Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: 10000km po úpravě
Já mám najeto cca.4000 km a úplná spokojenost.Motor je odspodu rozhodně silnější než série.No a v otáčkách se to vůbec nedá rovnat.PTD máš pravdu,že při 150 ti to nebude žrát 8 litrů.Jinak mám průměrnou spotřebu 7,2l.Dost pochybuju o tom,že tou klapkou odstraníš to cukání na volnoběh,zlepší se, to jo,ale vždycky tam něco bude.Je to daný vačkou,musel bys zvednout volnoběžný otáčky za cenu vyšší spotřeby. -
Výměnou škrtící klapky by se "vyžehlil" volnoběh, který je cukavý. Nicméně předpokládám za cenu zvýšení spotřeby na volnoběh na cca (odhad) 4litry/hodina. Se spotřebou je to tak, jak to je. Pokud jedeš ustálenou tachometrovou rychlostí 150km/hod tak to prostě 13litrů žere. Ani nepíšu že bych to chtěl vidět, protože je to nesmysl. Jistě se dá jezdit i za sedm litrů, zkoušel jsem dálnici Brno Břeclav a jede to i za 5 litrů....na druho stranu jsem nevrazil peníze do úpravy, abych jezdil po dálnici 90......PTD -
Já si asi po 15 tis. km (teď to byl 1.rok) vzásadě nemohu stěžovat. Jen mě napadá že to gufero u rozvodů mi taky prolíná, ale nejsem si jist jestli to nedělalo už předtím. Jinak spodek se mi zdá velmi slušný - lepší než původně, ale je to jen 1.6 a ne 3.0. Subjektivně to nejostřeji jezdilo na orig. kolech 165/70 R13, ale podvozek těžce nestíhal. Po montáži větších a širších kol je auto mnohem vyváženější, byť za cenu mírného zlenivění a zvýšení spotřeby. Pokud jde o spotřebu tak já nejezdím nijak brutálně takže jezdím zhruba za 7 litrů. Můj kámoš má to stejný a když to řeknu slušně tak má "hodně těžkou nohu" a jezdí za cca 8.5 (vč. města). Za těch 8.5 jezdil jak před úpravou tak po. PTD jak to myslíš? Co by se vyřešilo výměnou škrtící klapky? -
ptd: je zajimave ze moc nechvalis "spodek", jezdil jsem s podobnou upravou (vacka+jednotka+svody od excelu, hlavu ktomu pak delal CMT) a s druhou podobnou (hlava+vacka+jednotka) odd CMT, spodek mely obe velice pekny, ale je fakt ze v otackach to jelo velice pekne. Ale to bude spis otazka subjektivniho hodnoceni. Takze plati, aspon podle me, pokud upravovat feldu, tak 1,6 a uprava hlava+vacka+chip, 1,3 je oproti tomu mrdka......... Sam bych taky neco takoveho nekdy rad, na normalni jezdeni je to daleko prijemnejsi nez muj motor. Jinak tvrde gumy do ramen a i do zadni napravy a taky tvrde gumy do ulozeni motoru/prevodovky prodava motor-excel. a taky delaji upravu ramen, podle me velice uzitecnou na favo/feldu. Na feldu se zatezovym regulatorem brzd (1,6 ho tusim ma i kratka) zas delaji jeho jine nastaveni tak aby vic brzdil zadek....... myslim ze navsteva u nich a pokecani (nebo aspon po telefonu) stoji za to:o)))) -
« 10000km po úpravě
Tak cca 10.000km po úpravě mohu zhodnotit jak se to chová. Spokojenost je s výkonem a pružností od cca 3500otáček, tam není co řešit. Nespokojenost není s ničím, nicméně několik drobností které člověku který si myslí že vše je zadarmo můžou způsobit rozladění je: Jednak volnoběh není tak kulatý a spotřeba na volnoběh stoupla o cca 0,6litru/hod. Odstranit se dá výměnou škrtící klapky. Spotřeba při využívání dynamických možností u mne stoupla z 8,4 na 9,2 litru/100km v dlouhodobém průměru. Je to ale dané tím že převážně jezdím po dálnici a při rychlosti tachometrové 140-150km/hod to prostě za sedm litrů nejede. Po cca 2000km mi začalo téct gufero vačky, takže to šlo na výměnu i s těsněním pod víkem. Je dobré ťuknout do toho kdo to dělá, aby dal gufero nové hned, když už ho jednou sundá z vačky. Samozřejmě, že gumy na přední nápravě díky vyššímu výkonu a absenci ASR také jdou dříve do kytek. Není to ani tak tím, že by člověk gumoval, ale dříve to při rozjezdu proklouzne a taky se víc brzdí. S originál podvozkem není problém, i když snížení by tomu rozhodně prospělo, nemluvě o 15" kolech. Original brzdy jsou slabší, musí se s tím počítat. Jinak samozřejmě motor šlape jak hodinky a troufám si říct, že šlape stále lépe, jako kdyby se znovu zajížděl. Problém je jen v nízkých otáčkách, kdy nechce jet a nechce - např při prudkých rozjedech v okamžiku přeřazení na vyšší stupeň. Vše za předpokladu že nechceš gumovat. Trochu by tomu pomohl hladký výfuk, ale to už je kapitola sama pro sebe. A co Vy ostatní? Jak Vám to šlape s odstupem času? PTD -
« Re: tuningove firmy Škoda Felicia 1,3 MPI
Na 60kW čipem zapomeň.Můj názor je,že první dvě firmy jsou solidní.61,5kW už je vrchol drzosti.Jestli 53kW tak jsem optimista.Čipem vylepšíš přechody a možná snížíš spotřebu,ale přírustek výkonu nečekej.Jestli stojíš o solidní úpravu vol kombinaci hlava+vačka+čip.Nebo alespoň vačka+čip.Radši počkej,našetři si a nebudeš litovat. -
« tuningove firmy Škoda Felicia 1,3 MPI
Tak jsem pohledal na netu a toto jsem nasel, nyni se jen rozhodnout, kde to nechat udelat, uvitam vase nazory, nerad bych, aby to zacalo chcipat na volnobech a pri rozjizdeni apod.
www.Motor-Excel.cz/fel_13mpi.htm
Škoda Felicia 1,3 MPI za 10445,-
(va
ka, Yídící jednotka) 60 kW 114 Nm
Mrknte i sem:
www.exceltuning.sk/13mpi50.htm
Chovanec Tuning www.cmt.wz.cz/mpi50.html
Škoda Felicia 1,3 MPI za 13400,-
(hlava, va
ka, Y. jednotka) 62 kW 119 Nm
SportMotor.sro.cz/motor/felicia_13mpi.ht… /> Škoda Felicia 1,3 MPI za 3500,-
(Yídící jednotka) 60 kW 112 Nm
+ do 31.5.02 1,3 mpi sleva 500 K
CIMBU www.cimbu.cz/motor04.htm
Škoda Felicia 1,3 MPI za 4148,-
(Yídící jednotka) 61,5 kW 112 Nm
-
« Re: Felicia 1,3 MPI tuning od Cimbu
to darda: Možná Ti trochu pomůžu: Doma máme 1.3, sice jen jednobodový Bosch, ale po čipu Cimbu klesla spotřeba o cca. 0,3l na 100 km, zmizela díra na plynu a motor se nechá lépe vytáčet. Rozdíl jsem poznal hned při prvním rozjezdu, stejně jako lidi, co jsem je občas svezl.To vše se projeví i u MPička, jen výrazněji. Podle servisů, kde mění čipy Cimbu, u MPi výrazně klesá spotřeba. Přírůstek výkonu a krouťáku není pochopitelně nic extra, ale poznat jde.
Závěr: Doporučuji. Stejně jako PR jsem toho názoru, že je dobré spojit to s výměnou vačky. -
« Brzdy - zlepšení účinku
Už jsem zjistil kde koupit destičky Fri.tech i kotouče Lockheed. Koukal jsem do chytré knížky a napadlo mě, že by šlo dát dozadu na kraťase výkonější prasátka průměr 22,2 (pick-upa a kombi) místo 19,05 v sérii. Technicky by to neměl být problém. Nemáte někdo zkušenosti? Bylo by to k něčemu? Co zátěžový regulátor? Dík PR. -
« Re: Felicia 1,3 MPI tuning - chip
Hned na úvod - zapomeň na 61 kW chipem. Reálný přírůstek je cca 5 kW což zase není tak podstané. Hlavní je že dobrého chip ti zlepší průběh křivek (reakce motoru, lepší zátah odspoda a současně i větší výdrž ve vyšších otáčkách) spotřeba by měla jít o něco níž. Výborný software má Motor-excel nebo třeba Šmat. Výsledek vcelku odpovídá vloženým prostředkům. Vici psal, že je to vcelku znát a jezdí to zhruba jako 135 v úpravě Sprint. Pokud očekáváš více nech udělat ještě vačku a bude to o něčem jiném. V excelu by se dala určitě domluvit i montáž na zkoušku. Výměna ŘJ + zákl. nastavení cca 200,-. Osobně mám 1.6 ŘJ+vačka z excelu. Ve starších příspěvcích najdeš víc, ale budeš muset dost hledat. Nevím odkud jsi ale pokud je to Praha a okolí tak není co řešit. -
« Re: HP x VACKA
tesna : Čau, nečekal jsem že se tady objevíš tak rychle. Tesna mi nic neříkalo takže sorry. Jména PR a RV určitě bez problémů identifikuješ. Určitě Ti nevadí, že jsem tě hned podrobil výslechu, ale to by se stejně záhy zeptal někdo jiný, takže snad se tě to nedotklo. Víš jak to chodí - občas se najde někdo kdo tvrdí, že má +XX koní a 100 za 7s atp. a pak se zjistí, že na motoru má akorát sport. filtr a lepší olej. Ať se Ti tady líbí. Čau PR. -
TO Tesna: Mam kratkou 1,6ku i s HP Sporting -special set(vcetne pruzin) Jsem s nima maximalne spokojenej. Potiz:-)) je v tom, ze je mam nastaveny vpredu na stredni polohu (zadek nejniz) a moc se mi to nelibi. Chtel bych predkem jeste trosku dolejs, ale profici rikaj ,ze takhle je to proste nejlepsi na jizdni vlastnosti. Jenze ja jsem hlava tvrdohlava a dolu nejspis i presto pujdu. Tak se ptam, zda-li ,na tom predku(se snizenim na max), lze vubec neco negativniho ,okem "smrtelnika":-), vypozorovat? Podle toho ,co pises to bude OK - a to me velice tesii. (jo a: usetrim za extra nizkej zavit na zadku - to me tesi dvojnasob:-)) Zdravi Marabu. -
To Marabu: Po výměně tlumičů jde auto po čumáku mnohem míň než na sériovkách, protože díky tvrdým tlumičům nemá předek takovou setrvačnost.Je jednoznačně klidnější v zatáčkách a na nerovnostech a řízení je jistější. Jenom pro ilustraci, když jsem jel ty tlumiče měnit, tak mi na rozbité, zatáčkovité okresce ujela Felda 1.3/50kW, protože měl zřejmě míň vymlácené tlumiče.Momentálně poznám polovimu nerovností na cestě jenom podle toho, jak po cestě lítá někdo přede mnou, ale moje auto to vůbec "nerozhází".
Nárůst výkonu od cca. 2500 je opravdu poznat (už v této oblasti to dělá cca. 2kW, aspoň podle údajů Cimbu, Sportmotoru apod., viz. jejich stránky) a když se tam nalije kvalitní benzín, tak je to mnohem lepší.Rozdíl v benzínu jde právě poznat nejlíp při akceleraci v nízkých otáčkách, kdy auto reaguje okamžitě.Reakce na přidání plynu se samozřejmě zlepší po přečipování, ale s dobým benzínem je to zase o třídu lepší.Když se koukneš na stránky Sportmotoru, tak tam měřili na brzdě Oktávku 1.8T na Natural 95 a V-Power a rozdíl ve výkonu byl kolem 5% (u krouťáku mnohem víc, ale to bude tím turbem :-)))Rozdíl ve vačce poznám až nad 4000, kdy "běžné" 1.6 pomalu vadnou, kdežto já to klidně točím přes 5500.Zdar!Těsňa -
« Výfuk 1.6
Zdar všichni.Tak jsem namontoval hladkej středovej díl a koncovej od Laityngu.Zvuk je doost dobrej a v autě se nechá vydržet.Takže snad žádný praskání vajíček v ptačích hnízdech.Co se týká výkonu,tak rozdíl jsem zatím nezaznamenal.Pouze má motor víc síly a v kopci pomaleji vadne.Cena 3800 Kč včetně našopování středního dílu a montáže obojího. -
« Ahoj zavodnici
Jen malicka upoutavka: 11.5. poradame s kamarady z AUTO-TUNING.CZ maly sraz na letisti Mnichovo Hradiste, kde nam pronajmuli betonovou pojezdovou drahu 2.5 km dlouhou. Takze se lze tesit na sprinty, jizdu zrucnosti atd. Blizsi informace na [odkaz]
nebo na oj@cleverlance.com
Takze at vam to jezdi ;)
Ondras
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!