Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: žárovička ...
Výměna žárovky v přístrojové desce je u Felicí složitější než u Favoritů. Přístup k upevnění vnějšího černého panelu je přes střední výdechy ventilace a neobsazené spínače pod výdechy. A pak asi ještě někde na levé straně (možná pod vykrojeným obrysem pro palubní počítač). Samotná přístrojovka bude taky určitě upevněna šrouby, pak odpojíte příslušné svorky a náhon rychloměru a přístrojovku vytáhnte. Vše se ale může zkomplikovat tím, že ji nevytáhnete úplně ven kvůli volantu. Pak zkuste zezadu nahmatat spálenou žárovku a otočným pohybem jí vytáhnout ven. Pokud by jste musel vymontovat volant pak bych raději doporučoval servis (zvláště u airbagu), protože matice, která ho drží se musí pri monáži dotahovat momentovým klíčem a musí se dbát, aby byl volant dobře nasazen na tisícíhran hřídele sloupku řízení. Žárovka stojí určitě do 50Kč.
Vše je dobře popsáno v knize nakladatelství Kopp
"Jak na to" pro vozy Škoda Felicie.
Pozor! Při práci s elektrikou odpojte akumulátor. -
« žárovička ...
Ahoj všichni ... Je spousta věcí, co si člověk může udělat na autě sám, proč ne. A hlavně se dá mnohým servisním dražším opravám pravidelnější a důslednější údržbou předejít. Vítám všechny samouky a kutily. Mám malinkou závadu na autě a to tu, že mi praskla (?) žárovička na palubce - potkávací světla. Palubku jsem nikdy nerozebíral, víte jak na to ?? A dá se žárovička sehnat ?? Co stojí ??? Nebo je potřeba kvůli takový prkotině jezdit do servizu ??? -
« nakopnime to
Tato tema sa mi vskutku paci. Felka je totiz jedno z poslednych aut, kde si covek trufne opravit niektore veci aj na kolene, bez toho, ze by zrusil 40 inych, ako to u dnesnych supermodernych aut byva. Tam niekedy vidite len mierku oleja...
A mne to robi radost, ked si mozem aj olej sam vymenit, sviecky opucovat, ziarovku v palubovke vymenit bez toho, ze by som musel ist do servisu. Auto mam rok a pol 1.3/50kW/30tis.km bez zavad.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!