Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Felda - PTD
Tohle je rozumná řeč. Já míval Favorita upravenýho od Motor Excelu a samozřejmě ho lze srovnávat tak s 1,3 a 1,4. I když při zrychlení za kufrem neupravený Feldě 1.6 jsem jí dojížděl a při max. díky jeho omezovači jsem mu ujel, jel mi totiž dle tacho něco přes 180 km/h a víc už to bylo o držku, i když měl HP snížený podvozek (zažil jsem u něj když se rozletěl vnitřní kloub ve 100 km/h-to je teda šleha, že to prohnulo tak 2 cm vanu dovnitř!!!). -
« Re: Felda - PTD
Já netvrdím, že je to raketa, 2,0 8V je z caliber nejslabší. Ale myslím si, že ten koho jsi proháněl jel na výlet. Je to pohodový auto, který má samozřejmě svý + i -. Já jen chtěl upozornit na to, že nelze srovnávat 2,0 a 1,6. Dál si nemyslím, že je to snobský pekáč. Výbavou a věkem moderním autům nestačí, ale málokterý moderní auto má tak špičkovej podvozek a úspornej motor. Ve srovnání s octavií 2,0 je calibra nepatrně lepší ve zrychlení a výrazně díky aerodynamice v maximálce, ale podvozkem octavii výrazně předčí. A ještě k TD, diesely jsou nízko otáčkové motory, proto mají delší převody a tím jejich se větší točivý moment při zrychlení neprojeví. Říká se, že točák naženeš kratším převodem, ale výkon ničím. Točák, hmotnost a převod rozhoduje o zrychlení, výkon a aerodynamika o maximální rychlosti. -
« Re: Felda - PTD
Myslím si, že je užitečné srovnávat srovnatelné. Pokud Mám 1,6 Feldu, tak s 1,6 benzínama. Když budu srovnávat šestiválce kombíky, tak si vezmu za referenci Mondeo ST220 a něco bude lepší, a něco horší. Chci jen říct, že upravená 1,6 felda se může směle srovnávat s jakoukoliv 1,6 tkou kterou potká na silnici. Což bez úpravy se mohlo srovnávat tak s 1,4 jakoukoliv. Navíc felda je lehoučká a i s kombíkem to hýbe. Takže když přede mnou jede např Escort 1,6 16V tak mě neujede. Mizerně se předjíždí, protože mu to líp sedí a pokud nevyměkne, tak je to na férovku. Můžu ale říct, že je zajímavé koukat na šoféra Fokusu jak čučí, že ho předjíždí Felda. To jen tak. PTD -
« Re: Felda - PTD
Na 2,0l to nemá v žádným případě. Mám Calibru 2,0i 8v, čili motor stejnej výkonově jako octavie 2,0. Tj 85kW/5200ot a 170Nm/2600 ot. Pokud vytočím motor na povolených 6400 ot/min což si myslím, že u octavie půjde taky, tak na 2.stupeň jedu 95 km/h, na 3.s 140, na 4.s 180 a na 5. 220 km/h. Což mám prakticky vyzkoušeno a kde bude Felda 1,6 i když upravená? Hodně vzadu :-). -
« Re: Felda - PTD
K rychlosti poléčené 1,6 - na 2.0l Oktávku a na 81kW TDI to nemá. Pokud řidič takového auta není měkkej a nefrčí mu na nějakém tom litru paliva, tak to zašlápne a je v tahu. U Feldy je problém mezi čtyřkou a pětkou. Čtyřka je velmi příjemě zpřevodovaná, ale při přechodu na pětku to zdechne. Takže do kopce točíš co to dá čtyřku, ale nestačí to (na výše uvedené motory)a s otáčkama výš nemůžeš. Tak dáš pětku a v tom okamžiku ti ujedou. Pokud se týká 1,6tky 100PS a 1,9TDi 66kW tak je to na férovku, spíše se jim dá držet za krkem a pak i předjet. Podvozek je jakej je. Pokud přehodíš péra a tlumiče na HP a spol, a kola alespoň profil 60 na 14" tak je to ok, v rámci možností přední poháněné nápravy. Když dáš kola 15" na profil 45, tak je to v pohodě naprosto. Tyč pomůže jen ve spojení s "HP". PTD -
« Re: Felda - PTD
2.0 85kW/170Nm, TDI 66/210. Takze pokud se divis ze ujel 2.0, tak to ja bych se spis divil ze ujel tomu TDI. Ten dvoulitr neni zrovna zavodnicka, spis na pohodove svezeni,sakma ten kroutak taky pekne nizko:o) Upravena Felda 1,6 umi celkem dost, spis by ale mela mit odpovidajici podvozek jinak je to celkem o usta