Renault THALIA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.02  22:25

« Re: vymena ziaroviek v hmlovkach

que: Ja som menil zatial len predne stretavacie svetla (v svetlach s dvoj. optikov ziarovka HB3. A mas pravdu menil som ich casto. Dost zle je, ze sa tieto ziarovky nedaju kupit uplne bezne, napriklad na benzinkach :-( V servise Renault za obycajnu HB3 NARVA chcu 315.-Sk. V autodoplnkoch stoji ta ista ziarovka 175.-Sk. Teraz tam mam NARVA HB3 Longlife za 260.-Sk a tie mi uz svietia 3 mesiace, takze sa zda ze vydrzia naozaj viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.02  22:17

luf: Ja som to tiez videl na niektorych cliach ze tam mali spredu 2 skrutky, tak to je aj popisovane v navode. Avsak v thalii tie skutky niesu, a nemozem prist nato, ako sa mam dostat k ziarovke. Neviem to odtocit cele, nejde to, ani zozadu sa ktomu dostat neviem :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  14:46

inac co si myslite o kvalite ziaroviek, ktore sa davaju do thalie? ja som za rok a dva mesiace menil uz tri...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  11:25

Hmlovky na Cliu su prichytene dvomi srobmi spredu, myslim, ze sa to da vymenit ked ich odsrobujes.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  19:41

« vymena ziaroviek v hmlovkach

Mam jednu velmi lamersku otazku: Nevie mi niekto poradit ako na vymenu ziaroviek v prednych hmlovkach? Znicoho nic mi prestali svietit, (v zivote auta som ich pouzil asi 4x). Myslim ze problem by mohol byt v ziarovkach. Neprisiel som ale nato ako ich vymenit. (ako sa knim dostat). V navode k thalii boli hmlovky odfotene, a postup pisany pre stare clio (clio 1) kde bola hmlovka uchytena spredu 2 skrutkami. Teraz neviem ci mam ist na vymenu zo spodu auta (respektivne zo zadu hmlovky) alebo sa da nejako spredu ta hmlovka odkrutit.
    Pomoze mi niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  10:19

« Re: uz to tu vymrelo???

Toho kabla pod sedadlom som sa bal aj ja, ale aj ked je moj zosik robustnejsi, kontrolka airbagu svieti iba pri startovani a tak to ma byt. Snad ma neprekvapi, ked bude buracka, a nevybuchne :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  08:43

S tou kontrolkou airbagu je to pravdepodobne bezny problem clia/thalie. Mne sa to tiez obcas stane, pod sedadlom mam namontovany zosilovac. Osobne si myslim ale ze nieje problem s tym ze tam nieco je, ale ked sa potom posuva sedadlo, tak ma tendenciu pod sedadlom vedeny kabel k napinacom pasov stratit kontakt a potom svieti ta kontrolka. Celkove ta konstrukcia tych kablov nevzbudzuje moc doveru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.02  02:30

aj nato som sa pytal, ked som kupoval auto, povedali ze vacsinu nahradnych dielov ktore je treba na udrzbu je objednavanych z Rakuska, a su k dispozicii do 1 dna. Problem ze nieje diel v rakusku sa vraj malo kedy stava. Ale asi pri burackach to je ine. ktovie odkial objednavaju napr. strechu :-) Co sa tyka benzinu, tak tam Ti odporucam diskusiu na [odkaz] , potom kliknut Messageboard, potom najst diskusiu "qualita benzinu".
    Co sa tyka mna osobne, tankujem vsade kde je to mozne (aj na Jurki), okrem Slovnaftu a OMV
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  19:20

No, bolo to utrpenie, 43 dni bez auta, nastastie to islo z poistky, ja som platil len 5% spoluucast, ale aj tak to cloveka nasere, ked skoda je cca.75000,- :-(.Kontrolka airbagu mi nesvieti, s elektrikou som nemal doteraz problem. Inac s tymi servismi asi nic neurobime, ja mam napriklad znameho, ktory robi v kestleri, ale nijako vyrazne mi nedokazal pomoct. Problem je asi v tom, ze nemaju na sklade potrebne diely a vsetko musia objednavat zo zahranicia. Je to bordel. No nic, hlavne nech nam tie auticka sluzia. BTW, teraz mi napadlo, aky benzin tankujes? Ja beriem jurki a ziadny rozdiel oproti inym som zatial nespozoroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.02  17:12

Fakt sila, 43dni mat auto v servise. Platilo sa Ti to spoistky? Alebo nepamatas si kolko stala taka oprava? Tiez by ma zaujmalo, ci si v servise nauctovali aj parkovne za tych 43dni? :-) Inac na ten kluc som sa ja pytal, ked som auto kupoval, konkretne som sa pytal, ze chcem este dalsie 2 kluce. Povedali mi, ze imobolizer nieje schopny pracovat s viac ako 2 klucmi, takze to nieje mozne. A vraj kebyze 1 stratim, by to museli nastavit v imobolizeri, a ten kluc by stal 5000.-Sk+ DPH + robota. Takze podobne ako tebe.
    Este sa chcem opytat, ci sa Vam nestava, ci Vam za jazdy nesvieti kontrolka "AIRBAGU". Mne sa to sem tam stava, v servise sa nato ani nepozreli, vraj je to tym, ze urcite mam pod sedackov veci, (naozaj som tam mal lekarnicku). Vraj to tam nesmie byt, lebo pod sedackov su cidla airbagu. Ako to funguje a ci mi povedali pravdu neviem. Ale je pravda, ze potom co som vybral lekarnicku, sa mi ta kontrolka rozsvietila len raz, a to sedeli vzadu ludia, tak asi niekto do niecoho kopol. Ked vystupili, este to svietilo, ale po vypnuti motora a nastartovani to uz nesvieti :)
    aj tak divny patent :)
    Ale inac som spokojny, az na ten servis
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  12:50

cau, bubo, no konecne niekto kto to tu rozhybal.
    aj ja mam thaliu 1.4 55kW, mam najazdene asi 18kkm a vcelku som spokojny, zatial bez nejakych vaznych poruch, akurat sa mi pred dvoma tyzdnami pokazil kluc (asi spadol) a ked som dosiel do servisu, tak som skoro spadol z noh, ked som pocul co stoji novy (6500,-Sk), a nanestastie som dva tyzdne po zaruke, ale podarilo sa mi ich ukecat, takze som neplatil nic.
    inac aj ja chodim do kestleru v petrzalke, osobny rekord bol, ked mi opravovali auto po tom, co nanho spadla lavina a trvalo im to neskutocnych 43 dni!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.02  10:49

« Re: este spotreba

OK, vdaka, skusim precitat dalsich vyse 900 prispevkov z Clia II a zapojim sa tam :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  08:47

« Re: este spotreba

Vacsinou sa diskutuje v rubrike Clio II.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.02  14:01

« este spotreba

Asi vsetci tu pisete spotrebu.
    Ja stym autom nejazdim moc setrne, (mesto=80/ mimo=140/ dialnica=160-180). najnizsia spotreba sa mi podalila 6.01l/100km, ale jazdil natom aj otec, on chodi strasne pomaly, zo strasne lachkov nohov a on urobil 5.4l/100km. Maximalna spotreba je vzdy na dialnici. Tam sa to taka aj k 10l/100km. Ale tam tomu vzdy dupem :-) Tiez som si vsimol, ze v Ceskej republike to zerie ovela viac. Mam dost velke podozrenie, ze benzin ktory sa predava v Ceskej republike, je ovela nekvalitnejsi ako unas. Ale je to mozne aj tym, ze ta ich dialnica nieje nic moc. (strasne hlucna- maju ju z takeho panelu).
    Ale zas su v Cechah ovela ohladuplnejsi vodici ako unas :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.02  13:45

« uz to tu vymrelo???

Vsetkych Vas velmi pekne zdravim,
    server www.auto.cz a tuto diskusiu som nasiel dnes, a uz som aj precital vsetky prispevky v tomto auditku. Este mi ostava si precitat Renault Clio :)
    Takze mam Renault Thalia 1.4 16V uz viac ako 1 rok, a mam najazdenych viac ako 50.000km.
    Je to moje prve auto, porovnavat ho teda moc nemozem, ale vcelku som spokojny.
    S Thaliou som vela prezil, vela pokut poplatil, ale na par zavad, ktore sa vo vacsine objavili v prvych 10.000km, som spokojny.
    Nikto tu nepise, ake mal stym autom problemy. Chcel by som sa opytat aky servis pouzivate? Ja som bol v Renault Kestler, Bratislava Panonska ul, ktomu servisu mam tiez par vyhrad. Napr telefonicky som sa objednal na opravu, pytal som sa kolko to bude trvat, povedali ze na pockanie, ze je to zalezitost pol hodiny.
    Prisiel som na druhy den na 8.00, vybavoval ma iny clovek, a ten uz hovoril ze mi zavolaju ked to bude hotove, zavolal som tam o 17.00 a ten technik mi povedal, ze objednali premna nahradny diel, ze to bude az zajta. Takze im tam cely den parkovalo moje auto, a nic nevyriesili, rano som tam isiel na 9.00 auto bolo na tom istom mieste kde som ho dal ja. Isiel som za technikom, hovoril ze uz sa natom aute pracuje, a vtom zobral druhy technik auto do vnutra. Oprava trvala asi 20min!!! (hlavne ze tam potrebovali mat auto 25hodin).
    Nepozna niekto nejaky slusny servis kde robia renaulty? (nemusi byt autorizovany).
    Inac niekto tu pisal, ze mu na pravej strane nieco rezonuje, a predpoklada ze je to v dverach. Mne to robilo to iste, znelo to ako keby to bolo v kolese, ale to len vyfukove potrubie nebolo dotiahnute.
    Je skoda ze je toto uz v archive, kde sa teraz diskutuje o Thalii alebo Cliu? je niekde nejaka emailova konferencia?
    Vdaka za odpoved ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.02  13:45

« uz to tu vymrelo???

• « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  15:31

« Re: OK

Tento rok som mal priemernu 6.75l, priemernu rychlost 100km/h (hodinu som stal na dialnici pred Hannoverom v zapche). Inak jazdim dost vela mimo mesta, resp najazdim tyzdenne 400km domov (okresky a 80km dialnice), 1x Vieden cca. 160km a asi 100km po Blave, to akurat vyjde na jednu nadrz, teda pokial nezacne svietit svetielko. Vtedy dotankujem cca. 40-42l a spotrebu mam 6,1 az 6.5l teraz na jar. V zime som mal cisto v meste spotrebu 7,4l (90% ciest vtedy bolo z domu do roboty = 4.2km)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  15:09

Este tak 10 - 15 rokov zabehavat a jazdis iba na vzduch >:D BTW: kolko si mal spotrebu na tej dialnici pri 150 - 170? Typoval by som ze to musi byt niekde mezdzi 7 - 8... Na tych 6.5 musis jazdit dost mimo mesto... Ja osm spravil naposledy 6.7 polovica mesto polovica mimo... Cisto v meste jazdim v zime cca za 8...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  12:18

PP sa urcite domontovat da. Ale zrejme to nestoji za tu namahu a vynalozene financie. Mam Clio a v SR bolo bez PP, v CR bol sucastou tej istej vybavy aj PP. Thalia je Clio s kufrom, takze tam to bude to iste. ECU ma urcite k dispozicii vsetky udaje potrebne na zobrazenie okamzitej spotreby na PP, vypocet roznych priemerov je otazkou nejakeho jednoducheho algoritmu, proste cely PP je dost primitivna zalezitost. Ale doplacat za jeho namontovanie sumy radovo 10tis je proste nezmysel a nestoji to zato. Nejaky skuseny elektronik by mozno zvladol urobit PP do hociktoreho auta so vstrekovanim z kalkulacky od vietnamcov. Najdi takeho a mas vyhrate.

Ad spotreba - ja mam na 1.4 16V priemernu za 47tis km 6.5l, presne podla papierov. Okolo 10tis km mi spotreba dost vyrazne poklesla, asi sa motor zabehol. Odvtedy mi este stale mierne klesala a tento rok na tej istej trase (Blava-Hannover) po dialniciach 150-170km/h som mal priemernu spotrebu o 0.5l nizsiu ako vlani.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.02  10:45

« OK

Tak som tu zase,ale pozeram ze nik nereflektoval na moju otazku ohladom namontovania poalubeneho pocitaca do R-Thalia. Ze by to bolo vazne nemozne ? Volal som do Renaultu a tam mi "ochotne" povedali ze to je nemozne .Kladiem si otazku je to nemozne technicky alebo na to nie je miesto na palubovke ?Preco sa potom do Clia palubak namontovat da ? Nie je to nahodou ta ista koncepcia voziadla ako Thalia? Ak mate niekto skusenosti s palubakom v Thalii, dajte mi prosim vediet. DIKY vam vopred. Este k tej spotrebe. Je to iba moj osobny nazor takze ho nemusite brat do uvahy,ale diesel s malym vykonom ( ako bude ten v thalii) bude vazn asi iba slimak oproti 98HP v 1,4 16V. Tazko povedat za kolko sa investicia do diesela vrati lebo to zalezi od sofera a trati ktore jazdi ale ten konfort jazdy s dieselom urcite nebude taky ako je s benzinom.Pri lahkej nohe ten motor ide ako hodinky a ked potrebujes zrychlit, vies ze na to mas.Ja teda preferujem 1,4 16V. Ale ako vravim. Je to moj osobny nazor. Mam ho od 20.11.2001 , najazdil som zatial 6800 km a primerna spotreba mi skoncila pri hodnote 6,8l / 100km. Myslim ze nie je co dodat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…