný na VRčafce ... (o: Jasně bourat se mi nechce, po těch pěti totálkách s Hondama, ale jeden nikdy neví...to je hned...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  12:04

No,asi to smysl má,když ji tam Škodovka dávala (starší modely 1.6) a nestojí to svět.Víc,ale poznáš dobrý kola a gumy jestli Ti jde o to eliminovat efekt přesípacích hodin.Nevýhoda je ,že při bočním nárazu pohneš i opačnou stranou auta.Ale asi nechceš bourat,že jo ?
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.02  11:04

« Rozpěrná tyč

Má smysl pořizovat rozpěrnou tyč mezi podběhy na Felicii? Poraďte, sdělte svoje dojmy a zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  05:37

« Re: Fábia 2.0 a Felda 1.6 vačka+ŘJ - srovnání dynamiky

Po krátké odmlce jsem zase tady. Jinak souhlasím -Fábie je prostě o dost těžší. Jinak mám doma orig graf. z brzdy totožného motoru 1.6 ŘJ+vačka kde je po úpravě od excelů 70kW/5200 ot. a 147 Nm/3750. Všechno je +/- záleží na tom jak je motor zajetý a jak si to sedne.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:36

Ano,s tímhle se dá souhlasit. Já, než jsem si koupil Calibru 2.0i jsem měl Favorita 1,3 karburátor a ten jsem nechal upravit u MOTOR-EXCELU (hlava,vačka,karbec,sání,výfuk) a jelo to jak pila. Bylo to co do zrychlení stejný jako 1,6 felda(serivý motor) a na maximálku rychlejší(felda končí díky omezovači).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.02  09:03

To rčení o objemu vyznávám taky,ale nikdo tady netvrdí,že 1,6 je lepší než 2.0.Ona prostě Fabka veze tak 200 kg nadváhy a pak jsou přinejmenším parametry zrychlení srovnatelný.Ještě k tomu momentu.V sérii bylo maximum asi o 600 ot/min níž,ale to dřívější maximum mám už od 3000 ot/mim.V praxi série dole mrtvola,střed jakž takž,nahoře taky zdechlina.Teď motor krásně táhne od 2000 ot/min až do 5000 ot/min.A hlavně rovnoměrně bez propadů,což se o sérii říct nedalo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…