rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  09:24

« Re: žárovička

• 00 Reagovat !

foto

22.01.01  09:31

« žárovička

Děkuji za informace, je to složitějčí, než jsem si myslel. Zkusím to opravit sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.01  14:36

« Re: žárovička ...

Výměna žárovky v přístrojové desce je u Felicí složitější než u Favoritů. Přístup k upevnění vnějšího černého panelu je přes střední výdechy ventilace a neobsazené spínače pod výdechy. A pak asi ještě někde na levé straně (možná pod vykrojeným obrysem pro palubní počítač). Samotná přístrojovka bude taky určitě upevněna šrouby, pak odpojíte příslušné svorky a náhon rychloměru a přístrojovku vytáhnte. Vše se ale může zkomplikovat tím, že ji nevytáhnete úplně ven kvůli volantu. Pak zkuste zezadu nahmatat spálenou žárovku a otočným pohybem jí vytáhnout ven. Pokud by jste musel vymontovat volant pak bych raději doporučoval servis (zvláště u airbagu), protože matice, která ho drží se musí pri monáži dotahovat momentovým klíčem a musí se dbát, aby byl volant dobře nasazen na tisícíhran hřídele sloupku řízení. Žárovka stojí určitě do 50Kč.
    Vše je dobře popsáno v knize nakladatelství Kopp
    "Jak na to" pro vozy Škoda Felicie.
    Pozor! Při práci s elektrikou odpojte akumulátor.
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.01  12:49

« žárovička ...

Ahoj všichni ... Je spousta věcí, co si člověk může udělat na autě sám, proč ne. A hlavně se dá mnohým servisním dražším opravám pravidelnější a důslednější údržbou předejít. Vítám všechny samouky a kutily. Mám malinkou závadu na autě a to tu, že mi praskla (?) žárovička na palubce - potkávací světla. Palubku jsem nikdy nerozebíral, víte jak na to ?? A dá se žárovička sehnat ?? Co stojí ??? Nebo je potřeba kvůli takový prkotině jezdit do servizu ???
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.01  10:40

« nakopnime to

Tato tema sa mi vskutku paci. Felka je totiz jedno z poslednych aut, kde si covek trufne opravit niektore veci aj na kolene, bez toho, ze by zrusil 40 inych, ako to u dnesnych supermodernych aut byva. Tam niekedy vidite len mierku oleja...
    A mne to robi radost, ked si mozem aj olej sam vymenit, sviecky opucovat, ziarovku v palubovke vymenit bez toho, ze by som musel ist do servisu. Auto mam rok a pol 1.3/50kW/30tis.km bez zavad.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…