Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Vačka - jasné řešení
Šámote to co ty chceš vědět Ti nikdo z rukávu nevysype natož ne tak, aby bylo jasné jak se má ta vačka nabrousit. K tomu jen úhel nestačí. Firmy nabízejí sady m.j. také proto, že takhle Ti můžou zaručit určité parametry motoru po montáž komponentů a nevznikne z toho mutant co nepojede. Podle toho jak jsi to napsal jsem pochopil, že hlava je sice upravená, ale se zachovanou kompresí takže to by neměl být problém. Řj budeš mít s chipem od Šmata. Takže zbývá zjistit u Šmata jestli tohle provedení software je vhodné i pro použití s ostřejší vačkou a pokud ano tak si u něj nechat nabrousit vačku. Tohle je dle mého názoru nejjednodušší řešení se zárukou pozitivního výsledku. Nebo pokud má ten známý ve Feldě i vačku od Šmata tak přehoďte vačky a je to ještě jednodušší. Pokud se budeš pouštět do experimenů, můžeš se dopracovat výsledku kde nic tu nic (pokud to alespoň pojede). A že to nebude zadarmo je jasné. -
« Re: Vačka
Cisla jsou opravdu k nicemu. 280/280 muze byt tisic a kazda muze byt jina. On ten chip v praxi stejne neni presne k te vacce tak aby se nedal pouzit s jinou. Chce to ale opravdu aspon priblizne zjistit jakou vacku ktomu chipu davali (aby se moc nelisila od urcite tolerance pouzitelnosti chipu k urcitemu rozsahu vacek) a pokud to zjistis tak pro CMT (www.cmt.wz.cz) snad nebude problem Ti nejakou vacku obstarat. Mimochodem krome cisla je dulezite znat i zdvih. Ja mam treba 278/265 zdvih 7,1/6,7 coz je celkem dost, s obsahem 1490 ma slusny spodek od 1500 ot, od 3500 zatahne jeste vic. S 1300kou by se chovala ale jinak, spodek by to asi moc nemelo. ta moje vacka je od Excelu, ale stala 7200...... -
« Re: Vačka
No to máš pravdu s tím 280/280, ale u 260 asi takový rozdíl nebude, jelikož to jsou beztak všechny přebroušený ze seriovek a nepředpokládám, že by tuneři k čipnutým úpravám dávali více než 265. Nevím to přesně ale předpokládám. Já sám mám 275 a vím, že ta už chce alespoň 3 500 ot. aby vůbec motor jel. -
« Re: Podložky pod kola - to poslední
195/55 asi budou při plném rejdu drhnout. Upsal jsem se, měl jsem na mysli 195/45/15 - ty mají vnější průměr dost blízký iriginálu takže ani tachometr nebude moc proměřovat. Např. mě proměřuje při 160km/hod o 9km - na 151km/hod - měřeno policejním radarem. Při vyhmátnutí to potěší. Jinak když dáte samotnou vačku bez úpravy ŘJ - tak si moc nepomůžete, protože ostřejší vačka je laděná do vyšších otáček, kam Tě pak omezovač stejně nepustí a pokud ano, tak jednotka nedá potřebné vyšší množství paliva a. Nicméně pokud nemáš nic lepšího na "práci" tak přehozením vačky a otestováním nic neztratíš. A budeš zase o trochu chytřejší. PTD -
To RV.
Ale v tom je právě ten problém. Zatím co jsem zkusil tak mi všude nabízejí jejich typizovanou úpravu /hlava, vačka, počítač/. Připadá mě zbytečný dávat upravovat již upravenou hlavu včetně sání.A u Šmata chtěji za vačku a počítač
Kč 16.100 s DPH a to je na mě trochu moc. Proto jsem chtěl po vás nějaký ty hausnumera, protože přinejhorším projedu peníze za nabroušení vačky a v garáži bude o vačku míň. Nebo poraďte, kde bych se "jen" s vačkou obešel. -
« Vačka
Mám doma jednu vačku na moji 1,3BMM navíc. Cthěl bych ji dát zkusit nabrousit, ale nevím na kolik /260,265.../. Jinak mám hlavu z Mpi s leštěnými kanály. A budu mít jednotku načipovanou od Šmata/kamarád dává felcku na protiúčet tak bude výměna jednotek/. Tak poraďte!! -
« Re: Podložky pod kola - to poslední
K podložkám. Je to na pendrek a to především proto, že se jednak zvyšuje hmotnost neodpružených dílů, ale především ve svém důsledku to odnesou ložiska a zhoršené jízdní vlastnosti. Pokud chceš něco udělat s podvozkem, tak hliníkové kola 15" s gumama 195/55/15 - tlumiče a zároveň pera - můžou být original ŠKODA (HP) a k tomu vzpěru do motoru - hliníkovou (hmotnost) a až to budeš mít, tak napiš. Pak Tě přejde vymejšlet "ptákoviny" s podložkama :-). K tomu vačka/kolo/filtr/jednotka a můžeš začít šetřit na benzín. Moje Felda po úpravě motoru jezdí za 9,7 dlouhodobý průměr. Je to ale dané tím, že cipísci např Octavia TDI/1,6 100PS/a pod. si myslí, že Felda je "nesmí" předjíždět. No a já jsem slabá povaha a nechám se vyprovokovat....Nejlépe je to poznat do kopce, kdy těžká Oktávka se fakt nechytá. Ne o moc, ale o fous jistě. Nicméně u Feldy to znamená za tři a podlaha, čtyři a podlaha. Pak není problém s okamžitou spotřebou přelézt 30l/100km. PTD -
« Re: Podložky pod kola - to poslední
Jo, je to tak - podložky pod kola je spíš nouzovka. Sice to zvýší rozchod kol ale to ve svém důsledku ještě nemusí 100% znamenat zlepšení jízdních vlastností protože Ti to může uplně rozhasit geometrii a pak je to k horšímu. I když auto bude vypadat líp bude to horší. Lepší je dát jiná vhodnější kola nebo investovat do podvozku. (Třeba tlumiče HP bez pružin vyjdou v podstatě skoro na to co podložky na dvě nápravy) Když už tak jedině duralové, na Feldu tak max. do 2 cm (na PN bych je vůbec nedával), a buď od renomovaného výrobce nebo přesně vyrobené !!! Ale ani tak není zlepšení jízdních vlastností 100%. Navíc můžeš počítat s větším opotřebením součástí náprav. Takže když to rozumně zhodnotíš tak pro podložky těch + moc není. -
« Re: Podložky pod kola
Pokud si je neudelas na "kolene".Ale to bych radsi nedelal.Kamarad nedavno kupoval primo tvrzeny hlinik od vyrobce a z nej si nechal "vytacet" podlozky.Sice to taky nebylo levny ale rozhodne to bylo levnejsi nez z nejakeho obchodu.Vyhoda je v tom ze si muzes nechat udelat ruzny tloustky.Taky nad nima premyslim ale nevim nevim jaky by se pod moje 185ky vesli.Jarda