Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.01  07:37

« Teplota

Kolik vám ukazuje teploměr chladicí kapaliny? Mně to nevyšplhá víc jak na 70 °C. A to se mi už párkrát při této teplotě zapnul ventilátor na chladiči. Takže asi něco ukazuje blbě. Dá se nějak snadno otestovat, jestli je vadný snímač teploty nebo budík?

Jo a dnes mně to nevyšplhalo už ani na těch 70 a to jsem ujel 60 km...

Mám 1.3/50 kW mono. Prý u těchto motorů měl ukazatel teploty chladicí kapaliny samostatné čidlo. U 1.6 a MPI verzí prý pak je společné čidlo pro řidicí jednotku i pro ukazatel teploty.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  12:18

« Re: anténa

...je to presne tak, v servise mi rekli, ze je potreba napajet zesik po kabelu a prodali mi ten napajec. Ten jsem pripojil podle navodu co byl u napajece k ISO konektoru v aute a funguje to!!! Signal je ted super, konecne naladim co chci a nic se mi neztraci. Takze mohu konstatovat, ze mam v nove felde antenu se zesilovacem napajenym po koax. kabelu. Musim uznat, ze teprve ted je to to prave orechove. Jeste je to potreba vyzkouset jizdou mimo Prahu, ale toho bych se uz neobaval, uz tedka v pohode posloucham např, liberecky CONTACT a nebo FM Plus a signal je po Praze furt na maximu (vsech 6 dilku S-metru na radiu). Jen v Praze se mi podarilo naladit pres 30 ruznych stanic, ze se mi nevejdu ani na predvolby radia... Takze dekuji vsem za rady a napady... HonzaL
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  12:25

Pred nedavnem jsem "zaceloval" diru po radiu co mi tam nejakej * "udelal" a prijem taky nic moc. V servisu mi rekli, ze to puvodni radio napajelo zesik samo po koaxu, tak mi tam dali "napajec" mezi koax a radio a ze strany ho napaji prave tim vyvodem z EURO konektoru. Funguje ... cca 120,-
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  10:12

Díky za info, asi zajedu do servisu, ať se na to mrknou, auto je ještě v záruce....
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.01  09:22

« anténa

Originál antény z fabriky mohou být vadné, sám jsem takovouto situaci zažil. Odejde zesilovač v anténě, takže v dírach se rádio opravdu nechytá. Jedinej způsob je nová anténa. Protáhnot jí pod střechou je pohodička, stačí na to kousek svařovacího drátu, udělat očko a zaháknout kabel, pak to akorát protáhnete mezi střechou a polstrem a je klid. Tělo antény doporučuju podmáznout silikonem, dost často to pad anténou rezne.... A napájení zesíku píchněte do pojistkový skříně, je tam na to slot. Pak to signálek parádní.
    Mam tahle zapojeno u sebe v autě, v kombinaci s Blaupunktem New Orleans DJ a musim říc, že v Plzni chytam klídově pržský City 937.....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  09:10

« Re: Mám problém s anténou...

Diky za rady, pisete tady, ze mate kolem koaxialu obtoceny jeste napajeci kablik, jenze ja ho tam nemam, alespon ne u toho asi 40cm kousku, co kouka u palubky z ty diry na radio a je zakonceny konektorem. Tak jsem si myslel, ze je to rovnou nekde pripojene na 12V, ale takhle fakt nevim... Od radia mam na ISO konektoru 12V pro antenu, takze by nebyl problem tam ten kablik pripojit, jenze bych ho musel mit a nevim, kde ho najit...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  00:00

Ahoj, tak já Ti k tomu povím svý, jo. Felicie r.v. 1997, koupená v 98'. Koupil jsem autorádio HAITAI, příjem signálu byl dobrý, ale v dírách mizérie. Po 2 letech jsem koupil novýho Soňáka z řady Xplod. Situace stejná. Na vině byl špatný zesilovač antény - originál ze Škodovky. Po výměně celý antény se zesilovačem rádio hraje jak vzteklý !!! Doporučuju proměřit funkci zesilovače, nejlíp v servisu. Čau
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 04.04.01  22:26

Felicia '98 to má tiež tak (káblik nalepený na koaxiále od antény). Ja mám SONY MDX C-5960R a príjem signálu je skutočne dobrý. Ale samozrejme aj ja som ten napájací káblik zapojil na výstup z rádia.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.01  14:38

No ja mam Feldu '95 a tam je na antennom kabliku prilepeny dalsi tenky kablik ktorym je napajany antenny predzosilovac. Radio mam Sony CDX-2500 a ten ma tiez vystup na napajanie anteny. Teda ked ho zapnes tak sa na nom objavi 12V. A na ten som to zapojil. Podla mna je to tak isto aj na novsich feldach, ale to si len myslim.
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.01  14:23

« Mám problém s anténou...

Ahoj lidi, koupil jsem si autorádio Panasonic s CD (modrý display - tuším označení 400N, nebo tak nějak) a připojil na ISO konektory ve Feldě98 a vše v pohodě, ale mám problém s anténou. Ta je na autě už z fabriky (předmontáž pro rádio - anténa se zesilovačem) a po Praze je signál slušný (radio měří i úroveň signálu z antény), ale jakmile vyjedu za Prahu, stanice rychle slábnou až zmizí a rádio je bez signálu. Občas něco zachytí, ale to je spíše zázrak. Zkoušel jsem měnit i ciltlivost u AF, ale bez výsledků - bez signálu rádio ani nikam nepřeladí.
    Myslel jsem si, že by mohl být problém se zesilovačem u antény, ale nevím, jak je připojen na 12V rozvod. Jestli je tam zvlášť kablík a ten je někde napojen na 12V (ale nevím kde???) a nebo jestli je potřeba napájet zesilovač po koax. kabelu z rádia. Na konektoru ISO na drátech v autě je nějaký volný kablík zakončený bílým konektorem a na něm se po zapnutí rádia objeví 12V, ale nevím jestli je ho potřeba ještě někde pod palubní deskou připojit...
    Prosím, poraďte mi někdo, kdo jste montoval nějaké rádio do nové Feldy, kde je potřeba připojit napájení na zesilovač u antény a nebo jak zjistit, jestli originál anténa funguje správně.
    Díky HonzaL
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.04.01  21:14

« Re: Elektrika ve Feldě98

Nemáš za čo. Som rád, že som pomohol.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.01  22:56

Díky Diamant, ty hodinářské šroubováčky pomohly...
    a máš pravdu, v počítačích je ta západka jen jedna...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.03.01  20:07

« Re: Centralni zamykani

Samo, že ten centrál tam ide doplniť. Robil som to sám. Obyčajne stačí odkrytovať spodnú časť B stĺpika (na vodičovej strane) a nájsť vodiče (2) vedúce k centrálu v zadných dverách. Treba na ne napojiť vodiče pribalené k 5. servu a spoj zaizolovať. No a potom natiahnuť vodiče do 5. dverí cez priechodku. Servo som mal na pomocnom ráme. Podľa neho som vyvŕtal do nosníkov v 5. dverách 2 dierky a servo priskrutkoval. Potom už stačí do mechanizmu namontovať jeden stĺpik a je to. Stačí vyskúšať a poskladať. Jednotka to znesie. Sú v nej relátka. Ale inak ten princíp serva môže byť aj iný, takže napojenie na mechanizmus zámku môže byť odlišný.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.01  12:56

« Centralni zamykani

Vazeni, rad bych pozadal o radu. Mam centralni zamykani s alarmem (original tovarni). Ale jen na 4 dvere, coz mi obcas cini drobne problemy. Chtel bych si tedy pridat central i na zadni dvere, aby se odemykaly dalkou. Mate s tim nekdo zkusenosti - lze to vubec (utahne to ridici jednotka), je to zvladnutelne vlastnimi silami, nebo to dat radeji do servisu? Diky za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.03.01  23:18

Konektory aj nože do nich je bežne dostať. Ale treba počítať s cenou rádovo niekoľko desiatok korún za každú položku. Inak tie západky bývajú skutočne dve oproti sebe (trocha ma zmietli počítače, lebo tam býva len jedna).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  09:30

Díky za odpověď, ta západka - dá se snadno najít?, je jenom jedna? a nebo jsou dvě proti sobě? a jak je hluboko? Koukal jsem na to, a připadá mi, že by mohly být dvě proti sobě asi tak v polovině té železné koncovky... teď mne tak napadlo, že bych mohl zajít do servisu na Jarov a ty železné koncovky nějaké koupit a "očíhnout" to. Ptal jsem se tam na ta "vypichovátka", ale oni se neprodávají, že prej to pro Škodovku speciálně vyrábí fa Triga. Na www stránkách Triga.cz je uvedeno, že tohle nářadí prodávají jenom autorizovaným servisům... Díky HonzaL
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.03.01  21:12

Dá sa to aj maličkým hodinárskym skrutkovačom. Chce to trochu rozumu, aby si zistil, kde je tá západka a kam treba skrutkovač strčiť.
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.01  19:35

« Elektrika ve Feldě98

Nevíte někdo náhodou, kde by se daly sehnat taková ta "vypichovátka" kabelů z konektorů (např. ISO konektor rádia, konektor zadních světel, apod.), co používají v servisech???
    Díky HonzaL.
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.01  09:41

« Zadni plato na Feldu96

Zdravim,
    chci se zeptat jestli nekdo nevi kde by se dalo v okoli Plzne sehnat zadni plato do kratke felicie r.v.96 (ta tmavsi seda).
    Za rozumnou cenu, potrebuju to driv nez vyjde vetsina inzeratu (14dni)
    Vite o nejakym vrakovisti na Skodovky?
    Dik ROOOM
    romcovo@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  11:52

« Re: Alarm

No ja mam na Felde alarm Meta s centralnym na dialkove. Robilo mi to to iste. A casom sa dokonca zacalo stavat, ze ked som ho nezapol, ale normalne som auto zamkol klucom, tak po nejakom case sa auto samo odomklo. Niekedy to bolo hned, nikedy az po niekolkych hodinach a niekedy to drzalo. Vzdy ked som zamykal auto tak som trpol ci sa neodomkne. Tak som to zaviezol do servisu a tam zistili, ze je vadne servo centralu na vodicovych dverach. Nejaky kontakt v serve ostal vysiet a servo stale islo (nobolo to pocut) a jednotka z toho mala suvix, tak to vzdy odomkla. Oprava: vymena celeho centralu za cca. 2500 a od vtedy klud. Aj alarm prestal hulakat. Ale najzaujimavejsie bolo, ze ked isiel alarm, tak sa auto neodomklo, ale pretoze bol zvyseny odber a tym pokles napätia (vraj to alarm meria) tak to zacalo hulakat. Vraj to zistili tak, ze merali odber z baterie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…