Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Podložky pod kola
podlozky bych daval az jako posledni. spis porid poradne tlumice i s perama (HP Sporting) a pak radsi opravdu jina kola ktera maji mensi ET a vic "lezou" z blatniku. Na Feldu na normalni jezdeni mi podlozky pripadaji jaky tezka zbytecnost (muj nazor)... -
« Re: Podložky pod kola
Podložky jako takový jsou spíš východisko z nouze,když chceš zvětšit rozchod.Ideální je vzít kola ,který už ten rozchod zvětší.Jelikož zvětšíš rameno,tak namáhání poloos je větší.Dávají se dopředu i dozadu a radši duralový abys nezvyšoval zbytečně neodpružený hmoty.U feldy bych nedával tlustší než 20mm.Lepší varianta než dlouhý šrouby je asi závit v podložce a dvojí šrouby. -
« Podložky pod kola
Zdravicko, rad bych se zeptal na Vase zkusenosti s podlozkami pod kola. Kam se davaji (dozadu/dopredu)? Jak silne? Jak to snizi zivotnost jinych dilu, ktere se tim namahaji atd.
Mam Fel2001 1.3 14" 175/60. Pripadne jaky typ a vyrobce byste doporucili. Nerad bych si na nejakym levny suntu zboril karu. Ma to vubec cenu? Diky za odpoved.... R. -
« Re: Sportovni vyfuk
jardik: Já myslel, že je to přímo na feldu. To pasování Ti nezávidím. Za tu cenu to bude asi z obyč. plechu a bez metalizace co? Dle ing. Čepka z MEt je ten hladký střed u 1.6 cca +2 kW v abs. hodnotách. U 1.3 nevím - nemám osobní zkušenost, ale v excelu by to věděli. Já na autě ten střed ještě nemám. Budu ho dávat cca ve druhé půlce dubna. Teď jsem ten střed kupoval RV. Pokud vím bude ho tam dávat v nejbližší době a na zadek má v plánu něco od Laitynga. Já osobně nechci aby mi to moc hučelo, protože při delších cestách to není moc pohodlné. Budu dávat hladký střed a zkrácený koncák z kombíka s laděnou nerezovou koncovkou. Koncovka vypadá obdobně jako měly Corada nebo Passaty B4 akorát je dvouplášťová laděná. Jinak kontakt na mne je PRandus@seznam.cz. -
« Re: Úprava 1,3 MPI - odpověď
Úpravičku od excelu rozhodně doporučuju. Osobně nikoho kdo by měl právě tuhle variantu neznám (já a známí máme udělaný 1.6). Parametry 1.3 po týhle úpravě jsou cca 60kW/115Nm a ber to tak, že těch 60 kW tam (na rozdíl od slibů u chipů) bude. Graf je na stránce MEt. Ten motor se pak dostane na výkonovou úroveň např. fiaťáckého 1.2 16V který má 59kW/114Nm. Pokud jde o to jestli je to znát, tak by se to mělo blížit +/- zhruba sériové 1.6. Taky by se to dalo přirovnat tak, že při obsazení 2-3 dospělými lidmi to v pohodě pojede tak jako když teď jedeš sám. Ohledně těch plechových kol: Osobně (Fel. 1.6 se servem) používám plech. 6Jx14 ET 38 z Golfa III. obuté 175/60. Ale protože ty máš 1.3 a bez serva tam bych Ti doporučil jednodušší, vhodnější a levnější variantu. Kup plecháče z Pick-upa což jsou 5.5x13" a obuj je 175/60 nebo 185/60 a bude to OK. Takhle bude auto stabilnější, bude dobře vypadat a přitom neztratí z pružnosti, nenadřeš se s volantem a nemělo by tě to zrujnovat. Taky jde koupit nějaké Al. kola z druhé ruky. Ať už je to z jakéhokoli zdroje počtej s tím, že pokud použiješ o dost širší gumy a nebo kola v větším vněj. průměrem auto bude sice dobře vypadat ale dojde k zhoršení akcelerace, pružnosti, max. rychlosti a k ovládání řízení budeš potřebovat více síly. Kola 14" s pneu 175/60 mají vněj. průměr +/- shodný jako sériová kola. Přeju šťastnou ruku při výběru. -
« Re: Úprava 1,3 MPI
Myslím si,že taková uprava rozhodně cenu má a je to poznat určitě o hodně víc než chip.Někdo tady nebo v rubrice Favotit popisoval úpravu od ME u motoru 1.3.Co se týče kol ,tak PR má třeba kola z Golfa 14 palců a gumy 175/60.I starší hliníkače se nechaj sehnat za rozumnou cenu. -
« Re: Úprava 1,3 MPI
Podivej se na kola do inzeratu.Tam najdes levny.Ja treba koupil 14" Borbety 6-ti paprskace s nonejma gumama 185/60-Bravura + Kleber.Krasa!!!
Ale nejvic me dojale kdyz sem videl jak jezdi zavody Pick Up s tema samejma kolama.Samozrejme na jinych gumach.To me proste vzalo:-)))
jarda -
« Re: čip to Jardik
Chip je dobrej.Za ty prachy:-)))
Motor jde lip do otacek,nema po seslapnuti plynu diru (nekdy me to docela stve kdyz se chci trochu svizneji na krizovatce rozjet-kdyz je treba trochu mokro tak Felina rada "hrabe"),vykon je trosicku vyssi a tocak taky,kdyz jedes do kopce a padaj otacky tak je chip to krasne znat,otacky padnou na cca 2000 (napr.) a pak si na nich "sedi a sedi a sedi" dokud ten kopec nevyjedes:-)))
Spotreba se trochu snizila.I kdyz me to tedko trosicku zacalo zrat a nevim cim to.
Vic info treba na www.cimbu.cz
Resume: Chip vrele doporucuji!
jarda -
Vacku uz jsme nejak opustil.Vyfuk sem mel v planu dlouho tak teprve ted na nej dosla rada.Je to universal vyfuk myslim ze cesky vyroby.Koupil sem ho v Teplicich v Auto Bestu za 2400,-.Samozrejme je potreba ho napasovat.
K tomu prostrednimu rovnymu dilu vyfuku.Mam strach ze bude mit nepriznivy vliv na tocivy moment.Jak to tedy vypada.Co tocak a vykon????Zmenilo se to????Posli mi kontakt.I kdyz bych si ho radsi docela prijel poslechnout:-)))
jarda -
« Úprava 1,3 MPI
Zdravím, měl bych dva dotazy: Má někdo zkušenost s úpravou ŘJ + vačky na 1,3MPI 50kW? U motorexcelu za to chtějí cca. 10.000 Kč a zajímalo by mě, jestli je to trochu znát. Druhý dotaz: Je nějaká "levná" varianta jak pořídit 14" kola? Někde jsem četl, že se prý dají koupit plechový 14" ráfky na PickUpa a na ně obout 175 gumy. Ráfky jsou prý mnohem pevnější než normální a hlavně by to mělo být povolený podle techničáku :-)) Má s tim někdo zkušenost? Dík Dejwyd -
jardik : Co je to zač - ten výfuk? A tu vačku jsi pustil z hlavy? Jinak ten zvuk by se dal vylepšit hladkým středním dílem. Teď jsem ho kupoval na 1.6 - je to přímo na zakázku od Tylla za cca 500,-. Ta cena je naprosto bezkonkurenční - v GX stojí 1250,- a jinde jsem ho neviděl. -
« Re: Úprava motoru
Zdravím všechny: Už jsem tady toho tady v minulosti taky napsal dost. Tedy jen stručně Mám Fel. 1.6 od Motor excelu (o Šmatovi jsem taky uvažoval). Vačka + ŘJ + filtr (jako RV). Motor chodí pěkně stovka cca 10 s. nejvíc jsem jel po rovině cca 5800 ot. což by mělo být cca 180-185 km/h. 100-130 na V. cca 10 s. Spotřeba cca 7 l/100. Nejvíc jsem měl něco pod 8 ale taky jsem najel 650 km na jednu nádrž. Teď jsem tam dal 14" kola (plech. disky 6x14 z Golfa III. a pneu 175/60) a stabilita je o hodně lepší. V dohledné době bude hladký výfuk, koncovka a vzpěra mezi tlumiče je taky v plánu. Časem podvozek HP. Ještě k motoru. Volnoběh je 850 a taky trochu bublá. Motor má skvělý zátah a reaguje bez prodlev, vadne až kolem 5300 ot. (ale to je znát jen na V.). Je náchylnější na nekvalitní palivo a na klimatické podmínky. Omezovač v sérii má dva stupně 5000 pro I. válec a 6300 pro ostatní. Kolik je tady nevím, ale asi 6300 nebo 6500 a bez I. st. Takový motor, servo a podvozek (nebo alespoň 14" kola) dělají z Feldy úplně jiné auto - je však třeba mít na paměti, že stále je to Felda. Jinak doporučuju všem. PTD můžem hodit sraz - jsem z Prahy !!! -
« Sportovni vyfuk
Dal sem na 1.3 BMM sportovni vyfuk (posledni dil) a zda se mi (az se mi tomu nechce verit) ze lip tahne v oblasti strednich otacek.Zvuk me zklamal.Ale to je asi tim ze jsem si od nej hodne sliboval....
Holt se stale snazim trochu eliminovat pokles vykonu diky mojim 185/60 R14:-)))
jarda
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!