Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  15:27

« Re: Dotázek

S těma pneumatikama máš recht. Mám taky ještě originál Matadorky a z boku mají důlky, tedy spíš bych řekl, že boule. Já mám problém je vyvážit. V záruce mě přední kola vyvažovali asi 4x. Od 110 do 115-120 se mě rozvibroval volant. Po překročení 120 se uklidnil a dolů to bylo to samé.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.01  09:16

« Rozdíl 1.3 mono a 1.3 MPI

Jak se liší výkonová a momentová charakteristika těchto dvou motorů? Je to poznat při jízdě? Který má nižší spotřebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.01  09:02

« Re: Naj-idealnejsi olej?

to Vlami: Já jsem dal do 1.3 mono Mogul Felicia 15W40, tj. minerál a v servisu mě ubezpečovali, že se mění po 15000 km. Předtím tam byl Castrol GTX3 (taky minerál) a taky byl na 15000 km. A když i ve Š120 se mění po 10000 km, tak proč by se ve feldě měl měnit dřív?

Je pravda, že dnešní motorové oleje asi vydrží podstatně déle, ale olejové filtry ne.

Píšeš, že tě olej přijde na "0,068 hal./km", tj. 0,00068 Kč/km a krát 10000 km tě náplň (tj. kanystr) stála 6,80 Kč! Kde jsi to koupil? ;-) Já vím, ono to mělo být 0,068 Kč/km, že jo? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.01  08:54

« Dotázek

Všechny Vás zdravím pánové, před čáskem jsem si pořídil felinu z 99´a najetejma 50tisícema-1,3mpi50. Auto je v pořádku, až na pár(snad) drobností. Prosakovala mi chladící kapalina ze všech hadic připnutých na chladič, zatím jsem je jenom dotáhl a zdá se, že už neteče. Přemýšlím, že tam vrznu teflonovou pásku??? Tím druhým a blbějším problémem je asi řízení, zkrátka při jízdě po kvalitní cestě je všechno v pohodě, jenže stačí, abych vjel na kostky a ve volantu mi začne pěkně bušit, no bušit, je to jako by lítala tyč řízení, nebo něco takovýho, prostě tupý rázy , který sice necukají s volantem, ale spíš jsou cítit na tyči řízení. Při vyšších rychlostech je auto(zatím) klidné a skoro nepatrné vibrace dávám na úkor kol, který musím vyvážit. Jo a taky slyším při brždění takový nepatřičný zvuk, jako by mi vpředu něco vibrovalo, ale to jsou nejspíš gumy, mám tam Matadory MP12 a podle mě jsou sviňsky hlučný-bok pneumatiky nemám rovnej, ale jakoby ďolíčkovej, ale je to u všech, dokonce i rezervy. Děkuji Vám za odpovědi, mám tam servo, tak doufám, že se tímdle taky moc nelikviduje, to zřejmě ani u škodovky není levná záležitost. A ještě jedna věc-moje předchozí auto jsem servisoval u známého, který dělá celkem solidní práci, ale nevím. dát radši 2roky starý auto do autoriz.servisu, nebo mu, kde to je levnější,ale znáte to,stačí, aby s tím třeba někam jel, nedejbůh se s někým ťukl a ... On je asi ten doklad o předání do servisu celkem důležitej,zvlášť u leasingu??? Díky Vám za Názory
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.01  23:35

« Svíčky

Jaký svíčky jsou asi nejlepší pro 1.3 MPI?
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.01  23:33

« Škubání studeného motoru

Před časem jsem to tady už zveřejňoval. Při studeném motoru Fel 1.3 MPI r.v. 11/98 (chip Cimbu) hned po nastartování nebylo možno prudce přidat plyn nebo se plynule rozjet. V servisech na nic nepřišli. Nakonec jsem našel zaoxidovaný konektor čidla teploty nasávaného vzduchu, vyčistil jsem to, zresetoval jsem ŘJ a bylo to OK. Teď se ale něco podobného opakuje zase, a dokonce se mi zdá, že auto jaksi hůř jede, nejde moc za plynem. Konektor je ale v pohodě. Při konzultaci s jedním automechanikem by to prý mohlo být přímo to čidlo nebo čidlo teploty oleje, svíčky a nebo škrtící klapka. Ovšem po zkušenostech se servisy Škoda nemám důvěru svěřit auto do jejich péče. Má-li někdo zkušenosti s tímto problémem, prosil bych o zveřejnění. Jinak svíčky mám zatím originál (nevím jaký typ, ale asi Brisk???) a mám najeto 28tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  12:54

15W 40 je podle mého minerál nebo ne?!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  12:53

Taky mám 1.9D a dávám Castrol TXT 5W-40,měním po
    10000km a zjistil jsem,že tomuto oleji nejlépe vyhovuje
    dlouhodobá zátěž.Na cestě do Chorvatska jsem ho
    pral naloženej jako kráva 1100km a motor byl čím
    dál tižší.Při couračkách kvalita oleje moc není
    poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.01  09:42

Tezko rict, ktery olej je nejidealnejsi. Pro ceske motory urcite staci cesky olej, nac kupovat drazsi? A pro VW (mam 1,9D) - davam mu polosyntetiku, protoze je to kompromis mezi cenou a vydrzi. Pouzivam Sunoko 15W/40 a menim po 10000 km, na rozdil od mineralu, ktery se ma menit po 7500 km. Samozrejme zalezi i na jizde = jezdim hodne a spise delsi cesty (coz oleji neskodi tolik). Zanedlouho dam olej na rozbor a dam vedet vysledky. Ale myslim, ze 10000 km na tenhle olej u dieselu je v pohode. Takze naklad na olej bude vychazet 0,068 hal./km, coz je u dieselu slusne.
    Pozn.: Pokud chcete prejit z mineralu na polosyntetiku a motor ma na mineralu uz "neco" natocino, tak doporucuji prvni polosyntetickou napln menit jako u mineralu (uvolni se usazeniny), tj. u dieselu po 7500 km. Az pote je mozno prodlouzit vymenu. Ale na tuto otazku mi prave odpovi onen rozbor.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.01  20:16

Asi olej 5W/40 alebo 5W/50
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.01  14:38

« Servis po 60tis km

Nazdar vsichni.
    Chtel bych se zeptat kolik jste kdo platil za servis/prohlidku po 60tis km u Felicie 1.3 MPI
    a co se na aute menilo. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  16:21

O.K. vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  12:53

Tohle se tady probíralo asi před 3 týdny. Podívej se na starší příspěvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  12:49

« Re: posilovač

Díky za radu, samozřejmě že do takovéto investice nepůjdu. Spíš jsem myslel, koupit posilovač na vrakovišti a udělat si to sám.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.07.01  21:07

« Re: posilovač

Ja skúsenosť mám. Chceli za to tuším 60.000, tak som ich vysmial a odišiel. Za tie prachy radšej klimu. Ešte lepšia voľba použiť 40.000 na klimu a k tým zvyšným 20.000 došetriť na Fabiu. :o) Ja volím tú poslednú možnosť.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.01  18:37

« Naj-idealnejsi olej?

Blizi sa mi cas vymeny oleja po cca 40-tis. km a tak by ma zaujimalo, aky olej by bol najvhodnejsi. Doteraz tam je, myslim castrol txt. Vopred dakujem za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  12:47

« posilovač

Když už se tu probírají dodatečné montáže, s čím musím počítat pokud se rozhodnu pro dodatečnou instalaci posilovače (F 1.3 MPI). Má někdo zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.07.01  20:59

« Re: klimatizace na Felicii

Aj ja práve po tom pátram. Zatiaľ som zistil, že klimu dodáva talianska Diavia a ešte jedna spoločnosť (sorry, nechal som papiere v práci). Na Slovensku to stojí 50-70.000 korún. Treba nájsť miesto, kde majú práve akciu alebo aspoň zľavu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.01  16:08

« klimatizace na Felicii

Nemáte někdo zkušenost s dodatečnou montáží? Kde se dá koupit nejlevněji, kolik Vás to stálo? Díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  11:07

« Re: Zhasínání motoru 1,6

Prosil by som Ta keby si sem "fukol" ten postup na resetovanie a obnovenie údajov v riadiacej jednotke Felície 1,6. Vďaka
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…