Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

18.09.02  17:25

« Tlumiče HP

Zdravím, měl bych dotaz: Potřebuju měnit tlumiče a zvažuju HPčka. Nechce se mi ale dávat skoro destet tisíc za celej komplet včetně pružin. Dají se použít na normální seriové pružiny a je to pak aspoň trochu znát? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  09:48

« Re: Calibra

Mně by jenom zajímalo po jakejch městech to jezdíte, já jezdím po Praze, téměř 100% provozu a s žádným autem (105, Fav135, Fel MPi 50, Fel 1,6) jsem se nedostal pod 8,5 v létě. Ale spíš to leze na 9 (zvlášť v nynějších zácpách). S mojí Feldou 50kW MPi jsem se dostal na 7.1 při poměru 1/3- město/dálnice + okresky. Mimochodem největší žrout po městě byla 105 ale venku jsem s ní měl nejmenší spotřebu (Praha - Strakonice - Vimperk - pravidelně jsem jezdil za 5,9 - 6 l). A to jsem ji moc nešetřil - v rámci možností samozřejmě :))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  07:11

V neděli jsem se vrátil z chorvatska a spotřebu jsem měl při cestě tam 6,08 při průměrné rychlosti 92 km/h /dle PP/. Při cestě zpátky 6,8 při průměrné rychlosti 97 km/h. Spotřeba i rychlost je včetně stání a popojíždění na hranicích a mýtnicích. Okamžitou spotřebu při 140 mám kolem 8 - 8,5. Auto: Felicia 1,3 MPI v úpravě Street 2 od Motordesignu /Šmata/. Delší průměrnou spotřebu nemám, jelikož tento motor si odbyl křest právě na dovolený.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  17:15

Jojo ME uměj, mě upravovali Fáčko a to jelo jak pila. Teď jsem si pořídil silnější 2,0 a to je o něčem jiném, žere cca o 1l méně než upravené Fáčko.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  11:18

Já se připojím se svojí spotřebou.Dlouhodobej průměr mám 7.1/100km.Mám feldu 1.6 upravenou od ME,jako PR a Tesna.Po dálnici to bylo při 160 asi 9l.Jinak jezdím spíš ostřejc,roviny tak 120-140.Ve městě na to tolik nešlapu,nemá to cenu a za studena to nehoním.Jsem spokojenej.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  10:41

Jasně, že styl jízdy má velký vliv na spotřebu. Uvádím spotřebu při stálé rychlosti. Pokud tomu dám plný plyn, tak není problém okamžitá spotřeba 40l. Po městě si to vezme 11-12l, což asi felda ne. Dlouhodobá kombinovaná spotřeba včetně města je 8,5 l. Jinak pokud nevěříš, tak se podívej na fórum na stránkách www.calibra.web.wo.cz. Tam je diskuze o spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  09:55

« Calibra

Nezbývá než nevěřícně kroutit hlavou a pak si říct nu což, i takové věci se mohou stát. Felda má psaných v papírech 8,0l/100km při 120km/hod. Tudíž v žádném případě nemůže jet za 7,8litru při 160km/hod. To tak nějak dá rozum. Naopak Ford Mondeo 2,0TDCi kombi při 3500ot/min jede 170km/hod a žere přesně 8litrů nafty/100km. Nechci se s nikým přít o to kolik mu auto baští, jen mám rád když se věci presentují tak jak jsou. Ať už je to tak či tak. Je pravdou, že staré Sierry 2,0 žraly neuvěřitelně málo a Oply taky v benzínu nebaští moc. Nicméně citlivost na sportovní styl je u benzínu velmi vysoká, řečeno slušně :-) PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  18:47

« Re: Archiv ne !!

V žádném případě to není nafťák, je to Calibra 2,0i a průměrná spotřeba je při 150-160km/h na dálnici Praha-Příbram 7,8l i s rodinkou. Nejdříve jsem počítači nevěřil, ale po několikerém dotankování, propočtení a porovnání s palubním PC byla odchylka max. 0,1 l.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  16:16

Jo, ok, to odpovídá 100km/hod, Praha - Brno cca 190km, do Olomouce z Brna 68km.
    Jinak počítadlo mi ukazuje při cca 160km 12-13litrů /100, podle toho jak moc je to do kopce či z kopce - řekněme v průměru. Po dálnici najedu cca 80% , zbytek vesnice a město. Okreska snad vyjímečně. Takže proto mi těch 9,5 nepřijde tak hrozných. S dvoulitrem se dá jezdit za cca 8 litrů při 160km/hod. Bude to ale nafťák :-) PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.02  00:00

PTD: Možná máš s tou 100 pravdu. Ale pak mi není jasný jak jsem se mohl třeba z Prahy do Brna dostat za cca 1h. 30 min. a na vzdálený konec Olomouce za cca 2 h. 15 min. čistého jízdního času. Samozřejmě žádná křeč na čas prostě jsem kouk na hodiny pod otáčkoměrem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.02  08:12

« Re: po létě

Zdravím! Spotřeba 7litrů sedí. Dlouhodobý průměr za poslední 2 roky a 26000 km (z toho 18000 po úpravě)mám 6,92. Je v tom tak 30% město, 60% okresky a minimum dálnice. A rozdíl ve spotřebě před a po úpravě jsem vůbec nezaznamenal. V zimě mi to lítá 7,5-9 ať jezdím kde jezdím, přes léto 6 - 7,2 podle podílu města. Na dálnici mi to při 140-150 žralo zhruba 8 l (před úpravou), po úpravě jsem bohužel nikdy tak daleko nejel, takže nemůžu srovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  20:06

Ahoj, já byl taky na dovče v Chorvatsku s Feldou, pohoda. Teď je na řadě komplet oplastování kolem dokola, přičenž jsem si vymyslel, že značka vpředu půjde dolů k zemi a ten nárazník vpředu se trochu přetvoří. Už aby to bylo hotový. Zatím čau
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  18:32

To můj 2l motor si vezme při 160 km/h 7,8 l.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  15:33

PTD> To ti to teda zere po dalnici docela hodne, to i ten muj stroj si vezme stejne a mozna i min pri 150-160 a to mam cca 2x vetsi vykon a o tretinu vyssi hmotnost... Tech 7 litru co bylo uvedeno mi prijde spis jako normalni...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  11:57

« po létě

Tak jsem zde též. Na autě kromě rzi a sjetých gum předních nic nového. Když byla řeč o spotřebě, musím gratulovat ke spotřebě pod sedm litrů. Já jsem se dostal na dlouhodobý průměr 9,5 litrů/100km. V žádném případě nechci polemizovat o pravdivosti tvrzení že se dá jezdit za 7litrů. Ano, dá, ale musí to být značně nepraktické jezdit např. z Mostu do Bratislavy téměř celou štreku po dálnici ne více než 100km/hod. Osobně jsem si úpravu dělal proto, abych mohl jet pohodlně s rezervou po dálnici 150-160km/hod, což udělá u mne právě tu průmernou spotřebu kolem 9,5l/100km, což si myslím je velmi příjemné. Je ale pravda, že kdybych chtěl jezdit na spotřebu, pořídím si nafťáka. Do benzínu jsem šel s tím, že to za pět litrů nepojede.....:-) PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  23:39

Tak jsem zase po dovolené tady. Na autě nic zásadního nového. Brzdy jsem bohužel stále ještě nestačil udělat. Jinak jsem spočítal spotřebu: za posledních cca 2.5 tis. km mi vyšlo 6.9 a za posledních cca 6.5 tis. km 6.8 (pro ty co nevědí je to u 1.6 na 100 hp.) Vzhledem ke stylu jízdy to považuju za slušný. Kdybych měl orig. užovky tak by to bylo určitě tak o 0.3 l míň. Hladký střední díl výfuku se na spotřebě nijak neprojevil. Čaues PR!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  13:26

« Re: ...

No, to si pomohli... :))
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.02  12:09

« ...

Asi si vsichni koupili oktavky :-))
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.02  09:17

« mrtvo

je tu mrtvo
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.02  18:33

ANO
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…