Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« olej a okno
Chci se zeptat na jednu věc.I když mám dost oleje,občas(asi ve 20% startů mi bliká signalizace oleje-jeden čtvereček).Byl jsem v servisu,hodili to na diagnostiku,samozřejmě se to zrovna neprojevilo,takže našli prd.Ještě jedna věc.Neustále jsem měl nějaké pazvuky u předního okna.Nakonec jsem zjistil,že na spodní hraně čelního okna je lišta,ve které drží i těsnění.Lišta byla vypadlá a volně se pohybovalapod oknem.Tak jsem to nasadil zpátky,zatlačil jsem do toho těsnící gumu,akorát nevím,jestli to nemá být celé ještě nějak zajištěné.Auto je sice v záruce,ale nechtělo se mi dávat auto do servisu. -
"-- skrytý --" 13.11.02 09:27
« Re: Chladici kapalina
Díky, já už jsem taky O.K. Zkoumali kolem termostatu - teklo furt. tak to nakonec rozebrali celé, proměřili rovinnost hlavy a bloku a vyměnili těsnění pod hlavou.
Je to několik kovových vrstev s nějakým plastem - prý asi poškozené při montáži. Zatím asi 1kkm je to dobrý. Jinak motor v pohodě (12kkm) - teď v chladnu asi 7,5/město+někdy klima. -
« Chroupání u motoru - 307
mam 307 1.6 XT a odněkud ze předu to vydává takový
chroupání (těžko popsatelný zvuk) občas i s bouchnutím dle mého pocitu se to projevuje hlavně když se auto zhoupne předek (tkz. houpavá silnice) nebo taky v zatáčce když se nahne v servisu si s tím nevědi rady - nesetkal se tím někdo -
« Re: To byla rána
Jo to se stalo známému na Octavii combíku. Zjistila se vada pri výrobě, sváry špatně nabodovaný. Tak dostal zcela nové auto. Když praskne sklo a tímto způsobem tak to vždy signalizuje kroucení karoserie. Nebo mohlo být špatně (křivě) nalepený a jak se karoserie ohřívá tím, že topíš. Nebo naopak chladne, když zastavíš. Tak tam může být díky špatnému nasazení pnutí a sklo praskne. Každopádně bych to asi nenechal jen tak jako že dají v záruce nové sklo. Nechal bych to zkontrolovat od odborníka, ne u dealera, kde bylo auto kupované. -
« este raz
no,pridam sa aj ja...problem je asi takyto: ak mam obidve ruky na volante pri 130km/h, nic necitim,ale ak pustim volant / na niektorom povrchu/ citim vibracie/palec+ukazovak-velmi zlahka/.teda,ak drzim volant oboma rukami-nic,jednou citim vibracie na zlej ceste,bez ruk/nebojte sa,nikoho neohrozujem/ na zlej ceste tie vibracie aj vidno,ale na dobrom povrchu nic.tak,skuste sa porovnat/zaujima ma,ci to je podobne,alebo intenzivnejsie atd/. zatial tolko.
to lubos1>ja som mal po dialnici spotrebu 8l/4 osoby,plny kufor,priemerna okolo 130/