Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« hilfe
Zdravíčko chlapci!
Tak jsem si řekl,že by moje sériové 1,3BMM 50kW potřebovalo malinko oživit.Potřeboval bych poradit.Nejjednodušší se mi jeví malý chiptuning,našel jsem si mimo jiné www.renocar.cz Mají tam hezkou úpravičku,sice jen o 1,5kW a 7Nm ,ale tvrdí,že je to v celém pásmu otáček,úplně by stačilo prozačátek:) Jsem úplný začátečník a tak se ptám: Zvýšit výkon-to není problém, ale zvýšit točivý moment, to je umění.Nerozumím jedné věci-točák naroste o 7% (107/100) a výkon jenom o 3% (51,5/50).Jak to udělali? Zamyšlení: píšou, že životnost motoru nebude ovlivněna, zvýší se výkon, sníží se
spotřeba, emise se nezmění--PROČ to Škodovka nemontuje sériově ?!
Asi proto, že to má nějaký háček.... Nevíte jaký??? Děkuji velice
-
« Re: HPcka
To je v pohodě 15" bych tam nerval. Mám 14" a jsem s nimi spokojen. Pneu 175/60 mají průměr +/- stejný. Podle me by stačilo misku pro pružinu navařit o 2 cm výše a vše by bylo dle mých představ - v tom to je pokud jde o snížení světlosti u těhle tlumičů. Zkusím oťuknout HPmany. -
« Palubní počítač
Nemáte někdo tip, kde by se dal sehnat za "rozumnější" cenu palubní počítač na 1.3MPI? Ptal jsem se v pár servisech a prej by se musel objednat, kolem 5 tisíc. A na Škodovce příslušenství on-line ho mají dokonce za 5200 :-( A vůbec, je někde v Praze ale klidně i jinde nějakej dobrej shop na Škodovky s třeba plastama, lištičkama, interiérem apod.. Chtěl bych provést nějaké jarní úpravy :-)) Díky moc za odpověď. -
« Re: Pneumatiky
Není to tak černobílé. Pravdou je, že na sériovách 165/70 R13 není stabilita nic moc. Samozřejmě, že se dá jezdit i na nich. Z hlediska stability je ale mnohem vhodnější použít 175/60 R14, které jsou o něco širší a hlavně díky širšímu ráfku je znatelně širší i rozchod. Navíc díky nižšímu profilu je auto poslušnější. Proč ne 175/65 R14? Tím bych se vpodstatě vrátil k sériovým 165/70 jen na jiných 14" ráfcích - protože výška pláště je skoro totožná se 165/70. A proč ne 195/50 R15? Čím větší a hlavně širší kola dám tím mi vzrůstá odpor - horší parkování bez serva a hlavně zhrošení pružnosti pokud nemám motor s dostatečným výkonem. A to zhoršení může být i dost výrazné. a protože není Felda jako Felda, tak jiná optimální volba bude budu-li mít 135 BMM 40 kW a nebo 1.6Mpi se 70 kW. A o tom to je - prostě nejde říci pro všechny Felície je nejlepší to a to ... Ty 175/60 R14 jsou tak nějak zlatá střední cesta a navíc jsou homologované. Každopádně 15" jsou pro auta Feldy s výkonem alespoň 80-85 koní - jinak to bude spíš na koukání než na ježdění. -
"-- skrytý --" 20.04.03 11:15
« Pneumatiky
Z vasich narychlo prectenych prispevku jsem pochopil, ze pneu 165/70 13" jsou nanic. Lepsi jsou 175/60 14". Ale zase 195/50 15" jsou zase nanic. Muze mi to nekdo vysvetlit? Proc na felicii jsou ty 175/60 idealni (a treba 175/65 zase uz spatny atd.)? -
Mám HPčka už skoro 2 roky, na nejnižší poloze a za tu dobu jsem si ani jednou neškrtl, což se mi na sériovkách stávalo úplně běžně. A to přejezdy zdolávám za chodu na V., popř. ty ostřejší bez obav skáču. A to, co auto s HP snese oproti seriovkám v zatáčách, je super.
A jen tak na okraj, podle výsledků mého "dálničního" testu se Golf IV TDiPD 74kW na akceleraci v rychlostech nad 100 absolutně nemůže měřit Feldou 1.6/74kW. -
Taky jsem měl HP tlumiče, v prvním nástřelu vpředu i vzadu prostřední poloha. Pak jsem musel se zadkem nahoru, jelikož jsem dost často něco vozil a zadek skoro seděl na silnici. I s polohou úplně nahoře to je ale o kus níž než sériové tlumiče. Z hlediska jízdy jsou super, řešil bych první tyhle tlumiče a pak teprv rozměr pneu. Na sériových se auto podivně vlnilo, na HP to drží stopu až do chvíle, kdy ujedou gumy. -
jde o to jake hpcka... set "special" je stelovatelny predek i zadek do tri poloh, je to komplet i s maikama, ulozenim, perama. set "produkcni" jsou predky na seroive pruziny, misky jsou ale niz.. nevim o koli, nemam to s cim porovnat, zadek je taky na seriove pero, ale stavitelny do tri poloh... oboje mam doma, akorat ty produkcni jeste nejsou na aute..takze nevim o kolik to bude niz ani jak to jede. jinak kdyz vedle sebe stoji moje favo, na setu Special, vse uplne dolu a gumy 185/55/14 a favo moji mlade, na serii a gumy 165/70/13 tak je rozdil v zadu cca 10cm! vcera jsem na to koukal a nechapal jsem nic -
« Re: Dotaz - krátká převodovka
Dlohé převody nejsou vždycky úplně odptimální. Hlavně závisí na motoru - jaký má optimální rozsah provozních otáček a max. výkon. A hlavně taky aby měl vůbec dostatečný výkon. Taky nejsem zrovna příznivcem krátkých převodů, kdy ve 120 točíš 4000, ale to auto na to musí mít dostatečný výkon a Mk. Třeba zbytečně dlouhý stálý převod 3.9 Favoritů 136L (135) r.v. 88-92 tohle auto hodně degradoval. V. jako rychloběh je sice dobrá, ale k čemu je když na ní můžeš jezdit jen rovinky, kterých zase není všude tolik a i malý kopec tě nutí dát 4ku jinak se auto dusí. Později montovaný 4,17 byl mnohem lepší - auto ožilo i na V. a spotřeba i když papírově udávaná o nějakou tu desetinku vyšší v reálu vyška +/- nastejno. Ba za jistých okolností i nižší.
Na druhou stranu třeba nechápu proč Felicia 1.6 (zvláště do léta 97) dostala tak zbytečně krátkou V. 0.795 (skoro na úrovni 1.3), když by mohla mít klidně třeba 0.717 a charakteristika motoru by tomu i odpovídala. -
« Re: Dotaz - krátká převodovka
Ten stálý převod bych volil delší vcšechny kvalty se ti posunou nahoru včetně 1 kterou potřebuješ jen na rozjezd!
To co jsi jezdil na 4 pojedeš za 3 maximálku budeš mít na 4ku a 5 navíc jak rychloběh!
2ka jde někam k 90 km/hod.
navíc výrazně klesnou spotřeby ne vždy se jezdí naplno a na dálnici dlouhou 5 jako když najdeš!