Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Felda - PTD
K rychlosti poléčené 1,6 - na 2.0l Oktávku a na 81kW TDI to nemá. Pokud řidič takového auta není měkkej a nefrčí mu na nějakém tom litru paliva, tak to zašlápne a je v tahu. U Feldy je problém mezi čtyřkou a pětkou. Čtyřka je velmi příjemě zpřevodovaná, ale při přechodu na pětku to zdechne. Takže do kopce točíš co to dá čtyřku, ale nestačí to (na výše uvedené motory)a s otáčkama výš nemůžeš. Tak dáš pětku a v tom okamžiku ti ujedou. Pokud se týká 1,6tky 100PS a 1,9TDi 66kW tak je to na férovku, spíše se jim dá držet za krkem a pak i předjet. Podvozek je jakej je. Pokud přehodíš péra a tlumiče na HP a spol, a kola alespoň profil 60 na 14" tak je to ok, v rámci možností přední poháněné nápravy. Když dáš kola 15" na profil 45, tak je to v pohodě naprosto. Tyč pomůže jen ve spojení s "HP". PTD -
« Re: Felda - PTD
2.0 85kW/170Nm, TDI 66/210. Takze pokud se divis ze ujel 2.0, tak to ja bych se spis divil ze ujel tomu TDI. Ten dvoulitr neni zrovna zavodnicka, spis na pohodove svezeni,sakma ten kroutak taky pekne nizko:o) Upravena Felda 1,6 umi celkem dost, spis by ale mela mit odpovidajici podvozek jinak je to celkem o usta -
« Re: Vačka - jasné řešení
Šámote to co ty chceš vědět Ti nikdo z rukávu nevysype natož ne tak, aby bylo jasné jak se má ta vačka nabrousit. K tomu jen úhel nestačí. Firmy nabízejí sady m.j. také proto, že takhle Ti můžou zaručit určité parametry motoru po montáž komponentů a nevznikne z toho mutant co nepojede. Podle toho jak jsi to napsal jsem pochopil, že hlava je sice upravená, ale se zachovanou kompresí takže to by neměl být problém. Řj budeš mít s chipem od Šmata. Takže zbývá zjistit u Šmata jestli tohle provedení software je vhodné i pro použití s ostřejší vačkou a pokud ano tak si u něj nechat nabrousit vačku. Tohle je dle mého názoru nejjednodušší řešení se zárukou pozitivního výsledku. Nebo pokud má ten známý ve Feldě i vačku od Šmata tak přehoďte vačky a je to ještě jednodušší. Pokud se budeš pouštět do experimenů, můžeš se dopracovat výsledku kde nic tu nic (pokud to alespoň pojede). A že to nebude zadarmo je jasné. -
« Re: Vačka
Cisla jsou opravdu k nicemu. 280/280 muze byt tisic a kazda muze byt jina. On ten chip v praxi stejne neni presne k te vacce tak aby se nedal pouzit s jinou. Chce to ale opravdu aspon priblizne zjistit jakou vacku ktomu chipu davali (aby se moc nelisila od urcite tolerance pouzitelnosti chipu k urcitemu rozsahu vacek) a pokud to zjistis tak pro CMT (www.cmt.wz.cz) snad nebude problem Ti nejakou vacku obstarat. Mimochodem krome cisla je dulezite znat i zdvih. Ja mam treba 278/265 zdvih 7,1/6,7 coz je celkem dost, s obsahem 1490 ma slusny spodek od 1500 ot, od 3500 zatahne jeste vic. S 1300kou by se chovala ale jinak, spodek by to asi moc nemelo. ta moje vacka je od Excelu, ale stala 7200...... -
« Re: Vačka
No to máš pravdu s tím 280/280, ale u 260 asi takový rozdíl nebude, jelikož to jsou beztak všechny přebroušený ze seriovek a nepředpokládám, že by tuneři k čipnutým úpravám dávali více než 265. Nevím to přesně ale předpokládám. Já sám mám 275 a vím, že ta už chce alespoň 3 500 ot. aby vůbec motor jel. -
« Re: Podložky pod kola - to poslední
195/55 asi budou při plném rejdu drhnout. Upsal jsem se, měl jsem na mysli 195/45/15 - ty mají vnější průměr dost blízký iriginálu takže ani tachometr nebude moc proměřovat. Např. mě proměřuje při 160km/hod o 9km - na 151km/hod - měřeno policejním radarem. Při vyhmátnutí to potěší. Jinak když dáte samotnou vačku bez úpravy ŘJ - tak si moc nepomůžete, protože ostřejší vačka je laděná do vyšších otáček, kam Tě pak omezovač stejně nepustí a pokud ano, tak jednotka nedá potřebné vyšší množství paliva a. Nicméně pokud nemáš nic lepšího na "práci" tak přehozením vačky a otestováním nic neztratíš. A budeš zase o trochu chytřejší. PTD
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!