Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  11:16

« Re: Spotřeba

Perosil by som Ta ako je to s tou spotrebou pri neztráli - napíš o tom niečo. Vďaka.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  17:13

« Re: Kupa ojazdenej Felície

Vďaka za pomoc. Skúsim to auto dobre popozerať.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  17:12

« Re: Karoserie

Je pravda, že Felicie mají s korozí jisté problémy. Dost jsem se o to zajímal proč to tak je a zjistil jsem, že je to již volbou nekvalitních plechů z VSŽ Košice, které obsahují hodně uhlíku. Všimněte si hlavně při odření barvy je místo ihned rezavé a jakmile se včas neopraví je tam díra. Plechy např. na Fábii se komplet dováží z Německa, protože ty Slovenské nevyhověly kvalitě a nebylo by možno i přes pozinkování na vozidlo dát záruku 10 let na prorezivění. Je dalších několik míst, kde se rez vyskytuje i u vozidel, která nejsou provozována v zimě, např. na místě kde se překrývají plechy střechy pod pátými dveřmi, zhruba po čtyř letech provozu. Korozi se dá jistým způsobem dost zabráni řádným vystříkáním dutin a nástřikem spodku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  15:41

« Re: Kupa ojazdenej Felície

Mne sa zda, ze exponovane diely su pozinkovane uz od vyroby. T.j. bocne dvere, predne blatniky a kapota. Ale ostatne, t.j. zadne dvere, karoseria, prahy atd. zinkovane nikdy neboli. Teda ja na mojom rocniku 06/95 to tak mam. Ale daj si pozor hlavne na hrdzu na piatych dverach, lemoch prahov, skontroluj vyfuk. Potom skontroluj cisla na vsetkych oknach, ak niesu rovnake tak bolo auto burane, alebo je kradnute alebo..... Potom ci nieje guma okolo okien spinava od farby. Skontroluj ako sedia dvere, ci sa dobre zatvaraju, skontroluj farbu, ci nahodou nieje niekde iny odtien. Potom skus zatlacit o kufor auta a pustit, auto by sa malo bez hupania vratit do povodnej polohy, ak nie tak su zle tlmice. Prezri gumy, ci su zjazdene rovnomerne. Skus sa na nom previest. Zisti aky tah mam motor. Predtym mas najlepsie previest sa na takj istej Felicii a porovnat s touto. Skus pustit na rovine volant a nesmie tahat do strany. Potom skus brzdenie a pri brzdeni jemne pusti volant a riadenie nesmie tahat do strany. Skus zapchat vyfuk a motor sa musi dusit. Pri beziacom a zohriatom motore skus pricuchnut k vyfuku a nesmie byt citit typicky zapach ako napr. zo Š105. Potom skus este rucnu brzdu. Zatiahni ju, zarad 1 a skus sa pohnut. Tymto vyskusas aj spojku (nesmie smykat). A hlavne si pozri servisnu knizku a co vsetko bolo menene. Ak nema servisnu knizku tak cena dole (teda neviem aka je teraz tak podla toho). A to je asi vsetko co ma napada. Inac ked trafis na udrziavane auto, tak sa ti odvdaci spolahlivostou a nizkymi nakladmi. Cau...
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  13:28

« Kupa ojazdenej Felície

Uvažujem o kúpe 4 ročnej Felície. Najazdené ma cca 70000km. Na čo si mám dať pozor? Od ktorého dátumu sa montovali niektoré plechy pozinkované? Ďakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  09:33

« Re: Karoserie

to je normalni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.01  08:58

« Karoserie

Jo, mám r.96 a 5. dveře mají pod lištou pěkné bublinky, pod kterými bude rez :-(

Jinak je zbytek kastle, co se rzi týče O.K., ale na několika místech jsou malé kousky odštípnutého laku. Asi je na feldách nějaký křehký, protože o 5 let starší Fiat Tipo, který mají rodiče, je bez jakéhokoliv škrábance.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  06:36

« Re: Letní pneumatiky

Jezdil jsem Micheliny a myslel jsem si, že jsou jedny z nejlepších. Teď tam mám Dunlopy a nevidím žádný rozdíl. Včera jsem moji 6 let starou felicii
    pořádně umyl a po detailním prohlídnutí karosérie jsem byl pěkně rozladěnej. Není snad karosářský díl, aby tam nebyl nějaký puchejřek. A to nemluvim
    o zadních dveřích, které jsem už pořídil jiné a právě se stříkají. Jak natom jste ostatní?
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  03:16

« Letní pneumatiky

Zdravím všechny. Budu muset měnit letní gumy na ráfku 165/70/R13. Máte někdo zkušenosti s Micheliny, Goodyeary, atp. Nebo mám opět koupit levné Matadory či Barumy? Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.01  11:17

PTD: Pockej, pockej, tohle asi nebude platit pro vznetove a karburatorove zazehove motory....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  10:01

Jedna jistá rada je, nejezdi na neutrál. Zvyšuje to spotřebu a je to i po stránce bezpečnosti nesmysl. Pokud budeš chtít vědět proč, rozepíšu se ...PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  22:41

« Re: Rychlost 1,3 MPi 40 kW

A dokáže někdo říci technicky, čím to je ?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.08.01  22:13

Samozrejme, že tam mal byť Chod motora. A ešte vo včerajšom príspevku malo byť PowerPoint (to t mi uniklo).
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.08.01  22:04

Ja mám Combi 50 kW MPI a keď presadnem do otcovej 40 kW BMM, tak je to veľký rozdiel. Cod motora je taký mäkký a akcelerácia taká vlažnejšia.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  16:18

No ja mam 1.3 BMM 40kW a po rovine (upozornujem - velmi dlhej rovine) z toho dostanem 150. A MPI by na tom od mojej BMM malo byt lepsie, takze asi s tym nieco bude. Alebo, zeby nevydareny motor ???
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  09:03

« Re: Je to možné???

Také jsem na ně slyšel jenom samou chválu, asi do nich půjdu, ona se ta investice vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  08:42

Čauky, podle mého názoru, ostatně , tak mi to řekli i ve škodovce, je mezi 40Kw a 50Kw ve felicii markantní rozdíl, jak ve výkonu, tak dokonce i spotřebě.
    Jiné je to prý u fabie, kterou jsem uvažoval ke koupi, jenže....už to prostě není kvalitní lidovka, ve fábii, jak té slabší, tak té silnější - 1,3, je stejný motor, akorát jeho výkon je u té slabší verze omezem elektronicky a ten rozdíl je prý minimální. Jenže i za ten slabší motor a úplně holý auto!!! po mě chtěli306tisíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  07:05

« Re: Je to možné???

Ke svíčkám: zkusil jsem mnoho výrobců a typů svíček, ale nejvíc jsem byl spokojený se Championkama. U 1,3 MPI 50 kW to jsou RC89PYC.
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.01  21:43

« Rychlost 1,3 MPi 40 kW

Po rovině z toho nevymačkám víc než 140 km/hod. Je to v pořádku ?
    Mimochodem, prodejce (Menčík) mi tvrdil, že to skoro nepoznám - oproti 50kW. V práci máme služební feldu 50 kw MPI(neupravovaná) a ta jezdí jako ďas.
    martin
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  21:31

Mám 1.3 MPI - 40 kW 2 roky starou. Jeste do minuleho roku jsem jezdil jaro, leto do 6 l; Hostivař-Průmyslová Prosek a o víkendu po Dálnici 120-130 km/hod. Pak na podzim po rocni/15tis kontrole to vylezlo na 7l a nezměnilo se ani v květnu. Pak jsem si koupil palubní počítač a jezdím za 5,0-5,8 l. Ale při úplně jiném stylu jízdy !!! Dálnice tak max. 110, ve městě přes 60 a 5-ku, neutrál případně brždění motorem. Když se vrátím ke stylu jízdy předtím, tak 7. Za chvíli mám kontrolu po 30 tis., poraďte mi co jim mám říci, kde by mohla být chyba ? A teď se projevím jako úplný laik(nebo hlupák?): Švagr, který má 50-ku monotronic a jezdí mu to 160 (mně 140) mi radil, abych to " rozjezdil". To bylo ve stejnou dobu, kdy mi stoupla spotřeba a zároveň jsem měl tu prohlídku. Vůbec nemám představu, co se děje v těch řídících jednotkách.
    Martin
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…