Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Sportovní řízení na Feldu
Pokud se týká posilovače, několik let jsem se rval s řízením na Siře 2,3D bez posilovače. Ten motor z traktoru Perkinson a s blokem 2,5l vážil alespoň 400kg. A převodovka s přírubou a nosem dalších 100kg. Vše v čedé litině. Taky se to dalo přežít......PTD -
To vici:Krátký řízení asi neměl,byla to sériovka,ale ten litinovej dvoulitr už něco váží.Jinak nafta,no nevím,fakt je,že to šlape hodně dobře,ale ten zvuk.. a hulán.. a smrad.Finannčně to přijde ale o dost levnějc.Mě ve snech budí momentálně Alfa 156 s motorem 2,0JTS nebo 2,5V6 a nebo teda taky 2,5JTD. -
Jen jsem si vzpoměl, že jsme viděl v Brně u Lerku Feldu bílou s reklamou na Air design na kapotě s brzdovým kitem - kotouče i na zadku - a s 16" kolama a gumama 205/45/16 - kola myslím RONAL. Kotouče nevypadaly přední větší, ale byly větrané. Do 16" kol by se vešly i větší kotouče. Jinak řízení bez posilovače je při parkování na pendrek, ale na dálnici při 180km/hod to nemá chybu......PTD -
« Re: Kniha -
Bohuzel jsem koupil a po te i cetl, predchozi dve na Skodovku a Facko. Snad 5% informaci mi pripada nezmatenych, prinosnych a puvodnich. Pripada mi ze to zpatlal nejaky skolak na compu a pak mu to vytiskli - takhle nejak se poslednich par lewt delaji knizky v CR. Je to * a vyhozene haky... -
« Kniha - "úpravy Škody Felicia"
Tak jsem se podrobněji začetl do téhle knížky. Kladem je, že člověk se dozví lecos. Na druhou stranu jsem objevil dost nepřesných nebo dokonce zcela chybných informací a to jsem asi v 1/2. Třeba že servo mají pouze 1.9D, příč. stabil. na PN mají jen 1.9D. Obrázek ZN je sice hezký, ale je to náprava z Favorita do r. 92 nebo třeba obrázek obrobení řemenice na klikovce i s rozměry - že všechny Felicie v tuzemsku mají vícedrážkové řemeny a tak řemenice vypadá docela jinak autorovy uniklo. Dále například zmiňuje od r. 97 montovanou převodovku 14SK a uvádí některé konstr. změny, ale to že má jiné převody než dřívější opoměl. Taktéž ve výčtech převodů zcela opoměl, že 136Mpi má jiný stálý převod než 135 a 136BMM a to že 135Mpi má dlouhý stál. převod atd. I když většinou jsou to jen drobnosti, tak za ty peníze by jich tam mohlo být míň. Přece jenom 199,- za brožuru o síle cca 10-12 mm není zase tak málo. -
« Re: Filtr
Radime logicky vzato, vždycky, když nějakou úpravou motoru zvedneš výkon, zvedne se i nějak spotřeba, podle toho co to je za úpravu a záleží na tom, jestli využiješ ten zvýšený výkon a vetšinou se tak stane a nebo budeš s autem jezdit jako doposud a ušetříš tak palivo. No pokud se nepletu tak jednoduchý stříkačky mají jenom snímač otáček-Hallův snímač a jednoduchý program na úpravu předstihu podle otáček a teploty motoru, ten program ŘJ je sestaven podle brždění motoru podobně jako u nastavení karburátorů a rozdělovače na brzdě. Ty lepší stříkačky mají už čidlo klepání, jako Fabie a to čidlo dává pokyn ŘJ k úpravě předstihu + a - aby byl co nejvyšší podle toho čidla. Předstih je nejlepší co nejvyšší těsně na hranici klepání. -
Láďo,shodem se asi na tom,že to není všelék a u motorů s karbcem už vůbec ne.No a zkusím vstřikování,jednotka má sice čidlo na množství a teplotu nasávanýho vzduchu,takže to nevypadá tak hrozně.ALE:Jednotka upravuje dávku paliva a předstih.Teď je otázka jestli jednotka zareaguje tak jak se všeobecně předpokládá.T.J.větší množství vzduchu-víc paliva,t.j. jestli nastaví optimální směsovací poměr.Pak mají pravdu Ti co tvrdí,že zvyšuje výkon,ale logicky taky spotřebu.Nebo kvůli emisím a spotřebě dávku nezvýší,potom by byla směs chudší,t.j. nižší spotřeba a taky výkon? Jak reaguje předstih na úpravu dávky paliva ? -
Radime ono to u karbecu je ještě o trochu horší o to, že je natryskovanej na ten příslušnej odpor filtru a potom můžou vznikat ty díry, mě o tom mluv. Já si dal na svýho Pepina Box z Feldy 1,3-1,6 a vložku KN a 2 měsíce jsem ladil motor, měl jsem tam doooost velkou díru v rozmezí 4-4500 a tak jsem přetryskovával, přestavoval rozdělovač a upravoval podtlakový otvírání druhý klapky karbecu atd.atd.atd. všechno jem to připisoval tuněnýmu motoru(větší kanály+jiná vačka) jinýmu rozdělovači z Fava až se mi to podařilo úplně vyřešit tím že jsem vrátil do boxu takovou kuželovou plastovou trubku o průměru 35 na 60, kterou jsem před tím vyhodil v domění, že mi lépe pojede ve vyšších otáčkách, tím, že to bude mít více vzduchu a houby. Až jsem ji tam vrátil, tak téměř zmizla díra kolen 4-4 500ot. a motor samozřejmě jde líp od spodu, lehčeji se vytáčí na 7 500 než před tím a už jsem mu dal i v pohodě osmičku . No a to byl box a filtr na stříkačku. Tak to byl takový popis tunění motoru a s nejrůznějšími díly, které spolu vůbec nesouvisejí. A navíc i moderní stříkačky mají meření množství nasávanýho vzduchu a tak si to tam upravuje ŘJ sama a koriguje tak záměnu papírovýho filtru za bavlněný. Přesto bych tam kit nedal.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!