Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: prispevek:)
O tom měřiči pulsů jsem nevěděl, nicméně je to logické a reálné. Nicméně co je potom za "Geret" za/vedle uhlíkovým filtrem, co z něj vedou dva/jeden drátek? Vypadá to jak průtokoměr.
Pokud se týká Vačky, dával jsem ji tam při cca 38.000km a motor byl v pohodě, z hlediska vačky. Byla jak nová. Pokud se týká hlavy, nemám s tím zkušenosti, ale vzhledem k tomu že Feldu 1,6 dělá Šmat na cca 175 koní, tak to zřejmě bude cesta. O o spotřebě si nedělej iluze, ale výkon 175 koní bude příjemnej. Pokud by jsi měl hlavu dělat kvůli deseti koním, vyprdl bych se na to. PTD -
« prispevek:)
No, snad to nechate spadnout do archivu :-)) Pri kolika najetejch km jste si nechali davat vacku osloveni:)? Co nechat pri 90tkm prohlidnout(ev vymenit?-krom rozvodovyho remene. A posledni otaazecka,ehm uz sem se sice ptal,ale: Nejel jste nekdo s 1,6 vacka + hlava? Nerad bych zaplatil 2x tolik co za vacku a zjistil, ze to ma jen max rychlost vetsi o 5 km/h a zere to o litr vic :)) Zdravi Marabu -
« Re: Palubní počítač na Felicii
U MPi-čka se PP měří elektrické impulsy jdoucí do vstřikovače, takže žádný průtokoměr. Je to bez zásahu do elektroniky vstřikovací jednotky motoru a je to chytré, využije se toho, že dávkování paliva stejně už jeden "kompjutr" v autě spočítal... -
Mám PP v 1.3MPi (r.v. 2001), namontovaný hned při koupi a stál mne 4000,- i s prací. Všeobecně jsou 4 druhy, 2 pro MPi a 2 pro BMM vstřikování, jedno jestli pro 1.3 a nebo 1.6, to se nastaví na PP. Ty dva druhy se liší jen tím, že ten dražší ukazuje i okamžitou spotřebu a dopočítává průměrnou, ten levnější ukazuje jen rychlost, teplotu venku a palubní napětí. Doporučuji ten dražší typ, přeci jen mně nejvíc zajímá spotřeba, víc než cokoli jiného.
Montáž je jednoduchá, v manuálu je vše hezky popsáno a nakresleno kam co zamontovat. Teplotní čidlo do předního nárazníku, snímač spotřeby (u MPi) na kablík u vstřikovače 4. válce, snímač rychlosti zezadu na tachometr a napětí si to změří samo bez čidla. Zkušenější kutil si snadno poradí a nastavení samotného PP také není těžké.
Jsem s PP moc spokojen, moc pěkná a příjemná věcička... -
Palubní počítač na Feldu jsem měl taky v mérku. Když jsem však zjistil co za něj chtějí (cca 5 tis. + dalších X Kč za montáž tak jsem si to rychle rozmyslel. Pokud vím otáčkoměr jako takový vyměnit nejde, když tak minimálně celý štít s přístroji. Jinak pozor nejsou přístroje jako přístroje u BMM a MPI bude možná jiná instalace a bezpečně jsou jiné u 1.3 a u 1.6. -
« Re: to Autokomplex
Navím samozřejmě na co jel, jestli 4 nebo 5, ale podle toho jak mu to baflo z výfuku - ve stejném okamžiku kdy já jsem šel na pět, řekl bych že i on šel na pět ve stejném okamžiku. Tam se zřejmě projevila pružnost dieselu a to, že se dostal do optimální oblasti z hlediska krouťáku a "ukroutil" To. Nicméně i tak si myslím že tam měl "Upgrade BIOSu" protože s kolegou co má 66kW Oktávku bez Upgrade, jsme v maximálce nastejno a na rozjezd se nechytá.....PTD -
« 1,9TDi
Včera mi dala na * Octávka 1,9TDi 66kW - po výjezdu z uzavírky jsem se za něj pověsil a při 150km/Hod na čtyřku jsem cítil, že na něj mám. Tak vyjedu vedle něj a cítím jak to drtí pod tlakem. Pomalu ho beru a v tom okamžiku mi zapl omezovač na 4tym kvaltu někde na 5.800ot, nevím koli bylo na tachometru. A já musel na pětku. V tom okamžiku jsem skončil. Musel držet čtyřku protože mě lehounce míjel. Pak jsem hned sjížděl z dálnice , takže další konfrontace nebyla možná. Musel tam mít jinej SW. Jinak to není možný. PTD -
« Re: 10000km po úpravě
Nevím, je toho mnoho.....a právě proto si myslím , že ještě dlouho zůstanu u Feldy. Obecně se dá říct, že se mi líbí Volvo V40 2,0T, Mondeo 220ST Kombík, Nissan PickUp Navara, Oktávka 4x4 1,8T, takže tak. Optimální by byly dvě auta: Mitsubichi Carisma WRC EVOxx a k tomu Ford Tonka Turbo Diesel. Nebo mohla by být i kombinace Subaru Impreza WRC a k tomu Dodge RAM 3500 5,9TD Cummins.....Takže toliko úvahy. A pak sednu do Feldy a taky to jede, nikoho neprovokuju a odvezu vše co potřebuju....:-) PTD
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!