Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

13.03.03  12:07

« Cvrkani pri akceleraci

Zdravim vsechny fandy Skoda. Chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nema zkusenosti s timto: Mam Formana 135LXi 40kW BMM.Motor je stejny jako ve starsich Feliciich, tak mi toho Formana snad prominete. Motor slape celkem v pohode, az na to, ze kdyz pridam plyn, tak se zacne z motoru ozyvat takovy divny cvrkot. Jako by se spatne nastavoval predstih? Nevim. Kdyz se to zacalo dit poprve, tak jsem zahybal s konektorem u snimace polohy skrtici klapky, cvrkot zmizel a motor celekm ozil. Ted se to po pul roce zacalo dit znovu, ale zahybani s konektorem uz nepomohlo. Tak jsem ho odpojil, vycistil a zkusil se projet s odpojenym snimacem. Bylo to samozrejme horsi, motor priserne cukal. Z toho usuzuji, ze to cidlo funguje normalne. Ale co teda je ten cvrkot? Navic, po dosazeni optimalnich otacek vzhledem k poloze plyn. pedalu to taky ustane. Cvrka to proste jen v dobe, kdy ma motor akcelerovat. Vsem diky moc, snad jsem to vyjadril jasne. Mne to moc jasne neni :-)
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.03  13:37

« Špatná funkce řídícího počítače

Zdravím všechny a prosím o radu. Při startování studeného motoru a při jeho provozu se motor chová nadměrně hlučně a jako
    traktor. Mimojiné mi nezapíná sitič. Byl jsem v několika servisech a na počítačích nemohou nic najít. Jediná možnost je prý právě řídící počítač.
    Po zahřátí motoru je vše naprosto normální. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  12:36

« Re: Divny chod motoru, piskani podvozku pri ubrani a pridani

Piskání podle mně může mít na svědomí uložení vejfuku, taky se mi to stává.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.03  15:47

« Divny chod motoru, piskani podvozku pri ubrani a pridani ply

Ahoj, mam fel. combi 1.3MPI r.v. 1998 (tesne pred novou tvari :-)), najeto cca 60tis. Asi pred rokem a pul provedena uprava RJ od CIMBU na 55kw. Pravidelna udrzba ve skoda servisu. Posledni dobou (cca 1 mesic) se mi asi 3x-4x stalo, ze pri studenem motoru (cca 2 km po rozjeti) pri pribrzdeni a podrazeni (pri seslapnuti spojky) motor zhasl. Po uvolneni spojky zase ihned naskocil a dale uz to neudela. Docela me to stve. Nevi nekdo co by to mohlo byt? Benzin pouzivam kvalitni - SHELL, AGIP, JET. Taky mi po zime zacalo neco piskat - asi napravy - kdyz jedu a pridam/uberu plyn, tak se ozve kratke pisknuti. Nevite nekdo co mam kde promazat? Diky
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.03  08:22

« Tlumiče

Čeká mě výměna tlumičů nechci příliš tvrdé,spíš
    nějaký kompromis.Chtěl jsem se zeptat na plynové tlumiče,máte někdo nějakou zkušenost,popřípadě za
    kolik se dají koupit.Je to na 1,9D.Dík Lada
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.03  00:00

« Vylepšený ostřikovač ?

nezkoušel jste někdo dát do Fel. ostřikovací trysky skla z Fab., Oct. (novější modely)? Takové ty, co rozprašují do šířky, Fel má bodové ostřiky.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.03  16:28

« CDčko ve Felicii

Zdravím, mám dotaz: Vyměnil jsem tlumiče za HPčka a je to teď o dost tvrdší svezeníčko ale stojí to za to :-) Chci si ale teď koupit Soňáka s CD/MP3 a nevím co to po Praze bude dělat, aby to furt nepřeskakovalo, protože tuším, že nemá vyrovnávací paměť. Máte s tím někdo zkušenost?
    Jo a ještě bych se připojil: Dal byste mi plz někdo tip na servis kde mají levnější ty PP pro MPI? Já uš byl ve třech a všude to chtěli objednávat :-( Díky
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.03  15:44

« Zimni pneu + disky na Feldu

Zdar chlapi. Prodal jsem Feldu a zbyly mi nove (najeto cca 500 km) zimni pneu BF Goodrich Winter 2 165/70/13 na originalnich plechovych discich Skoda. Puvodni cena pneu 1.850,- za kus. Pokud mate nekdo zajem, urcite se dohodneme - je mi to fakt na nic. Gumy to nejsou spatny, mam je ve vetsim rozmeru na Premacy a jsou OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  11:59

« Re: 60000 km

Co s Těma autama děláte - divočáci :-) Mám na právě dva roky staré feldě najeto 73.000 km a vše mám ještě origoš . Teda mimo Conti pneu. Ty jsou už mimo rezervy "off". Tlumiče, brzdová obložení, vše původní. Popravdě řečeno se tomu taky divím, ale je to tak. Do feldy jsme šel s tím, že se bude sypat, ale musím to zaklepat - "překoná vaše představy" :-). Až na tu spotřebu a vysypané synchrony v převodovce (dá se s tím žít a pak nová převodovka) ani ťuk. Nepočítám žárovky do světel a stěrače, ty "hoří". A taky koroze - přestože je na noc v garáži, už se to klube. Hlavně na místech kde to dostaně šutrem a kolem gum oken. Klasika. Jenom nemám odvahu se podívat na vzduchový filtr. Vsadím boty, že místo mého origoš KNka tam po pravidelné výměně vzduchového filtru ve značkovém servise najdu papírák. Jsem "píp" , že jsem si to hned neohlídal. Nepočítal jsem s tím, že se najde idiot který ho bude aktivně měnit. Někdy se tam do toho boxu podívám......co tam vlastně je....
    Jezdím s tím na pravidelné prohlídky, takže taky za olej a spol sypu velký prachy, ale nedá se do smrti šudlit v garáži. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  11:47

« Re: Pro PTD

OK, tam kde Ti ho nabízeli za plnou cenu ho zřejmě neměli skladem. Tam kde ho mají skladem, se ho rádi za pár kaček zbaví.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  09:12

« Re: Pro PTD

Díky za radu, už jsem ho sehnal.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  15:27

« Re: palubní počítač

Byl bych ti hrozně vděčnej za informaci vedouci k servisu kde ho za tuto cenu maji. Za poslední týden jsem zavolal nebo se zastavil snad v deseti servisech,pokud ho měli tak za plnou cenu.
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  14:32

« Re: Piskani brzd

Mechanismus v bubnech, tata to kdysi resil, ale nevyresil :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  20:23

Piskato v predu i pri stojicim aute. Desticky i kotouce jsou v pohode.Tak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  09:21

Zalezi, kolik mas najeto. Je to bolest Felicii, ja si nechavam brzdy cistit (zadni bubny) kazdy rok. Pokud Ti to dela predek, tak to budou desticky popr. mas uz sjety i kotouce.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.03  19:56

« Piskani brzd

Pri seslapnuti brzdoveho pedalu i uvolneni rucni brzdy se mi v aute ozyva piskaní, vsiml jsem si ze to dela dosti starsich felecii, nevi nekdo co by bylo potreba promaznout?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  14:30

« Re: Řízení

ja jsem mel to same na Favoritu. Jakmile jsem pribrzdil motorem, treba jen nepatrne, tak mi to cukave strhavalo rizeni. Pry to dela pridreny homokineticky kloub. Zavada se prestala projevovat, jeste pred tim, nez jsem ten kloub vymenil, tak to nemuzu urcite potvrdit, ale nejspis to pravda bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  05:55

« Re: D. hodinya pojistky

Pojistková skříň je u spolujezdce zespoda pod palubkou. Pokud máš namontovány odkládací poličky dole na palubce tak se musíš hodně sehnout. Je tam kolečko, které povolíš a pojistový panel vyklopíš dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  20:37

« Re: vynechávání motoru

tak problém je pryč. zhasínání způsoboval snímač otáček, výměna stála 1200 ve Škodovce, prý je to u BMM hodně častá závada, tak jako nefungující otáčkoměr. jinak mám svíčky BRISK EXTRA (3el.) a je to fakt pznat auto v nižších otáčkách po přidání plynu jde do otáček a necuká tak jak dřív, nedá se ale očekávat, že se z něho stane žihadlo, je to jenom 50kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  18:11

« Re: D. hodinya pojistky

to topol: Dival jsem se po pojistkach, ale nemuzu je najit.
    Hledal jsem pod volantem a dole pod aigbagem u spolujezdce a nic.
    Napadlo me, jestli nejsou nekde kolem motoru a sou tam nejaky 2 maly krabicky s (asi) pojistkama.
    Takze sou to tylde pojistky ? Ale, jestli to dobre chapu, tak tahle pojistka ma
    nastarost vicero veci ? - přístrojová deska, vyhřívání sedadel, natáčení zrcátek,
    hodiny, elektrické stahování oken. Krom hodin, jde vsechno, takze kdybyby to bylo pojistkou,
    (sice se v tom nevyznam) tak by neslo ani jedno z toho, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  09:03

Zdravím, mám podobnou feldu a podobný problém, nejčastěji škubne nebo zhasne po delším brzdění motorem, nebo volnoběhu. Postupoval jsem podobně, vyměnil jsem svíčky, kabely, víčko, palec, snímač i trafo, vyčistil vstřikovací jednotku, regulátor tlaku a vyměnil palivový filtr. Potom mně napadlo dotáhnout šrouby sacího potrubí a příruby vstřikovací jednotky a podstatně se to zlepšilo. Mám koupená obě těsnění (za pár korun, ve srovnání s tím ostatním ...) až se udělá teplo obě vyměním. Mám ten dojem, že vahou vstřikovací jednotky a hlavně vzduchovýho filtru (nejenom u BMM ;-)) se obě příruby po najetí cca 70k uvolní (těsnnění pod sání se taky rádo propálí u výfukových hrdel) a přisávání falešnýho vzduchu potom dělá tu paseku. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  07:45

Měl jsem podobné problémy a vyřešily se výměnou snímače otáček. Je to prý u Feldy poměrně častá závada.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  07:28

« Řízení

Včera při přímé jízdě mi cuklo ve volantu až jsem se lekl. Pak se mi to stalo ještě v zatáčce a 2x při parkování. No a dneska ráno se mi to během cca 15 km stalo jednou ve zmenšené intenzitě. Kola sice zatáčí kam mají, ale stejně je to nepříjemné. To cuknutí vypadá tak, jako kdyby Vám někdo trochu trhnul volantem. Nemáte nějaký nápad? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  00:00

« 60000 km

Ahoj, mam najeto 60000, tak pisu, co jsem menil a kolik to stalo.
    1. predni tlumice, brzdove kotouce a desticky (nesel jsem s tim do Skodovky, radeji k soukromnikovi). Platil jsem 4200,-- Kc.
    2. druhy den jsem zajel do Skodovackyho servisu. Nechtel jsem pouze menit olej,svicky,vzduch.filtr - menim si sam. Stalo to 4500,-- Kc. (Navic v tom byla vymena kompletniho ovladani hydrokonektoru pro ovladani svetel cca 1100 ovladani, 300 Kc prace.
    Chci si dat modre navleky na zarovku vnitr. osvetleni, osvetleni kufru a do osvetleni SPZ. Prazaci, kde jsou v Praze k dostani?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  00:00

« Re: D. hodiny

Hiroshi, prover pojistku v pojistkove skrince u spolujezdce. je to ta 19. zleva
    je 15A - přístrojová deska, vyhřívání sedadel, natáčení zrcátek, hodiny, elektrické stahování oken.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  13:13

a kdyby náhodou to nepomohlo tak jak se k té klapce dostanu?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  13:03

pal. filtr mám měněnej nedávno, kabely jsem už měřil ty jsou O.K., budu kupovat svíčky se 3 elektrodama, ale nevím jaký. a dneska jsem to byl projet a nic. odpojil jsem baterku a pak připojil no je to divný, ale ty svíčky chcu určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  12:47

tvoj problem moze byt v znecistenej skrtiacej klapke, pripadne v zanesenom palivovom filtri. ale skor to bude tou skrtiacou klapkou - odporucam ti ju vycistit technickym benzinom.
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.03  23:33

« vynechávání motoru

Ahoj lidi mám feldu s motorem 1,3/50kW BMM najeto 70.000. Dřív se mi stalo, že při nižších otáčkách při přidání plynu začal motor škubat vyměnil jsem zapalovací kabely a je to dobrý to jsem měl najeto 50.000 jo aty kabely jsou TESLA. Teď se mi dvakrát stalo, že ráno se studeným motorem mi na první křižovatce při zabrždění zhasl motor. Hned to chytlo a jelo bez problémů dál. Dnes to je ale horší, zhaslo to, nastartoval jsem hned ale po přidání plynu to zhaslo. Nechal jsem to chvilku stát a pak jsem znovu nastartoval. Přidával jsem plyn na volnoběh a otáčky rostly, ale chvílemi se zastavovaly. Při rozjezdy to jakoby zhasíná, až to rozjedu je to dobrý a vynechává to pak až ve vyšších otáčkách. Je to jako kdyby se zapínal omezovač otáček. Doufám, že to budou zase ty kabely, ale tentokrát se to chová jinak. Počítám i s výměnou svíček snad to pomůže. Zkusím jestli mě vezmou v pondělí v servisu. Potřeboval bych prosím poradit snad butete někdo něco vědět. Dík moc. vormen@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  10:15

« Re: palubní počítač

Zajeď do Škodováckýho servisu - mají doprodeje originálního příslušenství a určitě někdo bude mít i PP. Já jsme za něj dal 3200 za komplet pro verze motoru MPi. Máš to se zárukou, original a pokuj.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.03  15:10

« palubní počítač

Neznáte někdo výrobce palubních počítačů do feldy,po dlouhém hledání na netu jsem našel firmu HT Centr kde mají TC6 za 4392,- ale nepodařilo se mi zjistit jestli je pouze prodávají nebo i vyrábějí. Uvažuji o něm,ale jde mi o cenu. V annonci se bežně nechají kolem 2 tis.sehnat ale bojim se aby byli kompletní.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  19:29

« D. hodiny

Dobry den, i kdyz nehsem pravidelny ctenar teto rubriky, mel bych jeden dotaz. Tyka se hodin v pristrojove desce. Ted par dny se uplne odporoucely. Mam dojem, ze je to poprve, co prestali fungovat, proto sem se chtel zeptat, jestli to je tim, ze je venku pod nulou a tak tak tam zamrzaji kontakty, nebo to muze byt treba pretrzeny kabel?Diky moc za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  15:02

« Re: Vyfuk

Pokud to mate blizko do Prahy doporucuju www.vyfuky-tyll.cz, menil jsem zadni tlumic, cena 750 Kc i s dani vcetne montaze. 2 roky zaruka, spokojenost. Jinak Skodovacky servis 1500-2000,-- s montazi (:-(((.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  13:54

« Re: Vyfuk

Mně to připadá stejný u všech aut.U Felicie mně odešel po 4 letech zadní tlumič,po 6 letech (loni) střední a dneska ráno jsem zjistil,že je zase díra v zadním.No a u Renaulta Megane Scenic odešly všechny 3 díly komplet po 5 letech...
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.03  16:13

« drnčení vpravo střešního okna

Ahoj, ve Feldě mám střešní okno, často mi vpravo vedle něj drnčí rám a polstrování. Co jste s tím dělali? Tmelili? Rozebírali?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  20:33

« Re: Zvoneni u motoru 1.9D

Diky za pochvalu :)).. Doufam ze bude vypadat jeste lip, planuju naky hezky kola, protahnout kapotu, podvozek HP.. no chce to cas a PENIZE :((.. No a motor v haji nebude, to ne. Ma najeto 62 tisic, pravidelna udrzba, olej po 7500tis jak ma bejt, a zachazim s nim taky dost slusne ;o). Startuje v pohode, trosku hur kdyz je teplej, ale to je taky casta zavada u 1.9D.. No feldu 1.6 sem chvili mel, a ta spotreba nebyla pro me!! Sice je tohle liny, ale kdyz se chci trosku svizt tak jezdim tatovou oktavku TDi (s chipem 93kW :)).. To presednuti do Feldy je pak kruty.. ;).. No ale skoda ze nevite cim to zvoneni muze bejt ://
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.03  17:23

« To RV (:o))

(:o) Jak 1.6 ?? 1.9 ! To je správnej model ! (:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  12:40

« Re: Zvoneni u motoru 1.9D

Nevím co to může bejt,ale když motor zvoní tak to má za sebou.Jak Ti startuje ?Jinak ta Tvoje Felda vypadá docela pěkně.Škoda,že ten motor není 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.03  17:50

« Zvoneni u motoru 1.9D

Mam Felicii 1.9D... Kdyz je motor studenej tak se ozyva zvoneni, ale jak se trochu ohreje tak to prestane. Udelay se rozvody, vymenil prvni dil vejfuku, posilovac rizeni.. a je to porad to samy :(((. Kdyz to zvoni a zacne se tocit volantem tak se to zvoneni meni a jakoby s tim souviselo.. Ale posilovac je novej a dela to porad.. Nevite nekdo cim by to mohlo bejt? Znamej ma taky 1.9D a ma ten samej problem.. Diky Honza [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.03  04:20

« Re: Chiptuning

Beny_: Plně souhlasím s tím co jsi napsal, ale dřív než něco vypustíš si přečti příspěvky do historie, abys věděl na co reaguješ. Děkuji RV.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.03  23:33

« alternator 70A pre 1.3 MPI

Kolko vydrzi ten krap fungovat? Mne 'kleknul' po cca 60.000 km... vraj lubi skorej ci neskorej uprazit RJ+ostatnu elektroniku. ake mate skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  23:29

« Re: 60000 km kontrola Felicie

Moj nestastny kolega na 1.3 MPI r. 99 po 35.000 Km a 2 rokoch > alternator, RJ, servo ( ani neviem ake, stalo 6000) spolu to bolo cca 4200 + 19.000 + 6000 ) + ostatne filtre, oleje + pracika 340 Sk / hodina ... celkovu sumu neviem.
    skus odhadnut. mal stastie, nevyhorel. Prebijal mu regler, mal tam tak 18 voltov a mozno aj viac, a dlho...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  23:10

« Re: 60000 km kontrola Felicie

zadne piestiky na bubnovych brzdach, + spotrebak(prevodovy olej, vsetky filtre, brzd. kapalinu atd.. cca 5000 Sk + predne brzdove dosticky 1200 + zadne 1200
    nuz skoda auto, skoda penazi
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.03  22:51

« 60000 km kontrola Felicie

Co Vám měnili v servisu a kolik korun jste platili?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  22:50

« Re: elektricky ovládaná zpětná zrcátka

Schematko ano prosim, prosim.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.03  02:30

« Re: elektricky ovládaná zpětná zrcátka

Koupit zrcátka v správný barvě a ovladač včetně madla na vrakáči. Cena tak za vše max. 1500,-Kč a pak nabastlit kabely. Schéma mohu dodat.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.03  02:26

« Re: ciklovač zadního stěrače

Jen jsem vymění relátko za ten ciklovač a u Felicie Combi 1,3 12/99 to funguje.
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.03  16:06

« ciklovač zadního stěrače

Ve firmě máme felicii GLX je to jeden z posledních kusů a je tímto ciklovačem vybavena. V pojistkové skříňce to znamená jednu krabičku navíc,máte někdo nějakou zkušenost?
    Stačí doplnit nebo je i jiná kabeláž?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  10:02

« Re: Náhlý pokles výkonu 2

hoops
    opravoval feliciu, favorit nema snimace detonacneho spalovania, aspon ich tam neviem najst. Kecam. sorry,
    polepsim sa.
    Bosh mono motronic = monopoint = bez snimacov klep. motora.
    Simos 2P, Magneti marelli = MPI = zo snimacmi
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  19:58

« Re: Náhlý pokles výkonu 2

Kamos mal favorit ktory siel max. 100-110, bol tam vadny snimac klepania, nekecam. V servise si s tym nevedeli poradit, chceli menit RJ...
    Ked je vadny snimac ot. auto nenastartujes. Ten snimac otacok bud funguje alebo nefunguje. Nic medzi... Ked motor ma pravidelny chod, netrha sebou, tipujem to na snimac klepania. Nemal by byt extra drahy, mozno by ho stacilo pozicat.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.03  15:57

« Náhlý pokles výkonu 2

Tka sem zs tady. Brácha to večer zkusí - myslim ty kamna atd. Ještě se chci zeptat, jde tenhle typ připojit na diagnostiku? A kde je CPU?
    Dik Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  18:49

« Re: Náhlý pokles výkonu

ma, ale pouze pasivni (=primitivni), stejny jako mely favority s jednobodovkou
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  16:26

Může to dělat snímač otáček (na převodovce, cca 300,-Kč), ale motory 1,3 mají obecně problém s těsněním pod sacím/výfukovým potrubím a u jednobodovky Bosch i s těsněním pod jednotkou, často stačí oboje jen přitáhnout ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  14:10

Jenom se musím PR zastat,hodnoty platí pro motor 1.6 a máme úpravu vačka+hladkej stř.díl+jednotka+filtr.Jasný je, že pouhým čipem a navíc u 1.3 by to byly hodnoty z říše snů.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  08:46

Felicia z roku 95 vybavená jednobodovým vstřikováním nemá snímač klepání.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.03  07:43

« elektricky ovládaná zpětná zrcátka

Ahoj všem, poraďte prosím, jak jste montovali elektrická zpětná zrcátka na Felici, kde máte ovládání (výplň dveří nebo na klice) a kolik Vás to stálo nebo doporučte servis. Děkuji předem za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.03  19:00

mrkni sa ci je v poriadku snimac klepania motora
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.03  16:29

« Náhlý pokles výkonu

Nazdar všichni. Chci se zeptat jestli náhodou nemáte někdo radu či nápad týkající se problému mýho bráchy. Má Felicii Kombajna 1,3i r.v. 95. Je to ješte ten jenobod - nevim jak se to menuje správně. No a během posledního čvrtroku mu to přestává jet. Zkoušel všechno - od výměny vzduch. filtru přes svíčky, předstih až po měření tlaku ve válcích. Ale auto jede porád jen 120km/h víc a ni ťuk. Nevíte někdo čim by to mohlo bejt? PS: Tlaky ve válcích byly 6 - mevi čeho - on mi to řekl ale já se to nezajímám, takže vím že prostě 6. Děkuje za podměty k řešení situace. Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.03  16:18

Presne ako pises. taketo hodnoty su len v rozpravkach. Ak sa motor poriadne upravy vacka a pod. vysledok sa na 10,5 s. odrazi. Netreba vsak zabudat aj na odlahcenie hmotnosti auta, par desiatok kil dole urobi svoje, napr. zadne sedacky, predne uz sportove, bez rezervy a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.03  11:21

« Chiptuning

To PR, to myslíš vážně, že pouhým chiptuningem má felda 0-100 za 10,5s? Ani náhodou. Navíc jsi to měřil podle tacháče se stopkama v ruce. A tachometr ukazuje až o 10% víc než je skutečnost. A proto si jel podle tacho 100, přičemž skutečně 90 km/h a proto ti vyšlo 10,5s. A max. 180-190 podle tacho bude možná 160-170. Kdyby byla ještě udělaná hlava a vačka tak by se tomu možná dalo věřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.03  19:18

« Re: Graaadaaaa

Kopp.cz, Skoda Felicia a ine > Jak nakupovat ze Slovenska?
    Knihu objednejte běžným způsobem prostřednictvím našeho nákupního systému ve virtuálním knihkupectví. Knihy Vám přijdou od slovenského partnera, který Vám předem příjem Vaší objednávky a její vyřízení potvrdí.
    Adresy našeho slovenského partnera:
    ANIMA, Tyršovo nabrežie 1, 040 01 Košice, tel./fax: 055-6003225, e-mail: anima@dodo.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.03  17:31

« Re: Brzdy

libor111: Felda celkově ožije - konkrétně 0-100 cca 10-10,5 s Vmax. cca 180-190. 100-130 na V. cca 10 s. Spotřeba zůstane +/- stejná. Servisní nároky nezměněny, palivo BA 95 taky. Fakt to za to stojí. Je to vyzkoušená úprava. Mimo mne to tady má PTD, RV a těsna. Pokud vím všichni spokojeni. Víc najdeš ve starších příspěvcích v tématu Felicia tuning. Jinak pokud jde o ty brzdy tak já mám kotouče Lockheed a desky Fri.tech - nějaké zlepšení tam je. Taky se dá nechat vylepšit i zadek (zatěžák + lepší obložení) což mám v plánu do budoucna. Měj se ... PR!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.03  13:24

Brzdy chtějí čas od času pořádně probrzdit a většinou potom výrazně ožívají. Pokud se jen šolichají, tak časem ovadnou a člověk má pocit, že musí použít větší sílu. Stačí pak na přehledném úseku, kde nikoho neohrozím párkrát razantně zabrzdit (na mezi blokování kol)a hned je to o něčem jiném.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  13:20

Životnost kotoučů a desek. Mám najeto po roce a něco 70.000km a desky i kotouče original. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  12:28

Uvažuji o tom,možná bych zkusil ŘJ od CIMBU sportu, ale otázka je abych tu rychlost vždy dokázal ubrzdit.
    Jak se ten motor potom chová? Dají se rychlosti víc točit?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.03  16:44

Podle toho jak to líčíš bych spíš vsadil na dokonalé odvzdušnění celého brzdového systému a popř. kapalinu vyměnit úplně. Jinat pro tu 1.6 (zvlášť když má docela málo najeto) vřele doporučuju vyměnit vačku a ŘJ - znatelně ožije.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.03  15:43

Kotouče jsou ještě původní,destičky jsou také originál škoda,zas tak hrozné to neni.
    Jaké jsou zkušenosti s životností kotoučů?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.03  10:10

A nebo nekvalitni desticky, ci spatna kombinace
    desticky/kotouce. Je to fakt takova traga?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.03  15:35

Před třema rokama,(rok asi přetahuju, v servisní knižce myslím píšou výměna po dvou letech)
    ,že by ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.03  10:54

Mozna stara brzdova kapalina? Mel jsi ji menenu?
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.03  10:31

« Brzdy

Mám feldu 1.6/97 najeto cca65 tis.,brzdové destičky měněny při 50 tis,
    Poslední dobou zjišťuji že při brždění musím více sešlápnout pedál aby brzda zabrala. Máte s tím někdo zkušenost?
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.03  22:22

« Prodám Škoda Škoda Felicia GLX.

Prodám vůz Škoda Felicia GLX. Najeto: 105 tisíc kilometrů. Barva: modrá. POZOR jezdí legálně na LPG. Výbava: alarm, centrál, elektrické stahování oken, sportovní volant Dino (výrobce MOMO) + původní volant, sportovní pedály, střešní okno, construct, sportovní tlumiče Škoda HP, sportovní nerezový výfuk škoda+ nový středový díl s katalyzátorem, lyžina pod motorem, tažné zařízení, rozpěra tlumičů, zadní horní spoiler, přední sportovní maska + původní předám, hliníková 14“ kola škoda, plechová 13“ kola s novými zimními pneumatikami NOKIAN, 6x reproduktory, nové 5 dveře a přední blatníky. Pěkný stav, super vzhled, super jízdní vlastnosti. Cena k jednání 110 tis. Kč. Při rychlém jednání SLEVA. Více na telefonu: 608 268 608. Foto na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  10:32

Ale ta kniha o Kopp-u vysla v troch ediciach. Mam ich vsetky tri. Je to celkom dobre napisane. V prvej edicii bola aj elektricka schema Felicie 1.3 a 1.6. Vsetky edicie sa navzajom doplnaju...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  08:19

Čo presne je to za knihu?

Skúšal som hľadať na nete, ale nula bodov.

Nevieš presny názov?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.03  20:41

« Graaadaaaa

>Grada ked vyda nejaku knihu ktora nebude _RIEDKA_, tak to pojdem
    zapit 10 rocnym Tokajskym. (Dobre nie? Keby naaaahodou volaco vydali...)
    ale nevydaju. Tokaj pre istotu mam.
    Komplet servisna dokumentacia na feliciu stala pred rokom cca 9500 Sk.
    Da sa kupit po castiach.
    Odporucam Felicie jak na to, z vydav. Kopp. cca 500Sk.
    Jednu knihu z Grady mam, tam som sa docital ze Felicie je spickovej vuz, srovnatelny.. a
    dalej som uz necital. _NIC TAM NENI_ ani Hadepee. (hruby domaci produkt)
    je to kniha o felicii, nie o opravach. to mi je fakt na HDP.
    Kopp som kupil cez internet.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  20:39

« Re: servisy

.....
    Vlastne by stacilo byt za sklom a popijat kafe.
    Ostatne ma to zaujima, co mam pod kapotou. Este by to chcelo mat aj
    Auto. ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  20:39

« Re: servisy

>Peter:
    aj ked sa kvalita servisov sa za posledne roky podstatne
    zlepsila, ono kontrola musi byt. Nestalo sa mi ze by sa snad
    pokusali mi vymenit cosi co funguje za cosi co uz dlho fungovat nebude..:)
    V servise sa normalne slusne opytam ci mozem byt pri aute,
    a ked mi povedia nie, tak idem prec.
    Ale v servisoch v Seredi,Galante si auto musis potiahnut do dielne sam,
    a uz ta odtial nikto nedostane :))
    Mechanikom dam pokoj, uplne staci ked som tam, a idealne je ked sa
    s nimi bavim a dobre ich rozptylujem ha ha ha ...
    aspon nemusia myslet na pracicku ale na .. ;))
    potom to aj tak vyzera..
    A pytal som sa ich, ci im to nevadi ze im tam obsmrdam,
    a povedali mi ze ani nie, lebo sa ma mozu nafleku opytat
    ci mam dost penazi na to a to... a ked budem moc muudry tak ma poslu
    do . (este sa nestalo) (hmm zeby som bol blb?)
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.03  20:37

« servisy

>peter: ako reaguju servismani???
    to mi je jedno, som povedal ze si za svoju povest mozu sami.
    Niekto v pezotackom diskusnom fore tvrdil, ze si pri vetsej oprave
    zistuje kolko normohodin treba. hi hi to by som chcel vidiet tie xichty
    pri vyuctovani..
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  14:16

« Re: To Peter

Oprava: ...prácu mechanika...

Už mi z tých počítačov začína šibať :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  14:14

« Re: To Peter

Teda, byť na mieste toho mechanika, tak ťa asi prizabijem :))).

To ťa odtiaľ nevyhodil?

Skúsim sa v servise opýtať, či je možné "pozorovať" prácu technika, prípadne mu kúpim pivo či dám nejaké dýško a uvidím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…