Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

19.08.02  10:16

« VW

ted jsem musel nejakou dobu jezdit jendim z poslednich produktu Skodovky (bez VW) - coz je Favo r.v. 89, a jsem tezce rad ze Skodovku koupil VW, protoze to co do te doby tvorili je fakt *... celkem nestastne 105......, vcetne Rapidu a podobnych, tohle Favo 89 primo korunuje, interier na pobliti, neodhlucnene, idiotsky dlouhy staly prevod (krome dalnice je prehnane receno petka k *), kdyz to porovnam z Favem 93 (po zasahu VW) tak je to uplne jina trida...,o Felicii nemluve. Hadam ze vstup do koncernu VW byla pro Skodovku jedina zachrana (muj osobni nazor:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  23:00

« Re: volba auta pro úpravu....

kdyz prijde kopecek tak ho nepoznam, teda pokud to neni zrovna Mohelnicak, i kdyz ani v nem nemusim podradit na 4....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  18:44

vici> A co kdyz prijde kopecek, taky tam mas 160 hned ;-)
    jak je na tom upravena felda jak jste nekdo psal na tech cca 70kW s parametry (zrychleni 0-100, pruznost mototru apod.), co treba brzdna draha?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  13:17

Radime naopak já ty 8 ventily nijak nezatracuji, já jsem dokonce na ně vysazenej to víš, jenže v roce 2002 do auta s přídavkem RS cpát letitý 8V litinový střep, no dovol :o))) asi je to více než směšné a trapné. Já bych takový RS auto do výroby vůbec nedal a proto se divím, že to vůbec někdo schválil, když už koncern má jak 16V tak 20V všech možných provedení a objemech, prostě mě to irituje víc než tebe ty hliníkový hydroštelový OHaVy :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  12:55

ad zrychleni ve 120ti...... tak tohle me s mym Favem netrapi, kolem 3500 to zacina jet, 160 je tam pak hned.... neni skodovka jako skodovka.... ale radsi bych se naboural ve volvu nez ve favu/felde...
    ad 16V : u nizsich objemu podle me neni o co stat, tak max o horsi spodek a vetsi spotrebu...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  12:35

Láďo,hovadina to je,ale Škodovce nic jinýho nezbejvá.Ale jinak nezatracuj osmi ventily,Honda asi nedělá ten systém VTEC zbytečně.Já když se svezu v hypermoderním šestnáctiventilu a potom ve svojí upravený feldě,tak si říkám,že takovej zázrak ten 16V není.Musíš ho honit do otáček a pokud nemáš dobře postavenou převodovku,která drží motor v optimálních otáčkách,tak máš vyšší spotřebu i mizernou akceleraci.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:53

ie.xs > Jo a kdyz te tak strasne ty BMW a T5 brzdi, tak proc je nepredjedes ;-))) To by to totiz muselo poradne zrychlovat i kolem 120km/hod a to jsi v koncich, ze ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:50

Radime a jen tak mimochodem co říkaš na ten tuning skvjělýho starýho motoru VW 2,0 8V pro Fabii RS ? Mě se to zdá větší hovadina, než dělat škodováckou OHaVu s hydroštelama. Nebo to bude ten 8V s variabilním sáním ? Ale i tak, je to stejná hovadina-vylepšovat litinovej historik OHC :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:48

RV > Jo, tak s tim souhlasim...
    kdyz se u feldy zvysuje vykon a prizpusobi se tomu podvozek a brzdy, tak nemam nic proti, jenze takovych je hooodne malo!!! Auto neni jen o vykonu, ale i o jizdnich vlastnostech a bezpecnosti, na coz spousta lidi zapomina...
    Mam vzdycky hruzu, kdyz v kolone aut se na me prilepi felda, ze budu muset prudce brzdit a on mi projede kufrem...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:42

Jo jo jo, je to tak. Přečtěte si článek o tuningu motorů ve včerejším vydání Světa Motorů.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  10:23

On má tuning ještě jeden důvod.Každej výrobek zhotovenej v sériový a hromadný výrobě má k dokonalosti daleko.Prioritou je vždy cena.Proč teda trochu nevylepšit to,co fabrika zanedbala a čím masovější a levnější auto,tím víc nedostatků.Tohle ví každej,kdo se pohybuje ve strojařině a sériový výrobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  09:52

ie.xs > to mas asi feldu v uprave "ferrari" kdyz te brzdi na silnici BMW a T5 ;-))
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.02  16:56

« volba auta pro úpravu....

Nechápu jak někdo nepochopí že někdo upravuje feldu.Tuning vznikal v německu na vw brouku-takže na nejlevnějším a nejrozšířenějším autě v poválečném německu.
    p.s. mě brzdí na křižovatce kdejakej * s autem za milion i víše.Většinou si je kupujou lidi co stim jezděj pomalu a vůbec za volantem neuměj.Vzpomínám jak jsem nedávno na semaforu vyškolil Xedos 2,5 a to si pište že chtěl závodit.
    Kapitola sama pro sebe je jízda mimo město to je katastrofa jak mě každej brzdí a to i s bmw nebo T5.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.02  07:47

« Re: Poradny auto...

To b:Já jsem ten poslední kdo Ti bude závidět to Volvo.Asi takhle,když budu brát nový auto,tak za cca.380000 Kč máš auto s motorem 1.6 a asi 70kW,litejma 15 kolama a slušným podvozkem.A hlavně nový!!Blázen je ten kdo za takovýhle auto utratí půl melounu.Když chceš vyšší třídu je to jiná.P.S.:Myslím,že tady to moc není o plastovejch doplňkách.Já třeba plastovej balast na autě nemám a ani ho neplánuju.A takový šílence jak jsi psal taky nemusím,většinou jsou to ale modely Kadet GSI,Golf II.Nechci ale zobecňovat,osli jezděj i v čemkoli jiným.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.02  07:33

to: "b" s "a" máš společný to, že nick "b" je veřejný stejně jako "a" tak nevím, kdo je oba založil a k tomu blbečkovi ve Feldě, nezdá se ti, že to způsobil řidič a ne AUTO ? :o))) Jak jsem jednou psal, připomínáš mi Jaryny, který vlastní Opela Kadeta 2,0 16V 110 kW a jednou do něj navalil nějakej mladej potroubla ve shnilý Škodě 120 a potom dlouho nemohl přijít a jistě ještě nemůže přijít starším škodovkám na jméno, ale ruku na srdce, můžou za to ty auta, nebo jejich řidiči, tedy i za jejich technický stav ? Řidič je ze zákona přece odpovědný za to, že sedl do auta, který nesplňuje technický podmínky provozu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:58

DanielD> S80 T6 ma kolega. Jenze do CR se dovazi pouze se sekvencni 4 stupnovou prevodovkou (auto se projevuje dlouhym zatahem, ale zadne extremni zatlaceni do sedacky tam citit neni, je fakt ze dvojka jede az 140 pri 6000ot/min)...ale nejede tak dobre jak T5... Co se tyka pohodli a komfortu, tak je o stupen vyse samozrejme S80, ale o "slabem odvaru" bych nehovoril, to jsou silna slova...:-) (ty se hodi, pokud mi panove prominou (asi ne ;-)) ), pro ty feldy)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:33

Ano, vsetko je relativne, to mas pravdu, pre priklad: moje sef jazdil na Volve S60 2.4T. Viem ty mas T5. Najazdil na nom cca. 300.000km a potom sa zacalo vselico *, tak usudil, ze bude lepsie predat a kupit nove, ale rozhodol sa (resp. dostal vyhodnu ponuku), ze si kupi S80 T6. Ked sa v nom zacal vozit, tak hovoril, ze ako si vtedy mohol kupit S60, vraj mal kupit hned S80. Od kupy S80 stale tvrdi, ze S60 je oproti S80 len slaby odvar. Takze vsetko je relativne !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:23

tomcat> Ja pouze odpovidal na otazku kolegy, ktery se ptal cim jezdim...vubec se tu nechci bavit o svem aute, to sem opravdu do tohoto tematu nepatri... proto nechapu, proc Vas me Volvo tolik trapi...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:16

to b: Jestli někdo zaslouží soucit, tak to nejsou majitelé felicií, ale spíš (údajný?) majitel trochu lepší plechovky, co se s ní musí vytahovat ve fóru o feldách.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:00

Chlapi, nechci se nikomu posmivat a chapu, ze ne kazdy si muze koupit auto pres milion... jinak s "a" nemam fakt nic spolecneho. A proc rypu zrovna do felicii? no, preci jen je to jedno z nejrozsirenejsich aut a bohuzel jsem videl na vlastni oci, jak jeden takovej "mladicek frajirek" s oplastovanou feldou sestrelil v protismeru (predjizdel pred horizontem a NESTIHL TO...) auto a zabil 3 lidi... dodneska to mam pred ocima... (jasne, takovych je spousta i v jinych autech...) kdybych nikdy nejel v necem lepsim, tak by se mi ta tvoje uprava mozna i libila :-)) Vse je strasne relativni...a hlavne o penezich, bohuzel :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…