Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  11:09

« Re: TDíčko do Felicie

Až se Ti to podaří, dej vědět. Všechno jde, ale záléží na velikosti "odporu". Mechanicky nebude problém, ale elektronika - to bude oříšek.....
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.03  17:31

« TDíčko do Felicie

Nemá někdo z vás zkušennosti s montáží TDíčka z Octávky do Felicie 1,9D? Jedno se mi válí v garáži a údajně by neměl být velký problém ho tam nacpat.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  11:06

« Re: hilfe

Zdar! Pokud chceš nějaké info o 1.3BMM a chipu, napiš mi na tesna@seznam.cz. Jeden načipovaný kousek máme doma.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.03  22:03

V každém případě si myslím, že ladit Feldu bez výměny vačky nemá smysl. I tak naroste výkon z papírových 55kW na papírových cca 70kW - což dělá 15kW a to ja tak na hraně co má smysl dělat. Zajímavější jsou jistě úpravy na cca 160 koní/8000ot ale to je již o jiných penězích a při trvalém využívání potenciálu i o životnosti motoru. Nehledě na to, že to chce překopat brzdy, vyztužit kastli a podvozek. Úprava vačka + ŘJ je optimální a nepotřebuje žádné další zásahy do vozu. Motor má pak vyšší volnoběh, lehčí rozjezdy a ve vyšších otáčkách nad cca 3500ot i lehce zvýšený zátah a kultivovanější projev. Táhne dle verze SW až do cca 5100ot. Příklad změřeného grafu je např na www.motordesign.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.03  12:03

No rozhodně dík za odpověď! Já jsem se asi blbě vyjádřil, jejich graf průběhu toč.momentu i výkonu před úpravou i po úpravě jsem samozřejmě zhlédl(a podle toho grafu zkutečně stoupne výkon i točivý moment v celém pásmu otáček zhruba o ty uvedené hodnoty),(otázka je, nakolik si ten graf vymysleli). Myslel jsem to tak, že mi připadá divné, že krouťák zvedli o víc než výkon, pravděpodobnější se mi zdá provézt to opačně. Ale já tomu fakt nerozumím:o) Jinak točivý moment má samozřejmě vrchol jinde než výkon a že jsou oba o něčem jiném je mi taky jasné, ale přece jenom mi připadá, že spolu musejí aspoň trošku souviset. Jinak co se týče té úpravy, nejde mi o raketu, potřeboval bych to jenom mírně oživit, aby to šlo líp do otáček, ale jelikož nevím "vo co go":) ,tak se bojím, aby mě pak třebas nevyrazili od technické za emise :)) Dík za případný další komentář!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  11:53

Zajímavý postřeh z Feldy 1,6 - na mojí 1,6 rv 3/2001 je z továrny na ŘJ nastavený omezovač na 4500 ot. na jeden válec a na 5000 ot všechny. Tedy byl, než jsem dal vačku a nový FW. Teď je jednostupňový omezovač na 5.800 ot. Přišla mi pod ruku jiná Felda 1,6 z června 1999 - nelze zjistit jestli a jak upravená ŘJ a ta prostě nemá klasický "hrkací" omezovač. jenom prostě dojde otáčkoměr na 6100 ot a dál nic. Jenom nejde dál. Máte někdo bližší info o tom v jakých obdobích se dávaly z továrny jaké verze FW? Jisté je, že se jiné verze dávaly a to tak, že se lišily dost zásadně. Verze kterou jsem měl originál v autě ukazovala max výkon již při 3 800 ot. dost síla. Navíc když porovnám zvuk motoru (oba jsou zdravé) tak jsou při vyšších otáčkách zcela odlišné. Díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  14:26

« Re: HPcka

jo jo ta svetlost neni zadna hruza. u 1,6 to udrzi silnejsi pruziny takze by to jit niz nemelo a zadek si nastavis. ja este uvazuju o nejakych sport. pruzinach k tomu, ale snad nekdy, az budou zbytecne penize a nebo budou za nejakou hoodne dobrou cenu. Na komplet Special od HP to ani tak mit nebude, ale ten je na normalni jezdeni fakt strane tvrdy, rozvrze to cele auto, hlavne pokud jsou k tomu jeste nejake nizke gumy
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  04:01

Podle toho jak to popisuješ asi fakt moc nevíš o co go (sorry). Bylo by to na delší povídání, tak jen stručně : Ten max. krouťák není dosažený při max. výkonu jak to píšeš ty a tím je to jasné. Prostě výkon a Mk je každé o něčem jiném. Navíc jen samotné absolutní max. hodnoty bez uvedení otáček při nichž jsou dosaženy nemají nijak vysokou vypovídací hodnotu - ba dokonce mohou být i zavádějící. Nejlepší je juknout na grafy - průběhu výkonu a Mk - pokud tedy jsou k dispozici což by úpravce mít měl. Samotnou úpravu ŘJ na 136BMM skoro nepoznáš a když už by se pro to rozhodl, tak jsou určitě lepší a levnější firmy než Renocar. Pokud chceš aby se něco dělo chce to minimálně ještě vačku. Pak už bude něco poznat, ale ani potom z toho raketa nebude. Jo a proč to nemontovala škodovka? To je taky na delší povídání ... Odpovím otázkou: Proč se třeba dělal současně Fávoš a Felda 1.3 40 a 50 kW?, Proč se současně dělala Fábie 1.4Mpi 44 a 50 kW? A proč. má 1.4Mpi jen 50 kW jako Felda 1.3?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  03:48

to vici: Dík za odpověď. Tak jak to popisuješ světlost by to bylo přesně podle mých představ. Vím, že to nebude žádný zázrak, ale určitě je to lepší než sériové a o zachování komfortu mi jde. Ahoj PR!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  08:19

PR: tak jsem dal produkcni HPcka moji mlade na Favo, nemeril jsem to presne, ale predek ma posunutou misku dolu o cca. 20mm, zadek je stavitelny. Kdyz je to na aute tak predek se mi zda porad skoro stejne vysoko, zadek podle toho jak nastavis, ja ho dal uplne dolu, slezlo to o cca. 3,5cm? Jinak co se tyce jizdy, o moc tvrdsi nebo jine mi to nepripada, je to jistejsi na ceste to jo, ale zadne zazraky od toho clovek cekat nemuze:o) Ale pro normalni jezdeni a komfort je to daleko lepsi reseni nez HPcka Special - tlumice+pera
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  22:47

Tak sem dal na svoji Felicii 1.9D podvozek HP sporting. Auto sedi perfektne, o 100% lip jak pred tim, ale myslel sem ze se snizi vic, sedlo mi tak o 2 cm... Mam to nastaveny na tu nejspodnejsi drazku na tlumici, to je na nejvetsi snizeni nebo ne?
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  23:15

« hilfe

Zdravíčko chlapci!
    Tak jsem si řekl,že by moje sériové 1,3BMM 50kW potřebovalo malinko oživit.Potřeboval bych poradit.Nejjednodušší se mi jeví malý chiptuning,našel jsem si mimo jiné www.renocar.cz Mají tam hezkou úpravičku,sice jen o 1,5kW a 7Nm ,ale tvrdí,že je to v celém pásmu otáček,úplně by stačilo prozačátek:) Jsem úplný začátečník a tak se ptám: Zvýšit výkon-to není problém, ale zvýšit točivý moment, to je umění.Nerozumím jedné věci-točák naroste o 7% (107/100) a výkon jenom o 3% (51,5/50).Jak to udělali? Zamyšlení: píšou, že životnost motoru nebude ovlivněna, zvýší se výkon, sníží se
    spotřeba, emise se nezmění--PROČ to Škodovka nemontuje sériově ?!
    Asi proto, že to má nějaký háček.... Nevíte jaký??? Děkuji velice
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.03  19:04

To je v pohodě 15" bych tam nerval. Mám 14" a jsem s nimi spokojen. Pneu 175/60 mají průměr +/- stejný. Podle me by stačilo misku pro pružinu navařit o 2 cm výše a vše by bylo dle mých představ - v tom to je pokud jde o snížení světlosti u těhle tlumičů. Zkusím oťuknout HPmany.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  13:38

to PR: No já už jsem si jednou škrtnul na chalupě převodovkou o chodník, ale s Oktávkou si tam škrtnu taky. Koukal jsem na uchycení misek těch předních tlumičů a jsou fakt níž, jenom kousíček od pneumatiky, řek bych že tam člověk 15" gumy asi nedostane :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  16:25

« Re: Palubní počítač

PP mi v obchůdku na Pankráci přes ulici naproti Tržnici nabízeli za 4000,-, ale bylo to na 1.6. Zkus se tam zeptat jestli by ho neměl i na 1.3Mpi. Já ho tedy nevzal ani za ty 4 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  16:22

to dejwyd: Dík za změření HPček. Ten zadek by mi ani nevadil, ale vpředu -4 cm je docela dost. Zkusím se dotázat přímo u HP jak to je se světlostí, příp. jesti by nešel udělat nějaký kompromis.
  • 00 Reagovat !

foto

29.04.03  16:39

« Palubní počítač

Nemáte někdo tip, kde by se dal sehnat za "rozumnější" cenu palubní počítač na 1.3MPI? Ptal jsem se v pár servisech a prej by se musel objednat, kolem 5 tisíc. A na Škodovce příslušenství on-line ho mají dokonce za 5200 :-( A vůbec, je někde v Praze ale klidně i jinde nějakej dobrej shop na Škodovky s třeba plastama, lištičkama, interiérem apod.. Chtěl bych provést nějaké jarní úpravy :-)) Díky moc za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.03  09:54

To PR: Tak jsem konečně poměřil o kolik mi šel níž podvozek na HP produkčních. Předek je níž o 4 cm a zadek (štelovací-3polohy-mám uprostřed) mám níž o 3,5 cm. Porovnával jsem to s 2 seriovejma feldama na parkovišti - stejný gumy apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.03  18:13

« Re: Pneumatiky

Dík moc Publicu Rel. za vycerpavajici odpoved. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  15:32

PR:jasne, az to tam dam, urcite napisu co a jak. Ale netusim kdy to bude, snad do mesice. Ceka ma totiz prestavba Fava 40kW BMM na 1396ccm MPI :o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…