Odhlučňování vozů, materiály, co, kde, jak ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Mirelon
No, hlinikova folie navrch. On se sice hlinik lepi kapecku lip ke karoserii, nez mirelon, ale ten hlinik vypada mnohem esteticteji, udrzuje v mot. prostoru teplotu, coz je dobre zejmena v zime, da se z hliniku podstatne lepe stirat prach a spina, nez z mirelonu. Takze vzdy hlinikem navrch !!! -
« Re: Hluk stojiciho dieselu
Nehorší je, když přijedeš do servisu a zrovna se ta závada neprojevuje. To je lepší jezdit dál a naučit se tu závadu nasimulovat, abys mohl říct mechanikovi: " Slyšíš? Teď to zrovna dělá." Bez toho se to špatně a hlavně dlouho hledá. Když tam to auto necháš, tak mechanici mohou slyšet něco jiného, než ty a zbtečně se vrtají jinde, než kde je příčina. Samozřejmě, že postup by měl být takový, že pokud víš o uvolněném víku filtru, tak je nutno to odstranit, abys všechny zvuky, co tam nemají být odstranil a mohl se soustředit na hledání jenom toho jednoho, o kterým se zmiňuješ. -
"-- skrytý --" 01.04.01 23:33
Nezjistil jsem nic. Zvedli jsme v servisu autak, nastartovali, zakvrdlali vyfukovym potrubim (uchyty byly vsechny v poradku) a prestalo to hlucet. Druhy den to hlucelo zas. Druha vec, ktera mi na volnobeznych otackach vibruje a drnci je umelohmotny kryt vzduchoveho filtru..... -
"-- skrytý --" 19.03.01 12:14
AUTOKOMPLEXCZ, prof: Je to obyc. Felicie, takze stary motor VW 1.9D, cerpadlo asi mechanicke neni (Lucas), vstrik do predkomurky. Otacky podle otackomeru jsou v norme. Asi se podivam na auto zespoda. Zajimave je, ze to zaclo hlucet pred mesicem.... -
Diamant 17.03.01 20:36
« Mirelon vo Favorite
No ja som Mirelon do novo nastriekaného Favoritu lepil Chemoprénom. Použil som originálnu sadu, ale som si dokúpil aj 1 m2 Mirelonu a odhlučnil som aj všetky prístupné časti deliacej steny a aj teleso vetrania. Stálo to za to. Držalo to dobre, auto dosť stíchlo a s farbou neboli problémy. No a potom som urobil ešte jeden krok na odhlučnenie. Tiež výrazne pomohol. Kúpil som si Feliciu. Lenže má už 3 roky a začína byť hlučná. Tak v lete budem zase "odhlučňovať". -
To je typická reakce servismanů. Namísto, aby ti auto prošli, zkontrolovali a přeměřili nastavení všech parametrů (v tomto případě předvstřik a otáčky na volnoběh), tak ti raději řeknou, že je to normální. Co je to za značku, konkrétně rok výroby a typ motoru? -
"-- skrytý --" 15.03.01 00:00
« Hluk stojiciho dieselu
A propo, taky se vam stava, ze "cas od casu" na volnobezne otacky vznetoveho motoru rezonuje vyfukova soustava? Myslel jsem, ze treba mam uvolneny nebo spatny silentblok, ale v servisu mi rekli, ze je vse OK a vibrace jsou bezne (!?)