Renault THALIA
« Fabia sedan má "tvrdého konkurenta"
Zdá sa, že Fabia sedan bude mať ťažkú pozíciu. Ak porovnám výbavu a cenu Thalia 1,4/16V RT a Fabie combi (sedan bude mač možno porovnateľnú cenu ?), tak vychádza: Thalia 1,4/72kW/16V RT = 369900 Sk + ABS = 29900 Sk a Skodu Fabia combi 1,4/74kW/16V Comfort = 464900, tak Thalia vychádza o 33600 Sk lacnejšie. Fabia má navyše palubný počítač, ale nemá diaľkové na centrál. Inak k tomu kufru - Thlia RT má sklopné zadné sedadlo (čo to presne je neviem). Ak porovnáme Fabiu combi classic 1,4/50kW a Thaliu RN 1,4/55kW - tak Fabia + airbag spolujazdca = 350800 Sk,Thalia + posilňovač riadenia = 329800 Sk - rozdiel 21000 Sk. Uvidíme čo urobí marketing u obidvoch značiek .... -
Podobne jako Fiat Siena, Astra Classic a Swift4D auto pro chudy trhy (vychodni Evropa, Turecko, Latinska Amerika). To samy Polo Classic. V Nemecku ho na silnici stezi uvidite, jezdi hlavne v DDR. Ja myslim, ze ani Fabia sedan se tu nebude nijek vyrazne prodavat, lidi spis pujdou do kombiku. -
« Re: NEW? -new!
new aspoň pro někoho - aspoň soudě podle té recenze (tedy: úvodní test nebo co) v MFD tento týden; mám pocit, že škodovka z toho má asi docela vítr, protože thalii (tedy sedana) srovnávali s nestrovnatelnými auty - tedy s kombi fabií a co hůř: i s kombi oktávkou; jinak by totiž těžko mohli napsat jako snad hlavní zápor (a v podstatě jiný tam nebyl), že thalie má horší přístup k zavazadlovému prostoru; jo vlastně ještě jeden uvedli - a to bych za zápor skutečně viděl: nedělená zadní sedačka; a dokonce to psali tak, že je snad i nesklopná, takže kufr nejde zvětšit - tedy hlavně prodloužit dopředu na rozměrnější přeměty - jsou situace, kdy by se to fakt hodilo; nevíte, jestli měli pravdu? -
« Re: NEW?
No mě ten naroubovanej zadek připomíná spíš korejce, něco jako Hundai Lantra tuším. Jinak poměr cena / užit. hodnota možná trochu rozvíří hladinu tak jako kdysi Opel Corsa, jestli si to ještě někdo pamatujete ( i když teď už asi prodejci nemají v marži tu vatu co tenkrát ). -
« Re: Turecko
Na turecko nejdem reagovat - casom sa ukaze.
Diazjnovo je ten zadok akoby prilepeny na Clio. Bol som z toho dost slkamany. Ale vsimal som si teraz par podobnych vynalezov - Polo Classic, starsiu Cordobu, Fiat uz neviem aky atd a vsetky vyzeraju podobne. A predavali sa, takze mozno ma sance. BTW: Svagrinej sa velmi paci, naproti tomu, Clio sa jej nepaci vobec.
Pomer cena vs. vybava je neuveritelny. mfilip tu porovnal vybavy s Bravou, ale to je asi auto, ktore bude casom nahradene novym modelom. Naproti tomu je Thalia postavena na zaklade Clio, ktory je na trhu asi 2 roky. Ale ziadna ina automobilka nema teraz v ponuke nic konkurencie schopne. -
« Re: NEW? clio/300M
jé nazdar pallas, až dodatočne som si všimol autora. už si po rekonavalescencii? pokiaľ si matne spomínam, mal si nejaké problémy s prechodom zo 4 kolies na 2... ;-) tá * mi pripomína pondeľnajší southpark, kde kenny&Co. krížili slona s prasaťom :-) ale nič v zlom, nech sa jej na trhu darí, aspoň sa MB zamyslí nad domácimi trhmi (možno)... -
« Re: NEW?
je to síce clio s kufrom, ale za tie prachy... na slovensku začína od 307T s 2xAB a za cca 370T je 100koňovka 16V s ABS k tomu. podľa veľkosti * je slušným konkurentom fabia combi /kým nepríde sedan/ a mám dojem, že je tam cena porovnateľnej výbavy o cca 100T vyššia. no nekup to, když je to takový laciný... :-) IMHO je to šťuka v MB rybníku... a ten pocit z miernej podobnosti s chryslerom mám aj ja.