Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Srovnání zlepšení výkonu
Rozběhla se tady zajímavá diskuse. Abych se zaškatulkoval k úpravci a bylo jasno, tak já jsem byl u Šmata. Jel jsem z Brna, kde jsem mohl jet do Renocaru 2km za chalupou, ale těm bych nesvěřil ani mladýho koloběžku. Spokojenost. Je to člověk který ladí pro Škodovku tovární stroje a asi ví kam šáhnout. Jinak testování výkonu motoru na brzdě je velmi teoretické. osobně to dělám tak, že vybereme táhlý kopec - rovná cesta, cca 4km a pojďme. Dvě auta za sebou - dvě jízdy se změnou pořadí. Vyhodnocení je nasnadě. Pak se není o čem hádat, komu to jede líp. A častokrát se člověk diví, jak to komu jede a že to není možný aby byl nahoře dřív, když má papírově slabší motor. A o tom to je, ne o tom, jakej výkon slibují propagační materiály úpravců, ale kdo je na tom kopci dřív..... :-) PTD -
« Re: Srovnání zlepšení výkonu
No,já 1.3 nemám,ale tvrdím,že čip je v podstatě změna seřízení,která odstraní díru na plynu a vylepší přechody,že potom motor dělá dojem většího výkonu.Je totiž potřeba porovnávat výkon před a po úpravě,jinak se může stát,že motor kterej může v sérii mít 58kW má po čipu 60,ale třeba sériovej kterej má 50 má s vačkou a ŘJ třeba jenom 60 kW.Musí se porovnávat přírustek ne absolutní výkon.Tvrdím ,že u atmosférickýho motoru čip přidá tak 3kW.Jiný je to u turba,kde zvýšíš plnící tlak a tím motor nadopuješ. -
« Srovnání zlepšení výkonu
Pokud máte Škoda Felicia 1,3 MPI na 60 kW od MotorExcel za 10445,- - pojďme to změřit na brzdě na Jarov a pak můžeme srovnávat a případně vynášet soudy, zda je vým. sw za 3000 moc nebo málo nebo je to o 1/3 horší zlepšení než ME nebo je to stejné atp., případně můžeme pak říci, kdo z tunerů krade; nebo zda to jede těm, co zaplatili více opravdu lépe atp.
Kdo tedy bude mít odvahu to srovnat? -
« Srovnání výkonu
Jasně, že nedoporučoval, tak dobře, je jen spřažen, omlouvám se. Ale že bych někoho pomlouval, to ne, napsal jsem jenom to, že si nejsem jist, zda ty firmy mají vlastní vývoj softwaru anebo jej pořizují jinde a zatím mi to nikdo nevyvrátil, mám to z doslechu. A to přece není nic nesolidního, kdyby to kupovali jinde, co je na tom špatného?
Já radši nedoporučuju nic konkrétního, protože nemám takový přehled, abych to dovedl objektivně srovnat, neznám ani jednoho z těch lidí a kdo je zná všechny osobně a ví, jak přesně a co přesně dělají, tak to před ním smekám, to by si mohl založit poradenskou firmu.
S názorem, že sprasmotor nebo cimbu krade, ale nesouhlasím z jednoho důvodu - dejme tomu cena sportmotoru za výměnu softwaru je nějakých cca 2500 Kč a to obnáší min. 2 hodiny pájení ECU a držení záruky na tu jednotku a celek.
Nechci flame, ale kdo si myslí, že Excel nebo jiní počítají za výměnu softwaru menší cenu nebo že za 2500 je to předražené se přihlaste? Že někdo krade jsou silná slova. Zkoušel jse si někdo pájet SMD, jaká to asi je zábava, má-li to být 100%? -
« Re: TOMMUTUNING
Po odmlce opět všechny zdravím. Firmu Tommutuning jsem taky zaznamenal, ale vzhledem k tomu, že to mám značně z ruky tak jsem ani neuvažoval. Já jsem se rozhodoval mezi Šmatem a Excelem. Nakonec jsem dal hlavně kvůli ceně a dosažitelnosti přednost excelům. Pokud jde o to co za kolik peněz má cenu já jsem se při úpravě motoru vydal cestou optimální varianty cena-využitelný výkon a takhle to dopadlo. Zákl. úprava vačka+chip 13 tKč, filtr 2tKč a výfuk 500 Kč. S výsledkem jsem spokojen, protože motor nejenomže má více koníků, nahoře ale taky jde krásně již odspoda takže to nemusím točit jak šílený aby to krásně jelo. -
« Re: Brzdy
Fulan : Prosímtě Ty HPR kotouče máš na svém autě? Napiš víc zkušeností pokud víš. V srpnu se chystám na předek. Destičky už mám (Fri.tech) a řeším dilema s kotouči. Buď dám na reklamu AutoPrimy (HPR) nebo na zkušenosti a doporučení ing. Čepka z excelu a koupím kotouče Lockheed. Cenově to vychází na chlup stejně. Dík za info. -
RV: nekradou!!!!!!!!!!!! to sem nikdy nerekl. Jen maji z meho pohledu vyssi ceny. Excel ma taky svoje ceny, dane mimo jine tim ze jsou z Prahy, nicmene nektere veci neumi nokdo jiny nez oni a tak jim za ne rad zaplatim, pokud na to mam. CMT je levnejsi nez Tommu -
Hele Ambite,Ty tady pomlouváš Excel ,kterej já mám za solidní firmu.Neráčil jsi mi odpovědět,odkud máš ty info.Mě osobně Vici doporučil ME a ne CMT a jsem spokojenej,koho teda doporučuješ Ty? S kým máš osobní zkušenost ?Pokud vím,tak Vici nikdy nikomu neříkal,že CMT je jediná a nejlepší tuning firma jako to dělá každej správnej agent. -
"To Ambit: Odkud máš informaci,že Excel nemá vlastní software ?" - jen zlé jazyky. A není to pravda? Má vlastní, udělal si ho sám, umí si ho sám upravit? Já nevím, ale přijde mi logické, že kdo dělá dobře mechaniku není špičkový programátor a naopak. Ale třeba se pletu a někdo mi to vyvrátí.
Mimochodem, co říkáte na výměnu softu na 1.3MPI, za 2000 Kč a výkon bude mít 60 kW, když ne, tak se to vrátí do původního stavu. Já vím, tady spíše jedou mech. úpravy, ale řekněte, za tu cenu tyto garance, to podle mě nem;6e nic pokazit :-)
Jo a co ta maximalka? Fakt to nekomu jelo 180 km/h v serii (Fel.1.3MPI)? V serii to jelo 152 km/h, mereno GPS, trasa asi 3km. -
nemel, Muck ma taky vlastni vyvoj, ma dokonca vlastni motorovou brzdu atd. Nicmene mel jsem treba od neho vacku, a nebylo to zdaleka ono, s vackou od excelu je to o necem jinem, ale je fakt ze byla tezce drazsi........... tezko rict... nerad bych to moc soudil -
Tommu (Ing. Mucka) znam osobne. Znam taky upravu 1,6ky na 94 kW. Nicmene pokud bych sel do nejake upravy a nehledel bych na korunu tak jedine Motor-Excel............... Porovnavano sice zkusenostma z uprav meho Facka, ale u 1,6ky to bude asi obdobne.....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!