Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:31

« Re: Felda - PTD

PTD: Oktávka 1.6(100PS) snad není rovnocený soupeř. TDI(90PS) je tak snad jedině v kopci a pokud jsi naložený. Já jsem ujel i Oktávce 2.0 a snažil se.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:20

« Re: Vačka - jasné řešení

Šámote to co ty chceš vědět Ti nikdo z rukávu nevysype natož ne tak, aby bylo jasné jak se má ta vačka nabrousit. K tomu jen úhel nestačí. Firmy nabízejí sady m.j. také proto, že takhle Ti můžou zaručit určité parametry motoru po montáž komponentů a nevznikne z toho mutant co nepojede. Podle toho jak jsi to napsal jsem pochopil, že hlava je sice upravená, ale se zachovanou kompresí takže to by neměl být problém. Řj budeš mít s chipem od Šmata. Takže zbývá zjistit u Šmata jestli tohle provedení software je vhodné i pro použití s ostřejší vačkou a pokud ano tak si u něj nechat nabrousit vačku. Tohle je dle mého názoru nejjednodušší řešení se zárukou pozitivního výsledku. Nebo pokud má ten známý ve Feldě i vačku od Šmata tak přehoďte vačky a je to ještě jednodušší. Pokud se budeš pouštět do experimenů, můžeš se dopracovat výsledku kde nic tu nic (pokud to alespoň pojede). A že to nebude zadarmo je jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  15:11

« Re: Vačka

Cisla jsou opravdu k nicemu. 280/280 muze byt tisic a kazda muze byt jina. On ten chip v praxi stejne neni presne k te vacce tak aby se nedal pouzit s jinou. Chce to ale opravdu aspon priblizne zjistit jakou vacku ktomu chipu davali (aby se moc nelisila od urcite tolerance pouzitelnosti chipu k urcitemu rozsahu vacek) a pokud to zjistis tak pro CMT (www.cmt.wz.cz) snad nebude problem Ti nejakou vacku obstarat. Mimochodem krome cisla je dulezite znat i zdvih. Ja mam treba 278/265 zdvih 7,1/6,7 coz je celkem dost, s obsahem 1490 ma slusny spodek od 1500 ot, od 3500 zatahne jeste vic. S 1300kou by se chovala ale jinak, spodek by to asi moc nemelo. ta moje vacka je od Excelu, ale stala 7200......
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  14:06

Dobře,tak to pravý numero ví určitě Viči.Už myslím pár vaček vyzkoušel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:23

No to máš pravdu s tím 280/280, ale u 260 asi takový rozdíl nebude, jelikož to jsou beztak všechny přebroušený ze seriovek a nepředpokládám, že by tuneři k čipnutým úpravám dávali více než 265. Nevím to přesně ale předpokládám. Já sám mám 275 a vím, že ta už chce alespoň 3 500 ot. aby vůbec motor jel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:26

No můžeš zkusit Motor Excel nebo mě napadá CMT,ale to budeš mít krapet z ruky.Možná poštou.ME myslím chce 10 800 Kč za vačku a jednotku.
    To Ladao:On mu třeba řekne nějaký čísla,ale ono není 280/280 jako 280/280,že jo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  10:34

« Re: Podložky pod kola - to poslední

195/45 jezdim bezne na aute. Dunlop, Yokohama, Fulda.... Kupuju s peknym vzorkem za 400/ks - tezce se to vyplati.......... www.vici.wz.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  10:06

195/45-15 se běžně dělají např.Uniroyal Rainsport 1 - 3 940,-Kč Semperit Direkction Sport-3 485,-Kč
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  09:53

Mám ale obavy, že 195/45/15 nikdo nedělá, takže "nejbližší-vyšší". Viděl jsem několikrát patnáctky na Feldě a dal bych hodně za to, že to byly 195/55/15
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  09:51

195/55 asi budou při plném rejdu drhnout. Upsal jsem se, měl jsem na mysli 195/45/15 - ty mají vnější průměr dost blízký iriginálu takže ani tachometr nebude moc proměřovat. Např. mě proměřuje při 160km/hod o 9km - na 151km/hod - měřeno policejním radarem. Při vyhmátnutí to potěší. Jinak když dáte samotnou vačku bez úpravy ŘJ - tak si moc nepomůžete, protože ostřejší vačka je laděná do vyšších otáček, kam Tě pak omezovač stejně nepustí a pokud ano, tak jednotka nedá potřebné vyšší množství paliva a. Nicméně pokud nemáš nic lepšího na "práci" tak přehozením vačky a otestováním nic neztratíš. A budeš zase o trochu chytřejší. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  07:49

šámote, tak zkus zjisti, co má za vačku ten kámoš co od něj budeš brát tu ŘJ a nech to nabrousit podle něj. Nebo zkus si zahrát na špióna a vytáhnou ze Šmata co tam dává za vačky on. Prostě se ho tak jako mimochodem zeptat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  06:41

To RV.
    Ale v tom je právě ten problém. Zatím co jsem zkusil tak mi všude nabízejí jejich typizovanou úpravu /hlava, vačka, počítač/. Připadá mě zbytečný dávat upravovat již upravenou hlavu včetně sání.A u Šmata chtěji za vačku a počítač
    Kč 16.100 s DPH a to je na mě trochu moc. Proto jsem chtěl po vás nějaký ty hausnumera, protože přinejhorším projedu peníze za nabroušení vačky a v garáži bude o vačku míň. Nebo poraďte, kde bych se "jen" s vačkou obešel.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.02  15:31

« lišta pod nárazník

Zdravím všechny, viděl jsem pod zadním nárazníkem projíždějící Felicie po celé délce cca 5-8 cm umělohmotnou lištu, zakrývala výfuk, vypadalo to pěkně. Nemáte ji někdo, kolik stojí, kde ji seženu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  15:07

Nech to nabrousit u Šmata,nechtěj po nás slyšet nějaký hausnumera.Musí to pasovat trochu k tý jednotce.Nejde jenom o úhel,ale taky o zdvih a zrychlení při otevření.Mraky kombinací a v tom se vyzná jenom dobrej odborník a hlavně to musí mít odzkoušený.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  15:04

A hlavně 195/55 už asi budou drhnout ne ?
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.02  12:42

« Vačka

Mám doma jednu vačku na moji 1,3BMM navíc. Cthěl bych ji dát zkusit nabrousit, ale nevím na kolik /260,265.../. Jinak mám hlavu z Mpi s leštěnými kanály. A budu mít jednotku načipovanou od Šmata/kamarád dává felcku na protiúčet tak bude výměna jednotek/. Tak poraďte!!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  12:21

gumy spis 195/50R15 nebo lepe 195/45. 195/55 uz je celkem balon.......
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.02  10:36

K podložkám. Je to na pendrek a to především proto, že se jednak zvyšuje hmotnost neodpružených dílů, ale především ve svém důsledku to odnesou ložiska a zhoršené jízdní vlastnosti. Pokud chceš něco udělat s podvozkem, tak hliníkové kola 15" s gumama 195/55/15 - tlumiče a zároveň pera - můžou být original ŠKODA (HP) a k tomu vzpěru do motoru - hliníkovou (hmotnost) a až to budeš mít, tak napiš. Pak Tě přejde vymejšlet "ptákoviny" s podložkama :-). K tomu vačka/kolo/filtr/jednotka a můžeš začít šetřit na benzín. Moje Felda po úpravě motoru jezdí za 9,7 dlouhodobý průměr. Je to ale dané tím, že cipísci např Octavia TDI/1,6 100PS/a pod. si myslí, že Felda je "nesmí" předjíždět. No a já jsem slabá povaha a nechám se vyprovokovat....Nejlépe je to poznat do kopce, kdy těžká Oktávka se fakt nechytá. Ne o moc, ale o fous jistě. Nicméně u Feldy to znamená za tři a podlaha, čtyři a podlaha. Pak není problém s okamžitou spotřebou přelézt 30l/100km. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  03:17

Jo, je to tak - podložky pod kola je spíš nouzovka. Sice to zvýší rozchod kol ale to ve svém důsledku ještě nemusí 100% znamenat zlepšení jízdních vlastností protože Ti to může uplně rozhasit geometrii a pak je to k horšímu. I když auto bude vypadat líp bude to horší. Lepší je dát jiná vhodnější kola nebo investovat do podvozku. (Třeba tlumiče HP bez pružin vyjdou v podstatě skoro na to co podložky na dvě nápravy) Když už tak jedině duralové, na Feldu tak max. do 2 cm (na PN bych je vůbec nedával), a buď od renomovaného výrobce nebo přesně vyrobené !!! Ale ani tak není zlepšení jízdních vlastností 100%. Navíc můžeš počítat s větším opotřebením součástí náprav. Takže když to rozumně zhodnotíš tak pro podložky těch + moc není.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  21:44

« Re: Podložky pod kola

Pokud si je neudelas na "kolene".Ale to bych radsi nedelal.Kamarad nedavno kupoval primo tvrzeny hlinik od vyrobce a z nej si nechal "vytacet" podlozky.Sice to taky nebylo levny ale rozhodne to bylo levnejsi nez z nejakeho obchodu.Vyhoda je v tom ze si muzes nechat udelat ruzny tloustky.Taky nad nima premyslim ale nevim nevim jaky by se pod moje 185ky vesli.Jarda
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…