Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Zimní pneu
Dlouho jsem váhal, chtěl jsem dát Uniroyaly, které voni v testech byly na vrcholu. Ale po shlédnutí letošních testů od ADACU jsem si objednal Michelin Alpin, které kralovaly ve všech disciplínách. Jsem na ně zvědavej. Kdyby byl rozdíl v kvalitě stejnej jako je rozdíl v ceně tak by to bylo super. Ha,Ha. -
« Re: [nula]ctavie
A proč ty jsi [nula]ctavie? No vážně mě překvapuje, že to nikoho nezajímá, čtení závad, charakteristik, průběhů motoru, málokdo má volný notebook, i když dnes už frčí TabletPC (to je takové placatá A4, no ale asi ne u lidí přes auťáčky? A také, kolik lidí umí aktivovat a co, hlavně využít servisní menu svého mobilu, DVD Playeru a dalších roztodivných hraček? No uvidíme, zda bude někdo chtít/umět něco říct k tématu OBD-ii (na můj mail). -
Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.
Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.
Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.
www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.
Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com
Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz -
« Re: Sraz autodrom Sosnová
No tak třeba otočený a ještě prolisovaný plecháče na Š120 pro jistotu ještě s podložkama.Troje podložky o síle asi 20mm na jedný nápravě,jak jinak než ocelový.Drsný mračítka v podobě plechu na kapotě zabraňující funkci světel(skoro úplně).Nasávání vzduchu do motoru,který auto zpomalí alespoň o 20 km/h.Stačí ne ?Jinak sraz OK. -
« Re: Sraz autodrom Sosnová
Nějak to tady chcípá. Tak jsem byl s RV v Sosnové. Počasí bylo tak napůl na bačkoru, ale aut bylo docela dost a bylo tam vidět lecos. Od skutečně dokonalých kousků až po hrůzy (dost jsme se zasmály některým až hrůzostrašným technickým řešením). Na mokrém asfaltovém povrchu autodromu se dalo vyzkoušet so si auto nechá líbit a co už je moc. Tak se mějte! -
« Re: Brzdy - zlepšení účinku
Původní kotouče na feldě jsou z "blata" a Lockheed budou OK. Osobně preferuji Zimmerman, ale je to na stejno. Hlavně při první výměně desek dát i nové kotouče a je to ok. Desky dám Textar a bude to. Nicméně mám najeto 57k a furt originál desky a ještě jsou tam vidět. Kotouče jsou viditelně - cca 1mm sjeté. Nevím kolik tam zbyde na tloušťku, ale "vybržděné" jsou znatelně. Nejsem zase takový fanda abych měnil kotouče hned, ale když tam mám dávat jiné, tak už ne "original". PTD -
« Brzdy - zlepšení účinku
Tak jsem namontoval kotouče Lockheed a destičky Fri.tech. Ještě to není ideál sedlé, ale účinnost je o poznání lepší. Překvapilo mne, že původní kotouče měly jen 11.5 mm a tudíž jsou na vyhození. Přitom na nich byly sjety je jediné originální destičky. -
« Re: pro PTD:
To jsou nějaký divný počty 200 km za 1,5 hodiny nebude nikdy průměr 100 km/h. No a z Brna na konec Olomouce je to cca 80 km a tam by to skutečně vycházelo lehce přes 100 km/h, ale je třeba vzít v úvahu, že to je včetně cesty přes město od Brna na Štenberk takže ... . No, ale už se v tom nehodlám šťourat.