Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« alu kola na zimu
Prodám AEZ ECCO(7-mi paprskové) 6x14 ET 38 4x100, vhodné na zimu za 8000 Kč (perfektní stav, pův. cena 12000 Kč)a k tomu zdarma letní pneu YOKOHAMA 195/45 na dojetí cca 5mm vzorek (jsou na těch discích, pův. cena 14000 Kč), benes.vac@tiscali.cz,605 149 072 -
« Re: Zima je tady
Delší šrouby jasně. Nejsem sebevrah!!! Dozadu jsem dal šrouby určené na Al. kola. Jsou o 7 mm delší než obyč. takže je tam ještě 2 mm navíc proti sériovému provedení. Na středícím osazení je přesazení ven cca o 5 mm takže v téhle kombinaci s 5 mm podložkami je 100 % zajištěné vystředění kola. Stejně jako u sériového provedení. -
« Zima je tady
Čaues! Po delší době Vás zdravím a koukám, že to tady těžce chcípá. Tak jsem přehodil zimní kola na sériových discích a auto je úplně jiné. Designově je to hrůza. Kola mi připadají hrozně uzoučká a vražená dovnitř jako u "poláka" (a to jsem vzadu nechal podložky po 5 mm. O stabilitě vůbec nemá cenu se bavit. Jo a co mám za zimní pneu já? Asi budete zklamaní. Barum Polaris. Říkejte si co chcete. Jezdil jsem je už minulou zimu a nemůžu říct křivého slova. -
« Re: Zimní pneu
Dlouho jsem váhal, chtěl jsem dát Uniroyaly, které voni v testech byly na vrcholu. Ale po shlédnutí letošních testů od ADACU jsem si objednal Michelin Alpin, které kralovaly ve všech disciplínách. Jsem na ně zvědavej. Kdyby byl rozdíl v kvalitě stejnej jako je rozdíl v ceně tak by to bylo super. Ha,Ha. -
« Re: [nula]ctavie
A proč ty jsi [nula]ctavie? No vážně mě překvapuje, že to nikoho nezajímá, čtení závad, charakteristik, průběhů motoru, málokdo má volný notebook, i když dnes už frčí TabletPC (to je takové placatá A4, no ale asi ne u lidí přes auťáčky? A také, kolik lidí umí aktivovat a co, hlavně využít servisní menu svého mobilu, DVD Playeru a dalších roztodivných hraček? No uvidíme, zda bude někdo chtít/umět něco říct k tématu OBD-ii (na můj mail). -
« Bez nadpisu
Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.
Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.
Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.
www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.
Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com
Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz -
« Re: Sraz autodrom Sosnová
No tak třeba otočený a ještě prolisovaný plecháče na Š120 pro jistotu ještě s podložkama.Troje podložky o síle asi 20mm na jedný nápravě,jak jinak než ocelový.Drsný mračítka v podobě plechu na kapotě zabraňující funkci světel(skoro úplně).Nasávání vzduchu do motoru,který auto zpomalí alespoň o 20 km/h.Stačí ne ?Jinak sraz OK.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!