ARO M461 a 240 jak je upravit?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Off-road
-
« Re: návrat ke komunikaci
Čau doctore. Jak je omlouvám se za tak velkou odmlku ale měl jsem tet honku mame novej nakladak a na liazce mi prask blok tak jsem shaněl novej motor a dneska jsem ho nasadil a zejtra mu dám hlas. Taky nebudu mít tet moc casu na ARO protože budu muset jezdit ale o vejkendech se toho taky dá udělat hodně a pořád budu mít asi víc času než máš ty. Abych pravdu řek tak jsem nikam nepokročil ale tet se tomu zase začnu trochu věnovat pořád přemejšlim na co tě nalákat k nám na pomoc a nic mě nenapadá tak porad.Jestli mi zejtra vyjde čas tak se pojedu podívat do Loděnic na ty tyče je tam nějakej vrakač na koyoty a chlapík mi do telefonu říkal že je asi má at přijedu že se podíváme.Taky jsem přemejšlel že když to pude tak koupim i ty držáky na šasi original jsou určitě lepší než ty co bych vyrobil. Zatim čuris PAK. -
« Re: Hurá mám nápravu
Převrtat je musíš, protože když otočíš nápravu, tak při dodržení stejného záklonu ti bude unašeč hrušky diferáku směřovat do země a ty ho potřebuješ mít v úhlu k převodovce. Foto dokumentace je dobrá věc a doporučuji jí dělat. Je pravda, že už nemám ARO, ale to neznamená, že ho zase nemohu mít. Krom toho mi dvě vobludy stojej na dílně, a pořád se na nich dělá. Čaj Doc. -
Nějak nám dochazí témata chtělo byto někoho dalšího ale jak to tak pozoruju tak už nikdo s ARAMA nejezdí a už vůbec je nechce nijak vylepšovat. Vlastně ty už jsi taky přesedlal na jinej stroj akorát ale dál na východ. Je to ještě docela brzo ale jednou jsi mluvil o pískování a zinkování kastle zajímalo by mě na kolik taková sranda vyjde. Jinak tu nápravu jsem už rozhodil a předělávám ten výpušták a odvzdušnovák takže příští tejden budu dělat na prohazování těch nábojů ale nevim jestli tě dobře chápu v tom převrtání kůli záklonům. Myslíš ty díry co na nich drží náboj k nápravě ( těch 5 nebo 6 )? Já je totiž ještě nezkoušel prohodit tak nevim jestli to jde na díry. Tak yatim čuris PAKOSTA a dík za trpělivost ale neboj ja se budu revanžovat P.S Nemám pořizovat fotodokumentaci celí akce ? -
Tak sem konečně sehnal tu nápravu. Nakonec jsem se dovolal na toho chlapíka cos mi dal to číslo a zejtra si pro ní jedu na Zbraslav teda pro ně protože jsem vzal i zadní. Konečně se hejbnu trochu kupředu. Tak čus Pakosta
P.S. - od pondělka začínám stavět a tebe asi i víc otravovat a pořád taky nevim z čeho použít kotouče. -
« Re:LPG dobrý ale TD lepší
Samozřejmě že jsem se tim tvym už svez a musim uznat že ste to zvladli dobře dokonce i kamarád co jezdí na plyn už dlouho se divil že chytá skoro na otočení, on totiž než nastartuje tak to chvíli trvá. Já osobně zatim mám mercedes 240, ale silně uvažuju o tom turbodieslovym lublinu. Dneska sem koupil kola z nisanu, ale nemaj žádnej límec. Ve starejch offroadech sem viděl žes měl převařený disky. Chtěl sem tě poprosit, jestli neznáš někoho komu bych je moh svěřit na převařaní. Já jednoho znám, ale nikdy sem neviděl jeho práci a nerad bych si někde natlouk hubu. Taky už sme tvoje ARO úspěšně utopili, že sme ho mym AREM nemohli vytáhnout, ale jelikož nás nic nezaskočí a pro tyhle účely máme V3S, tak za hodinu bylo venku. Franta je zatim na vísost spokojen a nemůže si ho vynachválit. Mě osobně se nejvíc líbí jak tiše jde ten motor. Potom sem chtěl taky vědět z čeho si použil blinkry na blatníkách. Já myslim že z autobusu, ale nejsem si jistej. Teď když můžeme konečně jezdit AREM i po silnicích bez toho abysme se báli policajtů, tak už se nemůžu dočkat až budu mít svoje hotový. Kvůli tý * nápravě nemůžu dělat dál a už si začínám pohrávat s myšlenkou, že se na to vykašlu a budu jezdit na původní. Ale to je samozřejmě až úplně nejkrajnější možnost. Zatim čus Pakosta -
« Těpéro
Jenže ja myslim měchy ze předku tam jsou podstatně menší než na zadku. Průměr cca 15 cm a dýlka 30 cm. Myslim že když unesou předek Liazky tak by stačil jeden, ale trápí mě to křížení, určitě nevydrží to co péra. Tak nevim jestli se mám do toho pouštět když to není vyzkoušený a nechce se mi dělat s tímhle autem až takový experimenty. Taky sem přemejšlel nad těma vzdušníkama a ty bych potřeboval čtyři (ke každýmu měchu jeden) a hlavní zásobník a kam bych je dal. Takže tenhlencten experiment nechám až na další auto se kterým si potom budu třeba hrát. Teď už chci co nejdřív jezdit. Možná to pak vyzkoušim na Kačeně, ale to mě předběhne kamarád, ten staví Kačenu na měchy a obojživelnou. Taky zajímavej nápad i když ho pár nadšenců pro veterány za to nemá moc v lásce. Začínám už si myslet že se nepohnu s tou přední nápravou z místa, protože jí pořád nemůžu sehnat. Ty vlečný tyče nebudou asi až takovej problém jako ta náprava. Budou možná dražší, ale aspoň vim kde je maj. I když nápravu taky, ale za nekřesťanský peníze. Jak sem ti nedávno řikal o tom motoru z Ávie, tak ten kamarád naboural tu největší a ta má větší motor. Ale zná člověka, kterej mi možná sežene z Lublina, ale bude asi bez papírů. Jaký to je potom problém ho osadit do rámu ?
Zatim čuris Pakosta -
« Re: aro
Jo to máš pravdu, nicméně měchy z liazky jsou strašně velký. Mi jsme dávali měchy jako přídavný pérovaní a to měchy ze sedačky autobusu. Pokud by jsi chtěl dát jenom měchy musel by jsi dávat dva na kolo a nejsem si jist jestli by to stačilo. Je ale možná jsou měchy velikostně tak akorát, ale nevím z čeho. Stejně si myslím že měchy jsou přípiš měký. Nápad to ovšem není k zahození a dá se vyskoušet, jen aby to nebyla zbytečná práce. Čaj Doc. -
To už tu bylo a neosvědčilo se. Dávali jsme měchy
jako přídavný pérovaní a nedokázali jsme docílit přepouštění vzduchu. Totiž při nadměrnýmu nárazu musí dojít k odpuštění vzduchu a následnému automatickému dohuštění jinak měch praskne nebo nezapruží a odnášej to závěsy a ložiska. Krom toho zabereš místo v autě na vzduchovou nádrž a u motoru jako je ARO motor snížíš kompresorem znatelně výkon. El¨. kompresor nestíhá dávat dostatečný množství a to v případě že ti při nárazu odfoukne tlakový ventil, takže se nám stávalo že jsme museli zastavit a počkat až se dohustí. Čaj Doc. -
A jak je to s těma šáskama ? Já do svyho budouciho ara mám připraven chladič s dvouma elektrickejma vrtulema, myslim že jsou z trojkovýho golfa TDI. Kdysi sem to měl na závodnim golfu na rodeo cros a nedalo se to srovnat s originálem. Teď mě napadlo že bych to mohl dát i do toho co mám na prasení. Léto je za dveřma a chladit se musí. Jestli tohle budeš číst ještě dneska tak mi pošli sms v kolik ti můžu zavolat a přiject si pro ten motor abych tě nebudil když budeš mít třeba ještě půlnoc po nějakym výjezdu. Mě to nevadí kdy, protože budu spát v Praze a ráno bych se chtěl zastavit ještě na burze na Smíchově. Můj tel. 0603364150. Zatim čau Pakosta -
Vodní pumpa to je prevít, tu Vám rozbil vodní kámen. Máš pravdu že vodní pumpa na Aru je prevít prevítskej, ale když do ložisek před montáží naleješ tekutej kov pro vytěsnění ložiska a do vodní pumpy namontuješ maznici, admontuješ vrtuli a místo ní dáš elektrickou, zmenšíš průměr řemenice o 2 cm, tak nejenže pumpa přežije Tebe ale zmenšením řemenice odstraníš problémy s chlazením v létě.
Čaj Doc. -
nemuzu si pomoc ale problemu s vodni pumpou jsem si uzil dost.Ale nema cenu jenom narikat je to preci poradnej kocar z rumunska a vydrzi takovi veci ze jsem nekdy fak nechapal.Hlavne to byl muj prvni off road a jak jednou zjistis co umej ctyri kola tak te to tezko pousti.Ale vcera jsme s pakostou narazili na dve ruzny saska jedno je nahore prevareny plochacem jivy se jako pevnejsi a pak jsme sundali kasli ara co privez pakosta minulej tejden a to melo sasko bez plochace proste jenom holej profil.jakej je v tom rozdil.Jo prosimte nevis vo zdnim kosi s tisicihranem
mam poloosy ale ne kos.S tema drazkama uz se to neda vydrzet.praskaj rosti.zatim CEZ
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!