Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

04.07.03  08:05

« Re: pri sytici je bez vykonu-trha-1.3MPI r.v.99/20.000km

Dnes rano som precistil a vystriekal (kontoxom) konektor teploty a tlaku nasavaneho vzduchu zaroven som to iste spravil aj s konektorom pre riadiacu klapku vzduchu a konektor pre cievku sviecok. Start a rozbeh (so syticom) bol ok, zdalo sa ze je po problemoch s akceleraciou so syticom. Pri prvej zakrute, vyslapnutej spojke som pribrzdil (na cca1800ot), a ked som sa chcel na tej dvojke rozbehnut zacalo to trhat, vystrelilo si to z vyfuku, jednotka sa nedala zaradit (vysoka rychlost), vsimol som si ze uz nemam zaradeny sytic. Po spomaleni som zaradil jednotku a vsetko uz bolo fajn.
    Neviem ci sa pri rannej jazde zobudzala ECU jednotka po rannom odpojeni minus polu baterie. Po obede sa to ukaze, snad...Zdar...JMD
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  15:33

« Re: Škrtící klapka plynu felicie 1.6 MPI

To PR: Na mé Feldě 1,6 2001 březen (jedna z posledních co sjela z pásu) byl dost "omezený" SW, protože nejela víc jak 140km a z kopce to stěží vylezlo na 160 tachometrových, takže nějakých 150 skutečných. Dost Hrůza. Červené polena 5500ot, od 4500ot to netáhlo ani ťuk - podle mě tam na tuty musel být zapnutý omezovač. Po výměně vačky, rozvodového kola, filtru a SW (výrazně zvýšený volnoběh kvůli tvaru vačky)už to maže po rovině 160 a z kopce 180. Akcelerace při otáčkách nad 4000 až do 5300 na 2-3 je zajímavá. Na druhé Feldě by pasovalo to co píše knížka, první stupeň omezovače na 5000 a druhý stupeň 6300 - přesně sedí. Ta je rok výroby 1999 červen. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  08:16

Vdaka za radu, pokusim sa na ten konektor pozriet, dam potom vediet...Zdar...JMD
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.03  22:32

Uz jsem to psal drive, muze to byt konektor cidla teploty nasavaneho vzduchu. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.03  13:34

« pri sytici je bez vykonu-trha-1.3MPI r.v.99/20.000km

Ide ma porazit, na zaciatku jazdy pri automatickom syteni je jazda na Felde 1.3MPI ako na posunovacej kare. Nevie sa to chytit, je to nekludne, neviem odhadnut spravne otacky aby to bolo plynule (ide nam to ako prve dni v autoskole). Tyka sa to hlavne prveho a druheho rychlostneho stupna. Najvacsie nestastie by bolo vojst s tym v nespravny cas do krizovatky, kde by bolo treba akcelerovat. Kazda rada je mi dobra, vdaka...JMD
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.03  09:05

« Re: Termostat

Dekuji za odpovedi. Zkusim. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.03  23:26

« SLÁVA

povedlo se mně prodat feldu a doufam že už mne to nikdy nepostihne.Takový nápad.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.03  04:41

To PTD: V tomhle nemám zcela jasno - chytrá knížka říká, že v 5000 ot. přestane dávat první válec a v 6200-6300 ot. všechny a žádnou jinou variantu neuvádí. Tomu odpovídají první kusy 1.6 které fakt nejely víc než těch 5000 ot. na pětku a červené pole na otáčkoměru měly v 6200 ot. Ale u dalších 1.6 jsem se setkal i s tím, že omezení v 5000 ot. nebylo a přitom auto bylo bezpečně s origoš. SW. Od léta 96(MR97) dostaly otáčkoměry červené pole od 5500 ot. což nevím jestli má souvislost se změnou SW, ale asi ne protože kámoš má auto 8/96 už jako MR97 (mimo kastle), ale otáčkoměr má ještě starého provedení. Každopádně I. stupeň ve 4500 je hrozně brzo. To by pak (i s delšími převody 14SK od léta 97) nejelo ani deklarovaných 170 km/h.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.03  13:10

« Spojka

Při popojíždění v koloně do kopce mně potom, když kolona skončila a já to chtěl rozjet, začala prokluzovat spojka. Takže jsem musel co nejplynuleji přidávat otáčky. Ale vyjel jsem i kopec. :-) Když jsem pak přijel do města, už to bylo O.K. Stalo se to už podruhé - sročním odstupem.

Otázka zní, zda měnit spojku preventivně nebo ještě počkat. Teď to zase jezdí O.K. Je to felda combi 1.3 BMM, najeto 163 tis. km, spojka nikdy neměněna.

A na kolik ta spojka vyjde? Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  19:35

Ahoj termostat jsem sám měnil nedávno asi před měsícem, je to dost jednoduchý. V obchodě s ND se mi snažily vnutit termostat jeko celek včetně celé skříňky za 1200 s tvrzením, že když vyěním jenom víko s termostatem, tak to určitě poteče a že Škoda dodává originál pouze jenom celek. Kup víko termostatu s termostatem, samotnej termostat je blbost kupovat, protože může být ulomenej kousek toho plastu co ten termostat drží a když to budeš mít rozdělaný, tak to vyměň s tím víkem, budeš mít jistotu, že to nebudeš muset zase chvilku rozdělávat. Víko s termostatem stojí 565,- a ještě k tomu potřebuješ těsnícíkroužek za 12,80. A až budeš dotahovat ty tři šrouby, tak dávej pozor na to, že šroubuješ do plastu a šroub se může lehce protočit. Těsní to uplně jako předtím a výměna je fakt jednoduchá, zvládneš to vpoho. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:54

Mělo by to být jako u všech jiných aut. Sundat přívodní hadici, sešroubovat víko termostatu, vyškrábat šrot co z něj zbyl - většinou se celý rozsype - a vsunout komplet nový. Pod víko dát nové těsnění - bývý součástí "kitu" termostatu a vrátit přívodní hadici na kterou je dobré použít novou "SK" pásku - pro sichr. Uživatelsky proveditelná oprava pro kluka ze 6.třídy ZŠ
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.03  08:28

« Termostat

Dobry den vsem. Rad bych se zeptal, jestli je problem vymenit termostat v MPI/50 r.v.98. Slysel jsem ,ze je asi potreba i nejaka tesnici pasta ... Nekdo tvrdi, ze je mozno vymenit jen pistek termostatu, jiny, ze je nutno vymenit celou skrinku ... Nevim. Poradi nekdo? Dekuji, Jarda.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  12:01

To PR - nejel jsem nikdy s jen upravenou ŘJ na 1,6 - i když nikdy neříkej nikdy - protože nikdou u starších aut neví kdo v nich co laboroval před Tebou. Takže nemohu soudit, nicméně chtěl jsem jen předejít případným zklamáním, protože i 3000 je hodně a na ulici je nenajdeš. Ale Budiž. Právě proto mě zajímá jedna věc na kterou jsem ještě nenašel odpověď: U mojí Feldy byl nastaven dvoustupňový omezovač z továrny, pokud mě paměť neplete tak jeden válec přestal dostávat palivo na 4500ot a všechny pak na 5000ot. Nicméně se mi do ruky dostala Felda 1,6 z roku 1999 a ta nemá omezovač "škubací" žádný, jen při cca 6200 otáčkách přestane táhnout, jako kdy by tak dva válce přestaly dostávat palivo. Může to být normální SW z továrny? Jinak se vyznačuje tím, že má volnoběh dost nízko - 790ot a při rozjezdu chce hodně plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.03  11:28

« Re: Klepani prednich brzd

Byl starý 10 let (r.v.1991), ale kolik měl najeto, to se nikdo hádat neodvážil, koupil jsem ho z firmy jako služební. Střízlivý odhad byl 350 ttk. Já s tím zavěšením žadné subjektivní problémy neměl, ale prasknul mi úchyt v kastli, kam je zavěšená převodovka, tak mi to při tom vaření vyměnili všechno, vč. těch zadních silentbloků spodních ramen.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.03  09:02

A při kolika ujetých km a u jak starého favorita jste musel měnit silentbloky nápravy a uložení motoru a převodovky?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  10:17

Pozor, tak tohle jsem řešil u favorita, pořád jsem po tom lezl, brdy vpředu vzadu, na nic jsem nepřišel. Typicky to dělalo, když jsem jel z kopečka po dlážděný silnici na neutrál, plechový zvuk, když se přišlápla brzda, tak to přestalo. Pak jsem měnil silentbloky na nápravě a na zavěšení motoru a převodovky a byl klid. ???.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  09:27

Asi to budou ty vodici cepy, protoze desticky jsem daval novy. Dik M.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  09:20

Jednak by to mohla být prasklá přítlačná pružinka destičky-vyměnit destičky. Druhak by to mohly být vychozené vodící čepy třmenů-taky vyměnit. Čepy bajoko do 500,- desky kolem 800,-
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.03  09:12

« Klepani prednich brzd

Zdravim,nezkousel jste nekdo resit takove to rachtani co se ozyva od prednich brzd napr.pri jizde po dlazdeny silnici a zmizi kdyz se trosku slapne na brzdu? Je to asi uvolnenej ten trmen brzdy?? Co vsechno by bylo asi potreba vymenit a na kolik by to tak mohlo prijit.
    Diky Martin.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  09:57

« Re: Cukanie" auta

mam podobnej problem. 1,9d pri 1700-1900ot/min strasne skube pri rovnomerny jizde. jakmile jsou otacky nizsi nebo vyssi, nebo pridavam, nebo ubiram plyn, tak to jede normalne. na 3 i 4 i 5 prevodovej stupen to dela porad stejne. te to fakt hruza. nevim jestli to neni cerpadlo. poradte, diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.03  09:42

Jasně s vačkou je výsledek lepší, ale já jsem chtěl zdůraznit, že výměna ŘJ "za ty peníze!!!" fakt. stojí. Sám mám na autě i vačku a další drobnosti takže mohu porovnávat. Měl jsem možnost vyzkoušet i auto jen s ŘJ a jelo to pěkně. Rozdíl v ceně : 3500-4000 za RJ a cca 15000 za RJ+vačku je myslím jasně patrný. Tím nechci rozhodně říci, že je to stejné!!! Ale cena za úpravu s vačkou není zase tak málo a ne každý je ochoten to dát. Naproti fin. náročnost výměny ŘJ mi přijde vcelku dostupná a výsledek i když slabší za to stojí. Jinak se doufám bavíme o motoru pro běžné požití, kde únosné maximum (po úpravě i okolních agregátů)je kolem 120-130 koní což bude už motor zhruba sk. N. Pokud půjdeme s koníky výše půjde už o horší či lepší Áčko. Kitový motor ve špičkovém provedení pro rally má cca 170-180 koní, ale to už jsem někde jidne, protože tam bychom dílů identických se sériovým provedením moc nenašli.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  11:50

Bez vačky to nemá cenu dělat až tak. Jistě že se zlepší přechodové režimy, ale jinak výkonově je to o ničem. I vačka zvedne výkon jen o cca 15kW a to díky vašším otáčkám kde může ještě motor efektivně pracovat. Další cestou je zvýšení komprese na hranici únosnosti s palivem N95 - to předpokládá snížení hlavy. Dá se takto jít až na cca 150 - 160 koní, ale je to již o životnosti motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  10:23

« Re:

Včera som sa odvážil vyčistiť sacie hrdlo na škrtiacej klapke a zdá sa mi, že "cukanie" prestalo resp. rozhodne to necuká tak ako predtým.
    Postup je v podstate jednoduchý:
    Sníme sa ten kryt z čiernej umelej hmoty na motore, je pripevnený tromi šrobami
    potom sa uvolnia tri šroby, ktoré pridržiavajú prírubu konca trubice-vrúbkovanej z čiernej umelej hmoty, ktorá ide od krabice kde je filter vzduchu. Táto príruba sa sníme a tým sme obnažili ústie škr.klapky. nižšie v nej asi cca 7 cm vidieť samotnú klapku, ktorá sa ovláda plynovým pedálom.Vnútro tohoto potrubia nad klapkou aj pod ňou býva znečistené olejom. Pomocou handry a vaty na dlhej drevenej špajgle (pozor aby sa nezlomila a nepadle do potrubia) namočenej v techn. benzíne som všetko vyčistil. Klapku som zdvíhal-otváral tak, že som otáčal koliečkom na ktorom je pripevnené lanko od plynového pedálu smerom do prava, tá pružina je dosť silná, treba nakoličko vyvinúť dostatočný tlak. Konkorom na elektr. kontakty som prestrekol aj dva -oné ako sa to volá- "kontakty", ktoré sa nachádzajú za klapkou.Treba zatlačiť na ich bočné "krídelká" a vytiahnuť ich. Ako som spomenul - pomohlo to.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  03:35

Jinak všem 1.6kařům doporučuju nechat si upravit RJ (Cimbu, Motor-excel nebo Motordesign). Fakt je to znát a za ty peníze to určitě stojí. Navíc to odstraní i některé neduhy dané sériovým nastavením (hlavně nevhodně nízký volnoběh-horší rozjíždění a horší přechodové režimy v nízkých ot.). Ještě lepší je samozřejmě nechat vyměnit i vačku, ale to je už přece jen dražší špás.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  03:25

Uznávám, že to co někdy člověk může zažít se škrtící klapkou jsou skoro záhady, ale to co zkouší v servisech na zákazníka - to je často dost hrůza. Tak nevím jestli tomu nerozumí nebo zkouší co zákazník zkousne. Pokud je sériová RJ a volnoběh je tak vysoko tak nejspíš došlo k vymazání zákl. nastavení. U Feldy 1.6 je problém v tom že narozdíl od 1.3 po cca 5 min. odpojení klapky příp. baterie dojde ke smazání zákl. nastavení. No a protože motor neví co se děje tak, se sám nastaví tzv. mechanický volnoběh, který je cca 1000-1200 ot. Skrtící klapka se pak chová stejně jako v karbecu - t.j. nedělá korekce s ohledem na emise atp.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.03  15:33

« Re:

Vrzganie dverí - čítal som, že treba elektr. izolačkou oblepiť ten valček na úchyte na karoserii (aspoň tak som tomu rozumel). Možno gumové tesnenie po čase "zmäkne" a vzniká vôľa dverí, potom je dobré natrieť ho prípravkom REGUM (používa sa na regeneraciu gumy). Dostať ho v drogerii, cca 80 Sk/250 ml??, alebo pritiahnuť ten uchyt na karoserii, resp. ho maličko posunuť do vnútra smerom do auta, aby dvere lepšie priľahli na gumové tesnenie. Môže to byť aj bezp. pas resp. jeho kovova zapadka, ktorá klepe o čalunenie (môj prípad)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.03  15:21

« Re:

Mam 1,6 r.v. 1997 - cukanie mi robí tiež, snad mi stačilo zakladne nastavenie škrtiacej klapky. Vrzganie od volantu mi robí tiež, len pri zatáčaní sa mi ozve kdesi spod volanta kovové puknutie - automechanik mi povedal, že to môžu byť vybité guľové čapy alebo samotná prevodka riadenia.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.03  15:14

Tiež som mal tento problem - volnobeh bol vždy asi 1000 ot./min. V servise mi povedali vymeniť klapku (cca 10 000 Sk). tak tam dali novú, ale aj ta mala tých 1000 ot./min.aj po zahriati motora. Tak som, šiek do ineho servisu, tam mi za 400 Sk urobili zakladne nastavenie a všetko bolo v poriadku. Síce asi po dvoch rokoch mi to zase začalo blbnuť (otačky neklesli na volnobehu pod 1000), robilo mi ta asi dva dni, zašiel som do servisu ale chyba p o č a s cesty zmizla. Ani v serise nič nezistili. Zatial funguje OK.
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.03  14:51

« Převodovka

Tak po 82.000 KM se vysypalo ložisko pod kolečkem pětky a vzalo s sebou i protikolo. Oprava za den hotová. Cca 5.300,- Kč. První vážnější závada...Ale je to nemoc "pětky" u 1,6tek, takže to beru jak to je. Jel jsem štreku pod tlakem, ze začátku to jen slabě hvízdalo, pak to začalo chrčet, následně už při přidání plynu vypadával kvalt...
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.03  09:04

« Kontrolka

Na volnoběh se mi rozsvítí naplno kontrolka mazání. Pokud je motor v tahu, je všechno v pořádku. Oleje je tam dost a víc se mi ráno v pět nechtělo prověřovat. Poradíte?
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.03  00:00

« chvění přístrojové desky

Ahoj, mám jednu věc. Dnes při jízdě jsem zpozoroval jednu nepříjemnou věc. Přístrojová deska mi začala dost vibrovat. Zkoušel jsem to někoklikrát a vždy stejně. Jel jsem po kvalitní silnici a nastalo to vždy, když jsem překročil 150km. Při nižších rychlostech je vše dobré. Máte někdo tušení čím to muže být ??? Mám najeto cca 28000km, to by snad ještě felda neměla být tak rozklepaná :-) Díky DVX
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.03  17:09

U 1.6 je škrtící klapka tradičním problémem. V aut. servise Ti řeknou, že je neopravitelná a za cca 10-12 tis Kč koupíš novou. Pravdou je, že něco opravit jde a něco ne. Někdy ji stačí jen vyčistit. Použitá a plně funkční jde pořídit za 3500-4000,- Kč. Já jsem měl taky trochu problémy (když bylo dusno tak hodně zahřátý motor zhasínal). Můj problém vyřešilo paradoxně provedení zákl. nastavení s jinou škrtící klapkou a následných vrácením původní, ale už bez zákl. nastavení - je to už 1.5 roku a vše je OK. Jaký problém máš ty?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.03  17:01

« Re:

Pokud jsouostatní komponenty (svíčky, kabely atd.) OK tak to bude na 90 % špatná funkce škrtící klapky. Odstranění: 1) vyčistit popř. 2) zkusit jiný kus - jesli to bude OK Eventuelně by to mohla být špatná funkce lambda sondy - opět nejlepší zkusit jiný kus. Nepíšeš co je to za provedení motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

04.06.03  09:44

« Škrtící klapka plynu felicie 1.6 MPI

Rád bych se touto cestou zeptal,je-li možné opravit škrtící klapku(vyměnit potenciometr),nebo je-li nutné kupovat klapku celou jako komplet.Případně bych se chtěl poradit, je-li možné tyto komponenty nebo celou klapku sehnat v nějaké rozumné cenové relaci.(jedná se o felicii 1.6 MPi)
    Děkuji Mirek
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:58

« "Cukanie" auta

Už som tu dlhšie nebol, ale mám teraz nasledovný problém a neviem, čo by to mohlo byť.

Keď idem na dvojke alebo na trojke, otáčky okolo 2000 - 2500 rpm a uberiem plyn (alebo úplne pustím plynový pedál), auto začne "sebou cukat" (slovenský výraz som nenašiel :-().

Zvláštne na tom je, že to občas robievalo, potom zase nie, a teraz to robí opäť, ale niekedy iba na dvojke, niekedy aj na trojke (na jednotke neviem).
    Čo by to mohlo byť?

A ďalšia vec: počas jazdy počujem, ako mi vŕzgajú zadné pravé dvere. Absolútne nemám potuchy, čo by tam mohlo vŕzgať, hádam o niečom budete vedieť.

Takisto volant, resp. keď zatáčam volantom, "niečo" vŕzga - ten zvuk vychádza z miesta za volantom, zdola tam je už ten plastový kryt, takže neviem, zatiaľ som to nechcel rozoberať, keďže to nerobí vždy.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  10:23

« Re: vymena oleje

Podľa mnou prečítaných skúseností radšej minerálny meniť každý rok. Čo sa týka prevovodového oleja: podľa mojich informácii ako prvá náplň vo felde bol minerálny olej Gyrol 75, resp. Mogul 75. Bol som informovaný, že nie je dobre tam ako výmenu (ccA po 60 tis. km) dávať syntetiku, vraj rozpostí kaly po minerálnom oleji a tým sa syntetika znehodnotí. Viem, že toto platí u motorového oleja. Inak v servisoch v Bratislave dávajú ako výmenu u feldy minerálny olej Castrol EP 8O (z dôvodu, že s nimi majú zmluvu).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  10:15

« Re: Oplatí sa kúpa Felicie?

Mam Feldu 1,6 r.v. 1997 zatiaľ žiadna korozia. Pravdou je však, že je garažovaná a v zime (ak je sneh) nejazdím.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  14:29

« Re: Otáčky volnobehu

Ďakujem, skúsil som, pomohlo. Ašte raz ďakujem.
    VLADO Poprad
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  14:05

« Re: Snimac teploty nasavaneho vzduchu na 1.3MPI

1.3MPI ma snimac teploty nasavaneho vzduchu kousek od skrtici klapky smerem dozadu. Jak jsem psal drive, byva problem s oxidovanym konektorem tohoto cidla. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  13:54

« Re: Otáčky volnobehu

Vsem prijemny den. Pricinou muze byt zkorodovany nebo zvhly konektor cidla teploty nasavaneho vzduchu. Ten je i bez priznaku vhodne obcas zkontrolovat a vycistit. Velice rad oxiduje a miva ruzne projevy, me napr. v lete po nastartovani a rozjeti zpusobuje cukani, dokud se motor nezahreje. Vycisteni a osetreni a vse je OK. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  13:48

« Re: El. servo dveří

Zdravim vsechny. Take mi to servo delalo. musel jsem ho opatrne rozebrat (je lepene), rozebrat motorek a vycistit kartacky (komutator). Byl uplne od mazadla a ztracel kontakt. Vycisteni komutatoru (ne lozisek) benzinem a opetovne slepeni (asi pred rokem) vse napravilo a nyni je stale OK. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.03  10:08

« Otáčky volnobehu

Po umytí motora mi zostávajú otáčky volnobehu po naštartovaní stále vysieť na hodnote skoro 2000ot/min. a klesnú až po zošlapnutí plynového pedálu. Nevie niekto poradiť?
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.03  09:43

« El. servo dveří

u origo serva zamykání LZ dveří se mi stává, že přes noc nějak zatuhne, a ráno ho musím rozhejbat ručně, aby začalo běhat. Včera jsem to rozebral, a v táhlech to nebude, za a.) smrdí ještě novotou, všude běhají jak mají, nikde se to nedře, b.), je to čerstvě přestrojený, protože jsem dveře nechal měnit, kvůli bouračce. Dělalo to ovšem už před tím. Dá se to servo nějak rozebrat ?, namazat ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.03  12:48

Hmm, Felicii mam paty rok a nevim nic o nejake korozi mezi strechou a zadni stenou. Mozna nekde na neviditelnych mistech koroduje, ale zvenku absolutne nic. Jedine misto, kde jsem naznak koroze videl, byl spoj prepazky motoroveho prostoru a vnitrku, kdyz mi menili gumu kolem predniho skla, ale i to byl drobek... Nejlepsi, co se pro auto da udelat, je pravidelny nastrik dutin a spodku... Samozrejme Felicie r.v. 1995 a castecne i 1996 nebrat kvuli korozi zadnich dveri, ale jinak si myslim, ze je to rozhodne 100x lepsi volba nez svarovat stareho favorita.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.03  11:20

No osobně nevím nic ani o jednostraném pozinkování u Felicie. Nicméně mám v garáži dvě a přestože to není bůh ví co, jsou to spolehlivá, jednoduchá vozidla, která furt jedou. Co se týká koroze, tak s tím počítej. Felda rezne všude. I dva roky stará už má rez ve spoji mezi střechou a zadní "stěnou"....Felda prostě rezaví. Ale jinak díky jednoduchosti je to držák.....těžko radit....
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.03  09:17

« Oplatí sa kúpa Felicie?

Stojím pred rozhodnutím či vyvárať skorodované Favo alebo kúpiť ojazdenú Feldu. Avšak keď vidím kde to Favo všade hrdzavie - skoro každý zvar (výstuhy podlahy, výklenky karoserie okolo tlmičov, podbehy, rohy všetkých dverí,zadné dvere, vnútorné blatníky) tak uvažujem či niečo podobné ma nečaká u Felície. Tá má síce jednostranne pozinkované vonkajšie diely (asi dvere a podbehy ) ale čo ostatné časti karósérie. Potrebujem poradiť podľa vašich skúseností. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.03  17:38

« Re: Felicia 1.6 MPI Combi

Není jak garantovat. Dokud je neupečeš, tak budou fungovat. Jestli máš ABS, rozjeď to na prázdné dálnici na 180km/hod a pak na to dupni co to půjde. Po zastavení se rozjeď na cca 130 a zkus, jestli se ti nevydrolily desky. Pokud nemáš ABS, tak pak nic nezkoušej a uklidni se s tím, že ze 175km na nulu stejně na tvrdo nikdy brzdit nebudeš. Pokud by jsi to potřeboval, budeš už asi po smrti. A to nikomu nepřeju.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.03  20:36

« Snimac teploty nasavaneho vzduchu na 1.3MPI

Dobry den, mam dotaz, je motor Skoda Felicia 1.3 MPI vybaven snimacem teploty a tlaku nasavaneho vzduchu? Ve dvou knizkach co jsem prolistoval tvrdi ze ano, servis se dusuje, ze ne, jiny servis tvrdi, ze asi ano, ale ze nevi presne, atp.
    Rok vyroby 1998.
    (Duvod dotazu: spatne starty rano, v servisu podeziraji snimac teploty chladici kapaliny, coz se mi prilis nezda).
    Dekuji.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.03  07:21

« Felicia 1.6 MPI Combi

Neví někdo, do kolika Km/hod je garanována činnost brzd? Jel jsem 175 Km/hod. Tak abych vedel.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.03  07:21

« Felicia 1.6 MPI Combi

Neví někdo, do kolika Km/hod je garanována činnost brzd?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  07:24

« Re: Vynechání při akceleraci

Měl jsem ten samý problém. Výměna kabelů to vyřešila. Alespoň v mém případě.
    Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  20:46

« Roční servis kde?

Na kolik by tak měla vyjít roční prohlídka v servisu Feldy 1.6 (r.v. 98)? Jde o výměnu oleje, kontrolu tlumičů, brzd, nějakou diagnostiku atd. A jaký servis v Praze byste mi doporučili? Předem díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  14:02

« Re: vymena oleje

Taky jsem mel podobne touhy. Po te co mi vsude rekli ze je vzdy lepsi menit casteji mene kvalitni olej nez mit dlouho hodne kvalitni. Ted uz pouzivam jen mineral na jeden rok nebo 15kkm. Muzes se podivat na navody pro tu syntetiku i na ni mas urcite vymenu za jeden rok. Olej proste zestarne "zlukne":-)za rok at s nim jezdis nebo ne. Samozrejme ze je pravda ten olej tam ty dva roky vydrzi v pohode, ale neni to ono jako jeden rok s mineralem. Znam jednoho cloveka ktery olej nemeni driv nez za 60kkm, protoze olej furt maze.:-) Ja osobne tam leju mineral ale snazim se alespon kvalitni (shell, castrol, mobil: api SJ, a2-98,...) Nebo muzes pouzit oleje LONG LIFE ty ti urcite vydrzi dlouho, tam jen trochu vadi ta nizka viskozita. (felda min 10w)
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  12:17

« vymena oleje

mel bych 2 dotazy , mam skodu felicii 1.3i r.v.1995 najeto 70000 km, pouzivany mineralni olej ,doporucena vymena 15000 km nebo 1 rok. Rocne ujedu cca 6000 km.Mam menit lepsi olej -napr.polosyntetiku 10W-40 co 2 roky (15000km), nebo radsi levnejsi mineralni 15W-40 co 1 rok (6000 km).Prevodovy olej - staci 75W(3litry x 70 Kc) nebo je lepsi priplatit a koupit full syntetiku (3x250 Kc)75W-90 Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  08:22

Čidlo otáček, kabely, trafo atd. vše nové, vyměněné, svíčky FR7DC taky. Věřím, že Platinovýma Briskama tomu na čas pomůžu, ale příčinou bude asi hodně chudá směs, kterou tak ECU udržuje hlavně kvůli emisím (jako u všech těhle aut do města). Kdyby se tomu dalo nějak jednoduše přidat ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  07:38

Dost možná čidlo otáček. Nebyl bys první. Na svíčky bych nesázel.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  22:35

Muzou to delat svicky (muj pripad) i presto ze byly nove (schapion).Ted tam mam Brisky Platinum a naprosto bezproblemu.Mel jsem jeste Boschy super4 a to bylo pri prudke akceleraci hruza same cukani,na druhe strane pri pomalem pridavani plynu sel motor lepe za plynem.Zajimave..?
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.03  07:06

« Vynechání při akceleraci

Nemáte někdo zkušenost s vynecháváním u 1.3BMM v nižších otáčkách při akceleraci. Nemůže to dělat lambda? Nic dalšího podstatnýho už ta jednotka přece nesleduje. Pravidelně to udělá po delším volnoběhu, nebo po jízdě v nižších otáčkách (třeba právě když je potřeba předjíždět ;-))) Dík za všechny nápady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.03  09:07

« Re: Nejlepší ojetina,ND

A co? Je to jeho názor, podívej se na to, kolik jiných lidí sem chodí a to s jiným názorem.
    VLK
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.03  09:06

« Nejlepší ojetina,ND

Pánové,podívejte se do této rubriky.Jistý jedinec
    vás zde odhadl na blbce,vše jen kvůli tomu že jsme
    celkem spokojeni s felicíí.Je to dosti rozsáhlá diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  03:26

« Re: Dobíjení

Stalo se mi že upadnul konektor / je u něj ulomená pojistka / co přivádí do alternátoru ten tenký drát pro jeho buzení. Kontrolka samozřejmě v tomto případě nesvítí, ale zajímavé na tom bylo že to nedobíjelo dokud jsem nedosáhl s motorem 3 nebo už nevím 3500 otáček. Pak to začlo normálně dobíjet i při volnoběhu. Jen napětí bylo v síti o něco málo menší, ale dobíjelo to. Zatím mám teorii že se to muselo budit řes zem. Teoreticky bych čekal že se proud prostě vyrábět nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  18:54

Měl jsem svého času podobný problém, byly to uhlíky na alternátoru. Zajímavý je, že kontrolka dobíjení ve vyšších otáčkách nesvítila, přitom to zjevně nedobíjelo - domů jsem za tmy dojel skoro poslepu. Čekal bych, že bude svítit jak o život. Druhej den jsem to roztlačil a v pohodě dojel asi 40 km do servisu - zapalování to ještě utáhlo.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.04.03  16:15

« vypalena H4-ka

Pred par tyzdnami sa mi vypalila prava H4-ka. Tak som pozrel do mudreho navodu na obsluhu auta a vymenil ju za nahradnu. Dal som si dost velky pozor, aby som tu novu nechytil za sklo. Pred par dnami som zistil, ze prava H4-ka mi opat nesvieti. Vymenit ju budem musiet, len by som chcel vediet, ci nemoze byt problem v niecom inom - ohladne odberu prudu. Vymienat ziarovku kazdy mesiac by ma velmi nepotesilo... Mal niekto podobny problem?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 03.04.03  16:04

Ja som mal tieto priznaky tiez. Baterka sa vybija, to mozem potvrdit. ;-) Moze ist o regler napatia na alternatore (co je ten lepsi pripad) alebo dokonca aj o alternator ako taky. V mojom pripade to regler nebol :-((. Musel som menit alternator, kedze som bol akurat v Nemecku. Po oprave stareho alternatora neautorizovanym mechanikom doma na Slovensku vyslo najavo, ze tam bola prepalena faza (ak som dobre porozumel). S tym by sa mi nemecki mechanici asi nehrali...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  07:33

Mohou to být spečené uhlíky na konektoru alternátoru. Měl jsem podobnou závadu. Jezdit se s tím dlouho nedá, protože se vybije baterka. Hlavně si nenech vnutit výměnu celého alternátoru, stačí jen ten konektor.
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.03  06:40

« Dobíjení

Při jízdě mi svítí kontrolka dobíjení. Ne tak jasně jako při startu, ale matně. Za denního světla to není ani vidět, ale protože jsem jel dneska ráno za tmy tak jsem si toho všiml. Poraďte kde hledat závadu. Auto jezdí, svítí a výkon má normální (ale nevím jak dlouho :-)))). Jo a taky mi během posledního měsíce se dvakrát přepálil vysokonapěťový kábl ke svíčce, ten nejdelší. Auto najednou začalo jet na tři válce, kouknu se pod kapotu a oba konce tam vesele visely a mávaly na mě. Díky za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.03  08:58

« Re: vyměna žarovek

no jo dobrej napad.kouknu se do nějaké knížky.to jsme to dopracovali,když kvuli vyměně blbé žarovky se musim divat do knižky.ach jo.....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.03  20:44

« Re: Chcipani

Tak zahada vyriesena ... prefuknute cerpadlo , vymeneny filter a ocistene kontakty na cerpadle ...vypada to ze to bude slapat ..
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.03  13:09

« Re: vyměna žarovek

Měl jsem s tím taky problém, jsou tam různé fígle. Už si nepamatuju přesný postup pro blinkry, ale řeknu Ti můj postup. V Tescu, kam jezdím nakupovat, mají v oddělení auto-moto knížky "údržba a opravy" pro jednotlivé modely aut, mimo jiné i Felicii. Jelikož jsem hamoun, knížku jsem nekoupil, ale postup si naštudoval v krámě.
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.03  10:54

« vyměna žarovek

tak jsem chtěl u feldy 99 vyměnit žarovky v předních blinkrech.koukam na to tak cca 15 minut,přemyšlím,a zase koukám.no a nakonec jsem to vzdal.dle mého nazoru se tam do toho "růžku"kde ty žarovky jsou ukryte nedostanu.
    ano,přiznavam jsem nešikovny.přesto se tedy ptám.
    JE VYMěNA PREDNICH ZAROVEK SMEROVYCH SVETEL SNADNA?prosim sdělte vaše zkušenosti.nějak se mi nechce kvůli žarovce do servisu.jo ještě podotýkám,že žarovky potřebuji vyměnit ne proto,že by praskly,ale proto,že na STK mi řekli,že již nemají předepsanou"oranžovou"svitivost.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  12:54

Jo no kazdopadne je to neprijemna vec - ale sand to bude iba malickost . .. servis budem musiet navstivit ...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  12:17

Vždycky když jsem měl problém s chcípáním, pomohlo základní nastavení škrtící klapky. Připojili diagnostiku a za několik pikosekund to bylo hotový. Byla to ovšem 1.3 BMM / 50 kW.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.03  19:56

« Chcipani

Zdravim , stretli ste sa uz niekto s tymto .. Felicia 1,3 MPI motor chytne pri startovani az na 5-6 krat a pripokuse o pridanie plynu sa motor zacne dusit ... klesnu otacky na 500 - motor zacne vynechavat a chcipne. obcas ak sa podari dosiahnut nad 2000 otacok tak ide v pohode , ale akonahle klesnu otacky po 1500 zcne vynechavat .. a chcipne ...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:31

« Re: Špatná funkce řídícího počítače

Díky za radu. Je to MPi. S tím čidlem jsem to zkoušel a nepomohlo to. Ještě to tedy zkusím s tou klapkou, ale jinak už fakt nevím. ještě jednou díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  17:58

« Re: Cvrkani pri akceleraci

Diky za zkusenost. Zkusim se podivat, jestli mi to nekde u vyfukoveho potrubi nefouka.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  11:11

« Re: Piskani brzd

je to v bubnech a neda se to namazat existuje na to ve spreji treba hlinikovej nebo neco podobneho
    nejake pokoveni mam dojem me to dela taky :(((((
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  09:14

No, ja som mal podobny problem na Felde 1.3/40 BMM. Vzdy ked som pridal, alebo som isiel po dialnici na "podlahe", tak som pocul take "cvrlikanie". Tak som to dal mojmu kamaratovi (robi auta) a ten prisiel na to, ze sa asi vlivom tepla ohla dosadacia plocha prveho dielu vyfuku (toho co je nasrobovany na motore). Po vymene (asi 1200,-Sk) opät v pohode. Najskor sa to pokusal prebrusit, ale nepodarilo sa. Po obruseni to bolo uz moc tenke a bal sa, ze ked to niekde v kopci zohrejem, ze to zacne robit znovu. Ozaj a zistis to tak, ze niekto ti bude pridavat plyn a ty budes rukou v oblasti toho dielu skusat ci niekde neprefukuje. Ale bacha, je to horuce, takze radsej to skusaj na studenom motore....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.03  21:21

Díky, asi to bude to detonační spalování. Jezdím na N91, tak tam zkusím nalejt 95ku. Jinak předstih u BMM nastavuje řídící jednotka.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.03  08:37

Cvrlikání - jako detonační spalování? Jezdíš na 91 nebo 95. Pokud na 91 jezdi na 95 a žádný patoky. Pokud to nepřejde tak bych zkusil nechat zkontrolovat zkonpředstih BMM by měl mít předstih řízen rozdělovačem obdobně jako karbec.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.03  08:34

« Re: Špatná funkce řídícího počítače

Jako traktor? Nejde na všechny válce nebo jenom jde nepravidelně. Pravděpodobnost, že by to bylo ŘJ je minimální. Spíš by to mohlo být čidlo teploty kapaliny nebo je spíš problém ve škrtící klapce. Pokud nějaký prvek řízení motoru dává signál který ŘJ vyhodnotí korektním (i když je nekorektní), tak pak nevyběhne v registru závad. Zkus si někde půjčit jinou škrtící klapku prohodit to a uvidíš popř. čidlo teploty. Samozřejmě mohou to být i kabely, svíčky atp. Je to BMM nebo MPi?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…