Škoda Felicia TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: MOTOREXCEL
Právě jsem si pročetl ty tvoje starší příspěvky - po výměně vačky je to asi opravdu dobré... Taky se tam rozvinula diskuze ohledně omezovače. Já jsem ho prubnul jenom jednou - když jsem tam měl nový čip, tak jsem se chtěl přesvědčit, jestli to je pravda s tím posunutím otáček omezovače. Do těch 6500 to šlo normálně (řekl bych, že na všechny válce) a pak najednou dost tvrdý "náraz". Určitě by bylo lepší, kdyby "nevypadly" všechny 4 válce najednu, ale radši nějak postupně. -
« Re: MOTOREXCEL
MiH: Jestli chceš vědět ještě víc o kombinaci s vačkou a co od toho můžeš očekávat, tak prosím jukni do starších příspěvků páč jsme to tady psali už víckrát. Každopádně někde kolem příspěvku 125 jsou mnou udané konkrétní hodnoty před a po. Telegraficky 0-100 10-10,5 Vmax. 185-190. Můžeš mi taky majlnout na PRandus@seznam.cz. Štítek mám taky prohozený za "GLX". a to ad1) kvůli zlodějům ad2) často je to fakt sranda (55 a 100 k je přece jen rozdíl). Čau! -
« Re: MOTOREXCEL
to PR a RV> Dík oběma za informace. Ve vyhledávači (google) jsem se na internetu samozřejmě už dříve pokoušel něco najít o Motorexcelu, ale chyba byla v tom, že jsem vyhledával "motorexcel" (tak, jak se tady v MC uvádí) a to mi nenašlo nic. Bydlím asi 20 km od Prahy, tak ten Motorexcel je pro mě blíž.
Michal nejsem, mám krátkou červenou Feldu (štítek vzadu "LX 1,6" mám vyměněný za "LX", aby to méně lákalo příležitostné zloděje, když občas parkuji někde na ulici).
Kromě čipu mám v autě jen lepší vzd. filtr (bavlněný JR), svíčky Brisk s okrajovým zápalem a od předloňska jezdím výhradně na Shell V-Power, na který mám o cca. 0,5 l menší spotřebu. Když to porovnám s Octavií 1,6/74 kW (combi, r. v. 2001), se kterou občas jezdím v práci, tak v dynamice do 120 km/hod (na dálnici jsem s Octavií nebyl) mi Octavie ani lepší nepřipadá. Neprováděl jsem ale žádná měření, takže možná to je jen pocit - ve větším autě se ta rychlost vnímá jinak. Zajímavé je, že když jsem do Octavie zkusil dát na zadní sedadla vedle sebe 2 dětské sedačky, tak tam zbylo ještě o trochu méně místa, než ve Felicii...
S Felicií (r. v. 12/1997)jsem kupodivu, kromě alternátoru, žádné problémy neměl (ani v záruční době jsem nenašel žádné, ani drobné, nedostatky). U toho alternátoru mi třikrát po sobě odešla elektronika, tak jsem ho pak vyměnil a už je klid. Víte, kolik stojí nový alternátor (Bosch, 70A)? Kolem 15000,- Kč... Jen ta elektronika do něj stojí 2500,- Kč. Já jsem ho nakonec koupil na inzerát za 1000,- Kč bez držáku, který jsem musel udělat - ten původní držák s pružinou tam nepasoval.
« Re: MOTOREXCEL
Jasná zpráva mám taky Fel 1.6 od Motor-excelu a plná spokjenost. Fakt to za to stojí. Je to jak říká RV. Zkus zavolat do excelu a zkus taky cimbu. Porovnej co Ti nabídnou a kam jak to máš daleko. Je to prašť jak uhoď (znám lidi co maj ME i CI) - beztak původ je na 90 % úplně stejný. Měj se ... Nejseš náhodou Michal s Bílou Feldou kombi? -
« Re: MOTOREXCEL
Kontakt:www.motor-excel.cz,tam najdeš všechno.Jinak hlavní guru se jmenuje ing.Čepek a ten Ti všechno vysvětlí.Jenom taková spekulace,podle mě vývoj čipu a vačky dělal ing.Čepek a Cimbu pouze dodává jednotky díky dobrým kontaktům ve Škodovce a za odměnu prodává prakticky produkty ME.K tomu Tvýmu čipu se vačka určitě bude hodit,jenom vím,že existuje ještě o něco jiná verze čipu.Domluvíš se tam, žádnej strach.Viděl bych to tak,že dostaneš upgrade čipu zadarmo a zaplatíš jenom vačku. -
« MOTOREXCEL
Mám Felicii 1,6 s čipem od Cimbu. Ještě uvažuji, že bych si nechal vyměnit vačkový hřídel. Na Motorexcel jsem tady v diskuzích slyšel samou chválu. Nedal byste mi sem prosím někdo (RV?) na ně kontakt? A nevíte náhodou, jaký čip (od koho) dávají na tu Felicii 1,6? Samozřejmě bych nechtěl kupovat nový čip. -
« Re: vzduchovy filter - uprava
Autotuning, to jsou hezký fotky, hrozně moc reklamy na snobácký tuning firmy a texty k článkům jsou minimálně v 70% jen škoda papíru. Kdyby bylo víc fotek jen se základními (hodnotnými) údaji by hodnota časopisu byla určitě větší. Sorry ale už musím končit jdu vyhodit filtr (úplně) a taky otočit disky ... -
« Re: vzduchovy filter - uprava
je to skvely casak, po hoodne dlopuhe dobe sem si tohle cislo koupil. ta zlata felda je krasna, ale jinak, treba co se tyce motoru atd to bude tezky bastl. a ma 100k a 140 kroutak? kraasa:o))))
a ted vazny dotaz, jak moc se u fava, ktere ma zadni napravu uzsi tusim o 35mm (felda taky?) projevi vyrovanni tohoto handicapu, pripadne rozsireni na jeste vic nez je v predu?