Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  10:28

« Re: Felda - PTD

K tomuhle bych se asi připojil.Na 1,9TDI to opravdu nemá.Ten dvoulitr,no nevím.Podvozek je potom asi největší slabina Feldy.Když už závodíš,Octávka líp brzdí atd.Pokud máš trať najetou je to jiná.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  10:09

K rychlosti poléčené 1,6 - na 2.0l Oktávku a na 81kW TDI to nemá. Pokud řidič takového auta není měkkej a nefrčí mu na nějakém tom litru paliva, tak to zašlápne a je v tahu. U Feldy je problém mezi čtyřkou a pětkou. Čtyřka je velmi příjemě zpřevodovaná, ale při přechodu na pětku to zdechne. Takže do kopce točíš co to dá čtyřku, ale nestačí to (na výše uvedené motory)a s otáčkama výš nemůžeš. Tak dáš pětku a v tom okamžiku ti ujedou. Pokud se týká 1,6tky 100PS a 1,9TDi 66kW tak je to na férovku, spíše se jim dá držet za krkem a pak i předjet. Podvozek je jakej je. Pokud přehodíš péra a tlumiče na HP a spol, a kola alespoň profil 60 na 14" tak je to ok, v rámci možností přední poháněné nápravy. Když dáš kola 15" na profil 45, tak je to v pohodě naprosto. Tyč pomůže jen ve spojení s "HP". PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  09:36

jednou se mi to +- povedlo. jezdim s tim celkem svvizne po meste :o)) Neco asi taky prida ta nastavba. Ale kamosovi po Praze kombik taky zral 8 nafty. Tak nevim....:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  09:31

To nemyslí viči vážně ? To máte doma kamna na naftu a nebo nějakýho dýzla ? A nebo v něm vozíš 2 tuny počítačů a za ním vlek s dalšíma 2 tunama o:)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  09:13

no jo, spotreba....... ja dokazu jet s Feldou 1,9D Pick-Up za 9....... a ani se moc nemusim snazit:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  08:46

S tou pohodovou závodničkou 2,0 se dá jezdit v Octávce za 7,8 ale i taky za 12,4(tedy když se s ní jede) o:)))) a kdyby se s ní opravdu závodilo tak nevím nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  08:29

2.0 85kW/170Nm, TDI 66/210. Takze pokud se divis ze ujel 2.0, tak to ja bych se spis divil ze ujel tomu TDI. Ten dvoulitr neni zrovna zavodnicka, spis na pohodove svezeni,sakma ten kroutak taky pekne nizko:o) Upravena Felda 1,6 umi celkem dost, spis by ale mela mit odpovidajici podvozek jinak je to celkem o usta
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.02  22:17

Abych byl přesný, nevěřím, že jsi ujel 2,0l, uvědom si jaký má točivý moment!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.02  19:37

proc? vem si kolik vazi Octavka a kolik Felda a jake maji prevody. Octavka horsi nez TDI a 1,8T nejede a nepojede.......... a slabsi TDI neni taky na rozjezd zadna raketa, i kdyz jinak jede moc pekne.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  16:50

Ha, ha nevěřím.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:31

PTD: Oktávka 1.6(100PS) snad není rovnocený soupeř. TDI(90PS) je tak snad jedině v kopci a pokud jsi naložený. Já jsem ujel i Oktávce 2.0 a snažil se.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:20

« Re: Vačka - jasné řešení

Šámote to co ty chceš vědět Ti nikdo z rukávu nevysype natož ne tak, aby bylo jasné jak se má ta vačka nabrousit. K tomu jen úhel nestačí. Firmy nabízejí sady m.j. také proto, že takhle Ti můžou zaručit určité parametry motoru po montáž komponentů a nevznikne z toho mutant co nepojede. Podle toho jak jsi to napsal jsem pochopil, že hlava je sice upravená, ale se zachovanou kompresí takže to by neměl být problém. Řj budeš mít s chipem od Šmata. Takže zbývá zjistit u Šmata jestli tohle provedení software je vhodné i pro použití s ostřejší vačkou a pokud ano tak si u něj nechat nabrousit vačku. Tohle je dle mého názoru nejjednodušší řešení se zárukou pozitivního výsledku. Nebo pokud má ten známý ve Feldě i vačku od Šmata tak přehoďte vačky a je to ještě jednodušší. Pokud se budeš pouštět do experimenů, můžeš se dopracovat výsledku kde nic tu nic (pokud to alespoň pojede). A že to nebude zadarmo je jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  15:11

« Re: Vačka

Cisla jsou opravdu k nicemu. 280/280 muze byt tisic a kazda muze byt jina. On ten chip v praxi stejne neni presne k te vacce tak aby se nedal pouzit s jinou. Chce to ale opravdu aspon priblizne zjistit jakou vacku ktomu chipu davali (aby se moc nelisila od urcite tolerance pouzitelnosti chipu k urcitemu rozsahu vacek) a pokud to zjistis tak pro CMT (www.cmt.wz.cz) snad nebude problem Ti nejakou vacku obstarat. Mimochodem krome cisla je dulezite znat i zdvih. Ja mam treba 278/265 zdvih 7,1/6,7 coz je celkem dost, s obsahem 1490 ma slusny spodek od 1500 ot, od 3500 zatahne jeste vic. S 1300kou by se chovala ale jinak, spodek by to asi moc nemelo. ta moje vacka je od Excelu, ale stala 7200......
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  14:06

Dobře,tak to pravý numero ví určitě Viči.Už myslím pár vaček vyzkoušel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:23

No to máš pravdu s tím 280/280, ale u 260 asi takový rozdíl nebude, jelikož to jsou beztak všechny přebroušený ze seriovek a nepředpokládám, že by tuneři k čipnutým úpravám dávali více než 265. Nevím to přesně ale předpokládám. Já sám mám 275 a vím, že ta už chce alespoň 3 500 ot. aby vůbec motor jel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:26

No můžeš zkusit Motor Excel nebo mě napadá CMT,ale to budeš mít krapet z ruky.Možná poštou.ME myslím chce 10 800 Kč za vačku a jednotku.
    To Ladao:On mu třeba řekne nějaký čísla,ale ono není 280/280 jako 280/280,že jo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  10:34

« Re: Podložky pod kola - to poslední

195/45 jezdim bezne na aute. Dunlop, Yokohama, Fulda.... Kupuju s peknym vzorkem za 400/ks - tezce se to vyplati.......... www.vici.wz.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  10:06

195/45-15 se běžně dělají např.Uniroyal Rainsport 1 - 3 940,-Kč Semperit Direkction Sport-3 485,-Kč
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  09:53

Mám ale obavy, že 195/45/15 nikdo nedělá, takže "nejbližší-vyšší". Viděl jsem několikrát patnáctky na Feldě a dal bych hodně za to, že to byly 195/55/15
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  09:51

195/55 asi budou při plném rejdu drhnout. Upsal jsem se, měl jsem na mysli 195/45/15 - ty mají vnější průměr dost blízký iriginálu takže ani tachometr nebude moc proměřovat. Např. mě proměřuje při 160km/hod o 9km - na 151km/hod - měřeno policejním radarem. Při vyhmátnutí to potěší. Jinak když dáte samotnou vačku bez úpravy ŘJ - tak si moc nepomůžete, protože ostřejší vačka je laděná do vyšších otáček, kam Tě pak omezovač stejně nepustí a pokud ano, tak jednotka nedá potřebné vyšší množství paliva a. Nicméně pokud nemáš nic lepšího na "práci" tak přehozením vačky a otestováním nic neztratíš. A budeš zase o trochu chytřejší. PTD
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…