Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  19:00

« Re:1.6 a 175 koní?

To bych chtěl vidět 1,6 a 175 koní, leda s turbem! A klasickou úpravou těžko, navíc by ten motor byl pro běžnej provoz nepoužitelnej a moc by nevydržel.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  09:25

« Re: prispevek:)

O tom měřiči pulsů jsem nevěděl, nicméně je to logické a reálné. Nicméně co je potom za "Geret" za/vedle uhlíkovým filtrem, co z něj vedou dva/jeden drátek? Vypadá to jak průtokoměr.
    Pokud se týká Vačky, dával jsem ji tam při cca 38.000km a motor byl v pohodě, z hlediska vačky. Byla jak nová. Pokud se týká hlavy, nemám s tím zkušenosti, ale vzhledem k tomu že Feldu 1,6 dělá Šmat na cca 175 koní, tak to zřejmě bude cesta. O o spotřebě si nedělej iluze, ale výkon 175 koní bude příjemnej. Pokud by jsi měl hlavu dělat kvůli deseti koním, vyprdl bych se na to. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  22:18

« prispevek:)

No, snad to nechate spadnout do archivu :-)) Pri kolika najetejch km jste si nechali davat vacku osloveni:)? Co nechat pri 90tkm prohlidnout(ev vymenit?-krom rozvodovyho remene. A posledni otaazecka,ehm uz sem se sice ptal,ale: Nejel jste nekdo s 1,6 vacka + hlava? Nerad bych zaplatil 2x tolik co za vacku a zjistil, ze to ma jen max rychlost vetsi o 5 km/h a zere to o litr vic :)) Zdravi Marabu
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  16:02

« Re: Palubní počítač na Felicii

U MPi-čka se PP měří elektrické impulsy jdoucí do vstřikovače, takže žádný průtokoměr. Je to bez zásahu do elektroniky vstřikovací jednotky motoru a je to chytré, využije se toho, že dávkování paliva stejně už jeden "kompjutr" v autě spočítal...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  18:11

Nevím , ale zdá se mi, že mi po montáži PP přibyl průtokoměr hned za uhlíkovým palivovým filtrem. Nebo se mi to jen zdá?
    PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  16:49

Mám PP v 1.3MPi (r.v. 2001), namontovaný hned při koupi a stál mne 4000,- i s prací. Všeobecně jsou 4 druhy, 2 pro MPi a 2 pro BMM vstřikování, jedno jestli pro 1.3 a nebo 1.6, to se nastaví na PP. Ty dva druhy se liší jen tím, že ten dražší ukazuje i okamžitou spotřebu a dopočítává průměrnou, ten levnější ukazuje jen rychlost, teplotu venku a palubní napětí. Doporučuji ten dražší typ, přeci jen mně nejvíc zajímá spotřeba, víc než cokoli jiného.
    Montáž je jednoduchá, v manuálu je vše hezky popsáno a nakresleno kam co zamontovat. Teplotní čidlo do předního nárazníku, snímač spotřeby (u MPi) na kablík u vstřikovače 4. válce, snímač rychlosti zezadu na tachometr a napětí si to změří samo bez čidla. Zkušenější kutil si snadno poradí a nastavení samotného PP také není těžké.
    Jsem s PP moc spokojen, moc pěkná a příjemná věcička...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  10:27

« Re: to PTD

:-) Felda Combi 1,6
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  21:40

Palubní počítač na Feldu jsem měl taky v mérku. Když jsem však zjistil co za něj chtějí (cca 5 tis. + dalších X Kč za montáž tak jsem si to rychle rozmyslel. Pokud vím otáčkoměr jako takový vyměnit nejde, když tak minimálně celý štít s přístroji. Jinak pozor nejsou přístroje jako přístroje u BMM a MPI bude možná jiná instalace a bezpečně jsou jiné u 1.3 a u 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.02  12:35

« to PTD

V čem jezdíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  09:30

« Re: to Autokomplex

Navím samozřejmě na co jel, jestli 4 nebo 5, ale podle toho jak mu to baflo z výfuku - ve stejném okamžiku kdy já jsem šel na pět, řekl bych že i on šel na pět ve stejném okamžiku. Tam se zřejmě projevila pružnost dieselu a to, že se dostal do optimální oblasti z hlediska krouťáku a "ukroutil" To. Nicméně i tak si myslím že tam měl "Upgrade BIOSu" protože s kolegou co má 66kW Oktávku bez Upgrade, jsme v maximálce nastejno a na rozjezd se nechytá.....PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  21:12

« to PTD

4°nemohl držet, pač ta v tomto autě jede v kreči tak 160km/h. Jel na 5° a ani SW upgrade mít nemusel.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  18:13

Stojí jak kde, já jsem ho kupoval za cca 4700 a montáž za 300,- Kč Vše u prodejce Škoda. Za 5k tedy komplet. Jsou dva druhy: Na MPia Monovstřik. Monovstřiková verze neumí průtokoměr.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  17:36

PP se dá koupit v leckterém obchodě s autodoplňky, cena 4 - 5 tis.
    Kvůli otáčkoměru je prý nutné vyměnit celou přístrojovku. Liší se prý tištěný spoj, asi otáčkoměr potřebuje k sobě nějakou elektroniku.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  13:38

« Palubní počítač na Felicii

Chtěl bych se zeptat, kde koupit a kolik stojí palubní počítač na Feldu. A ještě mě zajímá, jak je náročná a co vyžaduje montáž otáčkoměru. To vše na 1.3/50kw MPI, r.v.97.
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.02  09:52

« 1,9TDi

Včera mi dala na * Octávka 1,9TDi 66kW - po výjezdu z uzavírky jsem se za něj pověsil a při 150km/Hod na čtyřku jsem cítil, že na něj mám. Tak vyjedu vedle něj a cítím jak to drtí pod tlakem. Pomalu ho beru a v tom okamžiku mi zapl omezovač na 4tym kvaltu někde na 5.800ot, nevím koli bylo na tachometru. A já musel na pětku. V tom okamžiku jsem skončil. Musel držet čtyřku protože mě lehounce míjel. Pak jsem hned sjížděl z dálnice , takže další konfrontace nebyla možná. Musel tam mít jinej SW. Jinak to není možný. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  16:47

« Re: 10000km po úpravě

Nevím, je toho mnoho.....a právě proto si myslím , že ještě dlouho zůstanu u Feldy. Obecně se dá říct, že se mi líbí Volvo V40 2,0T, Mondeo 220ST Kombík, Nissan PickUp Navara, Oktávka 4x4 1,8T, takže tak. Optimální by byly dvě auta: Mitsubichi Carisma WRC EVOxx a k tomu Ford Tonka Turbo Diesel. Nebo mohla by být i kombinace Subaru Impreza WRC a k tomu Dodge RAM 3500 5,9TD Cummins.....Takže toliko úvahy. A pak sednu do Feldy a taky to jede, nikoho neprovokuju a odvezu vše co potřebuju....:-) PTD
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:38

« Predni "lizatko" z TOLEDA

Cauki, na nekolika fotkach ze srazu jsem videl Feldy s prednim lizatkem se SEATA. Zkousel to nekdo z Vas? Musi se nejak rezat a jak se prichyti? Diky za napovedu :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  12:58

PTD:Jaký auto ?Co máš v merku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:09

Klamačku mám. Volnoběh při zapnutí klimačce je někde kolem 1100ot. Jinak volnoběh je kolem 900, těžko říct přesně. Jinak jede to fajn, spokojenost. O 50koní víc by se hodilo, ale co už. Na to budu muset pořídit jiné auto :-) PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  21:42

PTD: Tak mě napadá. Kolik má provedení od Šmata volnoběh? Excel má u tohodle provedení chipu cca 850 ot/min. PTD nemáš náhodou klimu? Tím by mohla být způsobena vyšší spotřeba na volnoběh a celkově vůbec.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…