Renault THALIA
« Re: Servisne prehliadky
Ja som to na 105 tiez skusil, ziadne problemy. Proste som po 80 000 km prestal menit olej a vymenil som ho az niekde pri 120 000 ked som isiel na dlhsiu cestu. Ziadny rozdiel som nespozoroval. Aj tak bolo treba furt dolievat novy olej tak co? A filter filtruje aj plny, no a ak nesvieti tlakova kontrolka tak nemoze byt problem. Ale ked oni teraz hovoria nieco o zaruke na motor atd. asi to treba zo zaciatku dodrziavat :-) -
« Re: Servisne prehliadky
Takze mam smolu, ze som auto kupoval este minuly rok, takto budem musiet chodit na prehliadky kazdych 20tis. Podla mna ale nie su na motore ziadne zmeny a tych 30tis na jeden olej urcite vydrzi. Najma ak to clovek najazdi za rok. BTW viem o Skode120, co najazdila na jeden olej 70tis za asi 10 rokov. Motoru sa nic nestalo, majitel sa ale prisiel postazovat, ze nejde dobre. Po vymene oleja atd. auto chodi v pohode dalej :-) -
« Servisne prehliadky
Ja vam tu napisu, co Renault pise o teto zaruce, snad vam to vic objasni:"Nova politika Servisni udrzby-plati pro vsechna vozidla vyrobena od ledna 2001(krome vybranych modelu a typu motoru). Prinasi prodlouzeni intervalu pravidelnych servisnich prohlidek na 30 000km(nebo 2 roky). Soucasne nabizime moznost pravidelnych prubeznych prohlidek, behem kterych servis zdarma prekontroluje stav vozu a stav servisnich kapalin." -
« Re: Servisne prehliadky
Ja som mal na mojho megana 1.4 16V tiez 20 000 a teraz to s tymi istymi motormi natiahli na 30 000 - asi aj na klia nie? Ked som najazdil prvych 20, tak mi uz zacala svietit prva kontrolka na stave oleja. Kdesi mi povedali ze ked svieti posledna, treba doliat. Po druhej 20 mi to uz nezhaslo vobec, takze predpokladam ze to bez doplnenia asi vydrzi tych 30 000. Ale asi chcu mat istotu tak tam nejake decko chcu naliat. Na tej 15 000 kontrole inak nie je co urobit, len pozriet ci nieco neodpadlo ale to by na to asi clovek prisiel aj sam. Aj sviecky sa tusim menia po 60 000 a ten pelovy filter tiez nejaky ten kilometer vydrzi naviac. -
« Re: Servisne prehliadky
Presne toto som pocul v cechach v predajni Renaultu, ked sa zakaznik pytal na motor 1.4e. T.j. ze platis len kazdu druhu prehliadku, a prehliadka je kazdych 15tis. U 16V motorov to bude asi ine. Clio ma kazdych 20tis, vsetky si platim sam, okrem prvej dobrovolnej po 3tis, ktora je zadarmo. -
« Re: Servisne prehliadky
Thalia ma technicku prehliadku kazdych 30.000 km, alebo raz za 2 roky (platis si ju sam). Okrem toho Renault ponuka jednu bezplatnu prehliadku po prejdeni 10.000 km, alebo 6 mesiacov od kupy a potom vzdy po najazdeni 15.000 km po poslednej prehliadke, alebo uplynuti jedneho roku. Teda po najazdeni 10.000 km (alebo 1/2 roka od kupy) ides na prvu (bezplatnu) prehliadku. Po najazdeni 30.000 km (alebo 2 roky od kupy) ides na 1. platenu prehliadku. Po 45.000 km (alebo 3 roky od kupy) mozes ist na bezplatnu a po 60.000 km (alebo 4 roky) ides na 2. platenu, atd. -
Snazim sa kupovat kombiky, tak aj tempra bola kombi, digitalna verzia, dvojlitrova, kupovana ojazdena z dovozu, myslim ze mala buranu niektoru stranu. Ak nepocitam ze mi prehorel vyfuk, co sa mi stava na kazdom aute, vsetko bolo fasa, hlavne neuveritekne velky priestov vovnutri a hlavne tie dvojdielne zadne dvere - je to podstatne lepsie riesenie ako dvojite dno na oktavii. Jedina vacsia nevyhoda bola spotreba. Auto s maximalkou 180 by nemalo zrat 10l. Terajasi megan 1.4 ma maximalku 182 a o 10l spotrebe sa mu nesniva ani v najhorsich snoch. Po dialnici na 1000km trase okolo 140-160 (podla tachometra) zere okolo 8 a tempra na tej istej trase v tych istych rukach 10-11. Inak nemozem na fiat (jediny co som mal) povedat nic zle. Uz len taky detail ako je elektricke ovladanie okien - 10 rokov stare auto vedelo ze okna je treba niekedy ovladat aj ked nie je kluc v zapalovani (stacilo pootvorit dvere) - moj o hodne novsi megan o takej veci nechyruje. Jedine co naozaj silne prekombinovali, bolo, ze kurenie bolo tak vychcane, ze na nohy pustalo o nieco teplejsi vzduch ako do priestoru a na okna. Neviem ci to nezvladli, alebo to niekto pri oprave rozhasil, ale maval som problemy ze ked som si nastavil vhodnu teplotu kurenia, tak na nohe plynu (tam bol vyduch toho tepleho vzduchu) som citil neprijemne teplo az palenie - bohuzial ta noha tam pri jazde po dialnici musi byt :-( -
« Re: Skusenosti s Thaliou.
No a k tej kvalite Tureckej vyroby: Nechcel by som kritizovat turkov len preto ze su turci. Ako som uz pisal mam Megana KOMBI 1.4 16V - teda tureckeho. Urobil som na nom 45000KM za rok aj nieco. Zatial sa na nom nasli "len" tri vecicky: 1000Km od domova mi vytiekla hydraulika posilnovaca riadenia. To som valil po dialnici a chlapik za mno zrazu zacal na mna z celej sily blikat svetlami (bolo to v noci). Tak som chcel zabocit na odpocivadlo a pozret o co ide, a skoro som skoncil v priekope, lebo pri brzdeni a nizkej rychlosti to nechcelo zatacat, ale v kazdom pripade viem preco sa rozculoval, nechcel by som mat jeho olen na mojom prednom skle. Pricina bola trivialna - uvolnena matica od tlakovej rurky veducej od cerpadla. Druhy problem bol ze jedneho krasneho dna siel motor len na tri valce - odisla indukcna cievka. Treti problem - dostal som list od renaultu, ze nech si dam vymenit akumulator, lebo tie co tam davali tecu, a mohol by mi po tom roku uz prezrat dieru az na topanky - no ale lepsie dostat taky list ako mat tu dieru :-). V kazdom pripade ale musim povedat ze som zatial nikdy nezostal visiet na ceste ako sa to stalo 2x v nejakom redakcnom teste Octavie. ... Teda zatial ... Aj tak to ale nevidim ako problem Turkov, v nemecku povazuju znacku Skoda za jedno z najkvalitnejsich aut, zatial co u nas za sracku. Rovnako som sa pytal ci sa podobne problemy ako som mal s mojim meganom stavaju kolegom v nemecku (jeden ho ma tiez) - nic podobne, ja mam silny pocit ze dodavatelia to beru tak, ze ved Slovak to vydrzi, ale Nemcovi to dat nemozeme. Mam podozrenie ze vystupna kontrola (alebo uz na pase?) vedia kam to faro pojde a podla toho sa k tomu aj spravaju. ... BTW preco su na slovensku niektore auta lacnejsie? -
« Re: Skusenosti s Thaliou.
No mal som uz fselijake auta - MB1000, S105, S120, Favorit, Forman, Escort, Tempra, Nexia, Megan (asi som nic nezabudol :-) ). Ale musim povedat ze sedadla vo Formanoch a Favoritoch su fakt hviezdne - Zlata skoda MB 1000. To budem radsej sediet na fakirskej lavici ako jazdit vo Formanovi. Jazdim vacsinou dlhe trate, a aby som to s formanom/Favovoritom vydrzal musel som si vzdy vselijako podkladat plynovu nohu aby som to vydrzal. Nesedel som v Thalii, ale NEVERIM ze moze byt horsie sedadlo ako ma Forman. Mozno v aute pre masochistov :-). -
« Skusenosti s Thaliou.
Thaliu sme kupili do firmy. Zobrali sme 16v verziu nech to aspon trosku jazdi. Po dvoch mesiacoch pouzivania asi (4000 km) mam takero zavery. Sedadla su trosku nepohodlne, pohodlnejsie sa mi zadaju vo formane. Dvere maju male madlo. Ked som chcel nastavit vysku svetiel tak sa mi dane zariadenie preliacilo dovnutra palubnej dosky - nic vazne ale nepotesi.
Dnes ked som si to chvilkovo zihal 150 na dialnici tak sa odrazu uvolnila platova guma co kryje celne sklo. Dost ma to vytocilo, lebo to este k tomu zacalo buchat o predne sklo. Ked som zastal s chcel to opravit ostalo mi to v ruke. Tak som s tym skocil doservisu nech sa na to pozru (mal som obavu aby sa nieco nestalo so sklom) a tam mi povedali ze Thalia je skladackove auto a ze to sa stava, ze tam treba kvapnut sekundove lepidlo a bude to OK.
Inac to auto je docela v pohode za tu cenu.
« Re: Turci a Thalia
co sa tyka "problemu" turci/thalia - zaujimave ze to takto berieme, ako by sa asi zatvaril nemec, ktory si kupi Boru alebo golfa 4 motion potom co sa dozvie ze je vyrobena na "nejakom" slovensku v Bratislavskeho zavode, pritom je nonstop ocenovany ako najkvalitnejsi zavod VW co dokazuje aj jeho vyber pre vyrobu/montaz SUV VW Colorado -
« Turci a Thalia
Toho bych se vubec nebal. Je to nejmodernejsi tovarna, kterou Renault vubec ma, navic krome Thalii se tam delaj i Megany. Navic Renault si nemuze dovolit * jen proto, ze to delaj Turci. Ta tovarna navic dostala nekolik evropskych oceneni (nevim bohuzel jake). Myslim, ze nebudou horsi nez ty z Francie.