Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Karoserie
Je pravda, že Felicie mají s korozí jisté problémy. Dost jsem se o to zajímal proč to tak je a zjistil jsem, že je to již volbou nekvalitních plechů z VSŽ Košice, které obsahují hodně uhlíku. Všimněte si hlavně při odření barvy je místo ihned rezavé a jakmile se včas neopraví je tam díra. Plechy např. na Fábii se komplet dováží z Německa, protože ty Slovenské nevyhověly kvalitě a nebylo by možno i přes pozinkování na vozidlo dát záruku 10 let na prorezivění. Je dalších několik míst, kde se rez vyskytuje i u vozidel, která nejsou provozována v zimě, např. na místě kde se překrývají plechy střechy pod pátými dveřmi, zhruba po čtyř letech provozu. Korozi se dá jistým způsobem dost zabráni řádným vystříkáním dutin a nástřikem spodku. -
« Re: Kupa ojazdenej Felície
Mne sa zda, ze exponovane diely su pozinkovane uz od vyroby. T.j. bocne dvere, predne blatniky a kapota. Ale ostatne, t.j. zadne dvere, karoseria, prahy atd. zinkovane nikdy neboli. Teda ja na mojom rocniku 06/95 to tak mam. Ale daj si pozor hlavne na hrdzu na piatych dverach, lemoch prahov, skontroluj vyfuk. Potom skontroluj cisla na vsetkych oknach, ak niesu rovnake tak bolo auto burane, alebo je kradnute alebo..... Potom ci nieje guma okolo okien spinava od farby. Skontroluj ako sedia dvere, ci sa dobre zatvaraju, skontroluj farbu, ci nahodou nieje niekde iny odtien. Potom skus zatlacit o kufor auta a pustit, auto by sa malo bez hupania vratit do povodnej polohy, ak nie tak su zle tlmice. Prezri gumy, ci su zjazdene rovnomerne. Skus sa na nom previest. Zisti aky tah mam motor. Predtym mas najlepsie previest sa na takj istej Felicii a porovnat s touto. Skus pustit na rovine volant a nesmie tahat do strany. Potom skus brzdenie a pri brzdeni jemne pusti volant a riadenie nesmie tahat do strany. Skus zapchat vyfuk a motor sa musi dusit. Pri beziacom a zohriatom motore skus pricuchnut k vyfuku a nesmie byt citit typicky zapach ako napr. zo Š105. Potom skus este rucnu brzdu. Zatiahni ju, zarad 1 a skus sa pohnut. Tymto vyskusas aj spojku (nesmie smykat). A hlavne si pozri servisnu knizku a co vsetko bolo menene. Ak nema servisnu knizku tak cena dole (teda neviem aka je teraz tak podla toho). A to je asi vsetko co ma napada. Inac ked trafis na udrziavane auto, tak sa ti odvdaci spolahlivostou a nizkymi nakladmi. Cau... -
"-- skrytý --" 24.08.01 08:58
« Karoserie
Jo, mám r.96 a 5. dveře mají pod lištou pěkné bublinky, pod kterými bude rez :-(
Jinak je zbytek kastle, co se rzi týče O.K., ale na několika místech jsou malé kousky odštípnutého laku. Asi je na feldách nějaký křehký, protože o 5 let starší Fiat Tipo, který mají rodiče, je bez jakéhokoliv škrábance. -
« Re: Letní pneumatiky
Jezdil jsem Micheliny a myslel jsem si, že jsou jedny z nejlepších. Teď tam mám Dunlopy a nevidím žádný rozdíl. Včera jsem moji 6 let starou felicii
pořádně umyl a po detailním prohlídnutí karosérie jsem byl pěkně rozladěnej. Není snad karosářský díl, aby tam nebyl nějaký puchejřek. A to nemluvim
o zadních dveřích, které jsem už pořídil jiné a právě se stříkají. Jak natom jste ostatní?
« Re: Rychlost 1,3 MPi 40 kW
Čauky, podle mého názoru, ostatně , tak mi to řekli i ve škodovce, je mezi 40Kw a 50Kw ve felicii markantní rozdíl, jak ve výkonu, tak dokonce i spotřebě.
Jiné je to prý u fabie, kterou jsem uvažoval ke koupi, jenže....už to prostě není kvalitní lidovka, ve fábii, jak té slabší, tak té silnější - 1,3, je stejný motor, akorát jeho výkon je u té slabší verze omezem elektronicky a ten rozdíl je prý minimální. Jenže i za ten slabší motor a úplně holý auto!!! po mě chtěli306tisíc. -
« Re: Spotřeba
Mám 1.3 MPI - 40 kW 2 roky starou. Jeste do minuleho roku jsem jezdil jaro, leto do 6 l; Hostivař-Průmyslová Prosek a o víkendu po Dálnici 120-130 km/hod. Pak na podzim po rocni/15tis kontrole to vylezlo na 7l a nezměnilo se ani v květnu. Pak jsem si koupil palubní počítač a jezdím za 5,0-5,8 l. Ale při úplně jiném stylu jízdy !!! Dálnice tak max. 110, ve městě přes 60 a 5-ku, neutrál případně brždění motorem. Když se vrátím ke stylu jízdy předtím, tak 7. Za chvíli mám kontrolu po 30 tis., poraďte mi co jim mám říci, kde by mohla být chyba ? A teď se projevím jako úplný laik(nebo hlupák?): Švagr, který má 50-ku monotronic a jezdí mu to 160 (mně 140) mi radil, abych to " rozjezdil". To bylo ve stejnou dobu, kdy mi stoupla spotřeba a zároveň jsem měl tu prohlídku. Vůbec nemám představu, co se děje v těch řídících jednotkách.
Martin