Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: po létě
Zdravím! Spotřeba 7litrů sedí. Dlouhodobý průměr za poslední 2 roky a 26000 km (z toho 18000 po úpravě)mám 6,92. Je v tom tak 30% město, 60% okresky a minimum dálnice. A rozdíl ve spotřebě před a po úpravě jsem vůbec nezaznamenal. V zimě mi to lítá 7,5-9 ať jezdím kde jezdím, přes léto 6 - 7,2 podle podílu města. Na dálnici mi to při 140-150 žralo zhruba 8 l (před úpravou), po úpravě jsem bohužel nikdy tak daleko nejel, takže nemůžu srovnat. -
« po létě
Tak jsem zde též. Na autě kromě rzi a sjetých gum předních nic nového. Když byla řeč o spotřebě, musím gratulovat ke spotřebě pod sedm litrů. Já jsem se dostal na dlouhodobý průměr 9,5 litrů/100km. V žádném případě nechci polemizovat o pravdivosti tvrzení že se dá jezdit za 7litrů. Ano, dá, ale musí to být značně nepraktické jezdit např. z Mostu do Bratislavy téměř celou štreku po dálnici ne více než 100km/hod. Osobně jsem si úpravu dělal proto, abych mohl jet pohodlně s rezervou po dálnici 150-160km/hod, což udělá u mne právě tu průmernou spotřebu kolem 9,5l/100km, což si myslím je velmi příjemné. Je ale pravda, že kdybych chtěl jezdit na spotřebu, pořídím si nafťáka. Do benzínu jsem šel s tím, že to za pět litrů nepojede.....:-) PTD -
« Re: Archiv ne !!
Tak jsem zase po dovolené tady. Na autě nic zásadního nového. Brzdy jsem bohužel stále ještě nestačil udělat. Jinak jsem spočítal spotřebu: za posledních cca 2.5 tis. km mi vyšlo 6.9 a za posledních cca 6.5 tis. km 6.8 (pro ty co nevědí je to u 1.6 na 100 hp.) Vzhledem ke stylu jízdy to považuju za slušný. Kdybych měl orig. užovky tak by to bylo určitě tak o 0.3 l míň. Hladký střední díl výfuku se na spotřebě nijak neprojevil. Čaues PR! -
« Re: volba auta pro úpravu....
Jo taky jde dát chlazený kotouče na předek a kotouče na zadek, ale pak na tom bude kvést diamant jak to bude drahý (cca 40.000,-). Ta varianta co jsem zmínil o jeden příspěvek níže zhruba odpovídá běžnému provedení pro sk. N takže na normál ježdění by to mělo bohatě stačit. -
« Re: volba auta pro úpravu....
Brzdy na obyč ježdění jsou OK. Při brzdění z vytších, rychlostí už je to horší. Ale i s tím se dá něco provést. Lze dát lepší obložení a koutouče na předek a dozadu lepší obložení + nechat jinak seřídit zátěž. regulátor. Po těhle zásazích je to prý znatelně lepší. -
« Re: volba auta pro úpravu....
PR> Tak na feldu je to pekny, to asi musi ostatni koukat, kdyz kolem nich profrcis po dalnici ve 190 :-)) Chtel bych videt ty udiveny obliceje ;-)) Ja si rikal, ze nektery feldy to obcas valej docela rychle, tak to si byl asi ty ;-) Akorat by me zajimalo jak je na tom pri brzdeni z tak vysokych rychlosti?? To uz chce asi jiny kotouce, ne? Ja tam mam zvetsovany oproti normalni oktavce a je to opravdu poznat a i pri rychlostech hodne nad 200 to brzdi paradne. -
« Re: volba auta pro úpravu....
Nějaké naměřené hodnoty upravené 1.6 jsou v příspěvku 125. Je to měřené před a po úpravě. Zbývá dodat, že max. rychlost je cca 180-190 km/h přičemž problémem není ani tak výkon motoru jako spíš krátké převody. Rychlost kolem 160 se dá udržet třeba v kopcích na D1 bez problémů. Měřené hodnoty jsou s 13" koly. Po montáži větších a širších kol auto mírně zleniví. Jinak od té body jsem ještě provedl drobné změny (filtr+výfuk) což by mělo mít za následkem zvýšení výkonu a krouťáku cca o 2kW a více a 3Nm a více (kdybych vzal v úvahu reklamní údaje bylo by to min. 6 kW a min. 10Nm, ale nejsem naivní). Tyhle drobnosti by měly cca vykompenzovat ty kola. Podstatný je ale hlavně pocit při svezení a velmi rychlé reakce motoru bez prodlev a skvělý zátah od spoda. Jasně že OctRS je o něčem jiném, ale na Feldu to nemá chybu. Přesednutí z obyč. 1.3 do upravené 1.6 se servem je jako překročení do jiné dimenze. -
« Re: VW
alfa 147 jezdi pekne, testoval jsem ji na brnenskem okruhu a brzdy s podvozkem OK, jen ji chybel vykon (ale to je asi tim okruhem, na normalnich silnicich to staci...), zaslouzila by si tech koniku o trochu vic ;-) Ale moje upravena RSka brzdi a jede lepe ;-) Teda krome alfa 156 GTA, ta nemela snad jedinou chybu :-))
Jinak je skoda, ze VW skodovku v nekterych smerech trochu brzdi, za chvili by si ty svy pekace mohli nahazet do srotu... ;-) -
« Re: VW
Je asi bez diskuse,že VW do Škodovky přines řád a kvalitu a to u nás v podniku se státním podílem nejde.Viz český dráhy atd..Na druhou stranu je zas pravda,že VW nikdy nepřipustí,aby pro ně nebo kohokoli z koncernu byla Škodovka konkurencí.Co se týká parametrů mojí upravený Feldy,tak jsem nic neměřil.Zrychlení 0-100 bude tak 11-12sec.Ani mi tak nejde o čísla jako spíš o zážitek a pocity.Michodem teď o víkendu jsem měl možnost se svýzt v Alfě 147 sice s motorem 1,6/88kW ale tohle auto je hlavně o pocitech a emocích.Je to taky první 16V v kterým jsem jel a táhne od spoda.Navíc perfektní podvozek a brzdy.