Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  07:38

« Re: Problemky ...

To ROOM: ad/2 to bude nejspíše vypínačem, tohle občas dělá u Felicií za mrazu. Prostě jen nechce zaklapnout pružinka v tom vypínači.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  22:55

« Divný bzučení

Mám Feldu 1,6 a při otočení klíčkem do 1 polohy se mi rozsvítí palubka a z motoru se začne ozývat divné hvízdání. Bylo mi řečeno, že to dělá servomotor ovládající vzduchocou klapku a že je to normální. Máte ještě někdo takovou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.02  19:25

Pokud mas najeto na aute 5,5 kkm, tak to si myslim, ze ma RV pravdu. Proste brzdi. Mne piskaji obcas predni brzdy, protoze mam uz starsi desticky, navic ty druhe pry nejsou tak kvalitni, nemaji jakousi folii proti treni ci co. Ale pokud ti pri seslapnuti pisknou zadni brzdy, tak to je "zavada" jina, ale myslim, ze to u Felicii s novou tvari nepada do uvahy....
    Dvere - to je kapitola. Nemaji vuli? Otevri je a vezmi za ne v pohybu svislem. Zjisti, jestli maji vuli v uchytech... Moje maji vuli PP dvere a pri jizde to obcas vydava sustivy zvuk :-( V servisu mi ale rekli, ze to je prace pro klempire, tak jsem to nechal byt...

Mam jeste jeden problem s dvermi - PZ dvere mi pri prejizdeni nerovnosti klepaji. Takovy zvuk, jako kdybych privazal uvnitr dveri olovnici na provazek :-) Nesetkali jste se s tim? Az bude teplo, asi je rozeberu....
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  16:49

Tak za prvý ty světla.Přesně tohle jsem měl u nový feldy 1.6 a servis to nebyl schopen opravit (v záruce).U mně to bylo o to horší,že světla zhasínaly při jízdě (dobrá sranda co ?).Takže,sundej kryt pod volantem a tam jsou konektory na páčce přepínání a jsou v takový plastový kleci.Rozsviť světla a tahej postupně za drátky u přepínače a zjisti,kterej má mizernej kontakt a ten zmačkni trochu kleštěma a nebo vem preventivně všechny.V servise vyměnily páčku co?
    Brzdy:Musíš pořádně brzdit,ona se na kotoučích srazí vlhkost a do rána zreznou a potom pískají,s tím nic nenaděláš ,to si sedne.Zkrátka nebrzdi jemně ať tu rez obrzdíš.Gumy na dveřích nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  16:13

« Problemky ...

Zdravim, tak se mi toho seslo vic tak bych se rad na vse zeptal. 1) Zacaly mi piskat brzdy (p/z najeto 5,5tis.) pri jemnem dobrzdeni na krizovatce. 3x v servisu(zaruka)predni zbrousili zadni pry jen sundali nandali, vzdy to vydrzi tak den/dva. Co s nima mam delat? 2) od -15stC mi nejdou rozsviti obrysovky jen procvakne relatko a na poklep do spinace bliknou svetla, na popate se to vetsinou podari. 3) vrzani gum dveri (kapitola sama pro sebe) mazani sil. olejem je zmekci, ale na dlouho to nepomuze. Otec ma Fel98 a tesneni dveri ma uplne ztvrdle a zadne zvuky to nedela. Prosim poradte cokoliv ... DIKy
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  15:58

« Re: disk na felicii

Leoši, ono je několik modelů disků na Favo. Původní měly rozteč šroubů 98 mm a od r. 92 mají rozteč 100 mm. Ty s menší roztečí určitě na Feldu nenasadíš. A ty s větší se taky dělaly v několika provedeních (u Formana měly vyšší únosnost). Takže než koupíš, radši se poinformuj abys nevyhodil zbytečně prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:43

A jak bych měl případně doložit že (ne)mám homologovaný ráfky při běžný silniční kontrole ?
    (rozdíl mezi černejma na fav a stříbrnejma na felicii je 230Kc x4 je nezanedbatelná suma)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:01

A na to bacha chlapi, Ladao posílá hluchavky na koho se mu zamane ... (:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:19

medo: právě, že hluchavky ty disky poznají akorát u škodovek, na zahraničních autech houby ví jaký disky tam máš schválený. A tak stačí jedna pokuta za 500,- a je to dražší, než ty origoš disky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:15

A kdyz te hluchavky chytnou, tak se taky nic dit nebude protoze a)jim to je jedno, b)to stejne nepoznaj, c)s tim stejne nic nemuzou delat - muzou ti dat pokutu ale OTP ti sebrat nemuzou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:08

Disky z Fava jdou prakticky použít, ale teorie bude jiná. Nesmíš je použít, jelikož nejsou na felicii homologované. Ale pokud s nima nepojedeš na STK nebo tě nechytnou hluchavky, tak se asi nic dít nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  08:58

« disk na felicii

Chci koupit zimni gumy(165/70 13") i s rafkem na Felicii,
    jdou pouzit disky z Favorita ? na feldu stojí cca 700 a na favouše je levnější. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:26

« Re: Startování

Jojó je to tak mfilipe: V podstatě je pojistková skříňka stejná jako u Fava a ty relátka jsou lautr úplně stejný.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:16

diky, az budu priste osloven, poradim poklepat i do pojistkove skrine, pokud tam jsou stejne jako u formana spinaci rele. Nekdy dela poklep zazraky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:16

Mispul:Bosch má rozdělovač a kabely,který můžou bejt taky zdrojem problémů.Jinak to spíš vypadá ,že tam nejde benzin.Podívej se schválně po pár neúspěšnejch pokusech na svíčky jestli jsou alespoň trošku vlhký od benzinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:28

Mispul+RV: Při přepnuté poloze na plyn by mělo auto startovat na benzín a asi po 5 sec. přepnout automaticky na plyn-v zimě totiž na samostatný plyn motor nenastartuješ a to možná bude příčina závady.Nefunguje asi benzínový okruh. Závada mfilipa-teda ne jeho, asi bude v zaseknutém hlavním spínacím relé v pojistkové skříni.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:14

hm. Mno dneska rano mne na parkovisti oslovila mlada zena, ze ma problem s felicii. I po vytazeni klicku ze spinaci skrinky zustala svitit kontrolka mazani a baterie. Par uderu do spinaci skrinky nepomohlo. Odjela do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:18

RV: Ale ty problémy se startováním má právě na benzin. Na plyn to radši vůbec nezkouší. ;-) Jestli má MPI nebo Bosch nevím, ale poptám se. Má to na něco vliv?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  12:54

« mazání

Mám felicii 1.6,najeto 88000 km.Jezdila bez problemu denně cca 150 km až do Vánoc kdy několik dní stála.Po nastartování se rozsvítila kontrolka mazání.Dolil jsem tedy olej,ikdyž si myslim že,tam byl(na měrce byl vidět ,ale co kdyby....).kontrolka přestala svítit,nechal jsem motor na volnoběh ohřát a vypnul jsem ho.Další den jsem opět nikam nejel a následující den ráno(-16st Celsia)se problém s mazáním zopakoval.Podle zvuku motoru ale laicky usuzuji že motor opravdu nemaže.Auto jsem odtahl do místní autodílny ale i tak by mne zajímalo o jaký problém či závadu se jedná. Děkuji za Vaše rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  12:41

O servise mi vůbec nemluv,to je téma pro samostatnou diskusi.Máš MPI nebo ještě Bosch ?S tím plynem to bude v zimě problém.Chce to před chcípnutím přepnout na benzin a ráno startovat na benzin a potom přepnout na plyn.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  08:39

« Startování

Kámoš má problém se startování Feldy 1.3 (s LPG) a už si vážně neví rady - má někdo nějakej nápad? Před vánocema koupil z bazaru Feldu s plynem a od začátku špatně startuje (i na benzín) . Ale jenom když je kosa. Musí až desetkrát otočít klíčkem a protočit startér než chytne. Dokonce se mu stalo, že to nechytlo vůbec. Tak to odtáhl do AUTORIZOVANÝHO servisu Škoda (nebudu jmenovat, aby neměli ostudu), kde vyměnili svíčky (60.000 najeto) cosi seřídili a nechali to stát přes noc v dílně. Ráno volali, že už to chytá perfektně a vyvezli mu ji ven na mráz na parkoviště. Když přišel a zkusil nastartovat, tak se to povedlo až na potřetí. I servisák uznal, že to asi není v pořádku a navrhl - a teď se podržte - zkoušet měnit jednu věc za druhou a čekat, čím to bude!!!!!! To je skoro jako výsměch. Tak jim poděkoval a shání si informace o možné poruše sám. Až zjistí v čem je problém, tak jim to řekne a snad už budou schopni to opravit. No Kocourkov. Měl někdo z vás podobný problémy, případně tuší čím by to mohlo být?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  05:28

« servis

Já se informoval předběžně na výměnu spojky
    u feldy 1,6 ve značkovém servisu a byly mě odhadnuty náklady kolem 5500,-
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.02  01:19

« Značkový servis - kalibrace

Pokud jsou schopný tak výměna spojky 20 min, pak si mohou účtovat i 500 kč/hod!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.02  22:01

« Re: Klepani to Paulo

Coze? Jen 500 Kc? Ale to museli demontovat a pulit prevodovku.... mne kamarad rikal neco o 4000 Kc za praci a 90 Kc za soucastku pri oprave synchronu na 2. prevodovem stupni u Feldy 1.6....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.02  22:00

« Re: Akumulator

Mam Feldu 1,9D, myslim, ze alternatory BOSCH jsou shodne s Feldou 1,6. Alternator to je silny, nebal bych se pouzit akumulator 62Ah, ale elektrikar nejsem :)
    Ja mam momentalne zcela opacnou zkusenost, do Feldy 1,9D jsem si poridil za slusny peniz akumulator 55Ah, a je vse OK, i v zime se startuje bez problemu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.12.01  15:04

s největší pravděpodobností jde o ovolněný synchron na 5 stupni
    oprava není složitá ve značkovém servisu to stojí okolo 500,-kč.Já jsem tuto závadu taky měl na svoji feldě.Ale už s ní do značkovýho servisu nepáchnu jsou to zloději a podvodníci,tedy mluvím o Litomyšli
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.01  11:23

« Akumulator

Aku najvacsiu kapacitu moze mat akumulator do Felicie 1.6? Original bol 44 Ah. Alternator ma Bosch 70A. Ja tam davam Bosch Silver Plus 55Ah, neviem ci by ten alternator stacil dobijat aj 62 Ah. Aj ked myslim, ze 1.9D ma 60 Ah s 70 A alternatorom. Neviete, ci sa na tom 70 A Bosch alternatore da nastavit napatie, na ktore sa reguluje?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.01  22:10

Aha, prevodovka, to jste mne uklidnili, myslel jsem, ze to bude spise spojka....
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.12.01  20:20

Technik mi to s tou prevodovkou vysvetľoval. Ide o to, že prevodovka má tri hriadele. Z toho dva hlavné. Jeden má na konci ložisko, ktoré je niekde úplne na kraji prevodovej skrine. Olejom ho zásobuje vraj nejaký kanál a chvíľu to trvý, kým sa tam ten stuhnutý olej dostane. Vraj je najlepšie naštartovať a nechať motor chvíľu bežať na neutrál. Vyraziť až potom. Inak to "chrastenie" (ja by som to prirovnal, ako keby sa v prevodovke niečo mlelo) sa u mňa niekedy objavuje aj v lete a už od nova. Takže to zrejme závada nebude, inak by sa to už zhoršovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.01  17:00

Taky slyším chrastění, když nastartuji studený motor. Když sešlapnu spojku, tak to ustane. Ale chrastí to jen chvilku tak 20-30 s. Pak to přestane.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.01  09:22

Převodovka??? co s ní?? nějaký ložisko či co?
    jinak dík za info
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.01  08:51

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky

Díky všem za informace. Tak to taky nejdřív zkusím prostříknout WD40kou. Jestli to nepomůže, tak to nechám vyměnit. Nebo bych to zvládnul i svépomoci?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.01  06:45

Převodovka
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.01  20:49

« Re: Klepani

Asi jsem si to potletl, jednalo se o řetěz, né řemen, nejsem až zas takovej odborník :o)
    Jo a teď co začalo mrznout tak pokuď je motor studenej tak strašně chrastí, je zajímavý, že když sešláu spojku tak je to ok...
    Nevíte čím to je?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.01  09:30

« Klepani

je to presne tak jak rikate , mel jsem to same (1.3 MPI r.v. 98) Je to ulozeni vodiciho trnu radici paky, me na to stacilo jedno prostriknuti WD 40tkou a mam pokoj !
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  20:20

U moji felicie to delalo loni taky(1,3MPI 50kW mr.97,pri asi 70t.km).Zacalo to v zime.A bylo to presne ,jak popisujes.V servisu nevahali ani chvilku a vymenili pryzove ulozeni pomocneho tahla razeni pod vozem.Podle vseho to neni ojedinela zavada,ten kousek pryze stal asi 30 Kc,ale hlavne od te doby to nedela!!!.Ja uz mel podezreni na pravy kulovy cep poloosy,protoze to byly takove obcas kovove pazvuky prichazejici zprava.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  19:48

« Re: Tlumiče

Myslím, že se Paulo jenom přepsal, já mám teda v 1.3 MPI rozvodový řetěz, ale po výměně je motor tišší ??? Je míň hlučnější ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  08:55

to Paulo: 1.3 BMM nemá rozvodový řemen, takže kdo ví, co jsi to vlastně vyměnil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  08:54

Abych to ještě upřesnil: klepne to v momentě, kdy auto zrychlí (při rychlém sešlápnnutí plynu) nebo zpomalí (prudké ubrání plynu, rychlejší puštění spojky po přeřazení).

Ptal jsem se v servisu a prý to dělá řadící tyč, konkrétně nějaké gumové tlumiče vibrací (?) které při velkých mrazech ztvrdnou na kámen. Prý nejsem jediný, kdo se na to ptal. Tak pokud jsme s tím servismanem hovořili o stejné věci, tak je to ono.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.12.01  19:32

Aj mne to robilo. Hlavne ak som sa pohol na krizovatke a ubral plyn bez zoslapnutia spojky. Ak som zase pridal tak zasa. Mam model 98. Pri jednej z prehliadok som to spomenul a oni vraj nieco premazali a ... No proste odvtedy to uz nerobi. Alebo vam sa to prejavuje inak?

Felicie maju stale ziarovky. Akurat od MR 97 maju Felicie stlpec symbolov nie ako svietiaci obdlznik s tmavym symbolom, ale ako svietiaci symbol na tmavom pozadi. Ale stale je tam ziarovka. U Octavii neviem (ak doslo k zmene, typoval by som od MR 2001). Fabia me stit pristrojov s diodami a je nerozoberatelny. No a tie rucky su bez optickych kablov :o) Je tam ziarovka, ktora osvetluje priehladne plexi. To sluzi ako svetlovod. Je tam jeden nepohyblivy kruzok a jeden pohyblivy spojeny s ruckou. Tie kruzky su priehladne a na povrchu maju ciernu farbu, takze nesvietia. To je cela zahada. Takze sa zda, ako keby do rucicky viedol svetlovodivy kabel.

• « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  15:30

Co že jsi to měnil ve 170tkm, rozvodový řemen?
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.01  15:25

« Tlumiče

Zdravím všechny fandy Felicií. Chtěl jsem doplnit údaj o výměně tlumičů. Já je měnil ve 150000km a nebyly ještě nejhorší, takže asi záleží jak kdo a po čem s feldou jezdíte. Teď mám najeto 180t Km (z toh 90t Km na LPG) a ve 170 jsem měnil rozvodovej řemen. Mam 1.3 BMM 95. Jo teď se ještě chystam na spojku protože se z ní začínají ozývat zajímavý pazvuky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  11:19

Aj mne sa to pri preradovani sprava podobne. Ale len v zime. V lete bez problemov. Nemam potuchy co to moze byt.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  07:54

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky - upřesnění

Ty divné zvuky při brždění dělají orezlé kotouče. Když přijedeš a zaparkuješ, tak jsou zahřáté a srazí se na nich vlhkost a oreznou. Jakmile je trochu obrzdíš tak se oleští a ten "divný zvuk" zmizí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.01  07:36

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky - upřesnění

Jo, ještě k tomu předchozímu mailu. Brzdy vydávají taky divné zvuky, když začnu brzdit s autem, které celou noc stálo zaparkované. Zkrátka to při prvních 2-3 bržděních vydává takový lomoz (rachocení, škrábání?). Pak to hned přestane. Brzdy jinak brzdí O.K. Nemohou tyto dva problémy spolu souviset?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.01  15:11

« Klepnutí po uvolnění spojky

Lidi poraďte! Když přeřadím a zvolním spojku, tak se ozve klepnutí. Když spojku po zařazení rychl. stupně uvolňuji co nejpomaleji, tak ne. Taky to klepne, když prudce šlápnu na plynový pedál.

A to nejlepší nakonec: po zahřátí na provozní teplotu se to taky už neozve.

Čím to je???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  14:19

« Re: Chladici kapalina

Teorie : "vsechny v soucasnosti pouzivane chladici kapaliny se daji michat mezi sebou". Udava to nejaka norma pro chladici kapaliny. Praxe (moje) je takova, ze ji radsi vzdycky menim (pokud nevim jaka tam je a jak dlouho).
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.01  09:58

« Palubky - žárovky vs. LED

V knížce o Octávkách jsem četl, že novější Feldy (a stejně tak Octávky) měly třeba ručičky na ukazatelích osvětlované tak, že tam snad vedl optický kabel od LED diody nebo něco v tom smyslu. Jsou tedy 2 druhy osvětlení a připadně od kdy se montovaly? V knížkách o Feliciích (Cedrych, Mach)jsem nic takového nenašel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  17:18

« Chladici kapalina

Jak se da michat chladici kapalina? Nevim, jaka tam presne je (byla plnena v SRN) a potreboval bych dolit trochu Fridexu, mam ji jen do -20 st.C.
    Daj se michat libovolne?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  20:56

« Re: Vložka čističe vzduchu

Sudej viko nic vic neni treba odpojovat ani sroubovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  07:25

« Vložka čističe vzduchu

Když chci vyměnit vzduchový filtr na 1.3 BMM stačí sundat víko filtru a filtr vyměnit nebo je potřeba demontovat ještě něco jiného? Já jen, že v knížce "Jak na to" popisují, že je potřeba odpojit ještě nějaké hadice.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.11.01  20:39

« Re: El. zásuvka

Problém tej zásuvky bude asi v tom, že ju zle vymysleli. Brali skôr ohľad na zapaľovače, než na iné spotrebiče s káblom a koncovkou. Koncovka, ktorá sa zasúva je o dosť tenšia, takže sa môže kývať. Samozrejme, že potom tú koncovku vysunie spružinka, ktorá je v strednom kolíku a je to! Už prúd netečie. A tie tenké a slabé bočné pliešky nie sú schopné tú koncovku udržať a zabrániť jej vysunutiu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.01  15:12

« Vrzajici plasty.

Zdravim lidicky.
    Mam Filinu Combi 98 a zacinaji mi vrzat plasty v kufru. Jak resite odvrzavani. Docela me to zacina vadit.Dik za rady.
    M.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  13:49

No neviem, ale mne sa na tej zasuvke nezda nic divneho.... mam 5/95.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  11:56

Bingo.
    Nezda se to jen tobe :)
    Mozna ale zalezi taky na typu zasuvky. Ja mam asi tu hnusnou :(
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.11.01  21:10

« El. zásuvka

Spomenuli ste tu zásuvku zapaľovača. To aj vám tam všetko drží úplne nanič? Alebo mám len prehnané nároky? Mne sa totiž zdá, že ten starý systém u Favoritu bol omnoho lepší a konektor odtiaľ nevypadol ani náhodou. Tieto nové konektory sa stále kývu a potom samozrejme aj vysúvajú. Takto nemôžem napríklad mať telefón na nabíjačke, lebo ak dakto zavolá, tak si tú šnúru stále povytiahnem a už sa mobil nedobíja.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  16:32

« Re: Pojistky

Jo je to pojistka. Nedavno sem v zapalovacove zasuvce neco srovnaval (spatne mi drzi) a udelal jsem zkratek a pojistka byla v pi..... (syndromy jak popisujes) aspon sem zjistil ze mam nejak zaoxidovanou pojistkovou skrin tak stim neco udelam.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  11:13

« Re: Rozvody...

Ty rozvody se vyplatí měnit když opravdu řvou(chrastěj při volnoběhu).Jinak nepodstatně ovlivňujou časování a předstih.Správně by se kola měla zkoušet na hřídele a z třeba 5 vybrat ten pár ,kterej má nejmenší vůli.Praxe:Koupíš si kola z řetězem a dáš je tam.Když máš smůlu vůbec si nepomůžeš.Servisáky to učej proto ,aby měli co dělat.Tahák na peníze!Něco jinýho to je u motoru s ozubeným řemenem (1.6),tam jde o motor(potkání motoru,když řemen přeskočí)
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.01  17:38

« Rozvody...

Chci se s vámi, které zajímají motory ve vozech Škoda a kteří si chcete přečíst něco k věci a ne se dohadovat a trapně diskutovat nad tím co které auto je lepší apod. viz diskuse Fabia.
    Bavil jsem se nedávno s jedním mechanikem na téma rozvody v motorech Škoda, kdy měnit, jak dlouho vydrží apod. Jak mi mechanik sdělil byl nedávno na školení vstřikovací systémy a vše okolo nich a dozvěděl se zajímavou skutečnost. Údajně zhruba po ujetí 50 tkm, kdy se na rozvodech (řetězu) udělá vůle a rozvody jdou slyšet i když běžný motorista nic nepozná a vše svádí na ventily jak je zvykem, vydává toto chrastění zvuk podobné frekvence jako detonační spalování (povolaní ví co to je)a stane se nemilá věc čidlo klepání zareaguje tak, že sníží předstih údajně až o 10 stupňů a motor ztrácí výkon a v nízkých otáčkách nejede. Samozřejmě diagnostika nic nepozná, jelikož je vše v pořádku. U novějších modelů našli řešení, že dali pod čidlo klepání fíbrovou podložku, což dle mého názoru není zrovna to pravé ořechové a snímač nezaznamená vše co by měl. Z toho vyplývá, že rozvody měnit při normální jízdě po ujetých 50 tkm bez ohledu na jejich stav. Máte li někdo jiný názor popř. nějaké další zajímavé zjištění je zde dostatek prostoru se vyjádřit.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.01  11:48

« Pojistky

Koupil jsem si světlo do interiéru - to, co se dává do zapalovače ... No a co se nestalo - přestalo mi svítit světlo u zrcátka a vynulovaly se mi hodiny u otáčkoměru ... Pravděpodobně pojistky, ještě jsem je nekontroloval, ale zdá se mi to divný. Co si o tom myslíte ?? Sotva nastartuji hodiny začnou normálně jít, ale světlo nesvítí. Teď mám místo hodin stopky, jak dlouho jedu ... (:o))) Bude to pojistkama, stalo se někomu něco podobného ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.01  14:46

« Re: oprava

Jo, já jsem si to myslel. Upřímnou soustrast :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  14:28

S UBL ! Společnou kancelář.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.01  10:01

monastus: jen tak mezi námi, co máš společného s UBL? Viz sekce Bionafta, přísp. 359
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.01  09:45

« Diesel

Než se motor zahřeje na provozní teplotu, tak kolísají otáčky od 900 - 1100 ot/min, což by tak být nemělo, otáčky by se při studeném motoru měly držet na 1050 ot/min. Nevíte někdo čím to je ??? Máte někdo takovéto zkušenosti s dieselem ???
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.01  00:00

« Re: Planek Elekroinstalece

Zdarek,
    dikes za radu.
    Madjohan
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.01  00:00

monastus-je to na stejnem miste jako nastavovani vysky!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  11:41

No, nevím jak plánek elektroinstalace, ale v autopotřebách můžeš sehnat knihu Felicia - jak na to a tam je toho mnoho popsano, a nebo koupit něco jiného.

Prosba: Levé přední světlo mi svítí moc doleva, nevíte náhodou někdo, jak se reguluje natočení světla v horizontální poloze tj. vlevo a vpravo ??
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  22:48

« Planek Elekroinstalece

Zdar,
    mám malou prosbu. Muj kolega si koupil Felicii 1995 a nema k tomu zadnou knizku, ci dokumentaci.
    Ma prosba je tato: Planek elekroinstalace komplet, nebo planek na cidla v motorovem prostoru, cidlo na teplotu.
    Pokud by bylo mozno nascanovane, nebo popr. poslak kopii postou na dobirku.
    Dekuji mnohokrate.
    Johan
    Kontakt: madjohan@wo.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.01  12:57

Felda combi 1.9D - ja mam take zkusenosti, ze oprav neni mnoho, ba naopak spise si je vymýąlím a auto "ladím", abych neco nezanedbal. Najeto ma 120 000 km a v podstate nic vazneho - oba vymenene cepy na predni poloose [holt je to tezky diesel a ta Praha!], 2x vymena prachovky na poloose, vymenene 2 silentbloky prevodovky, vymena vyfukoveho potrubi a tlumice, vymena rozvodoveho remene, oprava zatekani pres 5. dvere, druhe pneu. Ted mne cekaji predni tlumice. To je vse. Polosyntetickej olej menim po 10 000 km, mam i rozbor opotrebeni a znecisteni oleje - opravdu to bohate staci. Naklady nejsou velke. I zejmena proto, ze ZNACKOVA opravna je na kazdem rohu, prace v takovem servisu je mnohem levnejsi [levnejsi ma pouze LADA a DAEWOO - muzu dokazat] a dily jsou povetsinou levnejsi, nez u konkurence.
    Tak, a ted mi UBL rekni tvou zkusenost s jinym automobilem. Ja ti mohu dolozit i presne ceny, datumy a pocet kilometru, kdy jsem co menil - vse si eviduji. Pak muzeme vypocist naklad oprav na 1 km. A na 95% se vsadim, ze u Feldy bude servis levnejsi a mozna i tech zavad bude mene. Jsem zvedav, co muzes dolozit Ty. Nebudou to jenom kecy? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  11:08

Zkratku UBL si rozšifrovávám jako Úplný BLb. Tomu odpovídají i přízpšvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  09:11

Mozna se rozbiji, ale jak komu, zrejme se chova k majiteli jako on k ni :-)). Za 3 roky mam najeto cca 35tis. km (neni to moc). Ale platil jsem jedinou opravu a to rozbite celni okno od odletnuteho kamenu. A abych neco nezatajoval - mel jsem jeste jednu opravu - v zaruce vymeneno lozisko v prevodovce - bylo to ale preventivni opatreni kvuli hlucnosti. Kdyz nepocitam ruzne zlodejicky (poklice apod.), tak platim pouze za benzin a olej, eventuelne nejake drobnosti pro prilepseni. V praci mame take Felicie, ktere samozrejme trpi mnohem vic, maji cca 100 - 150 tis. km a zadna vazna zavada ... Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 02.10.01  20:22

Tak ja neviem, ale mňa opravy zase toľko nestáli (samozrejme nepočítam opravu po vylomení zámku a opravu zadku po "návšteve" jednej vodičky). Navyše to som neplatil ja. Z neplánovaných vecí som za 3,5 roka (60 kkm) platil len za výnemu tesnenia pod sacím potrubím (ani nie 1000 Sk) a zadný brzdový valček (tiež nie 1000 Sk aj s prácou). To je až tak veľa? Pri prepočte na najazdené km to činí zhruba 3 haliere na 1 km. To je akože veľa? Ostatné veci ako žiarovka osvetlenia ŠPZ, brzdové doštičky, gumové manžety predných homokĺbov, kvapaliny, filtre, olej, sviečky a pod. považujem za bežné prevádzkové náklady. A okrem toho ani tá prehliadka nestojí veľa.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  15:30

Jo, Monastus má Felicii, momentálně mně zlobí čepy (za 11 měsíců jsem již najel 31 tis.km a hodně v Praze, celkem mám 103 tis.km). A opravy zas toliko nestojí, víš, hlavně máš servizy na každém rohu ... Monastus je klášter, ale to si zjisti na www.kladruby.cz ... A co je to vlastně to UBL ???
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.01  14:50

« oprava

Něco prostě opravit nelze ... A Felicie se rozbíjí velice často. Za málo peněz málo muziky - kdo to jenom mohl vymyslet ... Vážení Filckáři, dokážete zpočítat, kolik nacpete průměrně za rok do oprav těch vašich plechovek ?? Dejme tomu po II. roce používání ??? A jaký máte náklad z oprav na 1 km ?? Co je to vlastně ten Monastus ?? Ty máš asi Felicii, viď ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  11:55

« Re: bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)

Jeste je dobre taky zakyvat tim rele. Narazil sem na podobny problem u fafor.v.93 a byl to blby studenak ktery zabral pres 3 hodiny chledani ale nasli sme ho :)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 01.10.01  21:13

« Re: bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)

Nejaký zlý kontakt. Odporúčam odklopiť poistkový panel a pri zapnutých svetlách kývať prívodnými vodičmi. Ak sa chyba nenájde v poistkovej skrinke tak ešte by prichádzalo do úvahy vedenie od spínacej skrinky. Ale je to kontaktová záležitosť na 95%.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.01  18:12

« bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)

Zdravím
    Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezduvodne prepíná X relé (je z nej slyset klapání). Nejcasteji se tomu deje pri prerazování na vyssí rychlostní stupen, nebo pri jizde na neutrál z kopce. blby je ze je napojeno na hlavní svetla, které pri tom pekne poblikávají. Rele je v poradku (zkou.eno jine).
    díky za kazdy napad.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.01  18:06

« bezd.vodné klapání X relé

Zdravím
    Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezd.vodne p.epíná X relé (je z n.j sly.et klapání). Nej.ast.ji se tomu d.je p.i p.e.azování na vy..í rychlostní stupen, nebo p.i jizd. na neutrál z kopce. blby je .e je napojeno na hlavní sv.tla, které p.i tom p.kn. poblikávají.
    díky za ka.dý napad
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  16:33

« Re: Startovani.

Tak zatim se to nejak umoudrilo tak se do toho nehrnu. Nebyl nejak cas a v nove garazi jeste nemam elektriku a vzdycky prijizdim po tme :(. Ale jakmile to vyzkousim dam vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.01  14:07

« Re: Startovani.

Dej vědět, jestli to nějak pomohlo, celkem by mne to zajímalo... Dík
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…