Škoda Felicia TUNING

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  07:38

« Re: MOTOREXCEL

Právě jsem si pročetl ty tvoje starší příspěvky - po výměně vačky je to asi opravdu dobré... Taky se tam rozvinula diskuze ohledně omezovače. Já jsem ho prubnul jenom jednou - když jsem tam měl nový čip, tak jsem se chtěl přesvědčit, jestli to je pravda s tím posunutím otáček omezovače. Do těch 6500 to šlo normálně (řekl bych, že na všechny válce) a pak najednou dost tvrdý "náraz". Určitě by bylo lepší, kdyby "nevypadly" všechny 4 válce najednu, ale radši nějak postupně.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  04:33

MiH: Jestli chceš vědět ještě víc o kombinaci s vačkou a co od toho můžeš očekávat, tak prosím jukni do starších příspěvků páč jsme to tady psali už víckrát. Každopádně někde kolem příspěvku 125 jsou mnou udané konkrétní hodnoty před a po. Telegraficky 0-100 10-10,5 Vmax. 185-190. Můžeš mi taky majlnout na PRandus@seznam.cz. Štítek mám taky prohozený za "GLX". a to ad1) kvůli zlodějům ad2) často je to fakt sranda (55 a 100 k je přece jen rozdíl). Čau!
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.03  17:52

« dodatek

Ještě dodatek.Chci se jich zbavit.Zájemci pište na 605452143.Dík čau.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.03  17:49

« podložky

Nazdar lidi.Mám v garáži dvě podložky na kola o síle 25mm,domácí výroba,+ 8 šroubů,ty sem si nechal poslat od tuningové firmy. Mám celkem 4 podložky,ale 2 mám na zadních kole,právě z předních sem je sundal,nějak se mi to nezdálo.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  20:22

« Re: vzduchovy filter - uprava

Sorry, ten předchozí příspěvek není pro RV ale pro PR:
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  18:54

RV: to vyhození filtru jsi myslel ironicky, viď?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  07:33

to PR a RV> Dík oběma za informace. Ve vyhledávači (google) jsem se na internetu samozřejmě už dříve pokoušel něco najít o Motorexcelu, ale chyba byla v tom, že jsem vyhledával "motorexcel" (tak, jak se tady v MC uvádí) a to mi nenašlo nic.

Bydlím asi 20 km od Prahy, tak ten Motorexcel je pro mě blíž.

Michal nejsem, mám krátkou červenou Feldu (štítek vzadu "LX 1,6" mám vyměněný za "LX", aby to méně lákalo příležitostné zloděje, když občas parkuji někde na ulici).

Kromě čipu mám v autě jen lepší vzd. filtr (bavlněný JR), svíčky Brisk s okrajovým zápalem a od předloňska jezdím výhradně na Shell V-Power, na který mám o cca. 0,5 l menší spotřebu. Když to porovnám s Octavií 1,6/74 kW (combi, r. v. 2001), se kterou občas jezdím v práci, tak v dynamice do 120 km/hod (na dálnici jsem s Octavií nebyl) mi Octavie ani lepší nepřipadá. Neprováděl jsem ale žádná měření, takže možná to je jen pocit - ve větším autě se ta rychlost vnímá jinak. Zajímavé je, že když jsem do Octavie zkusil dát na zadní sedadla vedle sebe 2 dětské sedačky, tak tam zbylo ještě o trochu méně místa, než ve Felicii...

S Felicií (r. v. 12/1997)jsem kupodivu, kromě alternátoru, žádné problémy neměl (ani v záruční době jsem nenašel žádné, ani drobné, nedostatky). U toho alternátoru mi třikrát po sobě odešla elektronika, tak jsem ho pak vyměnil a už je klid. Víte, kolik stojí nový alternátor (Bosch, 70A)? Kolem 15000,- Kč... Jen ta elektronika do něj stojí 2500,- Kč. Já jsem ho nakonec koupil na inzerát za 1000,- Kč bez držáku, který jsem musel udělat - ten původní držák s pružinou tam nepasoval.

• « 00 Reagovat !

foto

15.03.03  08:53

Jasná zpráva mám taky Fel 1.6 od Motor-excelu a plná spokjenost. Fakt to za to stojí. Je to jak říká RV. Zkus zavolat do excelu a zkus taky cimbu. Porovnej co Ti nabídnou a kam jak to máš daleko. Je to prašť jak uhoď (znám lidi co maj ME i CI) - beztak původ je na 90 % úplně stejný. Měj se ... Nejseš náhodou Michal s Bílou Feldou kombi?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.03  07:57

Kontakt:www.motor-excel.cz,tam najdeš všechno.Jinak hlavní guru se jmenuje ing.Čepek a ten Ti všechno vysvětlí.Jenom taková spekulace,podle mě vývoj čipu a vačky dělal ing.Čepek a Cimbu pouze dodává jednotky díky dobrým kontaktům ve Škodovce a za odměnu prodává prakticky produkty ME.K tomu Tvýmu čipu se vačka určitě bude hodit,jenom vím,že existuje ještě o něco jiná verze čipu.Domluvíš se tam, žádnej strach.Viděl bych to tak,že dostaneš upgrade čipu zadarmo a zaplatíš jenom vačku.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.03  06:56

« MOTOREXCEL

Mám Felicii 1,6 s čipem od Cimbu. Ještě uvažuji, že bych si nechal vyměnit vačkový hřídel. Na Motorexcel jsem tady v diskuzích slyšel samou chválu. Nedal byste mi sem prosím někdo (RV?) na ně kontakt? A nevíte náhodou, jaký čip (od koho) dávají na tu Felicii 1,6? Samozřejmě bych nechtěl kupovat nový čip.
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.03  19:15

« archiv

len nie do archivu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.03  19:53

A nezapoměň přidat radši ještě rychlou samolepku, a pořádný stroboskopy.........je to síla na co lidi nepřijdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.03  15:27

Autotuning, to jsou hezký fotky, hrozně moc reklamy na snobácký tuning firmy a texty k článkům jsou minimálně v 70% jen škoda papíru. Kdyby bylo víc fotek jen se základními (hodnotnými) údaji by hodnota časopisu byla určitě větší. Sorry ale už musím končit jdu vyhodit filtr (úplně) a taky otočit disky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  13:15

Vici: O tý díře je tam jenom, že majitel si jako musel dát strašnou práci,aby "odladil" její velikost,aby to mělo ten "správnej" zvuk.Moc bych se nedivil,kdyby byla za filtrem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  09:11

mimochodem majitel te hnusne cerne fabie by si spis mel udelat diru do hlavy:o) doufam ze ta dira v boxu je az za filrem:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  09:10

je to skvely casak, po hoodne dlopuhe dobe sem si tohle cislo koupil. ta zlata felda je krasna, ale jinak, treba co se tyce motoru atd to bude tezky bastl. a ma 100k a 140 kroutak? kraasa:o))))
    a ted vazny dotaz, jak moc se u fava, ktere ma zadni napravu uzsi tusim o 35mm (felda taky?) projevi vyrovanni tohoto handicapu, pripadne rozsireni na jeste vic nez je v predu?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  07:59

No za to já jsem to četl. Spočívá to ve vytvoření díry do plastovýho boxu v kterým je filtr.Hrůza,jak někdo může udělat autu něco takovýho.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  06:00

Autotuning jsem sice nečetl, ale dovedu si představit co tam psali... K tomu aby to líp jelo je potřeba víc než jen vyměnit či "vylepšit" sání. Zvuk jako takový bez vedlejších pozitivních přínosů bych neřešil.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  05:57

« Re: barva na bubny

Potvrzují Hameritte fakt vydrží a vyjde o mnoho levněj než všelijaké spec. spreje.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.03  19:22

« vzduchovy filter - uprava

V najnovsom cisle casopisu AUTOTUNING som si precital clanok o Skode Fabii s upravenym sanim pre vacsie plnenie vzduchom a pre lepsi zvuk. Ako to mam spravit, aby mi to aj na Felde robilo dobry zvuk.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…